Kızlar nasılsınız ??
Yoldayım! şimdi Dr. Çıktım
Sonuçlarımı yazıyorum
Kesem göründü çok şükür normal usg le baktı 5.7 mm küçücük.
Toxoplazma
Anti CVM Igm - 19.6 bakteri çıktı
çiğ köfte az pişmiş et salam sosis sucuk fln yasak. 8 Mayıs ta tekrar çağırdı kana yeniden bakılacak
Rica ederim canım, belki de grip değildi o belirtileri yaşamana sebep, bu virüs de öyle belirti verebiliyor çünkü. Bildiğim kadarıyla bir ilaç tedavisi yapılmıyor bu durumda. Sadece bebeğin etkilenip etkilenmediğine bakıyorlar. Ama bebeklerin büyük çoğunluğu etkilenmiyormuşTeşekkür ederim tatlım :)
Aa evet canım kedi köpeklerden de uzak dur dedi. Evet geçen hafta boğazlarım şişti grip gibi oldum ama evde gargara fln yapıp geçirdim. Eğer düşmezse ne olacak?
Teşekkür ederim tatlım :)
Aa evet canım kedi köpeklerden de uzak dur dedi. Evet geçen hafta boğazlarım şişti grip gibi oldum ama evde gargara fln yapıp geçirdim. Eğer düşmezse ne olacak?
yumurtlaman ne zamandi cnm senin?
igm ve igg yi hep karistiriyrm. ama cig et ve sarkuteri yasak diye ben hep derim size..hatta gebeligimin basindan beri sucuk canim istiyrm. en son arkadasim saolsun sucuk baharati almis. onunla kiymayi karistirip bana kofte yapti da istegim oyle gecti cnm. yeme zaten iyi seyler degil onlar..
kediden gelir toxoplazma. asil kaynagi kedidir. kopekte yoktur ama kedinin diskisina basan kopekte tasir. o nedenle uzak dur. cig ete eldivensiz dokunma. ete degen tahta, bicakz vs once amonyakli deterjan ile yika (krem cif gibi) sonra normal deterjanla yika. cig et pisirirken iki maşa kullan. biriyle eti cevir, digeriyle pisen eti al ...ben bunlara cok dikkat ettim cnm. toxoplazma biraz korkulu ruyamdi cunku.
cnmm yanlisim varsa duzelt lutfen. hep karistiriyrm. igg bagisiklik, igm aktif enfeksiyon icin bakiliyr degil mi? yani suan roschina da aktif enfeksiyon var gozukuyor.Rica ederim canım, belki de grip değildi o belirtileri yaşamana sebep, bu virüs de öyle belirti verebiliyor çünkü. Bildiğim kadarıyla bir ilaç tedavisi yapılmıyor bu durumda. Sadece bebeğin etkilenip etkilenmediğine bakıyorlar. Ama bebeklerin büyük çoğunluğu etkilenmiyormuşsana Anti cmv İGG bakılmış mı peki yoksa sadece İGM mi bakılmış?
Vayyyy canım YaA çok dikkat etmek gerekiyor inş bişey olmaz kediyide sevmem Zaten :))
Çooook teşekkür ederim bilgilerin için canım peki düşmezse ne olacak ?
Yumurtlama günüm 5 Nisan banada çok küçük geldi kese boyutu ama Dr. Bişey demedi
Saol canım inş düşer değerleri yazıyımRica ederim canım, belki de grip değildi o belirtileri yaşamana sebep, bu virüs de öyle belirti verebiliyor çünkü. Bildiğim kadarıyla bir ilaç tedavisi yapılmıyor bu durumda. Sadece bebeğin etkilenip etkilenmediğine bakıyorlar. Ama bebeklerin büyük çoğunluğu etkilenmiyormuşsana Anti cmv İGG bakılmış mı peki yoksa sadece İGM mi bakılmış?
