Kızlar Selam.
Bir sıkıntım var ne zamandır kendim aşmaya çalışıyorum olmuyor en son size danışayım dedim..
Ben Lise yıllarımdan beri hem okudum hem çalıştım ,
şimdi 21 yaşındayım evliyim ve hiçbirşey bilmiyorum.
Çünkü evlenmeden önce iş okul derken eve çok geç gelirdim ve canım hiç ev işi ve yemek yapmak istemezdi.
Annemin kulakları çınlasın çok zorlanıcaksın derdi inanmazdım.
Şimdi çok zordayım arkadaşlar eşim çok titiz.
Ben ise hem çalışıp hem ev kadını olmayı beceremiyorum.Temizliği hafta sonuna bırakmak istiyorum o günlerde tatil günleri diye içimden hiç yapmak gelmiyor dinlenmek istiyorum.
Mutfak hariç ama, mutfağa giriyim değişik yemekler deniyim sabahtan akşama kadar sıkılmam.
Ama temizlik.. olmuyor işte ufff(
Kimi arkadaşlarım var hem iş hem işten sonra spora ordan eve gelip temizlik çamaşır ütü yemek hepsini yapıyorlar ve ertesi gün dinç geliyorlar işe.
Ben niye öyle olamıyorum?
Niye yorgunluğum var diye doktora gittim tiroidime baktırdım sorun çıkmadı, meğer burnumdaki kemik yamukmuş ve alerjiden burnum nefes almamı engelliyormuş gece yatarkende doğru nefes alamadığım için uykumu alamayıp sürekli yorgunluk çekiyormuşum..
Olabilir ama şuan için biraz maddi konularımdan bu ameliyatı ertelemem gerekiyor.
Düzelirmiyim bende hiperaktif tüm işlerimi yapıp hem de işe canlı gelebilir miyim acaba?
Daha 21 yaşındayım bu herşeyi yapan iş arkadaşlarım 28-30 yaşlarındalar.
Benim daha çılgın hızlı olmam çağda yorgunum halsizim kiloluyum ve titiz değilim uff(
Eşim bu konuda benden çok şikayetçi çok kavga ediyoruz.
Hareketli ol enerjili ol hızlı hızlı yap herşeyi diye ama olmuyor eve geliyim yemek hazırlayıp hemen tv karşısına yatasım geliyor yattığım gibide 1 saat içinde gözlerim kapanıyor.
O ise benden daha youn çalışıyor daha uzak yol gidiyor daha geç yatıp daha erken kalkıyor..
offfffffff yardımınızı istiyorumm(
Merhaba sizi diger konunuzdan hatirliyorum. Bu konuda size kendinizden baska kimse cok yardim edemez ama belki motive edebiliriz :)
Öncelikle sürekli yorgunluk cekiyorum demissiniz, bu arada sirada bana da oluyor, belli bir dönem cok yorgun oluyorum. Fakat bunun biraz yasam stili ile de alakasi var. Ev islerini esinizle bölüsün. Mesela biriniz mutfagi temizlerken digeriniz elektrik süpürgesini acsin gibi. Bütün isi siz yapamazsiniz elbette tek basiniza. Onun disinda TV acmayin. Isten gelir gelmez TV acarsaniz, biraz da ekrana dalmanin verdigi durumdan kaynakli caniniz tabiki temizlik yapmak biraz evi toparlamak istemez. Ben de haftasonlari yapiyorum temizligi sadece. Ama ev kirlenince de icten gelen bir reaksiyon kötü hissediyorum, ertelememi engelliyor bu durum.
Saglik acisindan düsünebilirsiniz, ev insanin en rahat huzurlu mikroplardan disariya göre daha uzak olabilecegi bir ortam, onu o hale getirmeye calisin. Cok asiri titiz olun da demiyorum ama :)
Bir de isleri azar azar yapar biriktirmezseniz daha iyi olur hem de tembellik hissi gelmez. Mesela ben eger ütü yapmaz da 1 2 hafta bekletirsem, sonra ütü yapmak cok zor geliyor. Ama haftalik kuruyunca ütülersem, sorun kalmiyor.
Konu sahibinin demek istediği farklı bir şey sanırım.
Bunu ben de çok merak ediyorum aslında :)
Benim arkadaşlarımdan da var böyle insanlar.
