Atasehirde gercek dostluk guzel komsuluk kalmamis

Yildirimfatos

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
209
7
16
35
İstanbul
Kislar ben alti yildir atasehirde oturuyorum oldukca sicakkanli biriyim ama kendime gore gercekten gelip gitmek isteyecegim bi komsu yok ya gercekten abartip olmadik zamanlarda gorusmek istiyorlar yada hic ortada yoklar ayyy cok uzucu

Maalesef bu sadece Ataşehir'de olan bir durum degil bende mesela şu anki evde üç senedir kiradayım ama komşu bilmem ihtiyaçta hissetmiyorum çünkü herkese güven olmuyor. Herkesi eve alamazsın ki hele İstanbul gibi bir yerde insan kendi akrabalarına güvenemiyor yeri geliyor. Ki zaten bu hırsızlık vs en çok en yakın eve sık girip çıkanlardan oluyor.

Keşke sadece Ataşehire özgü bir durum olsaydı. Özellikle site yaşamında komşuluk falan göremiyorsun
Gecekondu her haliyle güzelmiş. Sıcacık sobalar, sıcacık ilişkiler
şimdi yolda görsek selam vermiyor insanlar

Aynen kizlar sadece atasehire ozgu degil maalesef ama buradaki insanlar daha farkli bir kesim asosyal gibi bizim site selam versen yarim yamalak cvp veriyorlar akrabalarla gidip gelmek hosuma gitmiyor artik eskittim onlari;)

Kislar ben alti yildir atasehirde oturuyorum oldukca sicakkanli biriyim ama kendime gore gercekten gelip gitmek isteyecegim bi komsu yok ya gercekten abartip olmadik zamanlarda gorusmek istiyorlar yada hic ortada yoklar ayyy cok uzucu

ayy kız bende ataşehirdeyim bende 9 yıldır oturuyorum hiç komşum yok insan sıcak bir insan evladı yok ancak köpek gezidirirler tamam nezih bir yer ama sıcaklık yok ben küçükyalı tarafına taşınmayıdüşünüyorum bu yüzden annemde orda oturuyo sen neresindensin ataşehirin

eskiden komşuluk vardı millet birbirine gider gelirdi, kekler börekler kısırlar neler neler yapılır sohbetler edilirdi...

ama şimdi öyle mi? millet mahalledeki sokaktaki komşusunu bırak aynı binadaki komşusunu tanımıyor malesef...

sadece ataşehire özgü bi durum değil yani =)

Benim işyerim Ataşehir'de evim Sancaktepe'de... Daha önce Kartal'da oturdum. Komşuluk olayı sıfır. Fakat evlenmeden önce Gebze'de annemlerle otururken oranın komşuluğu gibi başka yerde görmedim. Annem hasta oldu komşu teyze geldi baktı. Komşunun evinin çatısı doludan aşağı indi ev kullanılamaz duruma geldi ev yapılana kadar annem evini açtı. Ben evlenirken sağolsunlar çeyizime kadar ilgilendiler. Hepsi hergün birbirini illa bir yoklar, iyimi kötümü... Herkes birbirini tanır, mahallede yabancı kim varsa bilinir. İşimiz bu taraflarda olmasa orada oturmak isterdim.

Tac spora yakinim tam kafama gore birini bulmustum o da tasindi

bende barajyolu caddesindeyim flora evlerinin arkası mc donaldsa yakın daha geçen yıla kadar oğlumu götürecek park bile bulamadım hep sitelerin içinde benim evim sitelerin arasında tek bir apartman o yüzdende çok sıkıntı çektim ulaşım bir dert heryere iki vesait yapıyosun amaan ne biliyim

ataşehir: anadolu yakasının yeni gözde trentlerinden
son zamanlarda yapılan büyük konut projeleri filan derken
site ortamını fila da geçti resmen yaşam kentleri kuruldu
böyle ortamda komşuluk mümkün olmuyor ki zaten
asansörde bile karşılaşamaz halde insanlar
malesef çevresen özelliklerin
insani değerleri etkilediği
bir yerde
komşukuk iilişkisi kurmak imkansızlaşıyor
:50:

