Avukat arkadaşlar / Kurs sözleşme Feshi.

raiin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
1.437
1.150
123
35
Arkadaşlar merhaba...

Şimdi ben ingilizce kursuna yazıldım. 4 kur şeklinde bir sözleşme imzaladım. Şuan ilk kurun bitmesine 2 hafta kaldı. Ancak ben ilk kurun parasını çoktan ödedim.
Şuan şöyle bir sorun var: Ben kursa yetişemiyorum. Saat sabah 9da evden çıkıyorum, 1de kurstan çıkıyorum ordan üniversiteye koşuyorum (1,5 saatlik yol) eve gelişim en erken akşam 10...

Üstüne hergün kurs ödev veriyor, bir yandan kendi okulum. Bir yandan da tez yazıyorum. Kurs okadar hızlı gidiyor ki yetişemiyorum üstüne yoğunluktan tekrar da yapamadığım için verimsiz, zoraki birşey haline geldi benim için.

Dondurun demeyin çünkü yazın şehir değişikliği yapacağım ve İstanbul'da olmayacağım iş sebebiyle... Şuan ailemin durumu da sıkıştı iyice arada kaldım anlayacağınız.

Ben de diyorumki gitsem durumu düzgünce izah etsem "yoğunluk, şehir değişikliği ve maddi durumu" baz alarak açıklasam kurs sözleşme feshine yanaşır mı? Zira zaten aldığım eğitimin ücretini ödedim:26:

Bir arkadaşım kursun eğitimini beğenmedi, ilk kurdan sonra iptalini istedi kurs yanaşmayınca dava açtı "şehir değişikliği" diye ve iptal oldu. Şimdi şu da var; babam inatla kızım yetişemezsin dedi ben dinlemedim. Senetleri de ben imzaladığım için babamın çok başı ağrısın istemiyorum.

Avukat arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.

avukat değilim fakat bu sorunu bende yaşadım ve gittim memlektimden ikametgah alıp yaşadığım yerin değiştiğini kanıtladım ve paramı aldım. ikamet değişikliğinde zaten bunu yapmak zorundalar.. tayin çıkma yer değiştirme gibi durumlarda fesh etmek zorundalarmış

Ama şuan öyle bir durum yok ki Büyük ihtimal donduralım diyecekler. Dondurmaya kalksam yazın gidebileceğim onda da ben İstanbul'da olmayacağım. Ailemde kredi çekmişti, sıkıştılar. Bi'de böyle verimsiz gidince oturup ağlayasım geliyor kaç gündür. İşin içinden çıkamadım...

ikametini farklı bir şehirde gösterme durumun yok mu? yani dondur diyemezler bu durumda. tüketici haklarını devreye sokarım de ki ben öyle dedim müdür çözüldü ne yapmam gerektiğini kendi anlattı. ikametini farklı bir şehirde göstermen gerekli dedi. ben bu şekilde çözdüm olayı başka bir yöntemi varsa bilmiyorum artık.

günde en az 2 saat ders çalışman lazım canım
sadece orada öğrendiklerinle öğrenemezsin dili.

şunu bil ne söylersen söyle
maddiyatı katma araya
tek bildiğim bu

maddiyatı katma araya
tek bildiğim bu

arkadaş doğru söylüyor maddiyatı katma hiç anlamazlar onu bana müdür senedi imzaladın beni senin maddi durumun ilgilendirmez bu senedi sen imzaladın dedi. müdür anlayışlıysa bilemem

maddiyatı katma araya
tek bildiğim bu

Ya Ne diyeyim canım ozaman adamlara? Maddi kısma değinmeden yetişemiyorum, verimsiz oluyor benim için desem yanaşmazlar ki:18:
Zaten babama söylemedim daha önce ondan yiyeceğim azarı "ben sana demiştim!" diyecek. Of bi'kurtulsaydım şu işten

arkadaş doğru söylüyor maddiyatı katma hiç anlamazlar onu bana müdür senedi imzaladın beni senin maddi durumun ilgilendirmez bu senedi sen imzaladın dedi. müdür anlayışlıysa bilemem

İkametgah değişikliğini nasıl yapacağım peki, şehir değiştirmeden?

