Avukat Arkadaşlar Bi el atarmısınız?

evlimutluvecocukLuu

Bin Şükür 🤲
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
643
703
103
Merhaba.Şuan okadar dertliyim sıkıntıdayımki geceleri uyku uyuyamıyorum..

Biz bir yıl önce bi araba aldık ilk kez yüksek model bi arabamız olacağı için gözümüze perde indi boyasına cilasına hiçbirşeyine baktırmadan sadece ön çamurluğu değişmiş diye aldık.
Biraz saman sonra üstüne para koyup daha yüksek model almaya galeriye gittiğimizde aracın belaltı boyalı çok sayıda değişeni olduğunu öğrendik.Bu olayın üstüne bir bardak soğuk su içip kapattık...

bayramdan öncesine kadar arabamıza içimiz sinmeyerek biniyorduk,bayramdan önce değiştirmeye karar verdik,galericiye bel altı boyalı olduğunu ufak tefekte masrafları oluğunu ondan beğendiğimiz arabayla takas etmek istediğimizi söyledik oda bu şekilde kabul etti.

Beğendiğimiz aracın üzerine 7 bin tl istedi.ARTI 3 bin tl de arabanın masrafları için istedi bizde kabul ettik.3 bin tl masraflarına verdik galerici aracı tamir ettirdi,7 bin tl de beğendiğimiz aracın üstüne verdik.yani toplam 10 bin tl.Bunun 6 bin lirasını nakit geri kalanını 2 taksitli senet yaptırdık. Alan razı veren razı oldu...

Düne kadar galericide,bizde memnunduk...Dün bir galericiden bir tel geldi eşime, senin aracı sattık aracı alan kasko için gittiğinde pert kaydı çıkıyomuş gel arabanı geri al dedi.Biz nasıl olur araç hasar kayıtlı pert kaydı yoktu vs. dedik yinede madur etmemek için tamam dedik araçları değişiriz verdiğimiz 7 bin lirayı geri alırız 3 bininide yaptığı masrafa sayarız anlaştığımız gibi...Böyle düşüncelerle gittik galericiye.

gittiğimizde adamlar bizi konuşturmadı bile demagoji yapıp bizi sindirmeye çalıştı,3 bin diye anlaştığımız masraflara 6 bin lira fiyat çıkardı tekrardan yani 3 bin daha borçlusunuz bize dedi.değiştirdiği parçaları tek tek listeye yazdırdık birde biz fiyat alalım kendi parçacımızdan dedik adam birden sinirlendi tehtit etmeye başladı sen istediğin yere sor senden o parayı öyle yada böyle alırım diye. Bizde fazla sürtüşmeden ayrıldık fiyat araştırmak için galeriden. araştırdığımızda yaptığı masraf 2.500 tl kadar çıkıyor.Zaten bütün ustalar aynı parçaları kullanıyor farklı fiyat çıkma olanağı yok. Ama işte adam bizi dolandırmaya verdiğimiz nakit parayı geri vermemek için uğraşıyor.Aracını alsanda bu parayı ödeyeceksin bizde kalsada ödeyeceksin BAŞKA SEÇENEĞİN YOK diyor senetlerden hariç 3 bin tl.
aracın pert durumunuda araştırdık 'pert' ibaresi geçmiyor ağır hasar kayıtlı diye geçiyor.Airbagları açılmamış.Yani iddaaları asılsız.Satışı aldık satışı verdik bir ay önce sözleşmedede ne mülkiyet hakkı var nede başka bağlayıcı bir madde.gördük aldık hesabı yani.

bu durumda bizi mahkemede süründüreceğini söyledi lafla korkutmaya çalışıyo. Mahkemeye verdiği taktirde bizim kazanma yada kaybetme ihtimalimiz ne,canımızla veya malımızla tehtit etti,telefondada ederse ve kayıt altına alırsak mahkemede delil olarak geçermi?Küçük bir yerde yaşıyoruz ve adam buranın yerlisi EKE bir insan açıkçası ürküyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı? lütfen içimi rahatlatacak birşeyler söyleyin adam paramızın üstüne yatmaya çalışıyor.

arkadaşlar adam şuan aradı ve yeniden tehtih etti 'gelirsem canını yakarım hemde tam yakarım ' dedi ve biz bunu kaydını aldık bi dolu küfür etti eşim sadece küfürlü konuşma diye uyardı sesini yükseltmedi. Bu kaydı şikayette bulunurken kanıt olarak gösterebilirmiyiz ?

dün akşam yüzyüze tehtit etti bugün öğlen telefonda tehtit etti.Pazartesi avukatlarla görüşeceğiz.olayın üstünden bikaç gün geçmiş olacak şikayette bulunabilirmiyiz yinede. Allah rızası için başına gelen varsa yazsın bi.

dün akşam yüzyüze tehtit etti bugün öğlen telefonda tehtit etti.Pazartesi avukatlarla görüşeceğiz.olayın üstünden bikaç gün geçmiş olacak şikayette bulunabilirmiyiz yinede. Allah rızası için başına gelen varsa yazsın bi.

