Atessizprenses'in Diyet Günlüğü

vay atessizprenses sen çıtır gibi hatunsun yahu :nazar: ama önemli olan kendini nasıl hissettiğin tabi, kızların dediği gibi ortalığı daha da çıtırdatmak istiyorsun anlaşılan :)yalnız öğlen menüsü yönüyle ben de sen gibiyim hep atıştırmaca...yerine daha sağlıklı bir şeyler koymak lazım...

vay atessizprenses sen çıtır gibi hatunsun yahu :nazar: ama önemli olan kendini nasıl hissettiğin tabi, kızların dediği gibi ortalığı daha da çıtırdatmak istiyorsun anlaşılan :)yalnız öğlen menüsü yönüyle ben de sen gibiyim hep atıştırmaca...yerine daha sağlıklı bir şeyler koymak lazım...

Canım teşekkür ederim.
Yalnız benimki bölgesel olduğu için kendimi kilolu hissediyorum.
Şu basenler var ya basenler...

Öğlen menüsü aynen ya boş geçiyor ya da dediğin gibi atıştırmalarla geçiyor.
O yüzden geç saatte derin açlık krizleri yaşıyorum:14:

O kadar da yüklenmemişsin bence
Sakızlı muhallebiden bikaç kaşık alsaydın daha iyi olurdu tabi :1:

Ah canım ya..Bir başladım mı durdaramıyorum kendimi tatlı söz konusu olunca:(

topiğin hayırlı olsun :3: arkadaşımın topiğini ararken rastladım acaba kaç kilosun ki ne diyeti falan diye bakayım dedim ki ne göreyim :26: kim bilir ne çıtır hatunsun da işte daha da çıtırdamak istiyorsun belli ki.. ama anlıyorum.. ben 56ya ilk çıktığımda kendimi şişko sanmıştım :9: ahh ahh şimdi bu halimizle biz napalım :106: neyse.. ben çok az yemeye, fazla yemekten daha karşıyım.. öğlenleri hiç yemiyorsun ama sen de biliyorsun doğru olmadığını.. akşamları da çok abartmış değilsin.. bence öğle yemeği yememen ve ara yapmaman olumsuz.. neyseki kilo sorunun yok fakat sağlıklı bir çıtır olmak için daha düzenli beslenmen gerektiğini düşünüyorum :121:

Teşekkür ederim canımcım ama inan ki bölgesel olduğu için ben kendimi rahatsız hissediyorum.
Herkesin kendine yakıştırdığı bir ideal kilo var
Onun üzerine çıkınca kilolu hissediyor insan kendini...

Benim tatlılarla pek aram yoktur o yüzden sorun olmuo ama haklısın tatlı severler için zor olabilir :31:

Şu tatlı sevmeyenlere hep özenmişimdir.
Tatlıyı sevmemek nasıl bir duygu acaba?
Benim tatlıyla aram olmasa kilo almazdım inan ki...
Çünkü yemek konusunda çok rahat kendime engel olabiliyorum ama tatlı sözkonusu olunca kendime dur diyemiyorum:47:

bence öğlen yemeği yiyememe sorununu çözmelisin Atessizprensescim , ne biliyim süt içebilirsin bir elma yiyebilirsin ,3-4 kuru kayısı ,bir avuç kadar kuru üzüm fındık badem karışımı falan atıştırabilirsin.. diğer şekilde akşama kadar çok acıkmış olup fazla kaçırıyoruz.. benim de öyle oluyo :)) bunu çözersen de bence gayet iyi gidiyorsun

Aynen canım
Bazen yiyorum bazen yemeden geçiştiriyorum o öğünü
Zaten başıma ne geliyorsa bu öğün atlamadan dolayı geliyor:1:

3 aya yakın olmuş kk dan uzak kalışım...

Sonunda buradayım.

