• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atanamamış olmak kötü mü ?

iyi de mali müşavir olmuşsunuz neden başarısız olasın

devlette düz memur olan arkadaşlara ayıp olmasın ama devlette düz memurluk özelde mali müşavirlikten üst bir kademe değil ki

yani devlette düz mamur olunca başarılı olmayacaksın ki

bırakın şu çevrenin 30-40 yıl önceden kalan bakış açısını

evet eskiden özel sektör diye bir şey yoktu hatta çoğu özelde çalışan mavi yaka yani kol gücü ile çalışan işçilerdi

biraz okuyan devlete girerdi

o zaman okuyup da devlet memuru olmamak başarısızlık olabilir de şimdi özel sektörde devlet memurlarından daha çok kadro var maaşlar da hallice
onların penceresınden bakmıyorum kesınlıkle ama onlara göre çok basarılı değilim .
dolayısıyla bu da benı uzuyor.
mesela yüksek lisans yaparken asistan mı olsam dıye düşündüm hemen aılem yok hayır öğretım görevlisi olup ne yapacaksın en ıyısı memurluk hem rahat herseyı gec sadece memur ol falan diyorlar.
özelde çalışana da dediğim gibi iş garantısı yok şirket elemanı derler hatta kız bıle vermezler.
bıraz gerı bır bakıs acısı belkı de ama sürekli duyunca da halıyle ınsan etkılenıyor.

bahsettiğiniz ücret hangi il ve hangi sektör için geöerli. ben mali müşavirim, 20 yıl asgari ücrete yakın bir rakamla çalıştım. il ve şirkete göre değişir bu koşullar. artıkmali müşavirliğin de bir tadı kalmadı, meslekteşlarımız iş yoğunluğu ve sorumluluk çokluğundan artık kriz geçirip, intihar edip, bir şekilde hayatlarını kaybetmeye başladılar.
siz hangı ıldesınız?

onların penceresınden bakmıyorum kesınlıkle ama onlara göre çok basarılı değilim .
dolayısıyla bu da benı uzuyor.
mesela yüksek lisans yaparken asistan mı olsam dıye düşündüm hemen aılem yok hayır öğretım görevlisi olup ne yapacaksın en ıyısı memurluk hem rahat herseyı gec sadece memur ol falan diyorlar.
özelde çalışana da dediğim gibi iş garantısı yok şirket elemanı derler hatta kız bıle vermezler.
bıraz gerı bır bakıs acısı belkı de ama sürekli duyunca da halıyle ınsan etkılenıyor.
yaşınız genç yine de üniversite asistanlıktan ilerleyebilirsiniz. mali müşavirlik ve şirket düşünüyorsanız en az 1 hatta 2 yabancı dil öğrenmeye bakın. kurumsal firmaların kullandığı programlat, erp ve benzeri ilanlatdan bakarsınız öğrenmeye bakın. denetim üzerine yoğunlaşabilirsiniz.

Ozel sektorde calismak her zaman tercihim. Devlete bulasmak istemem. Kariyer imkani yok,ozel sektorde yukselebildigin kadar yukseliyorsun. Devlette her sey standart.
Atanamamis olabilirsiniz,ozelde calismayip evde yatsaydiniz basarisizsiniz diyebilirdik size ama su anda oyle bir durum yok. Allah yolunuzu acik etsin.

15-20 yil onceki devlet memuru ogretmenlerim hala ayni pozisyonda calisirlarken ozelde calisanlar su anda cok cok iyi durumda,pek cogu ozel okul acmis,guzel kazaniyorlar ve keyifleri yerinde. Bu da benim gozlemim.

Annem babam da devlet okullarinda 30ar yil calistiktan sonra ozele gectiler,dunya varmis keske en basindan ozelde calissaydik dediler. Cunku devletin okulunda imkanlar ortada. Annem senelerce koy okulunda tek ogretmendi,cektigi rezilliklerden dolayi bir gun of dememis olabilir ama her sey ortadaydi yani.

yaşınız genç yine de üniversite asistanlıktan ilerleyebilirsiniz. mali müşavirlik ve şirket düşünüyorsanız en az 1 hatta 2 yabancı dil öğrenmeye bakın. kurumsal firmaların kullandığı programlat, erp ve benzeri ilanlatdan bakarsınız öğrenmeye bakın. denetim üzerine yoğunlaşabilirsiniz.
denetımde yuksek lısans yaptım ama denetım fırmaları çok düşük maaş verıyor o yüzden istemedım .baslangıc için de olsa o kadar düşük ücretı göze alamadım.

Ozel sektorde calismak her zaman tercihim. Devlete bulasmak istemem. Kariyer imkani yok,ozel sektorde yukselebildigin kadar yukseliyorsun. Devlette her sey standart.
Atanamamis olabilirsiniz,ozelde calismayip evde yatsaydiniz basarisizsiniz diyebilirdik size ama su anda oyle bir durum yok. Allah yolunuzu acik etsin.

15-20 yil onceki devlet memuru ogretmenlerim hala ayni pozisyonda calisirlarken ozelde calisanlar su anda cok cok iyi durumda,pek cogu ozel okul acmis,guzel kazaniyorlar ve keyifleri yerinde. Bu da benim gozlemim.