Canım bilmediğimden dolayı ilk 2 gün fahrex sprey ve tuzlu su ve karbonatlı su ile gargara yapmıştımgargara olarak ne kullandin?
aklinda olsun su disler icin olan gargaralar bile yasak gebelikte.
gebeliginde sadece ihlamur icebilirsin
dr.un izin verirse parol.icebilirsin.
dia etlerin ve bogazin icinde yarim cay bardagi ilik suya 1 cay kasigi karbonat ekleyip, yutmamak sartiyla onunla gargara yapabilirsin.
kızlar az önce eşim face den arkadaşı bebeği olmus resmini paylasmis bana gosterdi hayret ettim dedim bu arkadaşin askerden yeni gelmedi mi hangi ars karisi hamile kalmis.esim de ne bileyim ben diyo.
Pazar piknikteydik kv de vardı konuşuyoruz işte falanca doğm yapti mi soruyorum esim de ilerdeyi bizi duymus
gelinler habire doguruyr diyo ona neyse sanki
neyse ikindi namazı kilacakti kv hadi kilalim dedi benim namazın yok anne dedim hemen işte bi dua vermişti çocuk için bana. onu anladın mi okuyalim dedi ben de yok anlamadım dedim ama
artık kv ye bile adet olduğunu söylemek yipratiyor yine tutturamamis der gibi bakıyo en azından ben öyle saniyorum
adet olunca artik disari bile çıkmak istemiyorum kızlar sıkıntımı ancak sizler anlarsınız bu hale geldim artık gücümun kalmadığını düşünüyorum.
yanlışın yok cutem aynen dediğin gibi, ben de hep tereddüt ediyorum ama igg bağışıklık, igm aktif enfeksiyon.cnmm yanlisim varsa duzelt lutfen. hep karistiriyrm. igg bagisiklik, igm aktif enfeksiyon icin bakiliyr degil mi? yani suan roschina da aktif enfeksiyon var gozukuyor.
kese boyutum gayet normal.guzelim.
dun dgrpnr nin yumurtlamasi 25 martti ve dun kesesi 6,1 mm idi.se
senin de 5 nisan ve 5,7 mm. cokkk normal cnm.
toxoplazma benim kuzene de yapildi. ama testi yapan yer yanlis yapmis. birkac gun sonra tekrarladilar ve negatif cikti. yani yapan yer yanlis yapmis.
ben bu konuda yazmayayim cnm..sen arastir istersen.
Kağıtta 2 kez tekrarlandı yazıyor.cnmm yanlisim varsa duzelt lutfen. hep karistiriyrm. igg bagisiklik, igm aktif enfeksiyon icin bakiliyr degil mi? yani suan roschina da aktif enfeksiyon var gozukuyor.
kese boyutum gayet normal.guzelim.
dun dgrpnr nin yumurtlamasi 25 martti ve dun kesesi 6,1 mm idi.se
senin de 5 nisan ve 5,7 mm. cokkk normal cnm.
toxoplazma benim kuzene de yapildi. ama testi yapan yer yanlis yapmis. birkac gun sonra tekrarladilar ve negatif cikti. yani yapan yer yanlis yapmis.
ben bu konuda yazmayayim cnm..sen arastir istersen.
Saol canım inş düşer değerleri yazıyım
Anti rubella IGM- 10 NEGATİF
Anti CMV IGG - 7.78 NEGATİF
Anti CMV IGM - 19.6 GREYZONE
Anti toxoplazma IGG - 3.00 NEGATIF
ANTI toxoplazma IGM - 3.00 NEGATIF
Anti RUbella IGG - 4.23 NEGATIF
Canım bilmediğimden dolayı ilk 2 gün fahrex sprey ve tuzlu su ve karbonatlı su ile gargara yapmıştım
saol cnm..zatem yazmis bak. toxoplazmayla ilgili degil o pozitif cnm.yanlışın yok cutem aynen dediğin gibi, ben de hep tereddüt ediyorum ama igg bağışıklık, igm aktif enfeksiyon.