Sıkı dur günlük;
Yarından itibaren bomba gibi geliyorum.
Sabahspora gidip geleyim, dakika dakika yazıcam ne yedim, ne içtim, neler yaptım...

Herşey planlı yaşamaktan geçer. Sloganımız bu:)

Kolumu kaldıramıyorum günlük ama mutluyum:)

Spor salonunda ölüçümlerim yapıldı.
3 kilo vermem ve 3 kilo da kas yapmam gerekiyormuş.
Yani öyle fazla kilo olmadığını söyledi doktor.
Zaten başladığımda özellikle söylemiştim hocalarıma;
Zayıflamak ta istiyorum ama asıl amacım sıkılaşmak.
Daha önce burada 5.takım zayıflama grubunda kilo vermiştim.
Fakat son zamanlarda sporu boşladığım için vücudum yumuşamıştı ve içime dert olmuştu.

Haftada 5 gün gideceğim bir program yapıldı.
Ben 1 gün izin istedim.
Zaten cumartesi-pazar yok.
Çarşamba günleri dinlenmek istedim.
O kadar ağır geldi ki bana ilk bakışta program ''hoca beni öldürecek'' demiştim:)
Fakat insan alışıyor zamanla.

Biraz işim var, halledince programımı yazacağım buraya.
Ayrıca öğrendiğim bazı spor ve beslenmeyle ilgili konuları da ekleyeceğim.
Şimdilik bu kadar:)

dort gozle beklıcegız paylasırsan cok sevınırım valla. zaten fazlan yok verırısın hemencecık.

Teşekkür ederim canım.
Yine vaktim az bu arada:(
Ama kısaca özetleyeyim.

Sabah 10 da sporda oluyorum.
Uyanır uyanmaz sadece 1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı bel ve birkaç damla limon sıkıp içiyorum.
Benim bağırsaklar sorunlu olduğu için:)

Başka birşey yemek, hele kahvaltı yapmak zor.
Spor hocam karın açken yapılır spor dedi, ayrıca eğer birşeyler yersem peşinden yaptığım spor sadece o yediklerimi eritmeye yararmı.
Eğer aç gidersem yağ yakarmışım.
Aklınızda bulunsun kızlar güzel bir bilgi, ben de yeni öğrendim.

Programım
Isınmak için;
15 dakika bisiklet
5 dakika esneme hareketleri

Sıkılaşmak ve yağı kasa çevirmek için
Ağırlık egzersizleri var makinayla yapılan
Sırayla önce omuzlarım çok ince olduğu için geliştirmek için makinalarda çalışıyorum
Sonra iç bacak, dış bacak, kalça çalışması yine makinada
Sonra yer hareketleri var
Mekik
Ters mekik
Birkaç bel hareketi vs...
Toplam 1 saat sürüyor bunlar.

Yağ yakmak için
30 dakika koşu bandı
10 dakika off adını unuttum, hani zor bir makina var ya, belki de bana zor:)
Koşuyrsun makinada hee strecing gibi birşey, aslında bol kalori yakan o ama ben 10 dakikadan fazla yapamıyorum:(
Bunlarda yağ yakmak içinmiş.

Burada 2 saati doldurunca hemen saunaya giriyorum 15 dakika.
Oldu bitti.

Bu arada bunlar haftada 3 kez yapılıyor.
Diğer 2 günde stüdyo dersleri yazdı hoca bana.
Pilates, spinning, aerobik, salsa, crunch burn(karın hareketleri) vs...
Hangigine istersem girebiliyorum.

