Atılganlık Eğitimi mi Alsam Ne Yapsam?

Monsterrmilk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
1.259
1.355
133
Mersin
Ne olacak ki benim bu halim ya.

Okulda öğlen yemek yapan bir ablamız var. Yemek malzemelerimizi de her ay iki öğretmen arkadaş para toplar, alır getirir. Benim sıram bitti şimdi üzerimde kaldı parada malzeme alma işi de gelip kimse sormuyor. Bende listedeki arkadaşa söyledim, benim ismimin yazılmamış olması lazım dedi( listeyi sene basinda kendileri yapti cunku). Ben yaptım zaten sıramı savdım dedi ama yapmadı yani diger arkadaslara sordum yapmadi dediler. Ben kime vereyim peki simdi dedim. Bilemiyorum artık dedi hiiç oralı bile olmadı. Diger kisinin de ders saati cok az haftanin bitimine gelecek ;ama malzemeler eksik yine kolay olmuyor sonucta otuz kisilik yemek malzemesi aliniyor her hafta kolum kalmıyor. Bende idare edeyim artik dedim. Ilk basta soylemeden once mesaj atmistim ,liste sirasinin resmini gondermistim alinmamisti sonra yuzyuze soylemistim. Simdi o gitmis bana trip atiyor. Ver bana tamam ben alırım bilmem ne. Bende birsey diyemedim attigi triplere.
Oturdum sinir oldum kendime simdi aman huzursuzluk cikmasin diye diye eski esimde de ayni seyi yasadim hep boyle oluyor ezdikce eziyorlar. Onceki okulumda da bir yil boyunca tum dogumgunlerine katildim benim dogum gunum kutlanmayinca ertesi yil katilmadim adim cimriye cikmisti. O zaman da kendimi savunamadim hic. Cikar icin mi yaptin demek demislerdi. Alakasi bile yoktu, bana deger vermedikleri icin bende onlara deger vermedim onlarin yaptigi gibi yaptim ama kavga cikartmislardi okulda

Ben de öğretmenim ama şaşırdım neden erzak alıp yemek yapılıyor?herkes evinden getirsin.

Çok mu önemli sanki orası bizim iş yerimiz.boşverin takmayın kim ne derse desin.

Direk "bu yemek sırası işini bozuyoruz kimse baştan konuşalana uymuyor. Herkesin kendi bütçesi kendi derdi var. Kimse kimseyi idare etmek zorunda değil" yaz ve geç tartışıp dursunlar.

Affedersin bir deyim vardır eşek olana semer vuran çok olur. Uyanık dolu ortalık. Sen ses çıkarmadıkça dahası da olur.
Atılganlık kursu, psikolog hepsini uygulayın mutlaka. Devir çakalların devri. Çakal olamayız ama başedebiliriz sanırım..

30kişiye erzak alınıp yemek yapılması nedir ya?

Biz de köyde çalışıyoruz iki saklama kabında akşam artan yemeklerden koyuyoruz olmadı peynir zeytin domates al sana karın doyurmak.

Bu kadar kalabalık nüfusa ne para hesabı dayanır ne erzak ne de sinir stres.

Arkadaşın dediği gb ortaya atın lafınızı bu ne böyle kimse sırasını bilmiyor bundan sonra herkes başının çaresine baksın deyin ne halt ederlerse etsinler!

Az biraz hakkınızı hukukunuzu savunun yahu

Sıcak yemek istiyorlar aslinda buna katilma sebebim bile uyumsuz olmayayim zihniyetim yuzunden

Ben hayatta yapamam ya boyle birsey ama onlar olsa okulu feryad figana verir eminim ki

Atılganlık dersi alınmaz yaşanır,
şuan yaşın küçük sanırım zaman sana öğretecek güçlü olmayı,hakkını savunmayı,kendini ezdirmemeyi. .