Şu an rosechina da aktif CMV enfeksiyonu görünüyor. Ama yakın zamanda geçirdiği için de henüz düşmemiş olabilir. Nitekim geçen hafta bir enfeksiyon geçirmiş, belki de o yüzden pozitif göründü.
Toxoplazma igg negatif çıkmış anladığım kadarıyla.
keşke daha anlayışlı olabilseler, ama onlar senin hissettiklerini hissetmiyorlar, o yüzden anlamalarını bekleme duhamkızlar az önce eşim face den arkadaşı bebeği olmus resmini paylasmis bana gosterdi hayret ettim dedim bu arkadaşin askerden yeni gelmedi mi hangi ars karisi hamile kalmis.esim de ne bileyim ben diyo.
Pazar piknikteydik kv de vardı konuşuyoruz işte falanca doğm yapti mi soruyorum esim de ilerdeyi bizi duymus
gelinler habire doguruyr diyo ona neyse sanki
neyse ikindi namazı kilacakti kv hadi kilalim dedi benim namazın yok anne dedim hemen işte bi dua vermişti çocuk için bana. onu anladın mi okuyalim dedi ben de yok anlamadım dedim ama
artık kv ye bile adet olduğunu söylemek yipratiyor yine tutturamamis der gibi bakıyo en azından ben öyle saniyorum
adet olunca artik disari bile çıkmak istemiyorum kızlar sıkıntımı ancak sizler anlarsınız bu hale geldim artık gücümun kalmadığını düşünüyorum.
Kızamıkçığa bağışıklığın da yok, aktif hastalığın da yok. O yüzden özellikle küçük çocuklarla samimiyeti kesiyorsun canımSaol canım inş düşer değerleri yazıyım
Anti rubella IGM- 10 NEGATİF
Anti CMV IGG - 7.78 NEGATİF
Anti CMV IGM - 19.6 GREYZONE
Anti toxoplazma IGG - 3.00 NEGATIF
ANTI toxoplazma IGM - 3.00 NEGATIF
Anti RUbella IGG - 4.23 NEGATIF
Canım bilmediğimden dolayı ilk 2 gün fahrex sprey ve tuzlu su ve karbonatlı su ile gargara yapmıştım
rubella kizamikcik. bagisikliginda yok suan aktif enfeksiyonunda. o nedenle ufak cocuklara dikkat et giderken.
toxoplazma da negatif sende. ne korkuttun beni yahu. yani hem bagisikligin yok hem de aktif enfeksiyonun. o nedenle dr uzak dur demis kedi kopek bs diye.
digerini bilmiyrm iste. o dediginde de bagisikligin yok ama suan aktif bir enfeksiyonun var.
saol cnm..zatem yazmis bak. toxoplazmayla ilgili degil o pozitif cnm.
e yuhh yani o kv ye de.eşim arkadaşlarıyla otururken of of diye bi içcekmis
arkadaşı ne oldu hocam demis esim col çocuk yok demiş(pek etkilenmez gırgırina konşy)
yahu hocam dert ettigin şeye bak valla ben aklım olsa
5 sene yapmazdim ki kendisi 40 küsür yaşta yine bebegi oldu geçenlerde. keyfine bak demis esimde yok hocsm şaka yapıyorum ama hanima cektiriyolar demis ark. da kadın milleti iste birsürü lüzumsuz var demis
sonra bi arkadas vardı çocuklari olmuyordu oğluna anasi demişki "oglum siz ne yapıyorsunuz ki "
aynen nasil mik mik yapıyorsunuz manasinda
esim oyle deyince gülmekten kırıldik dedi
ayy koptum resmen.