Kaslarım ağrıdı biraz ama ben rahatsız olmak yerine mutlu oldum:)

Şimdi işe gidiyorum, dönünce öğrendikleri yazıcam tekrar.

cok tsk ederım. özellıklede su kahvaltıdan sonra degıl once spor yapılması bılgısını paylastıgın ıcın. cunku ben normalde spor sonra kahvaltı yapıyorum ama bı arkadas yanlıs oldugunu once kahvaltı yapmam gerektıgını soylemıstı... spor salonuna gıdemedıgım ıcın ben o hareketlerın bazılarını evde yapıyorum ve bol bol mezdeke ve oyun havası oynuyorum... bende sabahları form karısık cay ıcıyodum ama yesıl cayda ıcecegım... gorusmek uzere Allah kolayllık versın canım hepımıze

cok tsk ederım. özellıklede su kahvaltıdan sonra degıl once spor yapılması bılgısını paylastıgın ıcın. cunku ben normalde spor sonra kahvaltı yapıyorum ama bı arkadas yanlıs oldugunu once kahvaltı yapmam gerektıgını soylemıstı... spor salonuna gıdemedıgım ıcın ben o hareketlerın bazılarını evde yapıyorum ve bol bol mezdeke ve oyun havası oynuyorum... bende sabahları form karısık cay ıcıyodum ama yesıl cayda ıcecegım... gorusmek uzere Allah kolayllık versın canım hepımıze

Rica ederim canım, ne demek?
Sadece öğrendiklerimi paylaşıyorum.

Bu arada doktordan diyet listesi istediğimde bana ''listeni kendine uygun olacak şekilde sen yapacaksın.Çünkü verilen listelere uyulmuyor, daha doğrusu zor oluyor ve kişi hem sıkılıyor liste olayından hem de tam olarak uyamadığında rahatsız olup diyeti bırakıyor''dedi.

Yıllar önce ben de kendim diyet yaparak mükemmel bir şekilde zayıflamıştım.
Sadece spor yapanların özellikle kardiyo çalışanların proteini biraz daha çoğaltmaları gerektiğini söyledi.
Spor yapmayanlarda ise bu oran düşmeliymiş, çünkü protein bir çeşit yağ dedi doktor.

Ben de süt, et, sakatat, beyaz et, balık, yumurta, peynir, sebze, meyve, kurubaklagil ağırlıklı besleniyorum.
Tatlı ve hamurişinden uzak durman zaten diyet yerine geçer dedi doktor.
Açıkçası aç kalmıyorum:)

merhaba :3:
yeni zayıflama sürecinde sana başarılar dilerim
yazdıklarınla ilgili birkaç şey belirtmek isterim
aç karnına spor yapılması daha cok kalori yaktırır denmiş sana ama çok aç da olmamak gerekir bana göre en azından ben aç karnına spor yapamıyorum başım dönüyor ama bir yerde de aç karna yapılan spor yağ yerine kas kaybettirir diyordu ayrıca tamamen aç olmamak gerekir diye biliyorum ne aç ne tok karnına derle ya oyle...
kendi listeni kendin yapman güzel bişey tabii ama bunu diyetisyenin söylemesi bana garip geldi açıkçası çünkü ben de kendi beslenme düzenimi kendim ayarlıyorum kalıp listelere uyamıyorum ama diyetisyen ona daha çok gideyim diye herhalde, soru da sordurmuyordu, cok bilgi de vermiyordu bana hatta listeye uymam için elinden geleni yapıyordu diyebilirim
bir de protein vücut için gerekli olan önemli bir besin maddesi ama bir çeşit yağ demek bence yanlış olur tamam yağlar gibi proteinler de vücut için önemli enerji kaynağıdır ama yağ değildir
tabii bunu sana dr soylemiş ama açıkçası şaşırdım, belirtmeden geçemedim
bu yolda sana başarılar diliyorum
sevgiler...:16:

