- 8 Şubat 2010
- 3.627
- 910
- 448
canım sıvı deterjanlar suda daha cabuk erıdıklerı için çamaşırda kalıntı yapmıyor ama rüzgar paşamın cildine dokunur mu bilmiyorum.Ama sadece lekeli bölgeye döküp sonrarüzgar için kullannadıgın çamaşır tozuyla da yıkayabilirsinBebegin tenine dokunmasin canim. Ondan korkuyorum
duham iyiyim canım, çok yorgun ve halsizim. Cumartesiden beri temizlik var. tam bitmedi, az kaldı. ben yatıyorum, annem debelenip duruyor garibimderya nasılsın canim.bitti mi temizlik hazırlık falan?
inşallah canım benim, sen de oyle sağlkla kavuş inş. iyi misin nasılsınCanım benim inşaallah hayırlısıyla gelir kuzun sağlıkla
selam canlarım, nasılsınız ?
Ben henüz doğurmadım. 5gunde 1 nst ve doktordayım. İğne yapmaya yer bulamıyorum artık, canım yanıyor. 37+3uz bugün. Durumda değişiklik olmazsa suyum azalmazsa 39-40a kadar beklicez, ama 41e kadar beklemeye cesaretimiz yok açıkçası. Gelmezse sezeryan olacak sanırım. Şimdilik bende durumlar böyle. Umarım herkes iyidir. Elim çok uyuştuğu için telden çok giremiyorum, elim tutmuyor, tlf elimden düşüyor
Hamdolsun canım bende iyi sayılırım elti doğurdu onun sıkıntıları keyfimizi kaçırdı yazdım yaptığı dengesizlikleriinşallah canım benim, sen de oyle sağlkla kavuş inş. iyi misin nasılsın
aman allahim yavrum yaa . eflal icimden geçmedi degil dogursaydin sen yavrunu da emzirirdin bebegin de sut annesi olurdun inan dayanamazfin.terbiyesiz diyorum kusura bakma.konusun kayninla olnax böyle yavrucak perişan halde.allah buna layik olmayacaksa bir daha anne olmak nasp etmesin diyorum. kendine ceki düzen verene dek.Ve olan oldu kızlar dün hastaneye yatırdılar bebeğio kadar sinirimiz bozuk ki
Emir daha görmemişti görmek istedi hadi dedim senin için ineyim kv me anne sende gel de hemen çıkalım oturmak istemiyorum dedim, indik bu hanım yayılmış kv me üslubu o kadar çirkin ki al da gazını çıkar idrar alıcaz tahlil için diyor!! kime dediğini anlamadım önce baktım kv diyor seviyesiz! O da aldı altını açtı bez kupkuru kızlar bilenler bilir yeni doğan her emzirmede kaka yapar çiş yapar bezinin dolu olması doyduğunu gösterir, kv üstünü giydirirken ağladı bu kuzu, anası olacak o rezil tınmıyor bile benim içim parçalandı gittim başının altına elimi koyup pışpışladım sustu, neyse ben kucağıma aldım rengi sapsarı bu sarılık olmuş rengi çok sarı dedim, salağın annesi ilk sütü sarılık yapar diyor, dedim x teyze ne sütü Allah aşkına bezi kupkuru yavrunun aç bu görmüyormusunuz aranıyor süt mü aldı ki sarılık etsin ilk sütü dedim, sinir oldum artık, kaynımda telaşlandı bunu götürün hastaneye böyle olmaz dedim, resmen aç bu dedim, nasıl nefes alıyor bebek hızlı hızlı mecali kalmamış, neyse kv almıştı yine ağlayınca ben aldım pışpışladım ay Yarabbim kızlar ağzını açmış göğsüme doğru aranıyor ağlamamak için zor tuttum kendimi, susturdum kucağımda uyudu, kaynım işte kv ve annesine dedi siz gelinde dedi bebeğin yanında öyle gidelim, eltim gitneyecekmiş dikişi varmış hanımın, kv olmaz acıkırsa orda biz mi emziricez annesiz olur mu dedi, kaynım da eltinin anneside yok dediler ben dedim olmaz öyle diye kaynıma anneside gelsin yatırırlar muhtemelen zaten yanında olması lazım dedim, ay bu yavru kucağımda uyudu bırakmaya kıyamadım ben, annesininde kendininde yüzü düştü, kv gitmek istemedi sinirleri harap olmuş kadının artık!!Neyse hazırlandı ağır ayak hanfendi ben bebeği sardım verdim çıktım yukarı
