Avrupa’nın en obez kadınları Türkler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
ABD’deki bir araştırma raporu dünyadaki obez ve aşırı kiloluların sayısının 2.1 milyara ulaştığını ortaya koydu. Türk kadınları ise yüzde 34.1 oranla obezitede Avrupa rekoru kırdı

Avrupa’nın en obez kadınları Türkler

DIŞ HABERLER SERVİSİ milliyet

ABD’de yayımlanan yeni bir rapor ile, dünyanın neredeyse üçte birinin obez veya aşırı kilolu olduğu ortaya çıktı. Dünya çapındaki obez ve aşırı kiloluların sayısı 2,1 milyara ulaştı. Washington’daki sağlık Ölçübilim ve Değerlendirme Enstitüsü’nün (IHME) liderliğinde yapılan ve sonuçları Lancet dergisinde yayımlanan araştırma, Avrupa’da en fazla obez kadının Türkiye’de yaşadığını da ortaya koydu.
Rapora göre dünya nüfusunun yüzde 30’u artık aşırı kilolu ve obezlerden oluşuyor. 188 ülkenin dahil edildiği araştırmada, Türkiye’de 20 yaş üstü kadınlarda aşırı kiloluların oranı yüzde 65,8 olarak ölçülürken, 20 yaş üstü erkeklerde ise bu oran yüzde 63,8 oldu.
Ayrıca Türkiye’deki obez oranının kadınlarda yüzde 34,1’le Avrupa’nın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi. Türk erkeklerinde ise obezite oranının yüzde 20,1 olduğu belirtiliyor. Libya, Kuveyt, Mısır ve Suudi arabistan gibi ülkelerdeki kadınların obezlik konusunda tüm dünya sıralamasında en önde olması dikkat çekti.

ABD fark attı
Obezite oranı nüfusa oranlandığında, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin listenin başında yer aldığı görüldü. Bununla beraber, ABD, dünyadaki tüm aşırı kilolu insanların yüzde 13’üne ev sahipliği yaparak bu konuda lider oldu. Araştırma ayrıca, gelişmekte olan ülkelerde obez kadınların sayısının erkeklerden, gelişmiş ülkelerde ise obez erkeklerin sayısının kadınlardan daha fazla olduğunu gösterdi.
Araştırmacılar, obez kişilerin sayısının, 1980’de 875 milyon olduğunu hatırlattı. Uzmanlar, obez ve aşırı kilolu sayısındaki artışı, “modernleşmenin getirdiği hareketsizliğe” bağladı. Araştırma çerçevesinde, 1700’ün üzerinde çalışmanın verileri incelenirken, dünyada hiçbir ülkede obez ve aşırı kilolu kişilerin sayısının gerilemediği görüldü.
Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından finanse edilen çalışma sonucunda, dünyadaki 671 milyon obezin yarısından fazlasının ABD, Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya, Meksika, Mısır, Almanya, Pakistan ve Endonezya’da yaşadığı ortaya kondu.

Yüzde 25’e kadar normal kilolu

Vücut Kütle indeksinin bulunması için kilo, boyun kendisi ile çarpılması (karesinin alınması) sonucu elde edilen sayıya bölünüyor. Çıkan sayı 20 ila 25 arasındaysa normal kilolu, 25’in üzerindeyse aşırı kilolu, 30’un üzerindeyse obez olarak kabul ediliyor.

amaniinn o zaman napıyoruz hemen diyete başlıyoruz

hep bu günler yüzünden işte ve hamur işleri yüzünden

Katılmakla birlikte suna da açıklık getireyim. Obez de neymiş balık etliyiz balıkkkk

Bu sonucun doğru olduğu düşünmüyorum nedense. Orta yaş ve üzeri neyse de, şimdiki gençler dal gibi. Yani gördüğüm kadarıyla Avrupalılar da öyle aşırı zayıf değil. Birkaç sene önce de başka bir araştırma okumuştum ben orada da çok kalorili yemekler içeren bir mutfağa sahip olmamıza rağmen obez sayısının diğer ülkelerden az olduğu yazıyordu.

hah bundan saçma olamaz o gün haberlerde izledim avrupada 5 cocuktan 1 i obez diger 2 kisi obez olmaya megilli
ama bizim nesil öle değil cok şükür karalamaya bak
işlerine gelince avrupalıyız
işlerine gelince değiliz
nerde bizi karalıcak şey var
hemen ahkam kesiyorlar
abartı ve saçmalıktan öte birşey değil

Almanya'yi kimse gormemis sanirsam Insanlar o kadar iri ki, kim zayif, kim sisko anlasilmiyor. Lakin obez olmasa bile, ortalama ustu sisko, gobekli cok insan var, hem kadin hem erkek. Bira, domuz eti ve hamur isi uclemesiyle insanlar kendilerinden geciyorlar. Saglkli beslenmek imkansiz, adam gibi sebze bulmak mumkun degil mesela pisirmek icin, hamur isi burda da cok var mesela. Obez diyebilecegim cok kisi gormedim evet, ama kilo problemli insan Turkiye'den cok daha fazla.

Yani obez bir Turk kadini bile, siradan bir Alman dan daha zarif duruyor, emin olun. Bu ulkenin kadini da erkegi de ayri iri.

Obezlik falan hikaye bence, aura, cekicilik, seksapel zayif da sisko da olsa Turk kadinlarinda bence zirvede. En obez Turk kadini en bakimli Avrupaliyi enerjisiyle yaya birakir. Kilo milo bahane onemli olan enerji ve aura diyorum

Hamur demisken canim cekti vallahi, bosverin diyeti falan caniniz ne cekiyorsa onu yiyin, hayat kisa

Son düzenleme:
Bugün komşudaydık şimdi yediklerimi yazayımda görün 1 dilim su bböreği,kısır,2 çeşit tatlı yidimmmm ohhhh yarasınnnn

2 adimda bir mc donalds burger king olursa sonuc bu tabiki. Her sey anne babada bitiyor. Yeme onlar kotu derse çocukta yemez. Bazi ebeveynler cok marifetmis gibi çocuklari cikarmiyor buralardan sonra da cocuklar yuvarlana yuvarlana yuruyor.
Mis gibi anne yemegi yiyen nesiller boyle mi?

Bugün komşudaydık şimdi yediklerimi yazayımda görün 1 dilim su bböreği,kısır,2 çeşit tatlı yidimmmm ohhhh yarasınnnn

Madem hep beraber diyete giriyoruz, o zaman hamur işlerine elveda partisi yapalım, sen kısırı yaparsın Hanım, ben poğaça ve kek yaparım, zeytinyağlı yaprak sarmayı iyi yapan parmak kaldırsın, börek için de gönüllü bulmak lazım, dur ben Nevreste'ye söyleyeyim o da pasta yapsın

çok şükür ben o kategorıye dahıl degılım
kendımı bıldım bılelı aynıyım hep. ne yersem yıyeyim degısmıyor.

Son düzenleme:

Ben uzun zamandır diyetteyim ve pasta yemiyorum sizin hayrınıza pasta yerim..Aslında böreği de güzel yaparım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…