atandım ama mutlu değilim. :(

Ben de çamaşır yıkamayı asmayı özledim. Evin içinde tur atmayı, sabahın köründe kalkıp kanepede saçma sapan tavanı izleyip mıymıylanıp dönüp yatağıma geri yatmayı falan Balkonda oturmak zaten favori aktivitem, yanıma kitap falan da alırdım, şimdi hasret kaldım 2 m2 balkona bile razıyım. Yataktan kalkıp mutfağa gitmek bile macera benim için
 
Reactions: mb1

bu gideceğim apart güvenilir. birinin tavsiyesiyle gidicem. zaten fiyatı da biraz o yüzden yüksek. umarım öyle sorunlarla karşılaşmam.
 

siz şu an nerde kalıyorsunuz
 
bence sosyallesmek icin kursa vs gidin hafta sonları ... evin isi bitmezzzz temizligi bulasıgı vs hem yurt daha guvenilir hem paranız cebinize kalır daha cok yer icer harcarsınız. tek kalınca insan kotu hissedebilir kendini.
 
imkanın varken, neden kendini kasıp mutsuz ediyorsun.
eve çıkmak senin için lüks değil, ihtiyaç.
artık kendi ayaklarının üstünde durmayı öğrenmeli, kendine ait bir ortam hazırlamalısın.
senin tarzını yansıtan eşyalar, senin uzandığın kanepe. senin yemek yediğin masa, tabak vs.
senin uzanıp kitap okuduğun, kahve içtiğin, istediğin filmi seyrettiğin, müzik dinlediğin bir salon.

tek başına çıkacağın için büyük bir ev tutmak zorunda değilsin. stüdyo daire de olabilir. zaten ev arkadaşı tavsiye edemicem bu zamanda.
temiz kullanırsan, sorun olmaz kirletirsen temizliği, aç kalırsan yemek pişirmeyi öğrenirsin. canın ne isterse onu pişireceksin.. yarın misal evleneceksin.



daha mutlu olacağını düşünüyorum. zaten güzel de bir işin var, düzenini kurduktan sonra birikim de yaparsın.

 

bende 23-24 sandım.
bence ev istemekle sonuna kadar haklısınız..
sizin yaşlarınızda ailesinden ayrılıyor insanlar. masraf diye düşünmeyin. bence imkanınız var daha fazla beklemeyin..
taksitle yavaş yavaş istediğiniz şekilde yaparsınız..

 
Hayırlı olsun.sıkılan çok doğal.insan rahat hareket etmek yeri gelir istediği kanalı yeri gelir ciplak ayakla dolasmak ister.kısacası özgürlük. Maasain karsiliyirsa gayet hakkın.İçinden geleni yap.Ev kurmak.ilk başta masraflı. Eşya alicaksin hiç hesapta olmayan şeyler olacak.hesabını güzelce yap
 
Okulu yeni bitmiş ve devlet yurdundan 4 ay önce ayrılmış biri olarak yorum yapıyorum. Senin kaldığın yurt nasıl bilmiyorum ama benimki az parayla lüks hayattı diyebilirim. Bna kalırsa çıkma yurttan. Yemek hazır temzilik desen hergün temizliyorlar. Ayrıca yurtta istemediğin kadar kız var arkadaşlık kurabilirsin öğrenci memur ayrımı yapan bi kişiliğin yoksa tabi. Orayı eğlenceli hale çevirmek sana kalmış ama evin güzellikleri de ayrı İşten çıkınca bulaşık yıka evi temzile yemek yap bunlar da fena amaa. Ben alışmışım yurtta ki rahatlığa şimdi kendi ailemin evinde eski rahatlığı arıyorum.
 
yurtta odada tek kalıyorsanız sorun yok bence. ben olsam yurtta kalırdım.ayrıca güvenilir yer.odamı kendime göre düzenlerdim. para biriktirir bol bol gezerdim.
 
balkonu olmayanlar naapsın off:/
 
Tek mi kalıyorsun odada?
Ben olsam kızlarla kaynatırdım sürekli herhalde onlar için memur değil abla olmaya çalışırdım.
Tabii 2000 kız biraz değişik olabilir ama olsun iyi yönlerini görmeye çalış.
Yani evimden uzaktayken ve yeni bir evde değil yurtta kalıyorken orada kendine yeni bir ev sıcaklığı yaratırdım insanlarla. Böylece kenara biraz para koyar, haftasonları başka yerlere gider gezerdim erkek arkadaşımla veya ailemden birileriyle.
Ama yok çok mutsuzum bıktım tüm bu şımarık üniversitelilerden hiç bana göre değiller diyorsan da çık eve senden daha değerli değil para biriktirmek. Biriyle çıkarsan maddi olarak çok rahatlarsın aslında, temizlik vs o kadar korkutucu işler değil iki taraf da kendine düşeni yaptıktan sonra. Sadece iyi seç kiminle eve çıkacağını.
 
Cik yurttan..git kendi hayatini kur.yutt hayatina dayanablseydin zaten isyanlara girmezdin demekki bu yasam tarzi sana gore degil..git ev tut yasamini kur..öldurme hayatini yapmak istemediginiz yasamak istemediginiz hayatlari yasamayin..
 
Allah izin verirse bu ayın sonunda çıkıyorum eve.. Burda yaşadığım için mesaim bir türlü bitmiyor. zaten yurttasın şu işi yapıver. şununla görüş.. öğrenci seni görsün başlasın derdini anlatmaya..sonra diğerleri de gelsin.. zaten yorgunluktan ölüyorum bütün gün.. bari 5 ten sonrası benim olsun... para biriktirmek umrumda değil artık...hayattan soğudum resmen.. zaten iş arkadaşlarımla aram da iyi değil..daha da çekilmez oluyor burası.
 

Hiç düşünme bile direk çık eve konunu önceden görmedim görseydim yazardım. Dışardan yaşamayan bilmez yurtta kalmak cidden zor. Hadi öğrenci olursun ona bile zor ki kendi yaşıtları filan gene alışır gider. Ama çalışan yok resmen hapishane gibi. Ben de öğretmenim ilk başladıgım sene rahat olur diye yurtta kalmıştım. Sürekli nöbet nöbet olmasa bile bi lavaboya giderken bi sürü kişiyle karşılaşmak kendi yemeğini yapamamak ne bileyim en önemlisi sessizlik sorumluluk yok filan. Bana da deli misin ne işin var eve çıkma dediler. Çıktım oh bee dedim kafam rahat keyfim yerindeydi ki ev eve benzemiyordu ama o bile bana o kadar güzel geldi ki. Destekliyorum kendi evin gibisi yok çok rahatta para biriktirirsin çünkü sinir bozukluğndan zırt pırt gezmezsin dışarı çıkma ihtiyacı hissetmezsin evde vakit geçirmek cazip gelir.
 
canım çok iyi anlıyorum seni çalışma saatlerin 8-5 mi nasıl eğer öyleyse 5 ten sonras çık dışarı senin için giriş saati var mı yurda ki? onun dışında boşyere dışarıya neden para veresin biriktirip tatile git daha güzel olur valla. bir süre sonra ev hayatıda sıkar seni
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…