Dr demiş sen ne yaptın bu bebeğe aç bu yavru bağırsakları bomboş ağzı kurumuş açlıktan böyle sağlıklı bebeğe çok uğraştın mı aç bırakmak için demiş, niye emzirmiyorsun demiş bak parmağımı nasıl kuvvetli emiyor demiş, 20 dk emiyor demiş bu salak, kv de dr hanım sütü yok boş boş emiyor demiş, belli zaten resmen aç kalmış demiş dr, ohhhhhh kendi annesi kocası hep duydular ya, birde utanmadan kv tirip atmışlar ana kız!!! Sanki kadın kötülüğüne diyor uyuz şey! Dr demiş tamam mama önermiyoruz ama süt olmayınca mama mecbur vereceksiniz demiş, mama aldırmış açlıktan dört şırınga mama içmiş yavrucakkan idrar vermişler, kan alan bile aç bu karnını doyur öyle alayım yavrunun hali kalmamış demiş, kv orda fenalaşmış ağla ağla kadının içi çıkmış bu ruhsuz bir damla göz yaşı dökmemiş
Sonuç böbrekler aşırı derecede susuz kalmış hemen yatıralım demişler
Eve geldiler geri eşimde o arada gelmiş, kv ayakkabısını çıkarıyormuş mıy mıy içeri girememiş hadi diyormuş kaynım halimi bilmiyormusun diye terslemiş kapı açık eve soğuk doluyor bebek oda da, neyse bebek ağlamaya başlamış bu hiç tınmadan odasına gitmiş, eşim deli olmuş rezil utanmaz diyor bebeği ağlıyor umursamadı bile,içimdeb benim eflalim ameliyatlı haliyle bile senden hızlıydı canını dişine taktı uyuz demiş , sen ne gördün ki bir hareketine sinir oldun biz çatladık dedim!!
Sabah aradım zerre üzüntü yok sesinde, birde göbeği kopmuş yeşillenmiş nasıl becerdiyse o çıktı birde inşaallah sıkıntı olmaz
Kp de kv mi suçluyormuş bir bebeğe bakamadın diye sanki kadın emzirecek, kadının tansiyon fırladı, sabah kahvaltıya çağırdım nasıl ağlıyor, görümcem de bende kalmıştı, anne yeter ağlama dedim hasta olunca götürmüyor bile kocan seni hastaneye dedim
Kızlar hepimizin siniri bozuldu akıl verin ne yapalım buna da aklı başına gelsin, kv kaynımdan için konuşalım senle diyor anne konuşalımda eşimden için sen karışma der bana huyunu biliyorsun dedim, ne yapalım konuşalım mı çeki düzen versin şu karısına, akıl verin ne olur, ortada can var ya görseniz nasılda güzel
kolay gelsin cabucak bitsin ins.ben de idare eder işte. cok şükür diyelim. hanimlara stres oldum idare edemiyorum bu halimle cocuk gibi hepsi de.32. haftayi iple çekiyorum ayrılmak için.duham iyiyim canım, çok yorgun ve halsizim. Cumartesiden beri temizlik var. tam bitmedi, az kaldı. ben yatıyorum, annem debelenip duruyor garibimsen nasılsın cnm
sağol canım, hepimiz kavuşalım inşallah.canım benim herşey yolunda gider de yavrunu sağ salim kavuşursun inş..iğneler içinde az daha sabır bak sonuna geldin kolundan yada bacağın dene istersen ...
yaa doğurdu mu nihayet. gormedim geçmiş inşallah duzelir herşey canımHamdolsun canım bende iyi sayılırım elti doğurdu onun sıkıntıları keyfimizi kaçırdı yazdım yaptığı dengesizlikleri
Cnm masallah kuzuna. Sana da gecmis olsun. Insallah sorunsuz bitecek cnm bu son donem de. Dr calismani istemedi anladigim kadariyla.
