Avukat arkadaşlar bakabilir misiniz?

ayse_gulce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
231
97
48
Arkadaşlar başımıza şöyle bir sıkıntı geldi. 17 yasında ehliyetsiz bir kız virajı alamayarak aşırı hızla karşı şeridinden fırlayıp bizim şeridimize geçti ve bize çarptı. Aracımız perte çıktı. Ölü ve ağır yaralı yok şükür. Ancak ataçta 2si çocuk 5kişi vardı. Yaşanan korku, panik, maddi kayıp.. Ve kazanın olduğu şehirde misafiriz. 500 km yol gideceğiz evimize gitmek için. 1 aylık bebeğim var, 2 yasında da bir bebeğim var. Şuan araçsız kaldık, yenidoğan bebeği enfeksiyon riskine karşı otobüse bindiremem. Yani durduk yerde bir sürü maddi manevi sorun çıktı. Kaza tutanağında eşimin hiç suçu olmadığı karşı tarafın 100de100 suçlu olduğu yazıldı. Benim danışmak istediğim bu yaşadığomız sıkıntı için, araçsız kalmaktan dolayı zora düştüğümüz gibi sebeplerle dava açabilir miyiz? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Çok büyük kazaydı arkadaşlar, hiç suçumuz yokken hem 100 bin liralık arabamızdan olduk hem çocuklar çok büyük korku yaşadı, hem manevi sıkıntılar çekiyoruz. Böyle bir durumla karşılaşan varsa fikir verebilir mi

Kazadan sonra yapmak zorunda kaldığınız masrafları talep edebilirsiniz ama manevi açıdan çektiğiniz sıkıntılar için bir şey verileceğini sanmam

Kaskonuz yok mu??

Eğer varsa kasko size ikame araç verir.Araç bedelini de 40 günde öder.Karşıdaki haklıda olsa ehliyeti olmadığı

için tam kusurlu sayılır.

Benim oğlum arabayı pert etti.Tek taraflı bir kazaydı.Karşı taraf yoktu.Ehliyeti de vardı.Sigorta araç bedelini

güncel değerden ödedi.

Aileden şikayetçi olduk ifade verirken ama çok sinirliyiz ya durdık yerde ölümşe burun buruna geldik
kaskonuz yok muydu?

Kasko var tabi ama ben aracın parasından bahsetmiyorum durduk yerde ölümle burun buruna geldik ve 2 bebekle perişan olduk bunları nasıl karşılayacaklar

Çok iyi yapmışsın canım o kızın da durumu çok iyi değildir diye düşünüyorum ama aile yüzde yüz suçlu

Malesef bunların bir karşılığı yok kanunda..

kaskodan ikame araç talep edebilirsiniz. muhtemelen poliçenizde vardır.

Benzer bir durumda bizim basımızdan gecti.Bayram tatiline giderken karsı taraftan bir arac hakimiyeti kaybedip bize carptı.Bizde yaralanmalar var.Hafif atlatamadık.
Arabamız pert oldu.Kasko arabanın güncel bedeline yakın bir miktar belirledi.
Yaralanmalarmız icin karsı tarafın trafik sigortasına dava acacağım.
Maddi manevi kayıplarım icinde arac sürücüsüne dava acıp talep edecegim.(Ben ikamet ettiğim sehre hemen dönemedim.Okullar acıldıgı için esin cocukları ucakla getirmek durumunda kaldı.)

Bu yaşadığınız stresin bir bedeli Yok malesef. Sigorta şirketinizden Yen'i araç talep edin. Bana da böyle yaptılar stresi yerine çok şükür burnumuz bile kanamadı gelen mala gelsin diyin aksi durumda kafayı yersiniz

Çok iyi yapmışsın canım o kızın da durumu çok iyi değildir diye düşünüyorum ama aile yüzde yüz suçlu
Kızın yanında arkadaşı var o da küçük o baya yaralandı. O da şikayetçi olursa yakayı zor kurtarır. Kız çok şımarık, terbiyesiz. Bir de bağırıyor bir dünya hem suçlu hem güçlü.

Araç pert olduğu için yeni araç vermiyorlar. Parasını ödemelerini bekleyeceğiz

Nasıl karşılığı yok avukat misiniz laf olsun diye konuşmayın.

Hukuk 2.sınıf öğrencisiyim, ben bile hanımefendinin bu süreç içerisinde yaşadığı travmanın maddi manevi tazminat ile karşılanacağını biliyorum.Var karşılığı hanımefendi,manevi tazminat istersiniz stresiniz için kendi iç sıkıntılarınız için.

Evimize dönerken araba kiralasak fatura etsek, mahkemede bunun masrafını da alabilir miyiz? Ya biz açıkçası kızı biraz süründürüp bir daha aynı şeyi yapmasını istiyoruz. O yüzden üzerine gitmek istiyoruz hem onun hem ailesinin. Bebeklerime ya da babalarına bir şey olsaydı ne yapardım? Araba kaliteli sağlam bir şey olmasa bu kadar kolay çıkamazdılar içinden. Araba tuzla buz oldu ya aklıma geldikçe kahroluyorum ya ölüm olsaydı... Bu kadar kolay olmamalı , can bu ya bir sorumsuz anne baba bir şımarık kız yüzünden insanlar canından, malından olmamalı

Bizi öldürürmüş, ona kimse laf söyleyemezmiş falan. Şımartılmış salınmış sokağa. Ya biri ölseydi, katil olsaydı vebalini nasıl taşıyacaktı düşünmüyor
Saçını başını yolmadınız mı?

Çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…