Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
kızlar ben bu ateş yöntemini anlamadım ama ateşim 2 gündür ölçüyorum dil altından dün 36.7 bugün 36.9 17 temmuzda adet olmam lazım ben buraya yazsam ateşimi yardımcı olurmusun adetime 2 gün kala falan düşerse mi adet oluyorum

hosgeldin
iki gun kala da dusebilir atesin
3 gun kala
son gun de dusebilir canim
kisiden ksiye degisiyor
mesela su an atesin iyi gidiyor
beklenen adetten 1 gun once de boyle yuksek olursa o zaman hamile olabilirsin gibi dusunuyoruz
ama tabiki senin normal degerlerini bilmek lazim yani adetin basindan beri olan olcumlerin olsa daha net konusurduk

peki bu dogustan gelen bir soun mu
yani genc kizlikla basliyor?

aynen anne karnına düştüğün andan itibaren oluşan yumurtalık yapın kistik bir yapı. taki bunu ergenliğe geldiğin dönemde anlayabiliyorsun.. Ben bilmediğim için bunu zamanında anlayamadım. ergenlik döneminden beri adet düzensizliğim var doğum kontrol hapı kullanıyorsun düzene giriyor bırakıyorsun tekrar başlıyor.. Bu şekilde yaşamaya alışmak lazım. Haa bebek olmayacak diye bir şart yok.. Yumurtlama zamanını tutturduğun zaman herşey yolunda giderse bebeğide tutturuyorsun :)

evet tatlım bence bununla barışman lazım....

barışıyorum tekrar küsüyorr yaaa ama barışmam şart oldu yaaa

PKO hastalığının daimi olrak geçmesini sağlayacak bir çözüm yok.. Malesef onunla yaşamaya alışmalısın.. Doğuştan yumurtalıkların kistik bir yapıya sahip.. aynı problem bende de var..

biliyorum canım allah yardımncımız olsun ama çoğu insan zayıflayınca gitti geçti diyorr bende 54 düşsem o zaman anlıycam gerçekten gidip gitmediğini tedavı görüyormusun :26:

every benim yazıma cevpa yamamıssın bir fikrin varmı acep :)

çok sağol canım bu kadar kısa sürede cevap verdiğin içi ne yazıkki normalde kaç olduğunu bilmiyorum eğer bu ay olmazsa diğer ay düzenli yazarım ben yine adet tarihine kadar yazarım siz yorumlarsanız sevinirim

Allah yardimciniz olsun canim
evet hamile kalanlar var burda kkda duyuyoruz
cevremizde de ornekler var
o zamna sen de ates yontemiyle yumurtlama zamanini tutturup yumurtayla spermi bulusturursun umarim bu yontem ne zaman yumurtlama olacagini gosterir sana
saglikli olcum yaparsan eger

o zaman umarim bir dahaki ay olcmene gerek bile kalmaz ogrenmek zorunda kalmazsin bebis nedeniyle

every benim yazıma cevpa yamamıssın bir fikrin varmı acep :)

canim gordum ama tam emin olmadigim zaman cevap yazmiyorum yaniltmamak icin
sadece umarim tabloda gorundugu gibi 10.gun catlama olmustur demekten baska birsye diyemem
ve onumuzdkei gunler atesinin briaz daha yukselmesini dilerm
ronya olsa daha saglikli bilgiler veriyordu kendisi de yumurtlama problemi yasamis bir cok ay ve tablolarda uzman olmustu
onun tecrubeleri bize cok yardimci oluyordu
sagolsun cok seker biriydi
ama simdi bebisiyle ugrastigindan gelemiyordur 'ronyaaaaaa duy sesimiziiiii sana ihtiyacimizzz varrrrrr topicce

dil altından ölçüyorum ama tabloya dökmedim henüz sadece yazıyorum.. Yarın bir tablo yaparım hemen :)

ben koltuk altından ölçüyodum,hep 35lerdeydi,sonra kızlar bana yardımcı oldu.ama yumurtlamadan önce de ateşim hep 36.1lerdeydi.onun için canını sıkma önemli olan yumurtamadan sonrakı ateşin tatlım.yani ateşin kaç olması diyil ne kadar yükselmesi önemli kuzum.

peki bu dogustan gelen bir soun mu
yani genc kizlikla basliyor?

