Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

fundaaa ateşin yeniden çıkmış bu çok güzel bir gelişme idrarda erken gebelik testi yapabilirsin artık bugün yumurtlamadan sonra 14. gün çünkü :81: hadi yap artık testi çarşambayı beklemene gerek kalmadı

Günaydın kızlar
benim tabloma ne oluyor böyle yaaaaaaaaaaa

Eki Görüntüle 125402

sen çok yüksek ateşle adet görmüşsün:26: 20. gündesin ama henüz yumurtan çatlamamış gibi görünüyor:44: akıntın varsa belki birden yükselir çalışmaları da yapmışsın zaten 1 gün ara ile çalışmalara devam edersin

slm kızlar ben bu siteye yeni üye oldum aralık 25 2009 da düşük yaptım 7 haftalıkken kalbi durdu sonra ise 1 yıl boyun ca en az 7 8 ay korunduk sonrada hormon sorunu yasadım prl hormonum yüksekti cok sükür bu sorunuda atlattım yaptım araştırmalarla ateş ölçme yönteminin çok iyi oldugnu gördüm bende 11. günümden itibaren ölçüme başladım tablom şöyle :

son adetim aralık 25 2010 yanında (( !! olanlar ilişki günlerim :) )
2.01.2011......... ateş ölçmeye başlamadım ama !! :)
4.01.2011......... 36.7 !!
5.01.2011......... 36.6
6.01.2011......... 36.7 !!
7.01.2011......... 36.8
8.01.2011......... 36.9 !!
9.01.2011......... 36.8 !!
10.01.2011........ 36.8
11.01.2011........ 36.8

şimdi kızlar siz söyleyin bana ben ne zaman yumurtladım yaaaa :):)

yumurtan 17. gün çatlamış ateşin ortalamanın üstünde devam ediyor şimdilik herşey normal seyrinde ilerliyor inşallah hakkında hayırlısı olur

Evet canım ateşim biraz garip başladı, garip ilerliyor. Umarım düşmez ve gebeyimdir bu ay. Yorumların için çok teşekkürler canım.

1.gün 36.8 regl
2.gün 36.5 regl
3.gün 36.4* bitti
4.gün 36.5
5.gün 36.5*
6.gün 36.4*
7.gün 36.4
8.gün 36.4*
9.gün 36.5
10.gün 36.3*
11.gün 36.4
12.gün ----*
13.gün 36.4
14.gün 36.4* 2 saat erken kalktım ölçtüm
15.gün 36.6*---36.7 (15 dakik önce va saatinde ölçtüm)

günaydın kızlar :79::79::79:

eğer yumurtladıysan 13. gün yumurtlamışsındır:44:

az kaldı ya 1 gün daha dayanabilirim herhalde
Ama bir de dün ve bugün adet ağrısı ağrılarım olup geçiyor, ondan hala korkuyorum

canım ateşin ne güzel yükselmiş bebiş yolda gibi test yap artık inşallah hayırlısıyla gelmiştir bebişin çok seviniyorum yaaa ne güzel herkes hamiş kalsın herkes herkes

14. gün yumurtan çatlamış bekleyişciğim gözün aydın

teşekkür ederim tafcım çok sağol

6.gün 36,0
7.gün 36,2
8 gün 36,3
9.gün 36,2
10. gün 36,3
11. gün 36,2
12. gün 36,2
13.gün 36,2
bugünde yine aynı çıktı benim ateşim çokmu düşük:26::26::26::26::26:

saol tafçım. endişeleniyorum bende yumurtlama olmayacakmı diye. geçen 2 ay günaşırı çalıştık bu seferde hergün deneyelim dedik. bakalım ne olcak

dr a sordum,verdiğim çatlatma iğnesi endometrium kalınlığını da ayarlar,
ultrasonda görülen yumurta ve bu endom. kalınlığına göre çatlatma iğnesi verilir dedi
ovu testleri ateş ölçmeye de evde yapılabilen şeyler dedi,pek itibar etmedi
pek tatmin olmadım ama gidecek başka dr alternatif yok maalesef,
aklımdan progesteronu kendim alıp kullanmak bile geçti
2gün kendim kullansam bişey olurmu ki??:26:

Son düzenleme:
Normalde her adet döneminde beyin ve yumurtalıklardan salgılanan hormonların etkisi ile endometrium adı verilen rahim iç zarında da değişiklikler olur.

Adet siklusunun ilk yarısında yani yumurtlamadan önce endometrium giderek kalınlaşırken yumurtlama olduktan sonra artık daha fazla kalınlaşmaz ancak olgunlaşır. Bu ikinci döneme siklusun luteal fazı adı verilir.

Luteal faz defekti ya da luteal faz yetmezliği ise siklus günü ile karşılaştırıldığında endometriumun 2 gün ya da daha fazla geride olması anlaşılır.

