Atanamayanlar

Hayvandostu

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
220
77
13
32
Arkadaşlar atanmak isteyipte atanamayanlar, işsiz olanlar var mı?
Beri gelin dertleşelim biraz
Ben 26 yaşıma gireceğim ziraat mühendisiyim, kendi mesleğimle alakalı özel sektörde iş bulamadım (erkek eleman tercih ediyorlar). Ücretli öğretmenlik yapıyorum fakat 3 gün sonra kadrolu geldi mi sizi kapının önüne koyuyorlar.
Ev de oturmaya alışkın değilim ve artık garantili biri işte çalışmak istiyorum.
Benim gibi olan arkadaşlar,atanamayan arkadaşlar neler yapıyorsunuz bu psikoloji ile nasıl başa çıkıyorsunuz? :(

Ben 26 yaşıma gireceğim ziraat mühendisiyim, kendi mesleğimle alakalı özel sektörde iş bulamadım (erkek eleman tercih ediyorlar). Ücretli öğretmenlik yapıyorum fakat 3 gün sonra kadrolu geldi mi sizi kapının önüne koyuyorlar.
Benim gibi olan arkadaşlar,atanamayan arkadaşlar neler yapıyorsunuz bu psikoloji ile nasıl başa çıkıyorsunuz? :KK43:
Ziraat mühendisi olarak öğretmenlik mi yapıyorsunuz ?
Ya bi bırakın şu öğretmenliğin yakasını ya.
Biz gidip mühendislik taslıyor muyuz ?
Doktor açığı olan yerde ilaç yazıyor muyuz ?
Ülkenin sorunu ; işi ehli yapmıyor.

Hanımefendi sakin olun. Formasyonum olduğu için, sistem olarak yapmama engel değil mühendis olmam. Ama elbette haklısınız öyle olmaması gerekir, ama işsiz ev de otururken, paramı kazanamıyorken, bana böyle bir şans verildiyse yaparım. Üstelik ziraat mühendislerine formasyon verilmesinin de bir nedeni var çünkü biz kpss ile meslek liselerinde öğretmen olarak atanabiliyoruz. Ha ayrıca 3 sene de bir kolej de öğretmenlik yaptım, hakkıyla yapmışım ki memnun kalınmış ki beni çalıştırmaya devam ettiler

Hanımefendi sakin olun. Formasyonum olduğu için, sistem olarak yapmama engel değil mühendis olmam. Ama elbette haklısınız öyle olmaması gerekir, ama işsiz ev de otururken, paramı kazanamıyorken, bana böyle bir şans verildiyse yaparım. Üstelik ziraat mühendislerine formasyon verilmesinin de bir nedeni var çünkü biz kpss ile meslek liselerinde öğretmen olarak atanabiliyoruz. Ha ayrıca 3 sene de bir kolej de öğretmenlik yaptım, hakkıyla yapmışım ki memnun kalınmış ki beni çalıştırmaya devam ettiler

Kolejde hangi bransin ogretmenligini yapiyordunuz?

Kolejde hangi bransin ogretmenligini yapiyordunuz?
Fakat işletme mezunu olup İngilizce öğretmenliği yapan da vardı, felsefe mezunu olup rehber öğretmenliği yapan da. Kurum sahibine sorduğunda kim daha başarılıysa, kim çocuklara daha faydalıysa onları seçiyoruz diyorlardı. Özellerde işler öyle yürüyor sanırım

Eğitim fakültesi mezunuyum bana ucretli ogretmenlik çıkmadı. Bolumunuzun alımı nasıl kaç puan almanız gerekiyor kpssden mesela
Ya değişiyor işte. Mesela 4 sene önce 82 ile kapattı. 2 sene önce bin kişilik bi alım yapıldı 76 ile kapattı. Şuanda 76 aldım ben 22 aydır alım yapılmadı henüz. Sıralamam ise 2 bin küsur. Yani en az 2500 ziraat mühendisi alınmalı ki ben de alınıyım. Bazen 400 kişi alıyorlar bazen 900, değişiyor. Durum böyle :(

Ya değişiyor işte. Mesela 4 sene önce 82 ile kapattı. 2 sene önce bin kişilik bi alım yapıldı 76 ile kapattı. Şuanda 76 aldım ben 22 aydır alım yapılmadı henüz. Sıralamam ise 2 bin küsur. Yani en az 2500 ziraat mühendisi alınmalı ki ben de alınıyım. Bazen 400 kişi alıyorlar bazen 900, değişiyor. Durum böyle :(
Aslında fena değilmiş 2 senedir almamasi kötü tabi ama atanabilme ihtimaliniz var. Nice bölüm biliyoruz sadece 3 kişi falan alan. Her sene girin sınava ve çok daha yüksek almaya çabalayın derim ben

Ben de aynı dertten muzdaribim. Hiç bir sey oynamıyorsa ogretmencilik oynanıyor. Böyle bir konu açmıştım hani nerede öğretmen olmayan öğretmenler?? deniliyordu. Iste burada.

Benim gibi olan arkadaşlar,atanamayan arkadaşlar neler yapıyorsunuz bu psikoloji ile nasıl başa çıkıyorsunuz? :KK43:
Canim bende makina muhendisiydim kpssden yuksek puan alarak askeriyeye girdim biraz kpssye agirlik versen bayan polis aliyolar askeriye astsubay aliyolar yada ingilizcen iyi derecedeyse hava uollari olabilir biraz zorluyo tabi insani biyerlere girmk eskisi kdr kolay degil malesef :KK43:

Back
X