avrupalı aileler neden bu kadar modernken benim ailem değil

Güzellik konusu da saçma bence ya orda hep sarışın mavi gözlü kızlar var veya hepsinde uzun düzgün fizikli bakımlı..
Ama ben Türkiye de ne kızlar gördüm sarışın yeşil gözlü oradaki kızlardan kat be kat güzel bakmaya doyamazsın böyle.
Türkiyedeki esmerlerde çok güzel hep badem gözlü,ela gözlü,kızlar var çoğu da güzel .
Ülkemizde güzel kız derdi yok da yakışıklı erkek derdi var bence

Sanırım beni yanlış anladınız bikini ile kola alıp garsonla konuşmak modernlik anlayışım değil .Necip Fazıl'ında dediği gibi medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene hayvanlar bizden daha medeni . Sadece şunu söylemeye çalıştım doğu kültüründe çevre muhafazakar olduğu için bazı şeyler bastırılarak yetişiyor . İnsanlarda bulundukları çevrelerde yaşayamadıkları şeyleri ilk fırsat bulduklarında ipini koparıp yaşamaya çalışıyorlar . Mesele İngiltere'den Lena 16 yaşında ailesiyle Kemer'e tatile gelmiş . Babasına o akşamki İnna konserine gitmek için izin istiyor . Animatörler eşliğinde gidicekleri için zaten güvenli bi ortam olacak . Ve Lena giyiniyor ve gittikleri klüpte o anki yaşının verdiği durumla kendi yaşıtı çocuklarla gülüşüyor eğleniyor . Gayet huzurlu ve rahat bi şekilde otellerine dönüyor . Bi de madolyonun diğer yüzünde ülkesinde hala erkeklerin egemen olduğu bi yerde yaşıyan Ayşe var . -kesinlikle kimseyi kırmak yada bi zümreyi incitmek gibi amacım yok- İstanbul'a kazandığı okulu okumak için gelen Ayşe var . Kendi yaşadığı coğrafyada kadınlar sindirilerek yaşıyor sadece doğurganlık objesi olarak görülüyor . Ve bu İstanul'daki şaşalı dünya Ayşe'ye çok fazla geliyor . Biliyorum Kemer'de gece klübüne gitmek çok abartılı gelebilir size aslında bana da öyle geliyordu . Aynen evet diyordum bu kızların bu kadınlar bu kıyafetlerle öyle dans etmeleri ne kadar yanlış diye düşünüyordum . Sonra gördüm ki oraya giden yetişkin kadınların ve kızların amacı sadece arkadaşlarıyla eğlenmekmiş . Tabi ki aralarında niyeti farklı olanlar vardır onları kast etmiyorum biliyorsunuz . İnsanlar kendi çevrelerinde bişeyleri yaşayamadıkları için arabaya atlayan altına şahini alan genç erkekler yoldaki her gördüğü kıza kadına korna çalıyor laf atıyor maalesef . Yada kızlar o yüzden eteklerini kıvırıyorlar çünkü ailesi o boyda bi etekle gezmesine kızar . Burda açık giyinmeyi , iğrenç alkol içmeyi yada gece klübüne gitmeyi onaylamıyorum . Sadeceşunu diyorum medeni insanlar ne yapıcaklarsa yekınlarından saklamadann gizlemeden yapıyorlar . Kimsye özendiğim felanda yok ne o yabancı dizilerdeki şişirilmiş hayatlara ne de başkasına . Ben gözlerimle gördüklerimi anlatıyorum . Evet bende yazının başında zaten belirttim Allah(c.c) başka dert vermesin .

Bunu yazan benim ve katiliyorum. Benim cocuklarim icin de gecerli bu. Okulda önüne konan yemegi burun kivirmadan mecburen yiyorsa evde de aynisini yapacak. Her gün köfte patates yiyemez. Zaten fast food yedirmiyorum. Hazirladigim yemegin ne oldugunu faydasini söylüyorum. Büyümek isiyorsan yersin, yemiycem diyorsan da sen bilirsin yemek zorunda degilsin ama buzdolabindan uzak dur diyorum. Ekmek arasi, sandwich, abur cubur, tost falan izin vermiyorum. Bu kati annelik degil, ileride okul hayatinda veya sosyal oldugu ortamlarda kural neyse uysun diye yapiyorum. Catlasalar günde bir defadan fazla veya aksam saat 18.00 den sonra sekerli gida yiyemezler. Kestirip atmadan sebep sonuclarini acikliyorum. Uzun süredir ugrasip sabrediyorum ve simdi simdi uymaya basladilar.

medeniyet medeniyet diyor ama bir o kadar da kültürümüzden uzaklaşmak için var gücümüzle uzağa koşuyoruz neden? nedeni şu;yıllardır bize dikte edilen programlarda modernlik; yok çağın gereklerine uygun giyinme, davranma,yaşama hepp ama hep bu sözlerle yavaş yavaş bilinç altımıza yerleştirildi kasıtlı olarak. ve bunun meyvelerini son 4,5 yıldır çok güzel alıyorlar maalesef. Avrupa ya özenmemize gerek YOK. biz onlardan Osmanlı döneminde dahi öndeydik emin olun. avrupada insanlar doğduktan ölene dek ne kadar az yıkanırlarsa o kadar çağdaş sayılıyorlardı ama şimdi Avrupa daki çeşme sayısı bizimkilerle yarışıyor

avrupa düşmanları doluşmuş gene kültürümüzden uzaklaşıyoruz geyikleriyle hangi kültürden bahsediyorsunuz kadının söz hakkının olmadığı köle olduğu bir hayatı özlüyor bazıları herhalde bakın irana bakın arabistana oralardaki kadınlar gibi olmak istemiydiniz avrupada medeniyet olmasa 5 milyon türk orada yaşamazdı oradakiler kültürlerinden kopmuşlarmı? tonla arap ve afrikalı göçmen de salaktı zaten orada yaşamak için teknelerde sürünmeye bile razılar..