Tecrubeli anneler....
Yusuf yarin gun bakiminda tam 6 aylik oluyr. Ay bazinda ise cumartesi bitiyr 6 ay. Besinlerde de 3 gun kurali var maglum. O nedenle bugun elma puresiyle bismallah deyip basladim ek gidaya...cam rende kullandim ve plastik bicakla kestim besin degeri kaybolmasin diye. Eeee tabi ilk kazada oldu. Oglum tepince tabak uzerine boca oldu. Maglum ben sadece bebek camasir tozu kullaniyrm. Eee lekeyi cikarmayacak bence. Var mi uygun bir yontem?
ya doğurdu mu nihayet. İnşallah herşey düzelir canımHamdolsun canım bende iyi sayılırım elti doğurdu onun sıkıntıları keyfimizi kaçırdı yazdım yaptığı dengesizlikleri
Canım aynısını dedim dün, benim doğum önce olsaydı da görseydi annelik neymiş, kv senin attığın tırnak olamaz diyor ben böylesini birde eltimde gördüm diyor dedim kınamışsın başına gelmiş anneaman allahim yavrum yaa . eflal icimden geçmedi degil dogursaydin sen yavrunu da emzirirdin bebegin de sut annesi olurdun inan dayanamazfin.terbiyesiz diyorum kusura bakma.konusun kayninla olnax böyle yavrucak perişan halde.allah buna layik olmayacaksa bir daha anne olmak nasp etmesin diyorum. kendine ceki düzen verene dek.
bir de eltinin psikolojisi mi bozuldu aceba hani lohusa halleri filan. ne bileyim ya bi insan nadil bu kadar gaddar olabilir...
sağol canım aminya doğurdu mu nihayet. İnşallah herşey düzelir canım
azdaha sabret canım. Ben de 37kadar çalıştım ama son günler artık kimseyi çekemiyordum, haklısın zor wallakolay gelsin cabucak bitsin ins.ben de idare eder işte. cok şükür diyelim. hanimlara stres oldum idare edemiyorum bu halimle cocuk gibi hepsi de.32. haftayi iple çekiyorum ayrılmak için.
Cnm. Çati muayenesi oldun mu?selam canlarım, nasılsınız ?
Ben henüz doğurmadım. 5gunde 1 nst ve doktordayım. İğne yapmaya yer bulamıyorum artık, canım yanıyor. 37+3uz bugün. Durumda değişiklik olmazsa suyum azalmazsa 39-40a kadar beklicez, ama 41e kadar beklemeye cesaretimiz yok açıkçası. Gelmezse sezeryan olacak sanırım. Şimdilik bende durumlar böyle. Umarım herkes iyidir. Elim çok uyuştuğu için telden çok giremiyorum, elim tutmuyor, tlf elimden düşüyor
Cnm. Kesinlikle kaynin ile konusun. Bu durumda esin sana bisi demez. Cok sinirliyim. Cok hem de. Duygularimi ifade edemem. Edersem topik kapanir o derece yani.Ve olan oldu kızlar dün hastaneye yatırdılar bebeğio kadar sinirimiz bozuk ki
