Atandım ama mutlu değilim :( Kahramanmaraş nasıl bir yer?

Yerinde olmak isteyen o kadar insan var ki tadını çıkar. Şahsen şu ilk atamada Şırnak'ı bile kazansam dünyalar benim olacak
Not : 17 yıldır büyük şehirde yaşıyorum.

Yerinde olmak isteyen o kadar insan var ki tadını çıkar. Şahsen şu ilk atamada Şırnak'ı bile kazansam dünyalar benim olacak
Not : 17 yıldır büyük şehirde yaşıyorum.
Sirnak'i bile" derken fazla kucumsemis oldunuz nedense. Vanliyim ve yıllardır vanda yaşıyorum. Böyle ucuz kişiliğe yakışmayan cümleler kullanmayın derim. Sonuçta turkiyenin her yeri güzel ve her yerinde yasanilir.

Dogma buyume Egeliyim acik görüşlü ve elit bir cevrede yetistim. Gittigim en dogu Antalya idi benim icin. Benim de ilk atamam Antep'e çıkmıştı o dönemde Maraş'a cok gidip gelirdim hatta her zaman tayin yerim keske Antep degil de Maraş olsaydi derdim bana daha samimi ve sıcak gelirdi Maraş. Hayirli olsun. Gezmenin keyfini çıkarın kimseyi de duymayin.

sene 2011 de hakkariye atandım. ben de bir sevinç sorma. soruyorlar nereye atandın diye. hakkari deyince gitmeyeceksin herhalde, Allah kurtarsın bilmem ne. velhasıl 2011 nisan da başladım göreve 1,5 yıl çalışıp döndüm memlketetime. iyi ki gitmişim. çok şükür bugünüme. bence milleti boşverin. o hııı hakkari mi diyenler ben dönünce hiçbir kelimedemedi. şu an çalıştığım kurum mühendis ağırlıklı. inanın çok rahatlar. özelle karşılaştırdığımda gerçekten çok çok iyi. hayırlı olsun. bu arada maraş da sıkıntılı bir yer değil. birçok ile 1 saat. gezme tozma herşey yapılır. ben hakkarideyken en yakın van 4 saatti düşün. yine olsa yine giderim ;)

Sirnak'i bile" derken fazla kucumsemis oldunuz nedense. Vanliyim ve yıllardır vanda yaşıyorum. Böyle ucuz kişiliğe yakışmayan cümleler kullanmayın derim. Sonuçta turkiyenin her yeri güzel ve her yerinde yasanilir.

ya allah aşkında dunyanın en gereksiz duyarını kasmaya gerek yok. şimdi şırnak ile ankara bir mir? yozgat ile izmir bir mi?

yani şırnak da yaşanacak il değil.. mecbur olmasa insanlar yaşamaz. hakkaride kaldım 1,5 yıl. hepsini gezsen yürüyerek 1 saati almaz. elış-veriş yapayım desen yok. çocuğu kreşe yollayım desen yok. küçümsemek değil de malesef yaşam sıkıntılı. ha mecbur kalınca gidilir ancak.

yani şırnak da yaşanacak il değil.. mecbur olmasa insanlar yaşamaz. hakkaride kaldım 1,5 yıl. hepsini gezsen yürüyerek 1 saati almaz. elış-veriş yapayım desen yok. çocuğu kreşe yollayım desen yok. küçümsemek değil de malesef yaşam sıkıntılı. ha mecbur kalınca gidilir ancak.
Burda yaşayanları kucumsediniz. Evet küçük bi yer lakin biz kalkıp oraya gitmem de şunu yapmam da dersek zaten kalkınmaz. Mühim olan suan biziz kalkınmasını istiyorsak kucumsemeden yapacaz bunu. Teşekkürler iyi günler

Burda yaşayanları kucumsediniz. Evet küçük bi yer lakin biz kalkıp oraya gitmem de şunu yapmam da dersek zaten kalkınmaz. Mühim olan suan biziz kalkınmasını istiyorsak kucumsemeden yapacaz bunu. Teşekkürler iyi günler

valla kalkınacak alan yok ki :D hepsini geçtim kalkınmaya izin verebilecek insan yok. nişanlım polis diye kaldığım yeri basmışlardı. o yüzden çok çok zor oralarda yaşamak. ha vanla kıyaslamayın lütfen. size de iyi günler.

valla kalkınacak alan yok ki :KK70: hepsini geçtim kalkınmaya izin verebilecek insan yok. nişanlım polis diye kaldığım yeri basmışlardı. o yüzden çok çok zor oralarda yaşamak. ha vanla kıyaslamayın lütfen. size de iyi günler.
Oranin insanı kadar misafirperver insan yok. Üzgünüm sizin kafanizda oluşan tabular var yapacak bisey yok. Allaha emanet

Oranin insanı kadar misafirperver insan yok. Üzgünüm sizin kafanizda oluşan tabular var yapacak bisey yok. Allaha emanet

ben hiç görmedim ondan olabilir. kafamda oluşan tabu yoktu giderken ama dönüşte kafamda birçok şey oluştu. yapacak bişey yok. zaten konuyu da bölmek istemiyorum. sevgiler.

