- 2 Nisan 2023
- 298
- 481
- 18
- Konu Sahibi nezamandiraraftayim
-
Üniversite okurken ayrildim. Geri donebilecegimi bildigim için çok güzeldi bir sıkıntı yaşamadım. Ama atanmak farklı. Siz sehrinizden ayrı mı yaşıyorsunuz?üniversite okurkende mi ayrilmadiniz ?
hiçbir sehre böyle bağımlılık gelistirmedigim icin empati kuramıyorum açıkçası.
yeni şehirde yeni arkadaşlarıniz olur, ailenize git gel yaparsınız,
daha özgür olursunuz.
bende atandım şuan kaç km uzakta yaşıyorum ailemden. ne yalan söyleyim özel sektörden bıkmıştım bende küçük bir yerde yaşıyordum. iş yok doğru düzgün. kpss ye kastım ve geçen sene atandım. evet uzaktayım ama en azından istediğim yerdeyim. hayallerim gerçekleşti. özel sektör insanı yıpratıyor bir yerden sonra devlet garanti. sonra tayin filan yaparsınız memleketinize. bende dedim nasıl yapcam etcem diye ama güzel arkadaşlıklar kurdum. ailemle de görüntülü konuşma filan özlem gideriyoruz. bayramlarda, yıllık izinlerde gidip gelirim en az yılda 3- 4 kere. o şekilde oluyor. artık kanatlanıp uçmanın vakti geldi. ailelerimiz her zaman yanımızda olamaz. evet araya özlem giriyor ama kendi ayaklarının üzerinde durmakta bir o kadar güzel.Merhaba kizlar. Ben kpss ile atanip kamuda görevimi gerceklestirmek istiyorum, daha doğrusu ancak o şekilde daha insani şartlarda calisabilirim. Ama şöyle bir durum var. Ben küçük bir şehirdeyim ve benim pozisyonumdan kadro açmıyor burası, belki çok çok nadiren.
Ben kendi şehrimden başka bir yere atanmak istemiyorum. İyi bir puan alirsam mecburen yazarim tabiki. Ama ne kadar mutlu olurum hiç bilmiyorum, hatta mutlu olabilir miyim.. ailem, arkadaslarim, cocuklugum, butun dunyam burada benim. Dusuncesi bile o kadar buruk yapiyor ki icimi. Bu durumu yaşayanlar var mı icinizde ya da fikirlerini belirtmek isteyenler. Simdiden tesekkur ederim
ben 10 tane filan şehirde yaşadım hayatımda.Üniversite okurken ayrildim. Geri donebilecegimi bildigim için çok güzeldi bir sıkıntı yaşamadım. Ama atanmak farklı. Siz sehrinizden ayrı mı yaşıyorsunuz?
Çok haklısınız. Böyle yorumları okumak kendime cekiduzen vermemi sagliyor. Teşekkür ederimBizim kadınlarımız niye böyle ya. Aşırı zengin değilseniz çalışmanız gerekir, özelde çalışmak istemiyorsunuz kamuda başka şehre gitmek istemiyorsunuz. İnsan ekmeğinin kariyerinin peşinde her yere gider gitmesi gerekir. Bu kadar da aile arkadaş bağımlısı olmayın sevdikleriniz uzakta diye hayatınızdan çıkmıyor. Erkekler şu söylediklerinizin onda birini söylese ne pısırıklığını bırakıyoruz ne basiretsizliğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?