Annem babam da devlet okullarinda 30ar yil calistiktan sonra ozele gectiler,dunya varmis keske en basindan ozelde calissaydik dediler. Cunku devletin okulunda imkanlar ortada. Annem senelerce koy okulunda tek ogretmendi,cektigi rezilliklerden dolayi bir gun of dememis olabilir ama her sey ortadaydi yani.
benım aılemde de öğretmen memur çok fazla var . özel sektörde çalışıyorum deyınce öcü gibi bakıyorlar sankı çok saçma birşey yapıyormusum gibi.
yerıne göre devlet yerıne göre özel tabı kı her zaman ıyıdır ama özelde çalıştığım için de devamlı temellı işin yok dıye bır algı olusuyor ya ona uzuluyorum.

denetımde yuksek lısans yaptım ama denetım fırmaları çok düşük maaş verıyor o yüzden istemedım .baslangıc için de olsa o kadar düşük ücretı göze alamadım.
cidden mi, ben de uzun yıllar genel muhasebe alanında çalıştım, bir ilerleme kaydedemedim maalesef. baktım olacağı yok, ayrıldım, evdeyim şimdi.

benım aılemde de öğretmen memur çok fazla var . özel sektörde çalışıyorum deyınce öcü gibi bakıyorlar sankı çok saçma birşey yapıyormusum gibi.
yerıne göre devlet yerıne göre özel tabı kı her zaman ıyıdır ama özelde çalıştığım için de devamlı temellı işin yok dıye bır algı olusuyor ya ona uzuluyorum.
arkadaşların da dediği gibi kurumsal firmalar ve yüksek ücret alanlar var ama bunlar bir elin pamaklarını geçmez bana göre. orayı da zaten kapanlar kapmış.

facete muhasebe bilenler topluluğu var, oraya üye olup, güncel mali müşavir deneyimlerini de orda öğrenebilirsin.

muhasebe finans yapıyorum.
mali müşavir olmak üzreyım. 6 ayım kaldı.
girişimcilik hiç düşünmedim zaten aile de sıcak bakmaz
Malî müşavir olacaksanız takmayın kafaya. Benim bildiğim mali müşavirler özel çalışır. Devlette pek duymadım. Atandığınız zaman sosyal imkanlarınız iyileşiyor, su an ki durumunuzdan memnunsanız söylenenleri de pek takmayın.

Bosverin,onca sene devlette calisip da hala memnunlarsa zaten onlara bir sey anlatamazsiniz ;) hic yormayin kendinizi herkesin kariyeri kendine elbette ama genel gercekler de var ve gayet ortada. İmkanlar,kariyer devlette de belli ozelde de.

cidden mi, ben de uzun yıllar genel muhasebe alanında çalıştım, bir ilerleme kaydedemedim maalesef. baktım olacağı yok, ayrıldım, evdeyim şimdi.
ben 5 senedır muhasebede çalışıyorum .
denetım yl y de o arada yaptım. denetımde mı calıssam artık dedım ama denetım tecruben yoksa asgarı ucret falan verıyorlar yanı . skala düşük ama çabuk yukselıyormus. da ben ıstemedım o kadaryenı bastan baslamayı . şirketlerın genel mantığı zaten tecrubesız olanı al yetıstıyorum dıye sömür iş öğrettım de sonra baska bı tecrubesızı yıne ıse al.

Malî müşavir olacaksanız takmayın kafaya. Benim bildiğim mali müşavirler özel çalışır. Devlette pek duymadım. Atandığınız zaman sosyal imkanlarınız iyileşiyor, su an ki durumunuzdan memnunsanız söylenenleri de pek takmayın.
şu ankı işyerınde şartlarım ıyı ama iş garantısı yok belkı devlette olsam da olmayacak kımbılır...

Bosverin,onca sene devlette calisip da hala memnunlarsa zaten onlara bir sey anlatamazsiniz :KK66: hic yormayin kendinizi herkesin kariyeri kendine elbette ama genel gercekler de var ve gayet ortada. İmkanlar,kariyer devlette de belli ozelde de.
memnunlar iş garantımız var rahatız işte ne güzel diyorlar ama sosyal yasamayı seven ve yukselmek ısteyen kısı devlette sıkılır.

arkadaşların da dediği gibi kurumsal firmalar ve yüksek ücret alanlar var ama bunlar bir elin pamaklarını geçmez bana göre. orayı da zaten kapanlar kapmış.
tamamen şans mı desem ya da kişinin kendısınde bıten bsy mı desem çoğunlukla azım bıraz da sans ama bence ..
bu suna benzıyor ferrarı ıle gezen avukatta var karın tokluğuna çalışan avukatta var.
bizim meslekte aynen böyle

Ben atanmayı geçtim özelde de iş bulamadım
Ama şimdi sana çok önemli bir sır veriyorum. Lütfen bunu unutma:

Üniversite okuman lazım.

Ögretmen olman lazım. Ama devlet okuluna atanmalisin ki evinin işini de yapabilmelisin. Çünkü evin işini de senin sırtına koyacağız. Evinin yemeğini temizliğini eksik etmemen lazim. Kocana bi sıcak çorba vermezsen evde huzursuzluk çıkar.

Evlenmelisin evlenmek zorundasın. Evlendiğin kişi mümkünse senden daha çok kazanmali. Eğitimli olup olmaması önemli değil. Cok kazansin yeter.

Cocuk yapmalısın. Ve bu çocukları normal doğum ile dünyaya getirmelisin .

Kızin mı var ?? Olsun olsun napalim. Ama oglan da yapmalısın.

Oğlun mu var. Oh oh maşallah. Ama bi de kızın olursa iyi olur.

Bir kızın bir oğlun mu var. Ama bi kardeş daha yapman lazım.

Kiraci misin. Ooo hiç olmadı. Ev sahibi olmaya bakmalisın.

Çocuklarına zaman ayırmalısın ki psikolojileri bozulmasın...
Kocana zaman ayirmalisin ki gözü dışarı kaymasın...

Toplumun kadından beklentileri bunlar. Toplumun beklentilerini karşılamak istiyorsan kolay gelsin.. ama hic zannetmiyorum

Back
X