Bu yurttan kurtulup çıkmak istediğin aparta tek çıkmalısın bence. Tamam maaşının yarısını giderlerine harcanacak ama sen o parayı sokağa atmışsın gibi olmayacak ki. Çalışan insansın, dediğim gibi yurtta öğrenci insan kalır o da mecbur olduğundandır yoksa çalışıp parasını kazanan yetişkin bir insan ama istediği zaman misafir getiremez, kafasına estiği zaman girip çıkamaz, yemek yapamaz, temizlik yapamaz falan yurtlarda yani, vallahi 4. yılım yurtta, öğrenciyim, ne kadar bunaldığımı anlatsam buradan Amerika'ya yol olur. Neden kalıyorum, mecburum çünkü. 1000 tl bile maaşım olsa bi şekilde o yurttan kurtulurdum senin yerinde olsam.
aynı şeyi düşünüyoruz.. rahatlık her şeyden önemli benim için. akşam şöyle bakabilevceğim bir gökyüzüm bile yok
Bence eve çıkmak yerine bir araba al kendine bir iki arkadaşla gez.
Ben ev arkadaşlarımla problem üstüne problem yaşayınca eve çıkmak zorunda kaldım. Masraf açısından bakarsak kira 450 tl, aylık su faturam 20, elektrik 25, internet 40, doğalgaz da kışın max en soğuk ayda (buz gibi bi şehirde yaşıyorum) 190 geldi. Aylık toplam mutfak ücreti dahil 1000 tlyi hiç geçmedi, her ay da 1000 tl tutmuyor, bazen 800 bazen 900 öyle yani. Ev masraflarının dışında gene 1000 tl gibi bi ücret size kalır diye düşünüyorum.
Apartlar evden daha pahalıya çıkıyor. Tabi odada tek kişi kalacaksan iyi...işte burda apartlar biraz pahalı. 500-600 arasında gidip geliyor. 1+1 ler. ama sen bi tek elektrik ve yiyeceğini karşılıyorsun. su, internet, ısınma onlara ait. bu paraya ev tutulur dedikleri doğru ama bende şaştım kaldım. önce bir apart deneyeyim diyorum. sonrası Allah büyük
Apartlar evden daha pahalıya çıkıyor. Tabi odada tek kişi kalacaksan iyi...
Biriktirip ev alsan daha iyi geleceğini yaparsn biraz disini sık..
ben yurtta ayda bir nöbet tutuyordum belletmen olarak bundan 2 sene önce. Allah ımm ne zormuş insanın kendi evi dışında bir yerde kalması. hatta ben dayalı döşeli bir evde kaldım 3 yıl. o eşyalar benim değildi ve yaz tatillerinde o eşyalar ev sahibi tarafından kullanılıyordu. buna bile zor dayandım ve tiksinmeye başlamıştım artık. sonra kendi memleketime tayinim çıkınca 1+1 bi ev buldum. eşyaları hep sıfır aldım - tv hariç-. ohh bee dünya varmış dedim.
Ben de sizin gibi evcimen biriyim aslında. Evimi süslemeyi, kendime göre dekore etmeyi, içinde hayaller kurmayı çok severim.
Ama apart olayı da bana çok sıcak gelmedi nedense. Sanırım kendi seçtiğim mobilyalar, beyaz eşya olmayacak diye. Yani başkasının eşyasında yine emanet yaşayacağım. Yine içten "benim" diyerek benimseyemeyeceğim.
Diğer türlü de sürekli aynı ortamda olmak bunaltıcı.
Bence siz evlenin
biraz daha açarsan sevinirim :)valla bana sorarsan bir elin yağda ötekisi balda...
Çok haklısınız, tek kişilik oda da olsa yurt insanı boğuyor bir yerden sonra. Bence ucuzundan ve tek odalısından bir ev tutun, teker teker eşyalarınızı alın yerleşin. Azıcık aşım ağrımaz başım. Koltuğa yayılıp TV bakınmak, koltukta uyumak, mutfakta bir şeyler pişirmek, evin içinde tur atmak istiyor insan. Offf, offf...insan işten çıkıp evine gelince ayaklarını uzatıp televizyon izleyerek o yorgunluğu atmak istiyor.. ne bileyim huzurun tanımı bu olsa gerek.yani en azından şu an benim için bu :)
Allah aşkına ne oyle hapishane gibi. Siz bunun icinmi atandiniz.
2000 lira maasi alip yurtta kalip hic birsey yapamamak icin mi?
İnsan insanla, sevdikleriyle, dostlariyla mutlu olur. Aksamdan aksamada olsa kendi yasantiniz olsun.
nasil mutlu olacaksaniz oyle bi hayat kurun kendinize. Omur bir kez daha verilmeyecek.
Ama sunuda soyliyeyim siz mutlu olsaydiniz amenna derdim duruma. Mutlu hissetmediginiz icin hapishane gibi tabirini kullandim yanlis anlasilmasin. Cunku siz oyle hissediyorsunuz su an anladigim kadariyla.
uzun lafin kisasi nasil icinize sinecekse oyle yasayin. Para vs hic bir sey icin degmez..
Hakkinizda hayirlisi olsun ne diyim.
belki güleceksiniz ama ev işi yapmayı özledim yaÇok haklısınız, tek kişilik oda da olsa yurt insanı boğuyor bir yerden sonra. Bence ucuzundan ve tek odalısından bir ev tutun, teker teker eşyalarınızı alın yerleşin. Azıcık aşım ağrımaz başım. Koltuğa yayılıp TV bakınmak, koltukta uyumak, mutfakta bir şeyler pişirmek, evin içinde tur atmak istiyor insan. Offf, offf...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?