Atandığım yerdeki sıkıntılarım

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
merhaba arkadaşlar
(( atanıp geldim bekle bekle 2 sene sonra atan ardından sıkıntılar seni hiç boş bırakmasın .Atanmadan önce çok büyük bir depresyona girdim ve algı yeteneğim gitti resmen ((ardından çıkıp geldik buraya insanlarla diyalog kuramadım ve yanlış algılandım herkes ne kadar donuksun diye laf etti hatta eve çıkmak istediğim arkadaş sen böylesin ben senle çıkmam dedi((ardından sigara kullanıyorum ben 2-3 saatte bir indim orda daha önce çalışan bayanların sigara içtiği bir alan vardı orda sigara içtim .sonra başına sıkıntı alırsın dediler yenisin dediler kafaya taktım dayanamıyorum acaba sorun olur mu kızlar yardım edin lütfen akıl verin

canım nereye atandın?ne olarak atandın?bu kadar kendine karşı güvensiz olma ya.bak ne güzel okumuşsun atanmışsın biraz güvenin gelsin kendine.kendi ayaklarının üstünde durabiliyosun ne güzel di mi ?bunları düşün ve kendine güven.

o zaman bi daha orda içmezsin olur biter dert yapacak şey değil ki bu.başka yerde içersin.

Daha büyük bir şehirden küçük bir yere atandıysan aklına hayaline gelmeyecek yorumlar ile karsılasabilirsin öyle demişlerse ilginç bi yere benziyor. Ben 6 aydır çalışıyorum 6 ayda artık sadece şaşırmamayı öğrendim çok ilginç " dedikodu" lar ile hakkımdaki çok ilginç yorumlar ile başetmeyi öğrenmek zor oldu. Ama kimseyi değiştiremeyiz brz dikkat brz umursamazlık ile işler yürüyor..

hayır anlayamadımda yenı olduğunuz için neden uyarı alcaksınız ki?
yani bunda yanlış anlaşılcak ne var kii.. umarım bı an once alışırsın ve kendnı oldğun gbı ıfade edersınn

bilmiyorum kızlar abarttığım kadar bişey var mı yoksa yenisiniz diye korkutmalarından mı etkilendim...

bilmiyorum kızlar abarttığım kadar bişey var mı yoksa yenisiniz diye korkutmalarından mı etkilendim...

Yeni atandiginiz yere alismaya calisiyorsunuz. Belli bir düzeniniz bozuldu yeni bir durumla karsilastiniz. Sosyofobinizde yok sadece atamadan beklentileriniz fazlaymis. Simdi de denize atilmis süs baligi gibi yüzmeye calisiyorsunuz. Bayanlar icin özel yer varsa , sigara icen bayanlarda vardir kesin. Onun bunun ne dedigine de kafa takmayin..

Konu sahibi çok küçük bence yaş olarak yaşını yazmamış ama.. ayrıca kpss gibi türkiye şartlarında psikoloji bozucu bir sınavla gelmiş. sınav öncesi ruh durumunu düşünemiyorum yakın çevremde de var.üniversite kazan bi dert oku bi der bi de meslek ediniyosun onu icra etmek için bir sınav. önceden 2000 li yılların başında belli başlı üniversitelerde eczacılık fak varken şimdi bilmem kaç üniversitede varmış yani onlarca mezun...şimdi de eczane açmaya kısıtlama getiriyorlar. yani kız psikolojik olarak toplanması lazım önce..ikinci olarak yaşı ilerledikçe kendi kişiliği tamamen oturmaya başladıkça kendi kuralları olacak. insanlar onu öyle kabul edecek. şimdi sigara içmeye çekiniyor ama 10 yıl sonra çekinmeyecek. ya da onunla aynı ortamda sigara içen insanlar çekinmediği gibi kahve çay muhabbeti de yapıyolardır aynı zamanda eminim.. ama kendi fikrimce bir bayanın da 10 dk bir duman altı olmasını yakıştıramıyorum. sigara "out", içmemek "in" şimdi. ben olsam napardım önce ortamı tanırdım içmezsem ölmem bir kaç saat içinde. günde 3 ile sınırlardım kendimi. çünkü bazı insanlar var gerçekten sigara içen insanları 3. sınıf gibi görüyor yani sigara antipati yaratabiliyor. şimdi özelde de ilanlar görüyorum sık sık "sigara içmeyen" diyor.

Sigara olayı vs. Çok önemli değil belli ki alışma uyum problemi var şu an senin. Sonuçta kurulu bir düzenin olduğu yere gelmişsin ve psikolojik olarak kpss sınavı gibi zorlu bir sınavdan sonra yorgun gelmişsin. Tabiki uyum adaptasyon sürecin olacak. Ben de ilk atandığımda kpss sebebiyle ciddi bir psikolojik sorunla başladım. Tabi hiç farkında bile değilim. Uyum sorunlarım oldu bir sene sonra tatilde annem beni görünce hemen psikiyatriste götürdü ilaç tedavisi uygulandı o zaman o bulunduğum yere çok güzel uyum sağladım. Kpss yorgunluğu var üzerinde bence sende bir psikiyatriste görün çok basit bir ilaç tedavisi sonra olayları daha güzel karsılayacaksındır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…