ah kuzum geçtiimiz aylarda böle tablom olsa sevinçten uçardım şimdi saçma sapanım duygulanamıorum bile bi tarafım deli gibi bebek istiyo bi yanım korkuyo üzerimde 2 tane duayla geziyorum:)rabbim korusun artık geceleri huzurla uyuyabiliorum kafayı yemek üzereydim herşey çok zor kadın olmak çok zor kocalarımız başının üstünde taşımalı bizi :)canım çizgi doğru yerde dimi 21.günde sanki 2.yumurtamı gelmiş bana mı öyle geliyo:)
niçun bana kimse cevap vermiyorçokmu uzun geldi yazdıklarım..
canim insallah en kisa zamanda hamile kalirsin sana diyebilecegim bu
sporun adet duzenine iyi geldigini bilmiyordum demek oyleymis
sperm testi hakkinda da yumurta takibi hakkinda da hicbir bilgim yok canim o yuzden yorum yapamycam
ama atesini duzenli olcersen o zaman yardmci olmaya alisirim ne zaman yumurtlamis olabilirsin ne zaman beklenen adet gbi
gonlune gore olsun
anladım cnaım sagol ronya sagolsun banada çok yardım ettı evet yumurtlama sorunum var 2kez klomen kullanmama rağmen yumurtlayamamıştım eylül gibi tedavıye başlıyorum inş. o zmana kadar böyle takılayım barı ama aklıma takılan bişey var son 4aydır düzenli adet oluyorummm yumurtlama olmadan adet olunur mu:26:
evet bence de
21.gun bir catlama olayi var canim ya
iki melegin sana ikiz kardes gondermesin yoksa, 2 yumurta ikisi de dollense soyle
canim herseyin yolunda olmasina cok sevindim saglkla gelir insallah bebegin canim
evet canım maalesef
düzenli adet olmak demek düzenli yumurtlamak demek değilmiş
doktorum söyledi
anam duaya bak senin yüreğine kurbannnnnnn ah canım inşallahh ne çok isterim ikizimin olmasını ama bu durumda 1 taneyede fazla falza raızyım acaip test yapasım var:)
tabıkı de olunur.
ancak nette yazan bılgılere gore yumurtlsma yoksa cok erken yada cok gec adet olunur
Merhaba arkadaşlar.. Öncelikle burayı yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum ama hiç yazmadım.. Benim sorunlarımı anlatayım sizlere..
2 yıllık evliyim ( bugün evlilik yıldönümüm hatta :) 1 yıldır bizde bir bebeğimiz olsun istiyoruz.. yalnız benim bekarlığımdan beri yaşadığım bir adet düzensizliğim vardı.. o zamanda doktora gittim ama bendeki sorunu bir türlü çözemediler daha doğrusu ben tedaviyi hiç sonlandırmadım.. sonra evlendim 5 ay doğum kontrol hapı ile korunduk sonra normal yollarla..hatta ilacı bırakmaya yakın bazı durumlardan stresten 15 günde bir adet oldum.. sonra geldi 2011 haziran ayı korunmayı bıraktık.. ilacı bırakınca tabi adet düzensizliği olmaya başladı yine ama günlerini hiç saymadım çok önemsemedim ne güzel işte adet olmuyordum bu sanki iyi bişeymiş gibi geliyordu bana.. sonra temmuz ayında regl oldum o düzenliydi.. o ay sonu doktora gittim kontrollerimi yaptı normal görünüyor herşey dedi adet düzensizliği olduğu için 23. günü progesteron tahlili istedi.. sonucunda bana yumurtlama olmamış dedi.. o sıraları çok hatırlamıyorum sanırım bekledim kendi kendime adet olmayı.. ağustostan ekim ayına atladı tabi yumurtlama zamanını tutturamıyoruz. derken kasım oldu farklı bir doktora gittim. ( aslında 2 3 aylık gebelik düşünmeyle doktora gidilmez belki ama ben kendimden şüpheleniyorudum..) hem beni hem eşimi kontrol etti. Eşimin sperm hızının düşük olduğunu söyledi sayısı iyi fakat hızı düşüktü.. bize aşılama önerdi direk.. ben kabul etmedim daha çok erken diye. normal olarak yumurta takibi yaptık çatlatma iğnesi vs. olmadı o ay.. sonraki ay hiçbirşey yapmadım ama regl de olmadım.. çok ünlü bir doktor ismi verdiler ona gittim ilk kontrolünde şok oldu adam endometriozist var sende dedi hemde 10 cm olmuş