Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Allah razı olsun senden negüzel bıkmadan yardımcı oluyosun bana inş. rabbimin de izniyle gebesindir bende bian ateş ölçmenin yanıltıyo olabileceğini düşündüm :44: ama ovulasyonuda çok tavsiye eden var ben hiç bilgili değildim bu konular hakkında dr. da bahsetmedi şimdi heycanlandım . demek pko olunca sürekli pozitif çıkıyo ve çizginin ilkinden koyu olması gerekiyo aynı renkte ve ya silik olmıcak yani ? çünkü gebelik testlerinde belli belirsizde olsa 2. çizgi pozitif sayılıyor bu farklı sanırım vayy be demek testlerin çift çizgi çıktı idrarda çıktıysa kanda kesin çıkar inş. becerebilirim bu yöntemleri gerçi şuan bebek zamanı değil benim için ama çok istiyorum bir an evvel içimde büyüsün herşey ondan sonra şekillenicek inş.

canım hamilelik hormonu bHCG normalde vücudumuzda yok denecek kadar azdır
Ama ovulasyonu ölçen LH kitlerini düşün, Vücudumuzda LH normalde de var hep hatrı sayılır derecede
PKOda da yumurtlama olmadığı için LH garibim zırt bırt pik yapıyor
ovulasyonda da LHın pik yaptığı an önemli ,yani ikinci çizginin silik çıktığı değil, birinci çizgiden koyu olduğu, ya da birinci çizgi gibi koyu olduğu zaman pozitif olur (bunu yorumlamak da çok zordur)
LH normalde vucutta var zaten o yüzden silik çıkması anlamsız, ama bHCG hiç yok gibi bir şey normalde
sadece gebelikte ve bir de çatlama iğnelerinin içeriği bHCG hormanu olduu için o iğneyi vurulduğunda pozitif çıkar
yani ateş çok güvenli
zaten yumurtlama kriteri için ateş ve servikal mukuz 1. önem taşırken
ovulasyon testi 2. sıradadır
ateşini ölç tatlım mutlaka, pişman olmayacaksın emin ol
hergün sabah aynı saatte, (sabah 7 yada 8 iyidir) uykudan uyandığın an, en az 3-4 saatlik uykuyla, dil altından ölç
gerekirse topiğin 1. sayfayı iyice oku canım

buarada doktorlar da biliyor bu yöntemi ne derece doğru olduğunu ama uygulanabilirlik zor herkes hassas ölçemez hergün aynı saatte düzenli uykudan sonra diye düşünerek, sıcak bakmıyorlar bence
ben doktorumla konuştum bu yöntemi, ölçmeye devam et dikkatli ölçüyorsan dedi

hemen zıpladım adın geçince canımm

Son düzenleme:

kızlar iyi varsınız cidden yaa adetin 17. günü demişsin adet 1. günü itibariyle mi sayıyosun ? ve ateşi yüksek gördüğün hergün ilişki peki bu yol ne kadar zaman sürdü kızlar ayy bu arada çok mutluyum sizin adınıza hamile kalsam ne yapıcamı şaşırırım herhalde umarım gebelik süreciniz sağ salim geçer bebişleriniz kucanızda olur

Meraba canım.adetin ilk gününden itibaren sayıyosun,10.günden sonra gün aşırı ilişki öneririm ateş yumurtlamadan sonra yükseliyor yani sen işi sıkı tut gün aşırı çalış:9

canim. simdi sen gun asiri calimalisin artik. mantik soyle; ates yukselip sabitlendigi an artik yumurtlama bitmistir. yani artik hamile kalamazsin. bu sure sonunda regl gunune kadar atesin yuksek devam ederse gebe olabilirsin. eger duserse regl olacaksin demek. reglnin ilk gunu 1 diye saymaya basliyorsun canim. ben biraz sansliym. 2. ayda gebe kaldim. anlayamadigin birsey olursa sor lutfen.

:) iyi yapmissin canim.

meleklaw. masallah o ates ne guzel oyle.

cnm ateş yükselip sabitlendiğinde yumurtlama bitmiştir demişsin yumurtladığını anlamak için yüksek ateş olması gerekmiyormu yani derece yüksek göründüğünde yumurtluyorum mu dmek ve kaç gün ? :44:

cnm sen yaz ben çıkıorum şimdi okuyucam mutlaka Allah'a emanet olun

simdi canim. yumurta catladiktan sonra (yumurtlama) 12 - 24 saat arasi bir surede canli kalir. eger bu sure icinde dollenmezse gebelik olmaz. dolayisiyla yumurtlama olmadan once iceride sperm olmali ki gebelik sansi yukselsin. yumurta catlamadan once ates hafif duser ertesi gun ise atesin yukselur ve artik yuksek devam eder. artik gebelik icin zaman bitmistir. biz bu yontemle sadece yumurtlamanin oldugunu gorebiliyoruz. ne zaman yumurtlayacagimizi bilemeyiz. eger birkac ay olcum yaparsan ortalama olarak ne zaman yumurtlayacagimizi tahmin ediyoruz. yani sen atesin yukselmeden calismalisin.