bazı şeyler sabittir. demokrasi kıvılcımı fransada çıktı tüm batıya yayılıyor.

bizim halkımızın söylediği özdeyişler ve pek kıymetli sözler bir takım filozofların kalem kağıt alıp bir kaç gün düşünüp yazdıkları sözler gibi değil hepsi yılların birikimiyle ve insanların deneme yanılma yoluyla elde ettikleri hazineler gibi. gerçekten büyükler bir şey diyorlar ve yasaklıyorlarsa bundan kimsenin zarar görmesini istemediklerindendir.ve seni temin ederim bir ANNE VE BABA BİRTAKIM ŞEYLERİ YAPMANI İSTEMİYORSA VEYA ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORSA BUNLARA UYDUĞUN SÜRECE SIRTIN YERE GELMEZ.

anne baba haklı olabilirler ama yasaklamak çocuğun içinde kalmasına sebep olur içinde kalınca da ilk fırsatta uygular. baştan serbest bırakıp eğer zararlıysa kendi deneyimiyle öğrenmesi elzemdir. avrupalı aile bunu yapıyor bu çocuklar daha özgür bireyler oluyorlar.

bak sana ne diyeceğim "kadın ve kız çocukları kuma gömülüp taşlanırken onu tutup çıkaran ve ayağının altına cenneti seren bir dinin mensubuyuz"elbette dünyanın getirdiği pozitif etkilere ayak uyduracağız ancak asimile olmadan .

evet o nedenle bu dine mensupların yaşadığı ülkelerde hayat kadınlara cehennem olabiliyor. sadece bizde okutulmayan kızlar ve çocuk gelin sayısı bir şeyleri açıklar herhalde..

evet o nedenle bu dine mensupların yaşadığı ülkelerde hayat kadınlara cehennem olabiliyor. sadece bizde okutulmayan kızlar ve çocuk gelin sayısı bir şeyleri açıklar herhalde..

istisnalarla yorum yapma istersen eğer memnun değilsen vatanından fazıl say a söyle sana da bir bilet ayarlasın. hiç değilse hayatının geri kalan kısmını şikayet etmeden yaşarsın

fazıl sayın başardığının %1'ini yaparsan seni dinlerim ama kaybedenlerle işim olmaz.. fazıl say olmak kolay olsaydı herkes olurdu değilmi.

fazıl sayın başardığının %1'ini yaparsan seni dinlerim ama kaybedenlerle işim olmaz.. fazıl say olmak kolay olsaydı herkes olurdu değilmi.

n olur bana bir söyler misin ne başarmış Allah aşkına söyle lütfen? isyan etmeyi mi baş kaldırmayı mı bak sen başarıcak gibi oldun bir an büyütme bu kadar cnm

vay be derde bak. avrupali kizlarinda güzeli cirkini var türk kizlarinda güzeli cirkini var bende avrupada yasayan bi türk kiziyim ve uzun boylu avrupalida turk kizida gordum kisa boyluda avrupali ve turk kizi gordum cirkin avrupali cirkin turk guzel avrupali guzel turk kizlarida gordum. benim bi hollandali arkadasim var onun mesela kendine hic özgüveni yok öyle herseyi giymiyor dikat ediyor. 20 senedir avrupadayim ve 1 kez bile bikiniyle kola almaya gidip garsonla fingirdesen bi kiz görmedim. avrupayi bukadar gözünüzde büyütmeyin lütfen. annen sen sadece birine merhaba dedigin icin kiyameti koparacagini sanmiyorum ama ben bu avrupada 2 anne gördüm ciddi ciddi kavga ediyorlar neymis efendim senin kizin benim kizimin sevgilini elinden almis, yuh yani. helal olsun senin annene ve senin annen gibilerine kizini terbiyeli namuslu iyi bi sekilde büyütmeye calisiyorlar. biz senelerdir kendi ülkemize türkiyemize tasinmaya calisiyoruz. dogru düzgün cocuklugumu bile yasayamadim, avrupada yasamak bi iskence benim icin.

Arkadaşlar gelenek görenek aile kavramlarından bahsetmişler yazmayacağım bile ama şunu yazmadan edemedim;
Hani avrupalı kızlar garsonla konuşabiliyorlar demişsin ya o konuştuğu garsonda avrupalı aynı rahatlıkla büyümüş ama burası Türkiye ve kızlar kurallarla büyürken, erkekler elinin kiri mantığı ile büyür ve bu sebeple ilk selam verdiğin garsonun sana tecavüz etmeyi düşünme ihtimali oldukça yüksektir belki bu sert oldu ama en azından akşam nasıl yatağa atarım derdine düşer..

Muhtemelen genç ergenlerdensin, geçer hepsi, şimdi geçmese anne olunca geçer :)

Akşam nası yatağa atarım diye düşüncesi ne kadar iğrenç bi şey .Hiç bi otel pesonelini dünyanın en seçme hatunlarının olduğu bi mekandayken bizim gibi kızlarla kadınlarla bişey düşünmez çünkü kendi bacısıda aynı memleketin insanı . Bunun anne olmakla ben pek ilgisini göremedim . Ben bilimsel bi açıklamaa beklemiştim aslında kuzeyin neden insanları uzun ve beyazdır . Yani yatağa atmak felan hiç bi erkek abaza olmadıktan sonra kendisine pas vermeyen kıza öyle şeyleri yapmak istiyeceğini düşünmüyorum . Aaahh hanımlar sizde uzun türkiyede yaşıyan kadınlarda var diye takmışsınız biliyrum heralde varlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…