Sıcak yemek istiyorlar aslinda buna katilma sebebim bile uyumsuz olmayayim zihniyetim yuzunden

Ben de okuldaki bi takım şeylere katılmıyorum.belki benim arkamdan da uyumsuz diyen olur.
Ama umrumda değil.niye bu kadar önemsiyorsunuz

En başta yapacağınız şey profosyonel düşünmek

Unutmayın siz bir eğitim uzmansınız ve onlar sizin iş arkadaşlarınız
Samimi olmak zorunda değilsiniz .

Siz bu şekilde düşünürseniz çok ezilirsiniz

Ben hayatta yapamam ya boyle birsey ama onlar olsa okulu feryad figana verir eminim ki

Neden idare edesin ki? Tartışmamak, iyi geçinmek için mi?
Sen buna iyi geçim mi diyorsun? Bu resmen üstüne basılmasına izin vermek..

O zaman direk "ben bu yemek listesi işinden çıkıyorum" yaz. Sorana da "sırası gelen susmayı tercih ediyor" dersin laf yerine gider..

Uyumsuz deniyorsa densin. Ne borcun var bu insanlara? Altı üstü iş arkadaşların. Eşin, çocuğun değiller ki nazlarını çekesin..
Eğitimci birine yakışmıyor bu pasiflik..

Doğum günü konusunda çok iyi yspmışsın
Yemek konusunda da para toplayıp malzeme alma ac kalınca zaten olay patlar ya da WhatsApp grubu vardır yaz oraya ben sıramı savdım devredemiyorum
artık yapmıycam de Olay çözülür. Yapma ya Ben burda sinirlendim ssen onların annesi misin

Atılganlık dersi alınmaz yaşanır,
şuan yaşın küçük sanırım zaman sana öğretecek güçlü olmayı,hakkını savunmayı,kendini ezdirmemeyi. .
Hakikaten de öyle oldu şimdi bi mazi yapayım dedim de konulara göz atıyordum. Şimdi böyle bir şeyi kim nasıl yapacak bana iki yüzlerine gülsem tebessüm etti diye sevinen insanlar. Zaman öğretiyor valla

Ben de öyle hakkımı savunurum ki genelde ordaki haksızlığa gelemeyip işten çıkarım asla susmam ne gerekiyorsa söylerim kimseye boyun eğemem ,kimse benden üstün değil ki eğer ortada bir haksızlık varsa bu patronum da babam da anam da olsa konuşurum rest çekerim ..

Siz sadece kendinizden sorumlusunuz ,herkesin reddedip yapmak istemediği şeyleri ,sanki sizin sorununuz gibi, aman huzursuzluk çıkmasın diye üzerine almanız ,size sürekli yük olur .. o yükler çoğalır kambur olur altında ezilmeyin ..(ailede anne figürü böyle bir yapıda mı ,yada aileden biri )

ne gerekiyorsa söyleyin ,ben görevimi yaptım ,sırada kimse teslim edeyim ,yoksa da okulun x birimine bırakıyorum gerekirse de yapılmasın benim için problem değil herkes 3 maymunu oynuyor de geç ..

sen kendini ezersen emin ol herkes seni ezmek için sıraya girer .. herkes o haddi kendinde bulur gün gelir itiraz edersen de dili açılmış derler ..

Yapma güzelim meslek sahibi eğitimci birisin lütfen kendine güven ,kendi değerini bil ve dik dur onlar kim ki ? Senden ne üstünlüğü var ?? Hiiiçç ..

Konu eski. Bugünki aklıma göre yorumum.
Sıran bitince malzeme almayı kes. Yemek pişmeyince sıradakinin hakkından gelirler

yemeğini evden götür, 30 kişi doyurmak ne aş evi mi orası. atılganlık eğitimi diye bir şey var mı iblmiyorum da varsa da yaşam koçluğu gibi kolpa bir şeyden para kazanan çakalların işidir gibi geldi. tek tavsiyem cazgır olacaksın en ufak lafın bile altında kalmayacaksın. osnra deli deliyi görünce sopasını saklar misali sana bulaşmamak için ekstra çaba sarfedior insanlar. bu devirde böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…