Kıyamam yaaa senide yordum canım hakkınızı helal edin(( ne biliyim hiç bilgim yok ablama sordum onunda bişeyden haberi yok :)) çok teşekkür ettim canımmmmm :))
kiyamam sana. hassaslasman cok normal cnmm etrafin da seni anlasa ve ona gore sormasa keske.
hem cok sukur bir suru badireyi atlattin. dogru dr ve tedaviyi buldun cnm. Allahin izniyle elbet gelecek kuzun. ben buna cok inaniyrm cnm.
keşke daha anlayışlı olabilseler, ama onlar senin hissettiklerini hissetmiyorlar, o yüzden anlamalarını bekleme duhaminşallah bu sıkıntılı günlerin geçecek, için ferahlayacak canım benim
Kızamıkçığa bağışıklığın da yok, aktif hastalığın da yok. O yüzden özellikle küçük çocuklarla samimiyeti kesiyorsun canım
Toxoplazmaya da bağışıklığın da yok, hastalığın da yok, zaten cute nelerden korunman gerektiğini anlattı güzelce
CMV işi biraz muallakta, ama anladığım kadarıyla daha önce geçirmemişsin bu hastalığı. Ya geçen hafta ilk kez geçirdin, ya da şuanda geçiriyorsun canım. Ama bence geçen hafta geçirmişsin, benim yorumum böyle. Ama en doğrusunu doktorun söyler zaten haftaya
Saol tatlım zaten Dr. Sınırda çıkmış dedi inş haftaya düşmüş olur :)keşke daha anlayışlı olabilseler, ama onlar senin hissettiklerini hissetmiyorlar, o yüzden anlamalarını bekleme duhaminşallah bu sıkıntılı günlerin geçecek, için ferahlayacak canım benim
Kızamıkçığa bağışıklığın da yok, aktif hastalığın da yok. O yüzden özellikle küçük çocuklarla samimiyeti kesiyorsun canım
Toxoplazmaya da bağışıklığın da yok, hastalığın da yok, zaten cute nelerden korunman gerektiğini anlattı güzelce
CMV işi biraz muallakta, ama anladığım kadarıyla daha önce geçirmemişsin bu hastalığı. Ya geçen hafta ilk kez geçirdin, ya da şuanda geçiriyorsun canım. Ama bence geçen hafta geçirmişsin, benim yorumum böyle. Ama en doğrusunu doktorun söyler zaten haftaya
Ayy Allah korusun canım inş düzelire yuhh yani o kv ye de.
gel de uygulamali gosterelim deseymis keske
simdi rahat yazayim. bilmeyenler de ogrensin.
toxoplazma olsaydi eger sadece bebegi kurtajla alabiliyrlar. baska caresi yok. bebekte beyinde su toplanmasi, zeka geriligi, gorme bozjklugu kiii goremem gibi sounlara yol aciyr. ayriva erken dusuklere sebep olur.
ilk trimesterde bulasmasi zor ama etkisi buyuk.
ikinci ve ucuncu trimester dedikce bulanmasi cok kolay ve zarari daha da buyuk cnm.
o nedenle dikkat et.
e yuhh yani o kv ye de.
gel de uygulamali gosterelim deseymis keske
simdi rahat yazayim. bilmeyenler de ogrensin.
toxoplazma olsaydi eger sadece bebegi kurtajla alabiliyrlar. baska caresi yok. bebekte beyinde su toplanmasi, zeka geriligi, gorme bozjklugu kiii goremem gibi sounlara yol aciyr. ayriva erken dusuklere sebep olur.
ilk trimesterde bulasmasi zor ama etkisi buyuk.
ikinci ve ucuncu trimester dedikce bulanmasi cok kolay ve zarari daha da buyuk cnm.
o nedenle dikkat et.
insanı zorla içe kapanık yapıyorlarnerdee o anlayış adeta yerden yere vurmak için ugrasiyorlar.
buna en yakın cevrem de dahil.
ablamlara gidicem özledim hele de küçük olani sma adetin bitmedini bekliyorum düşünebiliyormusunuz.
ilk fırsatta aynen sorduklari " adet oldun mu?"
ablam ne olur yapmayin böyle diyrm ama tutamiyorlar çenelerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?