canım ben adet oldum bugün
ateşim sabah 7 de 36.1
8 de 36.2 çıktı..
çok düşük olunca geleceğini anladım
öğleden sonra 3 te de geld zaten
eşim okuldan gelince anladı tabi, üzüldü odaaa:2::2::2:
oofff ya offff

hiç üşenmem canımm
yeter ki umutlar yeşersin
sen harika bir anne olacaksın bundan eminim..
çünkü anneler fedakardır yardıma hazırdır her zaman..
sen burda tanımadığın yüzlerini ble görmediğin onca insna yardım ediyorsun..
rabbim sen ve senin gibi diğer arkadaşlardan razı olsun..

canım bende bekar iken dr sen pko lusun demişti.
asla tedavi olmadan çocuk sahibi olamayacaksın demişti..
hatta tedavide olsan belki olmayabilr demişti..
o kadar üzülmüştüm ki nişanı atacaktım nerdeyse
sürekli nişanlımla kavga etmeye başlamıştım..
her tartışmada tabi çocuğum olmayacak diye beni istemiyorsun dimi diye kendi kendime triplere giriyordum..
ki tartışmaları başlatan da bendim
sonra dr 4 ay yasmin kullandırttı..
düğüne yakın çocuk düşünürsen bırak dedi..
ben düğüne 2-3 ay varken bıraktım hapları kullanmayı..
düğün sonrası ilk günler geri çekme yöntemi ile korundum..
deli gibi çocuk istememe rağmen ailevi sebeblerden ötürü ileri bir tarihe attım çocuk planını yani
2 ay önce tamam dedim artık korunmayalımm..
lk denemede tuttu
o tedavisiz hamile kalamazsın denilen kişi yani ben hamile kalmıştım
bunu hastaneye sancılarla kaldırıldığımda öğrendim
ama bebek düşüyormuş ben bilmeden kanepeleri koltukları sırtlayıp evin dekorunu değişecem diye bebeği düşürmüşüm
aklıma bile gelmemişti ilk defa da tutacağı,dr olmaz dediği için
neyseki diğer ay yani geçen ayda yine tek gün deneme yaptık, onda da hamile kaldım
ama 1 hafta sonra kimyasal gebelik diye gitti..
bu yüzdende 4 gün erken kanamam başladı zaten...
bu ayda 3 kez çalışma yaptık ama 6 gün gecikme ve sonu kırmızılar
demem o ki rabbim kısmet etmişse ne yapsak boş..
o dilerse tek denemede tutturur nasip etmezse aylarca dene dur nafile..

filozofff. bu yeni bir ay senin icin. bardagin dolu kismini gorelim mi :))

canım gerçi cuteheart çok güzel açıklamış ama ben de diyeyim
ateş yükselmeden önce ilişki olmalı
bu yöntemin tek dezavantajı zaten ne zaman yumurtlayacağını değil ne zaman yumurtlamış olduğunu göstermesi
yani gelecekten haber vermiyor bu yöntem, yumurtlayacaksın demiyor, ama şunu diyor
baaak 3 gün önce yumurtlamışsın
o yüzden aman diyeyim çalışmalar sıkı olsun 10. günden sonra en geç gün aşırı, hatta her gün olsa iyi olur
bu arada kanamayı ilk gördüğün gün adetinin 1. günüdür canım

canım yaa süper açıklıyorsun

sen de canim.
bak neye guldum. cumlenin sonunda iki bebis yapmissin ya dedim ki: sarilmis bizim bebeler ekinciyle

meleklaw. masallah o ates ne guzel oyle.

Hii hii begendinmi ben de pek begeniyorum ama takdim bugun progestanmi ates yapiyor yoksa bebis mi diye tablo aradim ama pek bulamadim ekinci pek becerikli bu konularda nerden buluyor tablolari acaba hu huu ekinci bugun bir ara karnim kasiklarim cok agridi dedim aha var mi biseyler oyle yani kuruyorum su an da

Bence sen kurmaya devam et canım,tablon fevkaladenin fevkinde aman değmesin maşallah

sen de canim.
bak neye guldum. cumlenin sonunda iki bebis yapmissin ya dedim ki: sarilmis bizim bebeler ekinciyle
ayy canım aynen

meleğim kasıklarım benim de çok ağrıdı, daha önce ağrımadığı gibi ağrıyor, adet gibi değil çok gelgitli bir sancı, atarlı bir sancı yani
ben sana progestanlı tablo bulayım da bak bakalım yumurtlamayanın ateşi progestan kutusu içse bile yukseliyor mu tatlım
sen yumyumladın ondan ateşin yüksek, şimdi birazdan sana tablo koyacağım canım

Bence sen kurmaya devam et canım,tablon fevkaladenin fevkinde aman değmesin maşallah
sana katılıyorum merooo, tablo on numaraa

ekinci179 senin çirkin ördek yavrusundan benim de olacak sanırım bu döngümde
ben bu yöntemle yeni tanıştım 31 aralıkta ölçmeye başladım ateşimi.
en son dkhapı ile 8 aralıkta adet olmuştum.
keşke o zamandan ölçmeye başlasaydım yumurtladım mı yumurtlamadım mı anlardım.
ocak ayında ölçtüğüm kadarıyla bakıyorum ama yumurtlamamış gibi gözüküyor tablom:26:
yorum yapmak pek mümkün değil sanırım haa??
41817f Ovulation charts on FertilityFriend.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…