canım 16 eylülde 3 yıl boyunca kullandığım hapını bıraktım
21 eylülde doğum kontrol hapsız ilk döngüm başladı (4 ay önce)
sonra ateş ölçmeye ve ovulsayon testi yapmaya karar verdim adetlerim düzensizdi kendimi bildim bileli
ovulasyon testi her hafta pozitif verince işgillendim PKOdan
o ilk döngüm 45 gün sürdü ama yumurtladım
sonraki ay 66. gün sürdü (o ay içinde hapla adet oldum yani artık tedavim başlamıştı)
bu ayınbaşında da klomen verdi doktor adetin 5. günü 5 gün boyunca günde iki kere içtim
sonra da doğal yolla yumurtladım ve şimdi de çift çizgiii
inş. kanda da çıkar
benim hikayem böyle canım
ama ateş sayesinde yumurtlasığımı da anladım yumurtlamadığımı da
kesinlikle bu yöntem ultrason kadar doğru
ovulasyon tsti yorumlama açısından zor çünkü ikinci çizgi birinciden koyu olması lazım falan
herkes ikinci çizgi silik de olsa yumurtladım mı acaba diyor, yorumlaması zor
artı PKOlularda zaten sürekli pozitif çıkıyor ovulasyon tsti
en güzel ateş arkadaşım, hergün düzenli ölç,tablonu oluştur, hep beraber yorumlayalım
Allah razı olsun senden negüzel bıkmadan yardımcı oluyosun bana inş. rabbimin de izniyle gebesindirbende bian ateş ölçmenin yanıltıyo olabileceğini düşündüm :44: ama ovulasyonuda çok tavsiye eden var ben hiç bilgili değildim bu konular hakkında dr. da bahsetmedi şimdi heycanlandım . demek pko olunca sürekli pozitif çıkıyo ve çizginin ilkinden koyu olması gerekiyo aynı renkte ve ya silik olmıcak yani ? çünkü gebelik testlerinde belli belirsizde olsa 2. çizgi pozitif sayılıyor bu farklı sanırım vayy be demek testlerin çift çizgi çıktı idrarda çıktıysa kanda kesin çıkar inş. becerebilirim bu yöntemleri gerçi şuan bebek zamanı değil benim için ama çok istiyorum bir an evvel içimde büyüsün herşey ondan sonra şekillenicek inş.
ekincim saol canım sen yazmışsın yerime. daha yeni vakit buldum ben.
peericim; ben düşük yaptıktan sonra kötü bir dönem geçirdim. burayı buldum ve iki ay ateş ölçtüm ama siteye kayıt olmadım. öylesine kendi kendime ölçüyordum. sonra her adet oluşumda kafayı yemeye başlayınca dedim ki bırak herşeyi rahat ol. olursa olur olmazsa kısmet. tavi kürtaj sonrası benim yumurtlamada kaydı bu arada. akıntılardan kontrol ederek anladım yumurtlamanın yaklaştığını. sonra dayanamadım reglmin17. günü tekrar ateş ölçmeye başladım. birden 18. gün arttı derken derken işte. çokkk şükür şimdi ikinci kez hamileyim :)) darısı başına olsun.
canım hamilelik hormonu bHCG normalde vücudumuzda yok denecek kadar azdır
Ama ovulasyonu ölçen LH kitlerini düşün, Vücudumuzda LH normalde de var hep hatrı sayılır derecede
PKOda da yumurtlama olmadığı için LH garibim zırt bırt pik yapıyor
ovulasyonda da LHın pik yaptığı an önemli ,yani ikinci çizginin silik çıktığı değil, birinci çizgiden koyu olduğu, ya da birinci çizgi gibi koyu olduğu zaman pozitif olur (bunu yorumlamak da çok zordur)
LH normalde vucutta var zaten o yüzden silik çıkması anlamsız, ama bHCG hiç yok gibi bir şey normalde
sadece gebelikte ve bir de çatlama iğnelerinin içeriği bHCG hormanu olduu için o iğneyi vurulduğunda pozitif çıkar
yani ateş çok güvenli
zaten yumurtlama kriteri için ateş ve servikal mukuz 1. önem taşırken
ovulasyon testi 2. sıradadır
ateşini ölç tatlım mutlaka, pişman olmayacaksın emin ol