dedi:) hoppala nerden çıktı şimdi bu.. sonra söktürücü verdi bana adet ol tekrar gel dedi herhalde o kadar şey olduki hepsini hatırlamıyorum.. ısrarla ban çikolata kistin var hemen ameliyatla alalım bunu dedi, yalnız ben klomen kullandım ondan olabilirmi dedim.. yok yok ben kendimden eminim kesinlikle endometriozist bu dedi.. ama ben inatla bir dahaki ayı bekleyelim dedim.. sonraki ay gittiğimde kistin ufalmış hatta yok olmuş dedi :) ben daha o doktora gidermiyim.. aynı hastanede başka bir doktora başladım bir sonuç alamadım henüz ama ben çok sevdim o doktoru.. sonra önceki yaptırdığım tahlillere baktı ilaveten başka tahliller istedi ve bana diren sende pko var dedi :) bu zamana kadar kimse söylemedi bunu ki hep iyi doktorlara gittiğimi sanıyordum. neyse 3 ay yumurta takibi yaptırdım çok iyi gelişti heray çatlama iğneside sonuç verdi ama bebek sonuç vermedi.. neyse hayırlısı diyelim.. 2. takip esnasında o da spermiogram istedi yaptırdık hızı yine düşük çıktı yine aşılama dedi ama ben ısrarla yaptırmamaya kararlıyım.. eşime keçiboynuzu kürü yaptım 1 hafta :) neyse sonucunda en etkili sebebi sigarayı bıraktırdım :) bu ay hiçbirşey yapmadım ne ilaç ne iğne.. bakalım ısı takibi yapıyorum ama benim ısılarımda bir anormallik var.. her sabah işe gelmeden önce ölçüyorum. ilk zamanlarda 35.9 36.0 gibi rakamlarda seyrediyordu sonra bi ara yükseldi düştü şimdi 36.5 36,4 lerde seyrediyor. ben hiçbirşey anlamadım :) haa yumurta takibi yaptırdığım zamanları baz alarak 32 gün olarak takip ediyorum bakalım ne olacak.. bu arada evlenmeden önce spor yapıyordum ben yüzerek.. o zamanlar çok düzenli olduğunu hatırlıyorum en azından her ay regl oluyordum.. sonra bıraktıktan 1 sene sonra düzen bozuldu.. ve yine spora başladım.. doktorum pko nun en önemli çaresi spor yapmaktır dedi.. biraz uzun oldu kusuruma bakmayın :) şimdi ben ne yapsam acaba çok karmaşık durum içerisindeyim ama fazlada takmıyorum ama olsunda istiyorum.. sizlerle paylaşayım dedim..
merhaba tatlım,aramıza hoş geldin.valla ben daha4 aylık evliyim,bu dediklerinden hiç birden bir şey anlamıyorum.onun için bir yorum yapamıycam.:44:inşallah benim tontiş arkadaşlarım sana yardımcı olurlar.
şimdik hesaplayıcıyla ne zaman yumurtlarım diye bir takıp yaptım
Ovulasyon.Yumurtlama Hesaplama Gebe Kalmak in En Uygun Zaman Hesaplama,Yumurtlama Dnemi Hesaplama,Yumurtlama Gn Hesaplama
ateş tablosuylada yaptım ve ikisinde de 10.gün görünüyorr yaa adetle hesaplayıcı tutuyorr hesaplayıcıya göre 16-07-2012 adet olmam lazım ateş tablomda 16-07-2012 dpo 15olcak ikiside tutuyor yanı :))) ama yumurtlama varmmı orası meşhull
34b965 Ovulation charts on FertilityFriend.com
ateş tabloma gere yarın 12-13 pembe görünüyorr adet galıba
canım bu hesaplayıcılara takılma
çünkü onlar bizim sağlıklı ve düzenli yumurtladığımızı baz alıyorlar
bu pkodan ne zaman kurtulcam ben yaaa
bu pkodan ne zaman kurtulcam ben yaaa
ya bcanım sana zahmet olmazsa
bana esının son sonuclarını gönderebılırmısın
bzmkıyle karsılastırayım
Teşekkür ederim sesimi duydun :) öncelikle şöyle her adet düzenine demeyelimde PKO da diyelim iyi geliyor.. kilo veriyosun ve yağ oranı azalıyor o sebeple..
Ateşimi ölçüyorum ama arada ölçmediğim 2 gün oldu. benim ateşim diğer arkadaşlara oranla biraz düşük gibi geldi.. Yarın yazarım ölçümlerimi..
PKO hastalığının daimi olrak geçmesini sağlayacak bir çözüm yok.. Malesef onunla yaşamaya alışmalısın.. Doğuştan yumurtalıkların kistik bir yapıya sahip.. aynı problem bende de var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?