Atandım ama,eşim hiç desteklemiyor beni

erenenes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
38
1
98
İstanbul
merhaba arkadaşlar uzun zamandır üyeyim ama ilk defa yazıyorum çok uzun zamandır atama bekliyordum erzurumun bir köyüne atandım 6/8yaşında iki oğlum var onları alıp gideceğim 1 sene eşim ist.kalacak eş atamasına kadar ama hiç desteklemiyor beni. ben hem ordaki şartları düşünüyorm hemde eşimle uğraşıyorm halbuki onun ayda bir gelme imkanıda var.çok karmakarışığım bu son şansım kesinlikle gitmeliyim......

bencede kesinlikşe gitmelisiniz. o kadar çok atanmayı bekleyen var ki. bu şansı yakalayıpta kaybetmek kötü bir durum. çocuklarınızda çabuk alışır zira erzurum modernleşme yolunda gidiyomuş duyduklarıma göre

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım bence de gitmelisin. Bi süre çalışp eşinin yanına yaptırırsın tayinini... Günümüzde devlet memuru olmak çok kolay değil. Ailenden seninle gelebilecek bir yakınını da götürürsen çocuklar konusunda sana yardımcı olabilir.

Son düzenleme:
Yeni üyeyim, bu da ilk mesajım olacak... :) Öncelikle hayırlı olsun :) Bu zamanda devlet memurluğu denizin dibindeki en büyük inciyi bulmak gibi bir şey.. Ben de , özel sektörü deneyip gördükten sonra memurluk sınavına hazırlanmaya başlayan biriyim... İsteğinden vazgeçme, kimselerin eline geçmiyor, dilerim eşin de senin bu isteğini zamanla da olsa anlar ve destek olur...

böyle bir fırsat bir daha eline geçmez, eşin de haklı kolay değil bir yıl ayrı kalabilmek ama işin ucunda mesleğin var. eşini ikna etmeye çalış onun gönlü olmadan gitme.
bizim arkadaşlarımızdan biri de senin durumunda, kocası özel sektörde, iş yeriyle anlaştılar adam dışardan kendi sigortasını ödeyecek bir yıl firma da çalışıyor gösterecek çıkışını vermeyecek ve karısıyla birlikte gitti bir yıl sonra döndüklerinde (eş durumundan olacak tabi bu) adam işine geri dönecek, bir çeşit kayıt dışı ücretsiz izin ayarladılar.
yaşanmakta olan bir durum sizin durumunuz konusunda fikrim yok ama benzer bir şansınız varsa kullanmaya deymez mi

tebrik ederim bu devirde devlet memuru olmak kolay değil..eşinizde en kısa zamanda bu duruma alısacaktır eşin eş durumundan gelebilir ya da sen 6 ay gectıkten sonra es durumundan gidebilirsin tabi biraz zamana ihtiyacınz var kesinlikle atanmıssınz vazgecmeyin

öğretmensin galiba, hayırlı uğurlu olsun inşallah, eşin neden seni desteklemiyor:26:

uzak coçukları ve seni özlerim bir sıkıntı olsa yanınızda olamam mevcut düzenimiz bozulacak diye ben çalışmadanad geçinebiliyorz diye ama ben bu işi cok seviyorm o bu boyutunu anlamak istemiyor tabiii

uzak coçukları ve seni özlerim bir sıkıntı olsa yanınızda olamam mevcut düzenimiz bozulacak diye ben çalışmadanad geçinebiliyorz diye ama ben bu işi cok seviyorm o bu boyutunu anlamak istemiyor tabiii

canım eşinin sebebide anlaşılır bi sebeb ama bu devirde sevdiğin işi yapmak çok güzel bi fırsat, karı-koca memur olanlar böyle fedakarlıklar yapmak zorunda kalıyor, sadece sizin başınıza gelen bişey değil ki, sanırım konuşularak anlaşabilirsiniz, bu işi ne kadar sevdiğini, ve bu fırsatı değerlendirmek istediğini tatlı dille anlatırsan anlayacaktır sanırım, zaten işin en zor kısmı senin, iki çocukla bilmediğin bi yerde tek başına

bencede kesinlikle gitmelisiniz
millet atama atama diye kendini yırtıyor
eşinizde biraz fedakarlık yapsın yanii