bend pkoluyum 3 yıl diana35 kullandım ve bıktım artık die bıraktım 8 ay hiç kullanmadım ve şimdi hamileyim dün kanamam geldiği için doktora gittiğimde doktorum yumurtalıklarımda bulunan birsürü küçük küçük o pko arın yok olmuş dedi çok ilginç demi ama ALLAH BÜYÜK

canım oncelıkle cok tesekkur ederım ne guzel usenmeden uzun uzadıya yazmıssın
sonuclarınla bzmkılerı karsılastırdım da cok da farklı degıl bzmkılerde sankı.
sadece bıraz daha sayımız fazla o kadar.
ınsalah o umut bagladıgın dr cıdden faydalı olur. rabbım yolunuzu acık etsın.

canım hosgeldın
keske adet donemınden berı olcseydın atesını o zmn daha net yorumlardık
atesın adet olacagın gunde dusebılır oncesınde de dusebılır
ınsallah hıc dusmezde bebegın senınledır.

canım yazdıklarını okudum
sende en az bızler kadar ugrasmıssın.
ınsallah duzelır senınde butun sorunların dogru tedavıler verecek drlarla karsılasarak
ama bır sey farkettım ne mutlu sana kı bızler kadar karamsar dıılsın
hıc kaybetmemısssın umıdını
gule gule moralle anlatmıssın bıze
en ıyısı aslında
ben mesela hıc beklemedıgım bı anda zor cozulecek bı morfolojı sorunuyla karsılastım ve su anda cıdden sıkıntılıyım.
hıc bıseye keyfım yok

şöylekiii haziran ayına kadar yumurta takibi gördüm 3 ay .. sonra bıraktım.. spora başladım. spor yapınca hem adetin düzene giriyor hem zayıflıyorsun. benim zamanında öyle olmuştu ama ben bu konularla ilgilenmeyince anlamadım tabi.. doktorum pko nun baş çaresi spor yapmak ve kilo vermek dedi.. ayrıca kilolu değilim ama ne kadar dinamik olursan o kadr iyi oluyor.. bu arada tahlillerimi yaptırdığımda insülin direnci çıkmıştı bende.. sabahları hafta sonları bazen erken saatlerde sağlıkla ilgili proğramlar oluyor.. pko nun insülin direnci ile alakalı olduğunu söylüyorlar.. ama ben bi türlü gidip şekerimi ölçtürmedim.. herşey birbiri ile alakalı onu anladım.. insülin direncini kırmak için doktorum ilaç vermişti onu kullanmaya devam ediyorum sadece başka bir tedavim yok.. ama heran tetikteyim acaba aşılama yaptırsammı diye ama bir türlü konduramıyorum kendime..

kaan hocaya bende yazmıştım banada normal yolla olur ama %2-3 gibi demişti aşılamayı sormuştum evet aşılama olabılır istersen burda muayne olabılır eşiniz demişti.o zaman o kadar mutlu olkmustum ki %2-3 de olsa normal olabılır demesi benı mutlu ettı en azında direk tüp demedi bende ist dayım hakkımızda hayırlısı olsun benım eşim amelıyta oldu varıkosel vardı morfolıojı en son %3 olmustu ileri %0 dı

sagol tatlım evet yaa sagolsun banada çok yardımcı olmustu duy sesımızııı ronyaaa oda pkoluydu

Aminn amin inşallah hepimizin.. Ölçüm yapıyorum aslında ama ilk defa olduğu için pek birşey anlayamadım.. yarın yazağım buraya yorumlarsınız..
Sendemi aynı yöntemi deniyorsun?

allah tamamına erdirsin canımmm ay ne kadar pkolu insan var yaa kımı doktor geçer diyo kimi geçmez diyorr bakalım benım doktorumda zayıfla kurtul dedı 59 kıloyum evlenlemeden once 53-54 gidip geliyordum sonra birden 65 çıktım çok şükür zorda olsa 59 düştüm hedef 54 sen nasıl hamıle kalın klomen falan mı kullandın canımm hee bide ateş ölçümleri doğrumuydu pkoda ateşde yanılma olabılıyor yaa

tatlım her kesde farklı oluyor.mesela benim bu sabah ateşim düşdü ve 2saat sora adet oldum.

evet spor çok öenmli ben 1 aydır sdüzenli olmasa spor yapıyorum ve insülin direnci için metformın yanı glukofen kullanıyorum sabah akşam 1000mg ve sporr yapıyorum.zayıflamaya çalışıyorum göürşte kılo yok 59 kıloyum ama doktorum en az 54 ol gel dedı bana o zaman yumurtlamam düzelirmiş benımde tek şansım aşılama eşimdede ileri hareketli sorunu oldugu için 2-kez klomen kullandım ama yumrtlayamadım amlesef eylulde tekrar başlıycam tedavıye hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…