avrupalı aileler neden bu kadar modernken benim ailem değil

bikini ile kola almak istiyorsun, bu medeniyet anlayışi gözlerimi yaşarttı

sana üstad necip fazil in şu dizelerini armağan ediyorum:

kim demiş avrupa insanı medenî
ne haya var ne edep cirilciplak bedeni
eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni
desenize hayvanlar bizden daha medenî

umarım fikir yapın olgunlaşır büyüdükçe.

Garsonla fingirdeyerek kola almak modernlik mi?
Valla o zaman ben almayayım.
Bizim bir kültürümüz var, Türklere has bu. Ağırlığı olur az Türk kızlarının

Senin bahsettiğin şey modernlik,açık görüşlülük değil bence..ve tamamen özenti modundasın. kendin ol,eminim senin de kendine has bir guzelliğin vardır.ki zaten bir farkın olmalı onlardan Türk olarak.

Keşke benim de tek derdim bu olsaydı.Hayatı onlara özenerek yaşarsan birgün sen de baskılara dayanamayıp öyle olursun yapma! Sadece yabancı ırklarda değil bizim ülkemizin insanlarında da bu tip özgürlükler var kendi evine çıkıpta dilediğini istediği gibi yaşayan.Eve kimin girip çıktığı belli değil.Evet bu da ailenin rahatlığından geliyor.Bence sen fazla yabancı gençlik dizileri izleme kafayı yersin bunları kafana takarsan.Mesela gossip girl örnek vereyim kim kiminle nerde nasıl belli mi.Böyle rahat olmak ister miydin? Sen sen ol kimseye özenme kendin ol.Ailenin bazı aşırı kısıtlamalarını anlayabilirim selam vermemen gibi.Ama fingirdeşme kısmına gelince orda dur!

Kos hanim kos!! kola ile bikiniden bahsedip ay modernlik buysa ben modern diilim demeyeni dovuyorlar

Evet canim onlar rahat yetistiriliyor, sen ise bakkala selam versen suc bazi yerlerde. Sen guzel guzel oku, meslegini eline al cocuklarini farkli sekilde yetistir, ancak duzen bu sekilde degisir.

Ben avrupadayim ve esim avrupali yani yabanci turklukle alakasi olmayan bir esim var .AMA kizimizi sizin dediginiz gibi fingirdeyen bir genc kiz olmasini istemiyoruz!ozguven baska bisey bende kendime guvenerek yururum yolda ama orasi burasi oynamak baska!!!bu avrupa turkiye veya musluman hristiyan vs meselesi degil arkadasim kultur yasayis kalite meselesi!senin o alanyanin ucuz otellerinde gorduklerin buralarin ucuz ailelerinin kizlari zaten!

Kadın dediğinde erkek dediğinde ağırbaşlı olacak. Nerede ne giyeceğini ne diyeceğini ne söyleyeceğini bilecek. İnsanlarla arasındaki mesafeyi bilecek. Kırmızı çizgileri olacak. Ayıp nedir bilecek. Edepli olacak. Bu demek değil ki insan robot gibi olsun. Dedim ya yerine göre. Normal bir insan neden garsonla onunla bununla fingirdeşsin ki? Aile meselesine gelince Türkiye'de de modern aileler var. Benim ailem ne çok baskıcıydı ne de beni tamamen serbest bıraktı. Benim çok isteyip yapamadığım birçok şey oldu zamanında. Ya da onlar izin vermediğinde gizli gizli yalanla dolanla yaptığımda. Keşke yapmasaymışım. Zararı yine bana oldu. Ailen senin iyiliğini düşünüyor. Böyle yaparak seni koruduklarını düşünüyorlar. Onlara kızma yalnız çok baskıda iyi değildir. Eğer üzerinde çok baskı olduğunu düşünüyorsan ailenle konuşmayı dene. Kendini başkalarıyla kıyaslama. Herkesin kendine göre bir güzelliği vardır. Kimse çok güzel olmak zorunda değildir. Bakımlı temiz ve iyi huylu olduktan sonra gerisini düşünme. Bu dünya ne güzeller gördü.

kızların güzelliğiyle ailelerin rahatlığı arasında ki bağ ne,ailesi rahat olunca kızlar güzel mi oluyor?onlar gibi olmak istiyorum deyip aile rahatlığına bağlaman saçma olmuş, yada güzel olan herkes açsın göstersin mi? Yaradılış maksadını düşenmeden yapılan konuşmalar, özenti gençlik bu toplumda özellikle kız çocuğu yetiştirmek ne kadar zor ya. aileler birşeyleri kısıtlıyorsa bunun maksadı vardır, bak kısıtladığı halde kimlere özeniyosun, bikini giyip garsonla fingirdeşenlere belkide bu yüzden kısıtlıyor annen seni, şimdi diyeceksin ki annem bana güvenir, bence güvenmesin hiç sağlıklı düşüncelere sahip değilsin,hepsinin sıradan ergenlik özentileri olduğunu düşünüyorum, kusura bakma kendimi tutamadım yazdım.

senin canın bu yaptıklarını yapmak istediğinde gizli gizlide olsa yaparsın ama önemli olan bunları yapmak doğru olanmı,
bence değil
tabiki erkek arkadaşların olacak sohbet edeceksiniz şakalar espiriler yapacaksınız
ama bahsettiğin fingirdeşmek erkeklerin kendi aralarında birbirlerine tavsiye edecekleri kız haline getirebilir seni
fingirdeşmek için gerçekten seveceğin sana değer veren bir erkek bulmalısın tabi yaşın uygunsa çünkü yaşından hiç bahsetmemişsin ama yazdıklarından yaşının küçük olduğunu düşünüyorum bir abla nasihatı istersen sen bence derlerine özen gösterip kendine başka hedefler koymalısın hayat daha kolay olacaktır eminim

bı ırk genetık dna ne dersen de adı uzerınde ıste, onlar oyle yaratılmıslar, oyle de gıdecek... davranıs konusuna gelınceee, e oyle yetıstırılıyorlar, bız de hala bazı kalıplarla maalesef.