Biliyorum mc in oralari ata bloklari falan var benim ikizler olmadan iki gecede bir oralardaydik gusel rentaurant lar var novadayla tac sporun ortalarinda bir sitede oturuyorum ;) kendimi tutmasam acik adres vericem hahaha

ataşehir: anadolu yakasının yeni gözde trentlerinden
son zamanlarda yapılan büyük konut projeleri filan derken
site ortamını fila da geçti resmen yaşam kentleri kuruldu
böyle ortamda komşuluk mümkün olmuyor ki zaten
asansörde bile karşılaşamaz halde insanlar
malesef çevresen özelliklerin
insani değerleri etkilediği
bir yerde
komşukuk iilişkisi kurmak imkansızlaşıyor
:50:

Evet aynen öyle.Çok doğru valla katılıyorum.Tam bir yıldır burada oturuyorum insan hiç mi asansörde bile karşılaşmaz girip çıkarken falan birileriyle.Üstelik benim oturduğum site öyle çok katlı falan da değil.2 bloktan oluşan bir site ama yinede komşuluk namına hiç birşey yok.Aksine apartman görevlisinin eşinden duydum insanlar ay bana gelir mi yoksa diye kaçıyormuş birbirinden.Pes artık dedim...

Biliyorum mc in oralari ata bloklari falan var benim ikizler olmadan iki gecede bir oralardaydik gusel rentaurant lar var novadayla tac sporun ortalarinda bir sitede oturuyorum ;) kendimi tutmasam acik adres vericem hahaha

Taç sporu bilmiyorum ama novadaya çok sık gidiyorum bende.Aslında gereksiz bir alış-veriş merkezi biliyorum ama bu şehrin alış-veriş merkezlerid e o kadar kalabalık ki insan daralıyor.O yüzden tenha diye mecburen gidiyorum.Fakat migrosundan memnun değilim hbr.in olsun.Hem sebzeleri kötü oluyor.Hemde şarküteri gıdalarından almıştım şu hani beypazarı yaprak sarmalarından resmen bozuk çıktı.Sanırım pek iş yapamıyorlar orada...

Ben novadaya yuruyerek gidilecek mesafedeyim novadanin bi ara abonesi olmustum ozsutu hic begenmiyorum migrosa pek gitmem online marketi kullaniyorum sebze meyveleri de her zaman pazardan aldiririm esime markette cok iyi olmuyorlar bu arada pazar tasindi avukatlar sitesinin karsisinda ;) tavsiye ederim

Ben novadaya yuruyerek gidilecek mesafedeyim novadanin bi ara abonesi olmustum ozsutu hic begenmiyorum migrosa pek gitmem online marketi kullaniyorum sebze meyveleri de her zaman pazardan aldiririm esime markette cok iyi olmuyorlar bu arada pazar tasindi avukatlar sitesinin karsisinda ;) tavsiye ederim

Ya ben pazar olayını çok seviyorum ama burada hiç bir yer bilmiyorum.Aslında genelde işe gidip gelme güzergahının dışına çıkmıyorum çünkü trafik ve iş saatleri yeterince bunaltıyor.Avukatlar sitesi dediğin ne tarafta oluyo ki...

Soyle dusun canim yolun basinda novada diger basinda tac spor klup orasi avukatlar siteside benim eski oturdugum site novada ve tac sporun tam ortasinda karsisinda da yeni yapilan pazar yeri var duzgun olsun diye buraya tasidilar

Bu arada inanılmaz vakit geçiyormuş burada.Eve mecburen tıkılı kaldığım şu günlerimi acayip eğlenceli hale getirdi.Çok sevdim ben bu işi :)))

Hadi senin dedigin olsun ;) hayatim mezarlik varya novadanin karsisinda tamam pes ben yol tarif etmede berbat biriyim ahahahah mezarliin onunde dur bi fatiha oku sonra da sag tarafa dogru ilerleyiver dumduuuzzzz bi firsat bulursam sana ogretirim novadada bi kahve ismarlarim ozsutun o berbat sakizli markizini de yedirdimmi mekanima hosgeldin bulusmasi tamamlanmis olur hahahaha

Ben hiç sevmiyorum komşulugu. Yani eve gelip gitme olmadığnda kapıdan konuşmak kek çörek börek vermek almak güzel. Bi ihtiyacı olan kapımı her zaman çalsin ama öyle gelip oturmasın isterim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X