Normal kadınlarda değişik zamanlarda %30 oranında saptanır. Eğer iki adet dönemi arka arkaya saptanır ise infertilite nedeni olabileceği kabul edilir. İnfertilite nedeni ile tedavi olan kadınların %3-4'ünde sorun luteal faz defektidir.Tekrarlayan düşüklerde bu oran biraz daha yüksektir.

Luteal faz yumurtlamadan sonra yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonunun etkisi altındadır. Progesteron yetersizliğinin luteal faz defektine neden olabileceği düşünülmektedir. Yüksek prolaktin düzeyleri de LFD'ne neden olabilir. Ayrıca ovülasyon indüksiyonu için klomifen alan kadınlar da risk altındadır.

Tanı
Luteal faz defektinin bir hastalık olup olmadığı tartışmalıdır.Bazıları durumun normalin bir varyasyonu olduğu, her kadında zaman zaman görülebileceğini kabul etmektedirler.

LFD'de tanı kanda siklusun 21. gününde progesteron düzeylerinin tespiti ile konsa da altın standart endometrium biopsisidir.Çünkü progesteron endometriumun yapısından çok yumurtlamanın olup olmadığı hakkında fikir verir.

Adet siklusunun 21. gününde progesteronun 6.5 ng/ml'den yüksek olması ovülasyon olduğunu düşündürür. Değerin tek bir sefer 6.5 ng/ml altında olması ovülasyon olmadığı anlamına gelmez.

21. gün progesteron düşük bulunur ise 2 gün daha arka arkaya bakılır. 3 günün ortalaması 10 ve üstünde olur ise ovülasyon olduğuna karar verilir.

Biopside ise yapılan küçük bir kürtaj ile günleme (endometrial dating) yapılır. Burada endometriumun olması gerekenden 2 gün ya da daha fazla geride olması tanı için gereklidir. 2 defa arka arkaya sikluslarda bu bulguya rastlanır ise tanı konmuş olur.

Tedavi
LFD tedavisi tıbbidir. Ancak bu durum saptandığında tedavi gerektirip gerektirmediği konusunda fikir birliği yoktur. Tedavi planlanacak ise ilk tercih edilen yöntem ovülasyon indüksiyonunda kullanılan ilaçlardır.Bu tedavinin tek önemli riski çoğul gebelik oranlarının yüksek olmasıdır.Ovülasyon çeşitli yöntemler ile saptandıktan sonra progesteron içeren ilaçlar kullanılır.

Bu yazı Dr. Alper Mumcu'dan (Dr. Alper Mumcu) alınmıştır.

14. gün yumurtan çatlamış bekleyişciğim gözün aydın

tafcım çok tşk edrim yorum için bide şu çatlayan yerden birşeyler giriverse tam olacak ama herseyin hayırlısı yumurtlayabilmekte güzel o yönden rahatlıyor insan inşallah herkes hamile kalsın hemencik hep beraber büyütelim göbekleri dün kayın validem geldi 1 kac gün bizde kalacak bende calışmaya ara vermedim yumurtlamam yakın diye :) iyiki de vermemişim bugün yükseldi ateşim

slm kızlar ben bu siteye yeni üye oldum aralık 25 2009 da düşük yaptım 7 haftalıkken kalbi durdu sonra ise 1 yıl boyun ca en az 7 8 ay korunduk sonrada hormon sorunu yasadım prl hormonum yüksekti cok sükür bu sorunuda atlattım yaptım araştırmalarla ateş ölçme yönteminin çok iyi oldugnu gördüm bende 11. günümden itibaren ölçüme başladım tablom şöyle :

son adetim aralık 25 2010 yanında (( !! olanlar ilişki günlerim :) )
2.01.2011......... ateş ölçmeye başlamadım ama !! :)
4.01.2011......... 36.7 !!
5.01.2011......... 36.6
6.01.2011......... 36.7 !!
7.01.2011......... 36.8
8.01.2011......... 36.9 !!
9.01.2011......... 36.8 !!
10.01.2011........ 36.8
11.01.2011........ 36.8

şimdi kızlar siz söyleyin bana ben ne zaman yumurtladım yaaaa :):)

MERHBA KIZLAR

TABLOM BU

2e6ba4 Ovulation Charts

DÜN PROGESTERON 8,79
BHCG 0 ÇIKTI

HALA ŞANSIM OLABİLİR Mİ ACABA ??????????????

progestan degerinden pek anlamam canım ama hala sansın var tablona göre daha yumurtlamanın üzerinden 7 gün gecmiş buda su demek zaten yumurtlamadan 1 hafta sonra bebek rahime düşer yerleşir ve hcg o zaman salgılanmaya baslar yani daha bebek varsada bu gün yarın rahime düşer simdiden belli olmaz benim bildiğim kadrıyl adetin gelene kadar hergün şansın olabilir allah tez vakitte versin bebiş sanada banada hepimize inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…