Atanmak istiyorum ama?

nezamandiraraftayim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
298
483
18
Merhaba kizlar. Ben kpss ile atanip kamuda görevimi gerceklestirmek istiyorum, daha doğrusu ancak o şekilde daha insani şartlarda calisabilirim. Ama şöyle bir durum var. Ben küçük bir şehirdeyim ve benim pozisyonumdan kadro açmıyor burası, belki çok çok nadiren.
Ben kendi şehrimden başka bir yere atanmak istemiyorum. İyi bir puan alirsam mecburen yazarim tabiki. Ama ne kadar mutlu olurum hiç bilmiyorum, hatta mutlu olabilir miyim.. ailem, arkadaslarim, cocuklugum, butun dunyam burada benim. Dusuncesi bile o kadar buruk yapiyor ki icimi. Bu durumu yaşayanlar var mı icinizde ya da fikirlerini belirtmek isteyenler. Simdiden tesekkur ederim

Sana tavsiyem kpss işine kendi şehrin dışındaysa madem düşünmemen. Başka seçenekleri gözden gecirmen. İngilizce öğrenmek gibi ... Artık mesleğinde daha kalifiye neler yapılabilir ??

3 yıl işsizlik çektim. 2 yıl kpss hazırlandım. Ama deli gibi. Psikopata bağladım. Güzel bir puan aldım tam ki özel sektörde süper bir işe girmek nasip oldu. Kaderi o kadar zorlamıştım ki kpss diye diye. Ve o girdiğim işten hayırlı biri ile evlendim.

Öyle bir kader var ki aslında hayır gördüğümüzde şer şer gördüğümüzde hayır. Bu sebeple teslim ol. Atanamadim diye karalar bağlama. Ben bu hatayı çok yaptım.

üniversite okurkende mi ayrilmadiniz ?
hiçbir sehre böyle bağımlılık gelistirmedigim icin empati kuramıyorum açıkçası.
yeni şehirde yeni arkadaşlarıniz olur, ailenize git gel yaparsınız,
daha özgür olursunuz.
Üniversite okurken ayrildim. Geri donebilecegimi bildigim için çok güzeldi bir sıkıntı yaşamadım. Ama atanmak farklı. Siz sehrinizden ayrı mı yaşıyorsunuz?

Özlemek güzeldir :)
atanın tatillerde canım memleketim diye dönersiniz. Her zaman başka bir seçeneğiniz olsun hayatınızda evet memleketinizi çok seviyor tüm bağlarınız orada olabilir ama başka bir hayat yaşama ihtimalinizi bunun için geri plana atmayın. Elbette sizin kararınız yine de küçük şehirde ilerlemek de küçük küçük olur :)

Merhaba kizlar. Ben kpss ile atanip kamuda görevimi gerceklestirmek istiyorum, daha doğrusu ancak o şekilde daha insani şartlarda calisabilirim. Ama şöyle bir durum var. Ben küçük bir şehirdeyim ve benim pozisyonumdan kadro açmıyor burası, belki çok çok nadiren.
Ben kendi şehrimden başka bir yere atanmak istemiyorum. İyi bir puan alirsam mecburen yazarim tabiki. Ama ne kadar mutlu olurum hiç bilmiyorum, hatta mutlu olabilir miyim.. ailem, arkadaslarim, cocuklugum, butun dunyam burada benim. Dusuncesi bile o kadar buruk yapiyor ki icimi. Bu durumu yaşayanlar var mı icinizde ya da fikirlerini belirtmek isteyenler. Simdiden tesekkur ederim
bende atandım şuan kaç km uzakta yaşıyorum ailemden. ne yalan söyleyim özel sektörden bıkmıştım bende küçük bir yerde yaşıyordum. iş yok doğru düzgün. kpss ye kastım ve geçen sene atandım. evet uzaktayım ama en azından istediğim yerdeyim. hayallerim gerçekleşti. özel sektör insanı yıpratıyor bir yerden sonra devlet garanti. sonra tayin filan yaparsınız memleketinize. bende dedim nasıl yapcam etcem diye ama güzel arkadaşlıklar kurdum. ailemle de görüntülü konuşma filan özlem gideriyoruz. bayramlarda, yıllık izinlerde gidip gelirim en az yılda 3- 4 kere. o şekilde oluyor. artık kanatlanıp uçmanın vakti geldi. ailelerimiz her zaman yanımızda olamaz. evet araya özlem giriyor ama kendi ayaklarının üzerinde durmakta bir o kadar güzel.

Üniversite okurken ayrildim. Geri donebilecegimi bildigim için çok güzeldi bir sıkıntı yaşamadım. Ama atanmak farklı. Siz sehrinizden ayrı mı yaşıyorsunuz?
ben 10 tane filan şehirde yaşadım hayatımda.
şu an doğduğum şehirde yaşıyorum ama öyle denk geldi yani ekstra bir düşkünlüğüm yok .

atanmanız garanti mi bu şartlarda peki? kendi iliniz olmadan başka ilde?

yani eninde sonunda herkes istediği yere dönüyor, bi kaç sene dişi sıkmak lazım.

bende böyle körü körüne sevmeyi anlayamadım, başka şehirde gittim sonra yeniden döndüm memleketime, sadece çok güzel anılar biriktirdim, hiçte pişman olmadım.

Bizim kadınlarımız niye böyle ya. Aşırı zengin değilseniz çalışmanız gerekir, özelde çalışmak istemiyorsunuz kamuda başka şehre gitmek istemiyorsunuz. İnsan ekmeğinin kariyerinin peşinde her yere gider gitmesi gerekir. Bu kadar da aile arkadaş bağımlısı olmayın sevdikleriniz uzakta diye hayatınızdan çıkmıyor. Erkekler şu söylediklerinizin onda birini söylese ne pısırıklığını bırakıyoruz ne basiretsizliğini.

Bizim kadınlarımız niye böyle ya. Aşırı zengin değilseniz çalışmanız gerekir, özelde çalışmak istemiyorsunuz kamuda başka şehre gitmek istemiyorsunuz. İnsan ekmeğinin kariyerinin peşinde her yere gider gitmesi gerekir. Bu kadar da aile arkadaş bağımlısı olmayın sevdikleriniz uzakta diye hayatınızdan çıkmıyor. Erkekler şu söylediklerinizin onda birini söylese ne pısırıklığını bırakıyoruz ne basiretsizliğini.
Çok haklısınız. Böyle yorumları okumak kendime cekiduzen vermemi sagliyor. Teşekkür ederim

Back
X