avrupalı aileler neden bu kadar modernken benim ailem değil

Ondan sonra da Türk kızı asık suratlı kezban gelsin slavlar

Valla onların gen havuzuna ben de çok özeniyorum

Bu nasıl dert diye söylenen ablalarım herkesin derdi kendine işte yeter insan konu açmaya korkar oldu sizin yüzünüzden her şeye eleştiri her şeye azar.

Kızın belli ki yaşı küçük ve kafasına takılan bir şeyi paylaşmış, bu saldırı ne ya oturup hoşgörülü bir şekilde cevap vermek bu kadar zor mu ?

İşte kızın yakındığı konuya geliyoruz yine en başa dönüyoruz daha ağzını açmasıyla taş yağdırdınız resmen başına.

Ben anne tarafından slav kökenliyim ama hiç bunun artı ya da eksi olabileceğini düşünmemiştim hep de Türk gibi hisseder yaşarım, öyleyim de zaten. Kökümdeki birkaç damla kan beni slav yapmaz

Bence sen kendinle çelişiyorsun. Bir diyorsun ki sapsarılar diğerinde bronzlar falan. Kendilik değerin düşük bence biraz da. Kendine güvensen mesela. Hiçbir garsonla fingirdeşmedim ama bu kadınsı olmadığım anlamına gelmiyor rahat ya da özgüvenli olmadığım anlamına da gelmiyor. Yaşın kaç bilmiyorum ama ailenden koptuğunda da istediğin özgür hayatı yaşarsın sanırım şu an onlara bağımlısın ekonomik olarak.

Hem bizi gerici gibi göstermen de hoşuma gitmedi Avrupalı olmasak bile özgür düşünceli olanlar var aramızda. Genellemeseydin keşke

Son düzenleme:

Katılıyorum. Hiçbir şey tvde dizilerde göründüğü, özendirildiği gibi değil maalesef, öyle bir dünya yok derler ya aynen öyle
Bir gidip görseydi konu sahibi bu kadar özenmezdi sanırım

Kendini çok fazla amerikan dizilerine kaptırma canım ,
Hayat öyle dizilerde ki gb değil malesef ,
Ve o kızlarda o kadar güzel değil sadece senin buradan gördüğün özenle seçilmiş olanlar .

Şu bir gerçek ki ; Avrupa ve Amerika Türkiye'den birçok anlamda daha gelişmiş yerlerdir.
Bizde ki gb namus cinayetleri olmaz, kadın daha özgürdür , maddi olarak imkan ve avantajlar daha fazladır, eğitim önemlidir
Ama onlarda senin şuan şikayet ettiğin Aile kavramı yoktur ( çoğunlukta )

Ailen sen evlensen de , yaşlansan da seni hep sorumlulukları altında tutarlar, ama oralarda yalnızsındır
Dikkat et ; yabancılara özgürdürler ama hep mutsuz ve isyankar takılırlar bu sevgi açlığından kaynaklanır.
Dizi ve filmlerde ki o muhteşem aile ve hümanist hikayeler sadece gösteriden ibarettir..

Bunların yanı sıra ; artılarını alıp eksilerini eleyebilirsin tabiki , eğitimine sen şekil verebilirsin eğer başarılı ve ağırbaşlı kendinden şüphe duyulmayan biri olursan emin ol ailen sana her koşulda destek olucaktır..Ve o özendiğin yerler de okuma ve yaşama imkanında olucaktır bunları yapmak senin elinde tabi doğru bır şekilde..

Bir de değinmeden geçemiycem ; Nedir bu avrupa nefreti yine dinden girilmiş, öteki dünyadan çıkılmış!
Sizene arkadaşlar başkalarının inançlarından ..
Ne zaman öğreniceksiniz herşeyi dine bağlamamayı..
Yani aslında bu tarz eleştiriler konuyu açan arkadaşın şikayet ve mutsuzluklarını destekler nitelikte oluyor.
Muhtemelen çevresi de aynı baskıyı ve korkuyu hissettirdiği için '' özgür ve kendi kararları doğrultusunda yaşam hakkını ''
fingirdeşmek olarak görüyor.. Doğru olanı anlatmaya çalışırken doğrudan saptırıyorsunuz çoğu zaman ksr bakmayında..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimi irklar cok guzel oluyor, bu bir gercek. Ben de ABD'de yasiyorum, bunlar da biblo gibi oluyorlar. Bebekleri, cocuklari, kizlari...Burun estetigi filan zaten yaygin degil, sozunu bile duymadim su ana kadar. Cunku onlarin da irklarinda kalkik ince burun var. Sen de guzel irklara denk geldin anlasilan. Ama yine de o niye oyle, ben niye boyle diye diye de yasanmaz yani.

Ailelerin farkliligina gelince. Hem kulturune, hem ailesine gore degisir. Benim ailem de cok rahattir. Ben cok ozgur, serbest buyudum. Ama kimi arkadaslarim daha tutucu ailelerde buyuduler. Bunu da o daha iyi, bu daha kotu diye ayirmaya gerek yok. Fark sadece.