şikayette bulunabilirsiniz.

çok geçmiş olsun. iyi bi avukat bulun.

Vakit kaybetmeden pazartesi günü bir avukata gidin.

Konuşmayı tehdit başladığı anda kayıt altına aldık diyebilirsiniz. Ama ilk baştan alo dediğin an karşı taraf tehdide başlamadan değil.

Vakit kaybetmeden pazartesi günü bir avukata gidin.

Konuşmayı tehdit başladığı anda kayıt altına aldık diyebilirsiniz. Ama ilk baştan alo dediğin an karşı taraf tehdide başlamadan değil.
anladım.kayıt altına alınca bizede dava açma hakları doğuyorsa hiç gerek yok zaten,birde o belayı almak istemem başıma ama işin içnde tehtit var belki kanun farklıdır bu konuda.

bildigim kadariyla haberi olmadan ses kayit yapmak suc.avukata danisin once bide onla ugrasmayin.yada bidaha ararsa duzgun konus ses kaydi yapiyorum gerekirse mahkemeye veririm deyin.ozmn delil olur belki.

anladım.kayıt altına alınca bizede dava açma hakları doğuyorsa hiç gerek yok zaten,birde o belayı almak istemem başıma ama işin içnde tehtit var belki kanun farklıdır bu konuda.

Yanlış anladınız beni.
Demek istediğim yargıtay tehdit olayında ses kaydı suç değildir demişti.Fakat dediğim konuşmanın en başından itibaren değil,karşı taraf size hakaret ve tehditlerde bulunduğu an kayda almanız.

Yanlış anladınız beni.
Demek istediğim yargıtay tehdit olayında ses kaydı suç değildir demişti.Fakat dediğim konuşmanın en başından itibaren değil,karşı taraf size hakaret ve tehditlerde bulunduğu an kayda almanız.Tehditlere başladığı için kayda alınmış görünürsünüz,ama en başından kayda almak sizin planlı hareket ettiğinizi ortaya çıkarır mantık olarak da

bildigim kadariyla haberi olmadan ses kayit yapmak suc.avukata danisin once bide onla ugrasmayin.yada bidaha ararsa duzgun konus ses kaydi yapiyorum gerekirse mahkemeye veririm deyin.ozmn delil olur belki.
bende onu merak ediyorum işte pazartesiyide bekleyemiyorum içim içimi yiyor gece uyuyamadım bile adam ev adresimizi filan herşeyimizi biliyor :(

bende onu merak ediyorum işte pazartesiyide bekleyemiyorum içim içimi yiyor gece uyuyamadım bile adam ev adresimizi filan herşeyimizi biliyor :KK43:

hafta sonu işlem yapılamıyor mu ki?

gerçi ne farkerder, polis gelip kapınızda beklemeyecek ya?

forumda avukat arkadaşlar vardı da nickleri gelmiyor aklıma hiç

hafta sonu işlem yapılamıyor mu ki?

gerçi ne farkerder, polis gelip kapınızda beklemeyecek ya?

forumda avukat arkadaşlar vardı da nickleri gelmiyor aklıma hiç
erken davranıp adamı dahada sinirlendikmekte istemiyorum aslında uzlaşmaya çalışacağız biraz daha ama böyle bir dava durumunda kazanma şansımız nedir onu merak ediyorum,ben kimseyi tanımıyorum forumdan keşke beni aydınlatacak birşeyler söyleseler...

tehdit etmek suçtur, bir suçu kaydetmek suç degildir. delil olarak kayıt yapabilirsiniz pek tabii ki. mutlaka avukata gidin pazartesi gunu. dava acsanız da böyle belalı kisiler ugrasmaya devam edebilir, belki suc duyurusunda bulunursanız gözleri korkar sinebilirler. bol sans :(

Galericilerin gözüne kestirdiği herkese uaptıkları bir tuzak bu. Galeriden araba alırken çok dikkat etmrk lazım. Forumda crazymother nickli bir avukat vardı. Yardımcı olmaya çalışan birisi. Bir sor istersen

Kayit altina almaniz ztn suc ama bulunsn elinizde karsi tarafin haberi olmasin acsin mahkeme satin alirken sizden baktirmamsta simdi akli basina gelmis ne zaman byle bir kayit olusmus tarihe bakin belki sonradan olmus brseydir ayrica size bu hatayi yapan adama yonlendirin size satan kimse onunla o ugrassin

Back
X