merhaba :3:
yeni zayıflama sürecinde sana başarılar dilerim
yazdıklarınla ilgili birkaç şey belirtmek isterim
aç karnına spor yapılması daha cok kalori yaktırır denmiş sana ama çok aç da olmamak gerekir bana göre en azından ben aç karnına spor yapamıyorum başım dönüyor ama bir yerde de aç karna yapılan spor yağ yerine kas kaybettirir diyordu ayrıca tamamen aç olmamak gerekir diye biliyorum ne aç ne tok karnına derle ya oyle...
kendi listeni kendin yapman güzel bişey tabii ama bunu diyetisyenin söylemesi bana garip geldi açıkçası çünkü ben de kendi beslenme düzenimi kendim ayarlıyorum kalıp listelere uyamıyorum ama diyetisyen ona daha çok gideyim diye herhalde, soru da sordurmuyordu, cok bilgi de vermiyordu bana hatta listeye uymam için elinden geleni yapıyordu diyebilirim
bir de protein vücut için gerekli olan önemli bir besin maddesi ama bir çeşit yağ demek bence yanlış olur tamam yağlar gibi proteinler de vücut için önemli enerji kaynağıdır ama yağ değildir
tabii bunu sana dr soylemiş ama açıkçası şaşırdım, belirtmeden geçemedim
bu yolda sana başarılar diliyorum
sevgiler...:16:

Canım aç karnına spor yapmak çok kalori yaktırır demedim zaten, yanlış anlaşılma olmuş.
Karnımız tok olursa o sabah yediğimizi yakarız, aç olursak yağ birikimimizi yakarız.
Protein bir çeşit yağdr tabi
Mesela et, sakatat, süt yağ içerir.
Ayrıca sadece diyetisyene gittiğim dönemlerde bana diyet listesi verirlerdi, çünkü spor yamıyordum.
Fakat şu an doktorun demek istediği spor yaparken proteinli beslen, listeye ihtiyacın olmayacak zaten demek.
Aç karnına spor yapmak bilinen bir gerçektir, kas kaybettirmez.
Yani şöyle söyleyeyim ben de daha önce netten araştırıp karar veriyordum ama anladım ki kulaktan dolma bilgiler var net ortamında.
Son olarak dediğim gibi; sadece diyetle zayıflamak ayrı, diyet artı sporla zayıflamak ayrı:)

Son düzenleme:
Canım aç karnına spor yapmak çok kalori yaktırır demedim zaten, yanlış anlaşılması olmuş.
Karnımız tok olursa o sabah yediğimizi yakarız, aç olursak yağ birikimimizi yakarız.
Protein bir çeşit yağdr tabi
Mesela et, sakatat, süt yağ içerir.
Ayrıca sadece diyetisyene gittiğim dönemlerde bana diyet listesi verirlerdi, çünkü spor yamıyordum.
Fakat şu an doktorun demek istediği spor yaparken proteinli beslen, listeye ihtiyacın olmayacak zaten demek.
Aç karnına spor yapmak bilinen bir gerçektir, kas kaybettirmez.
Yani şöyle söyleyeyim ben de daha önce netten araştırıp karar veriyordum ama anladım ki kulaktan dolma bilgiler var net ortamında.
Son olarak dediğim gibi; sadece diyetle zayıflamak ayrı, diyet artı sporla zayıflamak ayrı:)
cevabın için teşekkür ederim
elbette ben de diyet+sporla zayıflama taraftarıyım öyle de yapmaya çalışıyorum
bu öğrendiğim bilgi bir sağlık dergisinde yer almıştı internette herşeyin doğru lanse edilmediği konusunda hemfikirim
ztn neyin doğru neyin yanlış oldugunu önce tüm fikirleri okuyup mantık süzgecinden geçirince anlayabiliriz
protein bir yağ değildir, senin dediğin, proteinli gıdaların içerdiği yağdır ki buna hayvani yağ denir ama bu yağları protein olarak adlandıramayız diye düşünüyorum
bu konuda içime bir kurt düştü bunu en iyisi hocalarıma danışıp öyle yorum yapsam daha iyi olacak sanırım
ama bildiğim şu ki yağ ile protein ayrı şeyler...