arkadaşım hiç teredütsüz git işine başla.bir kadının maddi güvencesi mutlaka olacak.eşin yarının ne olacağı hakkında garanti veremez sana,sende ona.insanız herşey bizim için.
ben 19 yıllık memurum.12 yıl hemşire olarak çalıştım.sonra hem çalışıp hem okuyorak aldığım eğitim dolaysıyle öğretmenliğe geçiş sansnı yakaladım.bende o dönemde 7 yıl önce eşimle çok bğyğk problemler yaşadım.benim de atamam Malatya'da yaşarken Maraşa yapıldı.4 ay geçiş için bekledim ama ne cektiğimi ben bilirim.benim çocuğum yoktu.sanslıydım geçiş aşamasnda.ama psikolojik baskı çok yıprattı.bana bir kere verilecek bir sansı tepmek istemedim ve resti çektim.ve gittim.6 ay sonra eş durumundan yanındaydım.sende asdaylığın kalkar kalkmaz eş durumu ile gidersin İstanbla.yanında ailenden biri gelir çocuklar için.hatta biri zaten okula başlamıştır.küçükte idare eder.seninle olurlar.fırsatını tepme.hayat mücadele ve fadakarlık demektir.hiç bir erkek kendi istemedikçe düzeninin bozulmaısnı istemez...hayırlı olsun

hayırlı olsun öncelikle. herkes git demiş tabiki gitmeniz en güzeli ama eşiniz desteklemiyor ve giderseniz uzun bir süre uzak kalacakınız; siz bunun getireceği sonuçları göze alabiliyor musunuz? bende mutlaka gidin derim amaaa eşinizi ikna ederek gidin. yarın bi gün orda Allah korusun başınıza olumsuz bişey gelse eşinize ''ben sana gitme demiştim'' dedirtmeyin. benim eşim olsa çantamı kendi hazırlar gideyim diye

Öncelikle tebrik ederim. Gerçekten zoru başarmışsınız bu kadar insan atama beklerken.
Ben de hiç düşünmeyin diyorum. Gidin tabi. Eşinizden ayrılmak zor gelecektir belki ama sonuçta 1 sene hayatınızda çok kısa bir süreç.
Eşinizin geliri iyi olsa da hiç kimse baki değil. Ayrıca çocuklarınız da büyümüş ve size bağımıllıkları kalmamış. Çalışmak ve üretmek harika bir duygu ve özgüven kazandırıyor insana.
Eşiniz bu ayrılığa üzüldüğü için bu tavrı sergiliyordur size. Burulmuştur şimdi o da çok. Eminim en kısa zamanda yoluna girer herşey.

arkadaşım sakın vazgecme bende 2009da erzurum ispırınde bır köye atandım fakat 1 yıl sonra ıstıfa ettım çunku eşim marastaydı ve ben sözleşmelıydım tayın hakkı yoktu yapamadım geldım şuan 1,5 yıldır yuksek puanla atama beklıyorum keşke istıfa etmeseydım şimdi kadro verıldı herkese çok pişmanım buarada ben ebeyim

Öncelikle hayırlı olsun...
Ben eşlerin ayrı kalmasına karşıyım, eşine de hak veriyorum...
Benim eşim de istemezdi, üstelik ben de eşimi bırakıp gitmezdim...
Ama bu durumda olan o kadar çok insan var ki, karar sizin...

Hayatın ne getireceğini bilemiyor insan. Bugün çok iyi olabilirsiniz maddi açıdan vs. Ama yarın ? Bütün kadınların ekonomik özgürlüğü olmalı ..

kesinlikle gitmelisin, devlet memurluğu için bi süre ayrı kalmak göze alınabilir. dünyanın sonu değil inan, biz de aynı durumdayız. hem aşkınız sevginiz hiç azalmıyor, sürekli özlüyorsunuz. mesleğine uygun bi işe atanmışken sakın vazgeçme, hiç bi kocanın böyle iyi bir işten vazgeçmeyi haketmediğini düşünüyorum ben. sırf o rahat edecek diye senin ideallerinden vazgeçmeni beklememeli.

hepinize çokkkk teşekkürler beni yüreklendirdiniz evet bende biraz ayrılığın bazen iyi olduğuna inanıyorum özlemek insanın birbirinin kıymetini anlamasına yarar galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…