hergün sabah aynı saatte, (sabah 7 yada 8 iyidir) uykudan uyandığın an, en az 3-4 saatlik uykuyla, dil altından ölç
gerekirse topiğin 1. sayfayı iyice oku canım
buarada doktorlar da biliyor bu yöntemi ne derece doğru olduğunu ama uygulanabilirlik zor herkes hassas ölçemez hergün aynı saatte düzenli uykudan sonra diye düşünerek, sıcak bakmıyorlar bence
ben doktorumla konuştum bu yöntemi, ölçmeye devam et dikkatli ölçüyorsan dedi
hemen zıpladım adın geçince canımm
kızlar iyi varsınız cidden yaaadetin 17. günü demişsin adet 1. günü itibariyle mi sayıyosun ? ve ateşi yüksek gördüğün hergün ilişki peki bu yol ne kadar zaman sürdü kızlar ayy bu arada çok mutluyum sizin adınıza hamile kalsam ne yapıcamı şaşırırım herhalde umarım gebelik süreciniz sağ salim geçer bebişleriniz kucanızda olur
kızlar iyi varsınız cidden yaaadetin 17. günü demişsin adet 1. günü itibariyle mi sayıyosun ? ve ateşi yüksek gördüğün hergün ilişki peki bu yol ne kadar zaman sürdü kızlar ayy bu arada çok mutluyum sizin adınıza hamile kalsam ne yapıcamı şaşırırım herhalde umarım gebelik süreciniz sağ salim geçer bebişleriniz kucanızda olur
canım hamilelik hormonu bHCG normalde vücudumuzda yok denecek kadar azdır
Ama ovulasyonu ölçen LH kitlerini düşün, Vücudumuzda LH normalde de var hep hatrı sayılır derecede
PKOda da yumurtlama olmadığı için LH garibim zırt bırt pik yapıyor
ovulasyonda da LHın pik yaptığı an önemli ,yani ikinci çizginin silik çıktığı değil, birinci çizgiden koyu olduğu, ya da birinci çizgi gibi koyu olduğu zaman pozitif olur (bunu yorumlamak da çok zordur)
LH normalde vucutta var zaten o yüzden silik çıkması anlamsız, ama bHCG hiç yok gibi bir şey normalde
sadece gebelikte ve bir de çatlama iğnelerinin içeriği bHCG hormanu olduu için o iğneyi vurulduğunda pozitif çıkar
yani ateş çok güvenli
zaten yumurtlama kriteri için ateş ve servikal mukuz 1. önem taşırken
ovulasyon testi 2. sıradadır
ateşini ölç tatlım mutlaka, pişman olmayacaksın emin ol
hergün sabah aynı saatte, (sabah 7 yada 8 iyidir) uykudan uyandığın an, en az 3-4 saatlik uykuyla, dil altından ölç
gerekirse topiğin 1. sayfayı iyice oku canım
buarada doktorlar da biliyor bu yöntemi ne derece doğru olduğunu ama uygulanabilirlik zor herkes hassas ölçemez hergün aynı saatte düzenli uykudan sonra diye düşünerek, sıcak bakmıyorlar bence
ben doktorumla konuştum bu yöntemi, ölçmeye devam et dikkatli ölçüyorsan dedi
hemen zıpladım adın geçince canımm
canim. simdi sen gun asiri calimalisin artik. mantik soyle; ates yukselip sabitlendigi an artik yumurtlama bitmistir. yani artik hamile kalamazsin. bu sure sonunda regl gunune kadar atesin yuksek devam ederse gebe olabilirsin. eger duserse regl olacaksin demek. reglnin ilk gunu 1 diye saymaya basliyorsun canim. ben biraz sansliym. 2. ayda gebe kaldim. anlayamadigin birsey olursa sor lutfen.
canim. simdi sen gun asiri calimalisin artik. mantik soyle; ates yukselip sabitlendigi an artik yumurtlama bitmistir. yani artik hamile kalamazsin. bu sure sonunda regl gunune kadar atesin yuksek devam ederse gebe olabilirsin. eger duserse regl olacaksin demek. reglnin ilk gunu 1 diye saymaya basliyorsun canim. ben biraz sansliym. 2. ayda gebe kaldim. anlayamadigin birsey olursa sor lutfen.
