• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaşlar bakabilir mi çok çok önemli

Sizde cocuk olmadığı icin ve iki taraf da istiyorsa cok uzayacağını sanmıyorum. Nafaka ve tazminat konusunda da aranızda anlasirsaniz eger.
Kendim için sormamıştım nişanlı bir arkadasım Eş durumu tayin olayları için nikah yapmıştı düğünden önce bitirme kararı aldılar ama ayrılamıyoruz 1 yıl dolmadan dediler o Yüzden konu aklıma takıldığı için sordum. Çok tesekkür ederim cevabınız için

:KK12:gercekten insanlar buna inaniyorlar mi ya.
Evliligin iptalini de isteyebilirler. Eger fiziken bir araya gelinmemis yani birlikte yasam baslamamissa. Bunun artısı ilerde hic evlenmemis sayilmalarıdır.
Evliliğin iptali nasıl oluyor ?
Damat ta Ağrı da görev yapıyordu sırf onun tayini için evlendiler bu yazda düğünleri olacaktı ama tayin de olamamış düğünden de vazgeçtiler anlaşamamışlar

Ozaman boşanma davası degil. Evliligin iptali davası açacaklar. Ve o evlilik hukuken hic gerçekleşmemiş sayılacak. Medeni kanunumuz evliligin iptali icin gerekli nisbi ve mutlak şartları saymış.
Benim tavsiyem önce evliligin iptali icin bir araştırma yapılması, tabiri caizse burdan ekmek cikmazsa cekismeli dava acilmasi. Eger bizim icin sorun yok derlerse 10 ay bekleyip anlaşmalı boşanma.
Ben avukat olarak kendim bu yolu izlerdim.

Ozaman boşanma davası degil. Evliligin iptali davası açacaklar. Ve o evlilik hukuken hic gerçekleşmemiş sayılacak. Medeni kanunumuz evliligin iptali icin gerekli nisbi ve mutlak şartları saymış.
Benim tavsiyem önce evliligin iptali icin bir araştırma yapılması, tabiri caizse burdan ekmek cikmazsa cekismeli dava acilmasi. Eger bizim icin sorun yok derlerse 10 ay bekleyip anlaşmalı boşanma.
Ben avukat olarak kendim bu yolu izlerdim.
Evlilik iptali bu tip durumlarda mümkün olabiliyor mu ?

Evlilik yapılırken yanılmış olma hali evlilik iptali için nispi sebepler arasında yer alır. Evlilik yapılırken yanılmış olma hali iki şekilde ortaya çıkabilir. Birincisi kişi hiç evlenmek istememiş ya da evlendiği kişi ile evlilik yapmak istememiş olduğu halde yanılgıyla evlenmiş olabilir. İkincisi ise evlendiği kişide olduğunu düşündüğü bir özellik hakkında yanılgıya düşmüş ve evlenmiştir.
Bakın nisbi sebeplerden biri budur. Bence bir avukat tutup bu yolda ilerlenebilir. Takdir edersiniz ki ben burdan bu kadar az bilgiyle tam bisey söyleyemiyorum. Denenmeli.

Fakat en kısa zamanda denenmeli. Ortak bir yaşam kurulmadığı ve aslinda evlenme iradesi olmadığı dilekce ile aciklanmali.

Evliliğin iptali nasıl oluyor ?
Damat ta Ağrı da görev yapıyordu sırf onun tayini için evlendiler bu yazda düğünleri olacaktı ama tayin de olamamış düğünden de vazgeçtiler anlaşamamışlar

Hic ama hic yaptigim sey degildir birini uyarmak ama konuyu sabote ediyorsunuz farkindasinizdir umarim.
Ozelden yazisabilirsiniz.

Tabiki. Boylece ikisi de hic evlilik yapmamis sayilacak ve yeni tanistiklari insanlara gereksiz aciklamalarla yorulmayacaklar. Kanun koyucunun amaci da bu. Tabi acele edilmeli.

merhaba kk bu ilk konum keşke hiç böyle bir konum olmasaydı 28 yaşındayım 10 yıllık evliyim Allah bağışlasın evlatlarım var ilk çocuğum bebekken eşimin madde kullandığını öğrendim 6 yıl mücadeleden sonra düzeldi 3.5 yıl sonra kendi ailevi sorunlarından dolayı yine başladı ev almıştık benim annemde kefil oldu eşim yine başlayınca evin borcu çocukların eğitimi ne yapacağımı şaşırdım eşim bu batakta olunca çalışamıyo ben hem çalışıp hem çocuk çoluk hayatımı sürdürmeliyim annemde memleketten geldi yanıma babamdan kalma yetim maaşıyla bize az çok yardım edecekti ama durum böyle olunca annem yapamaz yanımda ayrılıcam eşimden sorum ve derdim şu ki:boşanma davasında eşimin öadde bağımlısı olduğunu ispatlarsam evi bana verirler mi borcu da var borcunuda üatlenirim ama evi verir mi mahkeme
Aynı şey kuzenimin basına geldi, enişte çalışmıyordu, kuzenim ev kredisi çekti ev aldı borcunu ödedi evin ayrıldılar, sonra eniştede eve ortak oldu, kuzenim kendi evinde oturuyor ve enişteye ev kirası veriyor, evlendikten sonra kazanılan mallar ayrılınca ortak oluyor malesef..

Aynı şey kuzenimin basına geldi, enişte çalışmıyordu, kuzenim ev kredisi çekti ev aldı borcunu ödedi evin ayrıldılar, sonra eniştede eve ortak oldu, kuzenim kendi evinde oturuyor ve enişteye ev kirası veriyor, evlendikten sonra kazanılan mallar ayrılınca ortak oluyor malesef..
kuzeniniz içinde kendi adımada üzüldüm

Back
X