cevabın için teşekkür ederim
elbette ben de diyet+sporla zayıflama taraftarıyım öyle de yapmaya çalışıyorum
bu öğrendiğim bilgi bir sağlık dergisinde yer almıştı internette herşeyin doğru lanse edilmediği konusunda hemfikirim
ztn neyin doğru neyin yanlış oldugunu önce tüm fikirleri okuyup mantık süzgecinden geçirince anlayabiliriz
protein bir yağ değildir, senin dediğin, proteinli gıdaların içerdiği yağdır ki buna hayvani yağ denir ama bu yağları protein olarak adlandıramayız diye düşünüyorum
bu konuda içime bir kurt düştü bunu en iyisi hocalarıma danışıp öyle yorum yapsam daha iyi olacak sanırım
ama bildiğim şu ki yağ ile protein ayrı şeyler...

Anladım canım:)
Fakat bunlar benim fikirlerim değil, doktorun söyledikleri.
Sonuçta bunları uzman bir kişiden duyunca uygulamaya başlıyoruz hemen:)
Zaten ilginç olan da bu, her doktor, her uzman, her diyetisyen farklı şeyler söylüyor.
Şaşırdım kaldım aaa:)
O değil benim metabolizma, anatomi de şaştı kaldı:1:

Anladım canım:)
Fakat bunlar benim fikirlerim değil, doktorun söyledikleri.
Sonuçta bunları uzman bir kişiden duyunca uygulamaya başlıyoruz hemen:)
Zaten ilginç olan da bu, her doktor, her uzman, her diyetisyen farklı şeyler söylüyor.
Şaşırdım kaldım aaa:)
O değil benim metabolizma, anatomi de şaştı kaldı:1:
tatlım bu dr ne doktoru?
yani ben de gıda okudum hocalarımın hepsi hep yanında yrd.doç,doç veya prof ünvanlı
aslında ben daha cok beslenme ve diyet üzerine kendimi geliştirdim okulda bnm sevdiğim konularda ancak akademik kariyer yaparsam uzmanlaşabilirim yoksa bize cok detay vermediler beslenmeye dair hatta ben derste hocaya soyluyordum hocam şu şöyle değil mi diye ama tabii bazı konularda
hatta bnm beslenmeyle ilgili tezim de var ve bu tezin hocası cok bilgilidir
yani elbette drlar bilgilidir ama bu besinlerin yapısını hocalarımız cok detaylı biliyorlardı da dediğim gibi yüzeysel anlattılar bize
yani biz de karbonhidratın carbon bağlarını falan gördük gıdacıyız sonucta
ben ilk defa senin yazdıklarında rastladım "proteinin bir çeşit yağ" olduguna...:44:
eger sakıncası yoksa bunu açabilir mi? ayrıntılı olarak ne demek istemiş, neden boyle? yargılamak için değil merak ettim ben de işin aslı nedir öğrenmek istiyorum yani tamamen bilgi açlığından:1:

tatlım bu dr ne doktoru?
yani ben de gıda okudum hocalarımın hepsi hep yanında yrd.doç,doç veya prof ünvanlı
aslında ben daha cok beslenme ve diyet üzerine kendimi geliştirdim okulda bnm sevdiğim konularda ancak akademik kariyer yaparsam uzmanlaşabilirim yoksa bize cok detay vermediler beslenmeye dair hatta ben derste hocaya soyluyordum hocam şu şöyle değil mi diye ama tabii bazı konularda
hatta bnm beslenmeyle ilgili tezim de var ve bu tezin hocası cok bilgilidir
yani elbette drlar bilgilidir ama bu besinlerin yapısını hocalarımız cok detaylı biliyorlardı da dediğim gibi yüzeysel anlattılar bize
yani biz de karbonhidratın carbon bağlarını falan gördük gıdacıyız sonucta
ben ilk defa senin yazdıklarında rastladım "proteinin bir çeşit yağ" olduguna...:44:
eger sakıncası yoksa bunu açabilir mi? ayrıntılı olarak ne demek istemiş, neden boyle? yargılamak için değil merak ettim ben de işin aslı nedir öğrenmek istiyorum yani tamamen bilgi açlığından:1:

Canım spor salonumun içindeki doktor, aynı zamanda diyetisyen.
Zaten biliyorsun spor salonunda programlar doktor ve spor hocaları ile elele gider.
Doktor bilmiyor diyeceğim ama gittiğim salon çok iyi bir yer, yani şöyle söyleyeyim Türkiye genelinde en iyi salonlardan birisi.
Ve böyle bir salonda bilgi eksikliği olan, uzman olmayan kimse olamaz diye düşünüyorum canım...