Arkadaş bikini ile kola almak istiyorum dememiş onların rahatlığını vurgulamış sadece niye herşeyi farklı yöne çekiyo bu kk?
Tatil yerinde palto ile almıycaktı kolayı heralde gayet normal bişey medeniyetle ilgisi yok rahatlıklarını söylemiş.

kızımız başına gelen taşları misafir olarak karşılıyor sanırım.

ayrıca özenti çağındasın senin yadırgayamam bizde zamanın da bazı şeylere özendik. tabi benim özentilerim o zamanlar laotop falandı şimdi kucağımda kendisi:)

ayrıca bahsettiğin olayda açık saçık giyinmek de insanın kalitesiyle alakalıdır . her yerini sergilemek bakın bana gibi geliyor. kız olsun erkek olsun ağır başlı olunca hanım hanımcık olunca değerini arttırıyor.

özgüven meselesine gelince ben kapalıyım ama gayette özgüvenim yüksek hatta öyleki eşimin idari işlerini bile ben yaparım telefonla olan işleri yada bazı imza işlerini çünkü utanır o beklerde bekler ben 5 dk.da tamamlarım işleri.

ayrıca garsonlara meraba demem ama hizmet aldığım birine kesinlikle teşekkür ederim.

millet açık görüşlülüğü açılmak saçılmak anlıyor.kesinlikle açık görüşlülük her görüşe açık olmak ama istediğini seçmek demektir.bende açık görüşlülüğüm ama tatilde mantomu bile çıkarmadım...

ayrıca hanımlarımız moderliliği kabul etmeyip açık görüşlülük buysa ben zırcahilim diyolar ya hayır öyle de demeyelim kendimize. çok şükür okuma yazmamız var. bir konu hakkında görüşlerimiz var. bir evi yada aileyi idare etmişliğimiz var.bunlar zırcahillerin işi değil bu kadarda kendimizi harcamayalım.

burda herkes konu sahibinin neyi ne maksatla yazdığını anlayabilecek kapasitede.ayrıca konu sahibi paltoyla alıyor demek ki onların bikinili halini vurgulamış.fingirdeşme kelimesine takıldı herkes, yoksa ister mayoyla isterse çıplak alsın tövbe Ya Rabbim her koyun kendi bacağından asılır.sadece rahatlıklarına özenseydi bunu farklı cümlelerle ifade edebilirdi.cahilliğine veriyoruz. ilerde pişmanlık yaşayan kızlarımızın sayısı kk gibi başka yere çekmeyip alkış tutanların yüzünden hızla pk ya dönüşüyor (pişman kadınlar)? sonra yeni konular açılıyor lütfen yardım edin erkek arkadaşımla ... diye cümlelerle başlayan. kimseyi kınamak yada yargılamak değil aslında amacımız ama yanlış gördüğümüzü söylemezsekte vicdanımıza sığmaz.bugün biraz moralim bozuk o yüzden yumuşak eleştiri yapamıyorum sanırım.

Son düzenleme:

gereksiz polemik.

"bikini ile kola almak istiyorum" diye bir cümle kurmamis. sadece bunun yani bu rahatlığın medeniyet olduğunu ifade etmiş. ben de kendimce cevabını verdim. elbette bikini giymiyor ise bunun tek alternatifi palto mudur, değildir.

ben gene bu arkadaşımiza ve onun gibi düşünen genç kizlarimiza necip fazilin ilgili dizelerini armağan edip, cekiliyorum.

Gazete okurken şöyle bir haber okudum. Serbest olmada uç noktası sanırım:)

100 bin erkekle yatacak!
Dünyayı dolaşarak 100 bin erkekle birlikte olduktan sonra...

Polonyalı bir kadın global seks maratonuna çıktı. Dünyayı dolaşarak 100 bin erkekle birlikte olacak kadın daha sonra deneyimlerini kitaplaştıracak.

Ania Lisewska adlı Polonyalı kadın seks maratonu adlı dünya turuna çıktı. Lisewska'nın hedefi gittiği her ülkede mümkün olduğu kadar fazla kişiyle seks yapmak. 100 bin erkekle yatmayı amaçladığını söyleyen Polonyalı kadın ilginç deneyine katılacak katılımcılara en fazla 20 dakika vereceğini açıkladı. Australian Times'a konuşan 21 yaşındaki Lisewska "Polonya, Avrupa, tüm dünyadan erkeklere ihtiyacım var. Seksi, eğlenmeyi ve erkekleri seviyorum" dedi. Seks maratonuna geçen ay Varşova'dan başlaşan Lisewska, bugüne kadar 284 erkekle birlikte olmayı başardı. Genç kadın deneyimlerini Facebook sayfasından takipçileriyle paylaşıyor.

http://haber.gazetevatan.com/100-bin-erkekle-yatacak/565707/30/dunya

Son düzenleme:

onu ben dedim yalnız o gerçek bir düşünce değil bir ironi bir kinaye şeklindeydi.elbette kendimi zır cahil olarak gördüğüm yok.aslında msjım gayet açıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…