atandım ama mutlu değilim. :(



kararımı çoktan verdim, aparta doğru
 
aynı şeyi düşünüyoruz.. rahatlık her şeyden önemli benim için. akşam şöyle bakabilevceğim bir gökyüzüm bile yok

Ben ev arkadaşlarımla problem üstüne problem yaşayınca eve çıkmak zorunda kaldım. Masraf açısından bakarsak kira 450 tl, aylık su faturam 20, elektrik 25, internet 40, doğalgaz da kışın max en soğuk ayda (buz gibi bi şehirde yaşıyorum) 190 geldi. Aylık toplam mutfak ücreti dahil 1000 tlyi hiç geçmedi, her ay da 1000 tl tutmuyor, bazen 800 bazen 900 öyle yani. Ev masraflarının dışında gene 1000 tl gibi bi ücret size kalır diye düşünüyorum.
 
Bence eve çıkmak yerine bir araba al kendine bir iki arkadaşla gez.
 
Bence eve çıkmak yerine bir araba al kendine bir iki arkadaşla gez.


araba konusunda kendime güvenmiyorum. iyi bir sürücü değilim sanırım.trafiğe çıkınca bi panik bir korku. bir ara da başıma kötü bi olay geldi. o yüzden arabayla aram iyi değil. ilgi de duymuyorum zaten benim için ev daha önemli
 

işte burda apartlar biraz pahalı. 500-600 arasında gidip geliyor. 1+1 ler. ama sen bi tek elektrik ve yiyeceğini karşılıyorsun. su, internet, ısınma onlara ait. bu paraya ev tutulur dedikleri doğru ama bende şaştım kaldım. önce bir apart deneyeyim diyorum. sonrası Allah büyük
 
Apartlar evden daha pahalıya çıkıyor. Tabi odada tek kişi kalacaksan iyi...
 
ben yurtta ayda bir nöbet tutuyordum belletmen olarak bundan 2 sene önce. Allah ımm ne zormuş insanın kendi evi dışında bir yerde kalması. hatta ben dayalı döşeli bir evde kaldım 3 yıl. o eşyalar benim değildi ve yaz tatillerinde o eşyalar ev sahibi tarafından kullanılıyordu. buna bile zor dayandım ve tiksinmeye başlamıştım artık. sonra kendi memleketime tayinim çıkınca 1+1 bi ev buldum. eşyaları hep sıfır aldım - tv hariç-. ohh bee dünya varmış dedim.
 
Biriktirip ev alsan daha iyi geleceğini yaparsn biraz disini sık..
 
Ben de sizin gibi evcimen biriyim aslında. Evimi süslemeyi, kendime göre dekore etmeyi, içinde hayaller kurmayı çok severim.

Ama apart olayı da bana çok sıcak gelmedi nedense. Sanırım kendi seçtiğim mobilyalar, beyaz eşya olmayacak diye. Yani başkasının eşyasında yine emanet yaşayacağım. Yine içten "benim" diyerek benimseyemeyeceğim.

Diğer türlü de sürekli aynı ortamda olmak bunaltıcı.

Bence siz evlenin
 


sorun bende mi diye kıvranıyordum kaç gündür.. şükür ki benimle aynı fikirde olan insanlarda varmış..şurdan bu sonucu çıkardım: tamamen kişilik meselesi.. çok saolun
 
valla bana sorarsan bir elin yağda ötekisi balda...
 

aslında tam zamanı. yaşım oldu 28. ama ortada daha aday adayı bile yok. :) bu işler kısmet zaten. apartta tabiki de bende eşya alacam her şey yok ki içinde..olanlar; buzdolabı, yatak , çekyat, tv, masa, sandalye. bu kadar..diğer eksiklikleri ben tamamlayacağım
 
Allah aşkına ne oyle hapishane gibi. Siz bunun icinmi atandiniz.
2000 lira maasi alip yurtta kalip hic birsey yapamamak icin mi?
İnsan insanla, sevdikleriyle, dostlariyla mutlu olur. Aksamdan aksamada olsa kendi yasantiniz olsun.
nasil mutlu olacaksaniz oyle bi hayat kurun kendinize. Omur bir kez daha verilmeyecek.
Ama sunuda soyliyeyim siz mutlu olsaydiniz amenna derdim duruma. Mutlu hissetmediginiz icin hapishane gibi tabirini kullandim yanlis anlasilmasin. Cunku siz oyle hissediyorsunuz su an anladigim kadariyla.
uzun lafin kisasi nasil icinize sinecekse oyle yasayin. Para vs hic bir sey icin degmez..
Hakkinizda hayirlisi olsun ne diyim.
 
insan işten çıkıp evine gelince ayaklarını uzatıp televizyon izleyerek o yorgunluğu atmak istiyor.. ne bileyim huzurun tanımı bu olsa gerek.yani en azından şu an benim için bu :)
Çok haklısınız, tek kişilik oda da olsa yurt insanı boğuyor bir yerden sonra. Bence ucuzundan ve tek odalısından bir ev tutun, teker teker eşyalarınızı alın yerleşin. Azıcık aşım ağrımaz başım. Koltuğa yayılıp TV bakınmak, koltukta uyumak, mutfakta bir şeyler pişirmek, evin içinde tur atmak istiyor insan. Offf, offf...
 


her şeyin özeti, tam kapanış konuşması gibi oldu :) teşekkür ederim. ocak ayında aparta çıkmayı düşünüyorum artık. Allah kısmet ederse. yarından itibaren araştırmalara başlayacağım.. herkese çok teşekkür ederim zamanını ayırıp fikirlerini paylaştıkları için.
 
belki güleceksiniz ama ev işi yapmayı özledim ya balkona çıkıp kahvemi yudumlarken gökyüzüne bakıp hayal kurmayı özledim. insan elindekinin değerini kaybedince anlıyormuş. ben de anladım.. ahhhh memleketteki evimmm evimmm güzel evimmmm. çok özledimmmm..sevdiğim insanlar yanıma gelemiyorlar yurtta kaldığım için.artık hayattan bezdim :) napim parayı pulu, sevdiklerim yanımda olamayacaklarsa.
 
Apartta da mutsuz olursanız tekrar yurda dönme şansınız var mı?

Apartta yaşayıp yönetimden tehdit alan, kapısı izinsiz anahtarla açılıp içine girilen, gürültüden şikayetçi olanların konularını da okuduk BDV'de. O yüzden soruyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…