- 1 Eylül 2014
- 26.137
- 30.498
- 798
- 35
- Konu Sahibi yorgunn____annee
-
Kendim için sormamıştım nişanlı bir arkadasım Eş durumu tayin olayları için nikah yapmıştı düğünden önce bitirme kararı aldılar ama ayrılamıyoruz 1 yıl dolmadan dediler o Yüzden konu aklıma takıldığı için sordum. Çok tesekkür ederim cevabınız içinSizde cocuk olmadığı icin ve iki taraf da istiyorsa cok uzayacağını sanmıyorum. Nafaka ve tazminat konusunda da aranızda anlasirsaniz eger.
Evliliğin iptali nasıl oluyor ?gercekten insanlar buna inaniyorlar mi ya.
Evliligin iptalini de isteyebilirler. Eger fiziken bir araya gelinmemis yani birlikte yasam baslamamissa. Bunun artısı ilerde hic evlenmemis sayilmalarıdır.
Önemli değilKusura bakmayın sizin için cevap verdigim icin.
Evlilik iptali bu tip durumlarda mümkün olabiliyor mu ?Ozaman boşanma davası degil. Evliligin iptali davası açacaklar. Ve o evlilik hukuken hic gerçekleşmemiş sayılacak. Medeni kanunumuz evliligin iptali icin gerekli nisbi ve mutlak şartları saymış.
Benim tavsiyem önce evliligin iptali icin bir araştırma yapılması, tabiri caizse burdan ekmek cikmazsa cekismeli dava acilmasi. Eger bizim icin sorun yok derlerse 10 ay bekleyip anlaşmalı boşanma.
Ben avukat olarak kendim bu yolu izlerdim.
O boşanmaya göre daha mantıklı aslında sonuçta hiç evlenmemiş iki insanFakat en kısa zamanda denenmeli. Ortak bir yaşam kurulmadığı ve aslinda evlenme iradesi olmadığı dilekce ile aciklanmali.
Evliliğin iptali nasıl oluyor ?
Damat ta Ağrı da görev yapıyordu sırf onun tayini için evlendiler bu yazda düğünleri olacaktı ama tayin de olamamış düğünden de vazgeçtiler anlaşamamışlar
Aslında haklısınız ama ben de biri birsey sordugunda elimden geldigince yardımcı olmaya çalışıyorum. Kusura bakmayinHic ama hic yaptigim sey degildir birini uyarmak ama konuyu sabote ediyorsunuz farkindasinizdir umarim.
Ozelden yazisabilirsiniz.
Haklısınız pardonHic ama hic yaptigim sey degildir birini uyarmak ama konuyu sabote ediyorsunuz farkindasinizdir umarim.
Ozelden yazisabilirsiniz.
Aynı şey kuzenimin basına geldi, enişte çalışmıyordu, kuzenim ev kredisi çekti ev aldı borcunu ödedi evin ayrıldılar, sonra eniştede eve ortak oldu, kuzenim kendi evinde oturuyor ve enişteye ev kirası veriyor, evlendikten sonra kazanılan mallar ayrılınca ortak oluyor malesef..merhaba kk bu ilk konum keşke hiç böyle bir konum olmasaydı 28 yaşındayım 10 yıllık evliyim Allah bağışlasın evlatlarım var ilk çocuğum bebekken eşimin madde kullandığını öğrendim 6 yıl mücadeleden sonra düzeldi 3.5 yıl sonra kendi ailevi sorunlarından dolayı yine başladı ev almıştık benim annemde kefil oldu eşim yine başlayınca evin borcu çocukların eğitimi ne yapacağımı şaşırdım eşim bu batakta olunca çalışamıyo ben hem çalışıp hem çocuk çoluk hayatımı sürdürmeliyim annemde memleketten geldi yanıma babamdan kalma yetim maaşıyla bize az çok yardım edecekti ama durum böyle olunca annem yapamaz yanımda ayrılıcam eşimden sorum ve derdim şu ki:boşanma davasında eşimin öadde bağımlısı olduğunu ispatlarsam evi bana verirler mi borcu da var borcunuda üatlenirim ama evi verir mi mahkeme
inşaAllah öyle olur çok tşk edermSizi anlıyorum haklısınız. Size tavsiyem dava açtığınızda durumunuzu aynen böyle kısa ve anlaşılır sekilde dilekcenizde yazın. Ben maddi kazanımınizin olacağı kanaatindeyim
kuzeniniz içinde kendi adımada üzüldümAynı şey kuzenimin basına geldi, enişte çalışmıyordu, kuzenim ev kredisi çekti ev aldı borcunu ödedi evin ayrıldılar, sonra eniştede eve ortak oldu, kuzenim kendi evinde oturuyor ve enişteye ev kirası veriyor, evlendikten sonra kazanılan mallar ayrılınca ortak oluyor malesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?