Emir daha görmemişti görmek istedi hadi dedim senin için ineyim kv me anne sende gel de hemen çıkalım oturmak istemiyorum dedim, indik bu hanım yayılmış kv me üslubu o kadar çirkin ki al da gazını çıkar idrar alıcaz tahlil için diyor!! kime dediğini anlamadım önce baktım kv diyor seviyesiz! O da aldı altını açtı bez kupkuru kızlar bilenler bilir yeni doğan her emzirmede kaka yapar çiş yapar bezinin dolu olması doyduğunu gösterir, kv üstünü giydirirken ağladı bu kuzu, anası olacak o rezil tınmıyor bile benim içim parçalandı gittim başının altına elimi koyup pışpışladım sustu, neyse ben kucağıma aldım rengi sapsarı bu sarılık olmuş rengi çok sarı dedim, salağın annesi ilk sütü sarılık yapar diyor, dedim x teyze ne sütü Allah aşkına bezi kupkuru yavrunun aç bu görmüyormusunuz aranıyor süt mü aldı ki sarılık etsin ilk sütü dedim, sinir oldum artık, kaynımda telaşlandı bunu götürün hastaneye böyle olmaz dedim, resmen aç bu dedim, nasıl nefes alıyor bebek hızlı hızlı mecali kalmamış, neyse kv almıştı yine ağlayınca ben aldım pışpışladım ay Yarabbim kızlar ağzını açmış göğsüme doğru aranıyor ağlamamak için zor tuttum kendimi, susturdum kucağımda uyudu, kaynım işte kv ve annesine dedi siz gelinde dedi bebeğin yanında öyle gidelim, eltim gitneyecekmiş dikişi varmış hanımın, kv olmaz acıkırsa orda biz mi emziricez annesiz olur mu dedi, kaynım da eltinin anneside yok dediler ben dedim olmaz öyle diye kaynıma anneside gelsin yatırırlar muhtemelen zaten yanında olması lazım dedim, ay bu yavru kucağımda uyudu bırakmaya kıyamadım ben, annesininde kendininde yüzü düştü, kv gitmek istemedi sinirleri harap olmuş kadının artık!!Neyse hazırlandı ağır ayak hanfendi ben bebeği sardım verdim çıktım yukarı
Dr demiş sen ne yaptın bu bebeğe aç bu yavru bağırsakları bomboş ağzı kurumuş açlıktan böyle sağlıklı bebeğe çok uğraştın mı aç bırakmak için demiş, niye emzirmiyorsun demiş bak parmağımı nasıl kuvvetli emiyor demiş, 20 dk emiyor demiş bu salak, kv de dr hanım sütü yok boş boş emiyor demiş, belli zaten resmen aç kalmış demiş dr, ohhhhhh kendi annesi kocası hep duydular ya, birde utanmadan kv tirip atmışlar ana kız!!! Sanki kadın kötülüğüne diyor uyuz şey! Dr demiş tamam mama önermiyoruz ama süt olmayınca mama mecbur vereceksiniz demiş, mama aldırmış açlıktan dört şırınga mama içmiş yavrucakkan idrar vermişler, kan alan bile aç bu karnını doyur öyle alayım yavrunun hali kalmamış demiş, kv orda fenalaşmış ağla ağla kadının içi çıkmış bu ruhsuz bir damla göz yaşı dökmemiş
Eve geldiler geri eşimde o arada gelmiş, kv ayakkabısını çıkarıyormuş mıy mıy içeri girememiş hadi diyormuş kaynım halimi bilmiyormusun diye terslemiş kapı açık eve soğuk doluyor bebek oda da, neyse bebek ağlamaya başlamış bu hiç tınmadan odasına gitmiş, eşim deli olmuş rezil utanmaz diyor bebeği ağlıyor umursamadı bile,içimdeb benim eflalim ameliyatlı haliyle bile senden hızlıydı canını dişine taktı uyuz demiş , sen ne gördün ki bir hareketine sinir oldun biz çatladık dedim!!