Konuyu hem boldunuz hem olumsuz hale getirdiniz. İyi gunler

konu sahibi şırnağa gitmiyor zaten merak etmeyin olumsuz düşünmez. gelgelelim konuyu ilk bölmeye çalışanda sizsiniz kompleksten sanırım. rica ediyorum bana cevap yazmayın. siz şırnağa gidin görev yapın ya da hizmet verin içinizdeki istek boşa gitmez ok.

Eşimin askerliğinden dolayı 9 ayım orada Maraş merkezde geçti.. Küçük bir şehir İstanbul'a göre.. ama sakinliği Temizliği İstanbul'a bin basar.. Bende kira da oturdum..İnsanları çok yardımseverdir..Candandır..Havası güzel.. yazın çok sıcaktı.. kışında çok soğuk ve karlı idi.. 16 yıl önceydi tabi ben orada yaşadığımda.. Özledim valla.. Hele ki şu İstanbul'un kalabalıklığından sa öyle sakin bir şehir tercih ederdim.. Ama Elbistan'ı bilmiyorum.. Bence sakinliği seviyorsanız alışırsınız seversiniz sizde..

konu sahibi şırnağa gitmiyor zaten merak etmeyin olumsuz düşünmez. gelgelelim konuyu ilk bölmeye çalışanda sizsiniz kompleksten sanırım. rica ediyorum bana cevap yazmayın. siz şırnağa gidin görev yapın ya da hizmet verin içinizdeki istek boşa gitmez ok.
Ben orda yazılmış yanlış bir düşünceyi vurgularken sizin direk atılmanız ilginç geldi :))) ben sirnak'a da giderim İzmir'e de muş'a da çünkü içimde art niyet yok ;)

zaten tercih yapmadan
Kızlar öncelikle herkese merhabalar.
Ben son haziran atamalarında kahramanmaraş elbistana mühendis olarak atandım. Normalde istanbulda oturuyoruz ve eşim de istanbulda bir kamu kurumunda çalışıyor. Puanım 91 olmasına rağmen 4 atamadır istanbulda kadro açılmadığı için el mecbur eş tayini olurum diye tercih yaptım. Eşimin istanbulda çalıştığı kurumla aynı kurum olduğundan maraşı yazdım birbirimizin yanına eş durumu isteriz diye. Ben atandım diye sevinçliyken gel gelelim ki insanlar resmen sevincimi kursağımda bıraktı. Tepkiler aynen şöyle "hıı maraşa mı atandın", "aa maraş mı, olsun canım hayırlısı" bunlar neyse de bir de maraşın insanlarından tutun, iklimine, çalışacağım kuruma kadar bir sürü olumsuz yorum yapanlar oldu. Tabiki de her yerde iyi ve kötü insan var onun bilincindeyim. Neymiş maraşlılar dışarıdan gelenleri sevmezmiş. Aksine maraş ve insanı bana çok sıcakkanlı, misafirperver ve samimi geliyor. Hatta ben istanbuldan uzaklaşmak istediğim için çok isteyerek yazmıştım. Eşim de tayinini maraşa ister, oraya yerleşiriz diyordum. Ama yine de içimde bir korku var. İlk defa istanbul dışında bir yerde yaşayacağım(üni'yi de istanbulda okumuştum). Özellikle kahramanmaraşlı ve orayı çok iyi bilenlerden yardım istiyorum. Maraş, elbistan, afşin nasıl yerler? Kiralar ne durumdadır? Gezmeye bayılan bir insan olarak gezilecek görülecek yerleri nerelerdir? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Hepinize çok teşekkürler şimdiden:KK68:
[/QU
zaten tercih yapmadan önce biraz bilgi sahibi olmuşsundur.ben elbistanliyim ama oralı buralı diye düşünmek yerine insan olarak kiyaslariz ıstanbuldan elbistan a gelmek tabiki zor olan birşey ama ekonomik açıdan rahat bir yer mağazalar ihtiyaç göreceğin herşey var tabiki ıstanbulla kıyaslanamaz hayırlı olsun

Puanınız 91 değil ki 88 küsür merak edip baktım da : ) neyse konu bu değil zaten. ..

hayırlı olsun daha iyi bi seçenek olmadığına göre sıkıntı yapmamalısniz bence

Puanınız 91 değil ki 88 küsür merak edip baktım da : ) neyse konu bu değil zaten. ..

Pardon da nerden neye baktınız :) taban puana bakmışsınız tavana bakın lütfen. Üşenmeden de araştırmışsınız tuhag geldi :))

buyrun içinizi rahatlatayım. Gerçi şimdi de 91 değil 90'49muş diyeceksiniz ama konu puanım değil ve buraya noktası virgülüne yazmak zorunda değilim. İşte aynı reeldeki insanlardan gördüğüm tepkinin bir değişiği oldu bu da :) ama puanımı araştıran olarak ilksiniz. Tebrikler:))

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 265
buyrun içinizi rahatlatayım. Gerçi şimdi de 91 değil 90'49muş diyeceksiniz ama konu puanım değil ve buraya noktası virgülüne yazmak zorunda değilim. İşte aynı reeldeki insanlardan gördüğüm tepkinin bir değişiği oldu bu da :) ama puanımı araştıran olarak ilksiniz. Tebrikler:))

Atamalar çift yıllarda olmuyor mu ? Pek bilmiyorum da açıklar misiniz ?

Back
X