avukat arkadaşlar dava sonucu yorumlar mısınız

environmentaleng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
2.022
1.077
133
42
asliye ceza mahkemesinde görülen ceza dava dosyası
suç: tehdit
Karar türü :mahkumiyet
kesinleşme:kesinleşmedi

bu davada mahkumiyet para cezasına cevrildi ama ödenip ödenmediğini bilmiyorum.. iki sene önce görülmüş bir dava.. kesinleşmedi demesi ne anlama geliyor cazeyı ödemedi anlamına mı geliyor.. tekrar mahkeme olur mu.. yada tutuklanır mı kişi

Avukat değilim ama maydanoz olmayı severim.

Anladığım kadarı ile davada suçlu bulunmuş kişi, ama itiraz hakkı olduğundan henüz kesinleşmemiş.

Benim de benzer bir davam vardı, karşı taraf vazgeçmiş şikayetinden, benim karar türünde düşme yazıyor, dava düştü yani. Ama kesinleşmedi diyor. Dosya henüz kapatılmamış sanırım.

Avukat degilim konu 1. Sayfada kalsin diye yazdim.

Fikrimi de yazayim; Temyiz yolu acik, Yargıtay a itiraz edilir boyle bir durumda diye biliyorum.

temyiz edilmiş olabilir karar yani
Yargıtay dosyası hala devam ediyor

Merhabalar, canim bi kobuda yardimi istebilirniyim

Ise iade davasi actik 30 kisi , davayi kazandik fakat Temyize dosyamiz yeni gitti sanirim tatile giriyor yargitay sizce hemen sonuclanirmi tatil bitimi subatta kazanmistik eksik evrak var fiye 4 ay oyalandi gitnesi avukatimizmi cok ilgilenmedi bileniyorum

yani yeniden mahkeme olabilir mi yada para cezasını ödememiş mi

Yeniden mahkeme derken temyizde sadece dosya inceleniyor diye biliyorum. kişiler mahkeme salonuna gitmiyor sanırım, emin değilim.

Para cezasına hükmedildi ise de henüz karar çıkmamış olmalı. Eğer itiraz etmeyecekse ödeyebilir.

Karar henuz teblig edilmedi ya da teblig edildi ancak hala itiraz suresindeyse kesinlesmedi ibaresi durur diye biliyorum. Bu sure zarfinda henuz kesinlesmeden sikayetci sikayetinden vazgecerse dava duser. Tabi konusu geregi kamu davasi niteliginde degilse

ben yardımcı olayım. avukat değilim ama bir dosyamız 2 kere temyize gitti. bizim ki icra davasıydı. ve 2 ay sürdü gelmesi. sizinki de yetişmez bence. yaz dönemi tatilinden sonraya kalır. hatta konunun düştüğü alana göre daha geç bile olabilir.

Karara itiraz edildiği için karar kesinleşmemiştir. Ceza dosyalarının itirazlarının incelenmesi hukuk dosyalarına göre daha uzun sürüyor. Eğer mağdur/katılan/zarar gören kararı temyiz etmedi ise, sanık şuan aldığı cezadan daha ağır bir ceza alması gerekirdi diye karar bozulmaz. Karar kesinleşmediği için, sanık para cezasını ödememiştir. Sanık idareye, ödemeyi karar kesinleştikten sonra yapacaktır.

ama ben tekrar katılmayacagım dimi mahkemeye falan yada hapse girme olayı olabilir mi para cezasını ödemezse

temyiz falan etmedim ben müştekiyim

Temyiz eden siz değil karşı taraf olacaktır zaten. Kararı veren mahkeme kalemine başvurarak kararın kesinleşip kesinleşmediğini öğrenebilirsiniz. Temyize tabi kararlarda karar aleyhine temyiz yoluna başvurulmamışsa veya temyiz incelemesi sonucu karar onaylanmışsa mahkeme kalemi ilgili kararın üzerine “kesinleşme şerhi” denilen bir açıklama yazar. Bu şerh kararın kesinleştiğini bildirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…