İkametgah değişikliğini nasıl yapacağım peki, şehir değiştirmeden?

ikametin şu an bulunduğun şehir demi? yoksa hala memleketinde mi? aldırdın mı ikametini bulunduğun şehre

Son düzenleme:

sence anlarlar mı sanıyorsun?
kursa gitmek istiyorsun ama bazı nedenlerden dolayı gidemıyorsun izlenimi bırakmalısın

maddi durumdan dolayı dersen
sana direk şunu söylerler; ''aklın başın yerınde, imzalarken düşünemedın mı maddiyatını? ''

anlamazlar yani.onlara göre daha geçerli sebeblerın olması lazım.

sözleşmeyi her insan gibi okumadan imzaladın değil mi??

peki
4 kurun da parasını ödedın mi? ödenmeden imzalanmıyordur heralde

Okudum da bırakma kısmını düşünmediğimden çok yer etmemiş kafama
4 kurun parasını ödemedim. Zaten kayıt olurken maddi durumun şuan sıkışık olduğunu belirtip, indirim istemiştim. Taksit taksit ödüyorduk ki aldığım kurun ödemesi bitti şuan:26:

ikametin şu an bulunduğun şehir demi? yoksa hala memleketinde mi? aldırdın mı ikametini bulunduğun şehre

Ben İstanbul'dayım, kurs da öyle. Bana önerecekleri dondur yazın al olacak ki ben yazın iş için şehir dışında olacağım sürekli yani yazın kurs benim için imkansız.

hmm,,, lewel atladıkça ödenıyor galıba ücretler.

yani...parasını ödeyemezsen elbet devam ettırmezler
ama hangi şartlarda
bilemiyorum.

''sen paranı ödeyemıyorsun, seni atmak zorundayız '' demezler heralde
vardır sözleşmede bazı kuralları

Ben İstanbul'dayım, kurs da öyle. Bana önerecekleri dondur yazın al olacak ki ben yazın iş için şehir dışında olacağım sürekli yani yazın kurs benim için imkansız.

canım benim kursun nerde olduğu önemli değil. sen ikametini aldırmadıysan muhtemelen memleketindedir ikametin. ben okuduğum yere aldırmamıştım ikametimi zaten seçim de memleketime gidip oy kullandım çünkü ikametim memlektimdeydi. sen aldırmadıysan ikametini sorun yok.

atarlarsa bile senet imzaladığı için ödemek zorunda. isterse hiç kursa gitmesin senet imzaladığı için mecburen ödemek zorunda. ödemezsse avukata verirler. bu işi halletmesi lazım yani.

atarlarsa bile senet imzaladığı için ödemek zorunda. isterse hiç kursa gitmesin senet imzaladığı için mecburen ödemek zorunda. ödemezsse avukata verirler. bu işi halletmesi lazım yani.

Canım ben İstanbul'da yaşıyorum, okulumda burda... İkamet vs. hep İstanbul yani.
Ben ne gerekçe sunsam da iptal ettirsem ya cidden yetişemiyorum kursa kasıyım derken, okulu asıyorum. Okula yüklensem kurs ödevleri, tekrarları kalıyo. Bi'de gazetecilik okuyorum çok yoğun geçiyo ders programım.

Oklu hiç konu etmeden işe başlayacağım programım uymuyor diye belgemi bulsam ablamın çalıştığı yerden?:44:

evet evet onu da yapabilirsin çünkü iş durumundada fesh ediyorlar. mutlaka belgelendirmen lazım. belge olduğu zaman tamamddır. ben ikametini aldırmadıysan diye söylemiştim ama aldırmışın iş durumuda var evet senedi geri verme şartlarında onu da demişti adam bana çünkü.

bende zaten o şekilde bir şey söyledım canım

yani, kolay değil
anlamında

bende zaten o şekilde bir şey söyledım canım

yani, kolay değil
anlamında

tamam canım yani senet imzaladığı için her şekilde ödetiyorlar ya sakat iş bu kurs işleri senet de senet diye tutturuyorlar ya şu özel kurslara bir ayar çekmeleri lazım madur olan çok kişi var çünkü bi çok arkdaşım gitmediği halde para ödemek zorunda kaldı ya.

Son düzenleme:
sözleşmede yazıyordur canım fesih hükümleri. feshedersen ne kadarını ödeyecegın. yok mu sözleşme örnegı sende.
yeni bir işe girdigini falan soylesen belkı yardımcı olurlar. benım Ankarada büyük bilindik kursa giden arkadaslarımın cogu feshettı,ya yenı işe başladım diye,ya başka KPSS dershanesıne yazıldım dıye. kurs bir şey demeden iade ettı paralarını. ama küçük kurslar belkı buna itibar etmeyebılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…