Sabah aradım zerre üzüntü yok sesinde, birde göbeği kopmuş yeşillenmiş nasıl becerdiyse o çıktı birde inşaallah sıkıntı olmaz
Kp de kv mi suçluyormuş bir bebeğe bakamadın diye sanki kadın emzirecek, kadının tansiyon fırladı, sabah kahvaltıya çağırdım nasıl ağlıyor, görümcem de bende kalmıştı, anne yeter ağlama dedim hasta olunca götürmüyor bile kocan seni hastaneye dedim
Kızlar hepimizin siniri bozuldu akıl verin ne yapalım buna da aklı başına gelsin, kv kaynımdan için konuşalım senle diyor anne konuşalımda eşimden için sen karışma der bana huyunu biliyorsun dedim, ne yapalım konuşalım mı çeki düzen versin şu karısına, akıl verin ne olur, ortada can var ya görseniz nasılda güzel
Saol cnm. Dedigini yaptim. Sonra sabun rendeledim ve kaynar su koydum. Biraz bekletip.citililedim. makineye attim. Makinede de mama leke cikarma programi varmis. Bakalim onu deniyrm.canım sıvı deterjanlar suda daha cabuk erıdıklerı için çamaşırda kalıntı yapmıyor ama rüzgar paşamın cildine dokunur mu bilmiyorum.Ama sadece lekeli bölgeye döküp sonrarüzgar için kullannadıgın çamaşır tozuyla da yıkayabilirsin
bizim ebe niye çağırmadı acaba 36. haftada gel dedi, emirde ben her ay gidiyorum bunda iki kere gittim sadece
canım halis zeytinyağı iyi aslında emire yaptım ben hatta balda sürdüm beş dk durdu yıkadım cildi çok parlak oluyor dediler öylede ama tuz çok zararlı
inşaallah canım
canım daha erken diyorum bekleyelim
hoş geldin tekrar o zaman:)
onun üstüne vazife sanki isim hey Yarabbim kaşınıyorlar ya!
amin canım
ovü testinden anlamıyorum ateşi düzenli ölçtüysen bütün değerlerini girersen yardımcı oluruz
aaa hadi hayırlısı canım sevdim bu yükselmeyi:)
canım var ya çok kaba kaçacak ama parçalamamak için zor tutuyorum kendimi
canım geçmiş olsun sana inşaallah sıkıntı olmaz, kuzunada maşaallah annesi
canım maalesef elma lekesi çıkmıyor ne kullanırsan kullan
selam canlarım, nasılsınız ?
Ve olan oldu kızlar dün hastaneye yatırdılar bebeğio kadar sinirimiz bozuk ki
1.gün 36.2bizim ebe niye çağırmadı acaba 36. haftada gel dedi, emirde ben her ay gidiyorum bunda iki kere gittim sadece
canım halis zeytinyağı iyi aslında emire yaptım ben hatta balda sürdüm beş dk durdu yıkadım cildi çok parlak oluyor dediler öylede ama tuz çok zararlı
inşaallah canım
canım daha erken diyorum bekleyelim
hoş geldin tekrar o zaman:)
onun üstüne vazife sanki isim hey Yarabbim kaşınıyorlar ya!
amin canım
ovü testinden anlamıyorum ateşi düzenli ölçtüysen bütün değerlerini girersen yardımcı oluruz
aaa hadi hayırlısı canım sevdim bu yükselmeyi:)
canım var ya çok kaba kaçacak ama parçalamamak için zor tutuyorum kendimi
canım geçmiş olsun sana inşaallah sıkıntı olmaz, kuzunada maşaallah annesi
canım maalesef elma lekesi çıkmıyor ne kullanırsan kullan
Kesinlikle depresyon degil cnm. Bencil, pislik, vicdansiz mahlukat.aman allahim yavrum yaa . eflal icimden geçmedi degil dogursaydin sen yavrunu da emzirirdin bebegin de sut annesi olurdun inan dayanamazfin.terbiyesiz diyorum kusura bakma.konusun kayninla olnax böyle yavrucak perişan halde.allah buna layik olmayacaksa bir daha anne olmak nasp etmesin diyorum. kendine ceki düzen verene dek.
bir de eltinin psikolojisi mi bozuldu aceba hani lohusa halleri filan. ne bileyim ya bi insan nadil bu kadar gaddar olabilir...
Henuz catlamamis cnm.1.gün 36.2
2.gün 36.4
3.gün 36.3
4.ggün 36.3
5.gün 36.3
6.gün 36.4
7.gün 36.4
8.gungugungun 36.5
9.gün 36.1
10.gün 36.1
11.gün 36.1
12.gün 36.2
13.gün 36.3
14.gün 36.3
15.gün 36.3
16.gün 36.2
Simdilik böyle canim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?