Bir dönem 15 kadar kilo vermiştim.
O zaman daha çabuk gitmişti kilolarım, son kilolarda zorlanmıştım sadece.
Şimdi ise neden bu kadar zor gidiyor anlamadım.
Verilecek kilonun azlığından mı, yoksa yaşla bağlantılı mı?
Yani yaş ilerleyince meto yavaşlarmış ya, ondan mı acaba anlayamadım.

Bu arada tembelliklerim, bahanelerim başladı.

Spora yılbaşından sonra gitsem
Şimdi hastayım
Yoruldum bugün dinlenmek hakkım:(

Hergün bir bahanem var ya...

Ama ne dedik bu kez son dedik:)
Dün bir gazetede bir derginin arka kapağının reklamı vardı.
Ünlü bir yabancı yıldıza vücudunuz mükemmel,bu yaşta nasıl bu kadar güzel olabiliyor,çok şanslısınız diyorlar.
Verdiği cevap ''bu vücut bana şans eseri verilmedi,vücudumu bu şekle sokmak için yıllardır spor salonlarından çıkmadım'' ...
Ben spora giderken hep ''olmaz,artık düzelmez'' diye düşünüp duruyordum, bunu okuyunca inanılmaz mutlu oldum.
Tabi tembellik yapmazsam:)

bende esıme cok dedım spor salonuna gıdeyım dıye bana dedıgı senın sporun cocukların oyna onlarla dedı valla fırsatın varken gıt arkadasım sımdı ben calıs eve gel yemek cocuklar derken vakıt yıne bulamam spora...

Yani neredeyse 1 ay olacakmış yazmamışım:1:

Neyse ben yine yazayım:)

Sabah spora 9 buçukta gittim.
Evden çıkmadan 1 bardak portakal ve limon sıkıp içtim.
Fakat bugün yorgunluktan ve açlıktan ölüyordum.
Bir yandan spor yaparken bir yandan cafedeki yiyeceklerdeydi gözüm.
Bir de bir sigara çekti ki canım anlatamam, az kalsın hemen çıkıp sigara yakacaktım.
Tam saat 12 olduğunda sporum bitmişti ama ben de bitmiştim:(
Duşumu binbir yorgunlukla alıp dayanamadığım için cafede kepek ekmeğine yapılmış sandviç yedim ve eve geçtim.
Hemen çay demledim.
Kahvaltım;
1 haşlanmış yumurta
1 light karper
(cafede yediğim sandviç düşündürüyor hala beni)

Ayağımı sürüyerek hazırlandım ve işe gitmek üzere yola çıktım.
Öğlen;
Yarım dilim havuçlu kek:(
2 kaşık zeytinyağlı barbunya

Akşam;
Zeytinyağlı kereviz
Ton balıklı salata

Dayanamayınca;
1 kase sütlü nesfit
7-8 badem

Ve inanılmaz sigara içtim.
Ne oldu bana anlamadım.
Acil enerjiye ihtiyacım var ayrıca çok yedim diye üzüldüm.

Ağlamak istiyoruuuummmm:14::14::14:

Dünkü menüm;

Sabah:

Aç karnına 1 elma
Ballı limonlu ılık su

1 yumurta
1 karper
1 dilim kepek ekmeği

Öğlen:
2 kaşık bezelye
2 kaşık pilav
1 kase cacık