Bunlara taktigina gore 20 yasin altindasindir diye dusunuyorum. Ilerde gecer, kendini ve aileni oldugu gibi kabul et ve sev.

Bende İngilizler Ruslar ve Almanlarla dolu bir yerde tatil yaptım hiç biride garsonla fingirdemiyodu
Güzellik olarak Türk ırkından kat kat güzeller dolayısıyla özgüvende tavan tabiki
Onlardaki aile yapısı çok farklı ayrıca dövmeli yakışıklı babalar manken gibi anneler Zaten bireysel yaşıyolar bizdeki gibi sürü halinde değilNeyse aradaki farklar aşırı fazla konuşmaya bile gerek yok

ben aileyi geçtim okulda ,öğretmenler berbat birde ergensen, ergen olmanın anlamını dahi bilmiyorlar, sürekli sınıfta küçük düşürmeler, alaycı tavırlar,
genç kızlar nasıl ,,özüven geliştirsin , bazılarıda erkeği sempatik kıza düşman ,var bunlardan yok demeyin, ha o saydığın ülkelerde intlhar oranları yüksek bunuda unutma

Tipik ergen sorunlari ... rabbim baska dert vermesin tatlim... simarik cocuklar gibi, benim niye saclarim sari degil, ben niye erkeklerle konusamiyorum diyorsun.. biraz ozguvenli ol, biraz agir ol.. zaten yasin ilerledikce ne demek istedigimizi anlayacaksin hatta ben ne kadar sacmalamisim diyeceksin

çok afedersin de popo baş açık dolaşıp garsonlarla fingirdeşmenin neresi açık görüşlü modern..!

bazı şeyleri modernlikle karıştırıyorsunuz..

ha anneniz merhaba demenize kızmış .. orda biraz yadırgınılabilinir ama onlar öyle görmemiş de geç..

kola almaya bikini ile gitmek garsonlarla fingirdeşmek özgüven ve modernlikse kalsın ben almayayım zır cahil kalmayı tercih ederim.iyi ki bizim insanımız bu kadar "açık görüşlü" değil iyi ki hala bazı değerlerimiz sağlam.modernlik bu değil canım bence hiç özenme..eğer özgüvenim yok diyorsan geliştirmek için bunlara gerek yok çok daha farklı yöntemler bulabilirsin.

güzlliğe gelince evet bazı ırklar gerçekten çok güzel oluyor ama yapacak bişey yok Allah vergisi :)

Son düzenleme:
yaş küçük sanırım. büyüyünce bu soruları bir daha sor kendine. cevapların farklı olacak göreceksin.

modernlikten anladığın "garsonlarla fingirdeşmek mi?"
özenecekseniz o ülkelerdeki insanların daha bilgili, kültürlü, hoşgörülü ve saygılı olmalarına özenin.
malesef türkiyede yaşıyoruz, tecavüzün "bağırmadı" diye aa bak o da istiyormuş diye kabul edildiği bir ülkede!

Slav degil canim Iskandinav onlar danimarkali isvecliler falan, slavlar ruslar, belaruslukar ukraynalilar falan oluyor

konuya donersek, simdi eger sorunun garsonlarla fingirdesememekse tuyo veririz sorun degil
eger ailense, bu konuda yapicak bir sey yok uzgunum
eger kizlarin fizigiyse, Iskandinav irkinin geneli uzun boylu ve sarisin olur, kendilerine iyi bakip spor da yapiyolarsa al sana manken gibi kizlar, sen de az ye spora git saclarini boyat (tenine gore bir renge tabi), sen de onlar kadar guzel olursun boyle onlar guzel turk milleti cirkin diye bir genelleme yapilmamali.

canım açık görüşlü olmak ne demektir henüz fikrin yok sanırım ama benim sana bir önerim var, çözümün kolay aslında madem bukadar şikayetçisin, burda 18 yaşındaysan evden çıkıp gittiğinde polis aramaz reşit diye( kaçırılma yada sağlık sorunu yoksa) orda sanırım bu yaş 16 eğitiminin derecesini bilmiyorum ama ,çalış para kazanmaya başla kendini idare edecek kadar kazanacağın bir işe gir ,eğer halaa şikayetçiysen ayrı eve çıkarsın,kimsede bişey diyemez , fingirdersinde her bişi yaparsında,ama önce para nasıl kazanılıyormuş bi gör tecrübe et, hayat odamızın camından gördüğümüz değil ,,zaten kendi paranı kazanmaya başlayınca bu fikirlerinin hepsi değişecektir,din'e getirmeyin diyenler olmuş konu sahibi müslüman olmayabilir belki ama tüm dinlerde isyan günahtır ve tüm dinlerde fingirdeşmek yasaktır, hristiyanlar da rahip rahibeler var o rahibeler asla evlenmiyor mesela yani sadice müslümana yasak diye bişey yok uyarsan inandığın her din'de yasaklar mevcut,doğal olarak isyan etme, hem ahiretini düşün demek yanlış değil ,kişi ataist değilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…