Çalışan, eşleri hiç yardım etmediği halde, işten çıkıp gezmeye giden,
üstüne eve gelince her gün evi silip süpüren, toz alan,
tuvaleti banyoyu yıkayan, buna ragmen ertesi gün yine dinç bir şekilde işe gelen,
ve her gün rutin olarak bunları yapan insanlar.
Açıkçası ben de böyle insanlara hayret ediyorum.
Benim bünyem çok zayıftır, kendim de zayıf bir insanım, kansızlıgım var,
2 de çocugumuz var, eşim her işime yardım etmese halim nasıl olurdu bilemiyorum.
Ben yukarda saydıgım işleri her gün yapsam 1 haftada hastanelik olurum sanırım :)
Ama gerçekten böyle olan kadınların bu kadar enerjiyi nerden bulduklarını çok merak ediyorum.
Var mı aranızda böyle olan? :)
Sırrını bize de söyleyin :)
ne güzel çalışıyorsun eve katkı sağlıyorsun eşine yük değilsin üstüne yemeğini de yapıyorsun.tebrik ederim seni.eşin daha ne istiyor.kendine çok yükleniyorsun.eğer eşin titizse sana yardım etmeli.ben bu evi temiz istiyorum diyen başta kendi dağınıklığını toplamalı.çalışan kadınların çoğu yardımcı kadın alıyor.çok bunalırsan bu yola başvur.işten gelince yorgun olman çok doğal.insanın yemek yemeye hali kalmıyor.bırak ki derin temizlik ütü vs.haftasonu da dinlenmek istiyorsun haliyle.yani yazdıkların çok tanıdık konular.kendine çok yüklenme özetle.
Afedersiniz ama eşiniz beğenmiyorsa bir zahmet iyisini yapsın. Çalışan kadınlardan bu kadar şey beklememeli insanlar...
Yapan vardır, ama ortam hayat kişilik bunlarda farklı şeyler. Benim arkadaşım var, aynen herşeye yetişir, meğer kadın alıyormuş her gün haberimiz yok. Kiminin eşi dağınık olur kiminin kendi yapar işini. Belki herşeyi kendi yapıyor ama yemeği hazır yiyorlar nereden bileceksiniz? Herşeye yetişiyor ama yatak konusu sıfır. Herşeye yetişiyor ama yardımcısı var.
Hadi diyelim, böyle kadınların varlığını da kabul edersek (eminim vardır) siz o değilsiniz. Başkası gibi de olamazsınız. Pratiklik adına belki öğreneceğiniz bir kaç şey işinize yarayabilir ama atom meraklısı erkekler atomla evlensin bir zahmet...
Hafta sonu yemek yap mesela ben pazar günlerimi yemeğe ayırdım. çeşit çeşit yap at dolaba. Hafta içi yanına bi pilav bi makarna çorba halledersin hemencecik :) mesela işleri bölüştür. Bi gün kapı sil hafta içi. Bitti mi al duşunu izle tv. Hafta sonu süpürge yapıp toz alırsın. Bi hafta içi akşam camlara giriş 2-3 tane bi gün sil 2-3 tanesini ertesi gün. Böyle böyle alışırsın. Mesela ben bu akşam eve gider gitmez balık yapmayı planlıyorum. O fırında pişene kadar hemen süpürge tutarım. Yemekten sonrada toz alıp yerleri silerim. Behzat ç. var 23:00 e kadar bütün işlerimi bitirmem lazım.
Ayda bir kere eşime bütün halıları süpürtüp balkona atıyorum. Toz almak yerleri silmek daha kolay oluyo böylece. Hafta sonu çok nadir iş yaparım. Akşam 19:00 da evde oluyorum ve günde 2 saatlik bi yolum var iş- ev arası+40 dk yürüme mesafemBazen çok yorgun oluyorum o zaman hiç bi iş yapmıyorum ama evimde öyle pis olmuyor. Zaten daha çok yenisin bi zaman sonra oturur işin gücün. Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah
Bunu çok yapmak istedim ama sarma ve sigara böreği dışında yapıpta dolaba atamadım.
MEsela pazar günü pazara çıkma günümdür.
Örneğin Ispanak taze fasulye barbunya dolma biber aldım hepsini bir günde yaparım yapmasına ama iki kişiyiz annem bozulur diyor fazla durmaz dolapta diyor, nasıl olucak bu benişm için çok önemli, yoksa ben oturur pazar günü hepsini yaparım ama bozulur mu dolapta tencere de(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?