cnm ateş yükselip sabitlendiğinde yumurtlama bitmiştir demişsin yumurtladığını anlamak için yüksek ateş olması gerekmiyormu yani derece yüksek göründüğünde yumurtluyorum mu dmek ve kaç gün ? :44:
canım çok teşekkür ederim rabbim isteyen herkese versin inşallah
kocana da hak ver biraz canım o da stresli, belki acaba sorun bende mi diye sorguluyordur kendini
yaptığı hareket bir nevi kendini koruma hareketi, istemiyorum diyerek
kendine gelir bence, hiç üstüne gitme derim canım, ama bu durumda senin güçlü olman lazım ki eşin güç alsın senden
onun morali bozuldukça sen onu kaldıracaksın, senin bozuldukça da o
sen harika bir anne olacaksın bundan eminim..hiç üşenmem canımm
yeter ki umutlar yeşersin
canım bende bekar iken dr sen pko lusun demişti.canım 16 eylülde 3 yıl boyunca kullandığım hapını bıraktım
21 eylülde doğum kontrol hapsız ilk döngüm başladı (4 ay önce)
sonra ateş ölçmeye ve ovulsayon testi yapmaya karar verdim adetlerim düzensizdi kendimi bildim bileli
ovulasyon testi her hafta pozitif verince işgillendim PKOdan
o ilk döngüm 45 gün sürdü ama yumurtladım
sonraki ay 66. gün sürdü (o ay içinde hapla adet oldum yani artık tedavim başlamıştı)
bu ayınbaşında da klomen verdi doktor adetin 5. günü 5 gün boyunca günde iki kere içtim
sonra da doğal yolla yumurtladım ve şimdi de çift çizgiii
inş. kanda da çıkar
benim hikayem böyle canım
ama ateş sayesinde yumurtlasığımı da anladım yumurtlamadığımı da
kesinlikle bu yöntem ultrason kadar doğru
ovulasyon tsti yorumlama açısından zor çünkü ikinci çizgi birinciden koyu olması lazım falan
herkes ikinci çizgi silik de olsa yumurtladım mı acaba diyor, yorumlaması zor
artı PKOlularda zaten sürekli pozitif çıkıyor ovulasyon tsti
en güzel ateş arkadaşım, hergün düzenli ölç,tablonu oluştur, hep beraber yorumlayalım
canım gerçi cuteheart çok güzel açıklamış ama ben de diyeyimkızlar iyi varsınız cidden yaaadetin 17. günü demişsin adet 1. günü itibariyle mi sayıyosun ? ve ateşi yüksek gördüğün hergün ilişki peki bu yol ne kadar zaman sürdü kızlar ayy bu arada çok mutluyum sizin adınıza hamile kalsam ne yapıcamı şaşırırım herhalde umarım gebelik süreciniz sağ salim geçer bebişleriniz kucanızda olur
canım yaa süper açıklıyorsunsimdi canim. yumurta catladiktan sonra (yumurtlama) 12 - 24 saat arasi bir surede canli kalir. eger bu sure icinde dollenmezse gebelik olmaz. dolayisiyla yumurtlama olmadan once iceride sperm olmali ki gebelik sansi yukselsin. yumurta catlamadan once ates hafif duser ertesi gun ise atesin yukselur ve artik yuksek devam eder. artik gebelik icin zaman bitmistir. biz bu yontemle sadece yumurtlamanin oldugunu gorebiliyoruz. ne zaman yumurtlayacagimizi bilemeyiz. eger birkac ay olcum yaparsan ortalama olarak ne zaman yumurtlayacagimizi tahmin ediyoruz. yani sen atesin yukselmeden calismalisin.
canım gerçi cuteheart çok güzel açıklamış ama ben de diyeyim
ateş yükselmeden önce ilişki olmalı
bu yöntemin tek dezavantajı zaten ne zaman yumurtlayacağını değil ne zaman yumurtlamış olduğunu göstermesi
yani gelecekten haber vermiyor bu yöntem, yumurtlayacaksın demiyor, ama şunu diyor
baaak 3 gün önce yumurtlamışsın
o yüzden aman diyeyim çalışmalar sıkı olsun 10. günden sonra en geç gün aşırı, hatta her gün olsa iyi olur
bu arada kanamayı ilk gördüğün gün adetinin 1. günüdür canım
canım yaa süper açıklıyorsun
meleklaw. masallah o ates ne guzel oyle.
Hii hii begendinmi ben de pek begeniyorumama takdim bugun progestanmi ates yapiyor yoksa bebis mi diye tablo aradim ama pek bulamadim ekinci pek becerikli bu konularda nerden buluyor tablolari acaba hu huu ekinci bugun bir ara karnim kasiklarim cok agridi dedim aha var mi biseyler oyle yani kuruyorum su an da
filozofff. bu yeni bir ay senin icin. bardagin dolu kismini gorelim mi :))
ayy canım aynensen de canim.
bak neye guldum. cumlenin sonunda iki bebis yapmissin ya dedim ki: sarilmis bizim bebeler ekinciyle
meleğim kasıklarım benim de çok ağrıdı, daha önce ağrımadığı gibi ağrıyor, adet gibi değil çok gelgitli bir sancı, atarlı bir sancı yaniHii hii begendinmi ben de pek begeniyorumama takdim bugun progestanmi ates yapiyor yoksa bebis mi diye tablo aradim ama pek bulamadim ekinci pek becerikli bu konularda nerden buluyor tablolari acaba hu huu ekinci bugun bir ara karnim kasiklarim cok agridi dedim aha var mi biseyler oyle yani kuruyorum su an da
sana katılıyorum merooo, tablo on numaraaBence sen kurmaya devam et canım,tablon fevkaladenin fevkindeaman değmesin maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?