merak ettım hangı kurs bu?amerıcan kultur gıbı bır yermı bende gıtmıstım.ve fesh etmek ıstedım ama benı hıc ugrastrmadılar ucretıde kredı kartına taksıt yapılmıstı.hatta kart teyzemındı ona bıle gerek kalmadan hallettıler.sozlesme bende ımzalamıstım fesıh nedenı belırmedım kaydımın sılınmesını ıstıyorum dıye bır dılekce yazmıstım,onlarda sılıp ucretı ıade ettıler 100 tlmı 200 mu ne bır kesıntı alıp kullanmadıgım kurs bedelını hesabıma havale etmıslerdı.oyuzden sasırdım ben neden bu kadar formalıte ıstedıler dıye.heralde yonetımıyle alakalı bır durum.
Canım Amerikan Kültür gibi değil direk Amerikan Kültür'den bahsediyorum ben de... Bugün gittim elimde dilekçeyle... Canım cicim nasılsın diyen tiplerin bakışlarının nasıl değiştiğini görmeniz lazımdı. İptal istiyorum dedim "aa iptal diye birşey söz konusu değil, ancak dondurma ya da arkadaşına haklarını verebilirsin" dedi. Ben de iptal diye bi'şey nasıl yok anlaşma imzalanırken bile "ya yoğun olup da yürütemezsem diye karar veremediğimde yürütemezsen ya dondurursun ya da iptal ederiz" demiştiniz her şey imza atana kadar anlaşılan dedim.
O da bana ozaman 1 kurun ücretini öde 1.800 dedi. Ben de "ben zaten 4 kura toplam 2.500'e anlaştım yani utanmasanız tüm parayı alacaksınız dedim. Onlar da cevap olarak: "sen indirimli kayıt olmuşsun ama..." deyince "bakın kayıt olmuşsun diyosunuz ben bir kur 1800 den dediğiniz kağıda imzamı atmadım. Kurun normal fiyatı beni ilgilendirmez, indirimli fiyatta sizinde mührünüz var" Ayrıca vize haftamın telafisi için dilekçe verdim onu telafi etmeden kursa gelir gelmez 4 günlük dersle sınava tabii tuttunuz, telafim de yapılmadı ben de bunun ücretini geri talep ediyorum ozaman dedim. Ben konuştukça cırcır konuşan iki hanım sessizliğe büründü. En son ben yazın burda değilim donduramam, arkadaş da bulamam hak devri için, olumlu bir sonuca varamazsak tüketici haklarına başvuracağım dedim. Onlarda "hııı tamam ozaman haftaya cumaya kurulumuzun bir toplansın:26:" dediler ve çıktım geldim.
İptal yok deyince şikayetim vara bi'bakın isterseniz kaç kişi kaçıncı kurunda dava açıp gitmediği günlerin bile parasını geri almış sizden, okuyup, araştırmadan gelmedim merak etmeyin dedim.
Bakalım cumayı bekliycem. Baktım anlaşmaya yanaşmıyolar dava açıcam direk.
benım esım boyle bısey yasadı en bılındık kurs ıdı
oda ıs saatlerı degısıklıgınden yetısemez oldu kursa 2 kur bıttıkten sonra 3 kur parası odenıktı ama 4 kura zorlamasınlar dıye ısyerınden yazı aldı
kabul etmedıler baska sehre ıkametgah aldı olmadı
catır patır avukatlık oldu faızı ıle odedı :44:
bende baska bır kursa gıdıyordum mkoyde ısım vermıcem
ben basvuruya gıttıgımde kımlıgım yanımda degıldı kımlık numaramıda bılmıyordum neyse senet fılan ımzalandı bende gıttıgım kadarını odedm 4 kur anlasmıstık sonra benım ananem hastalandı ogluma kımse bakacak yoktu bakıcı geceye kadar bakmıyordu mecburıyetten gıdemedım ne dondurdum ne aradım ne sorudm ne aradılar ne sordular
umarım basıma bı borc cıkarmazlar
Canım sözleşmede şu yazıyordur. " Öğrenciye her ne sebeple olursa olsun devam etmediği derslerin ücretleri iade edilmez" fakat diğer bir sözleşmedeki madde ise Özel öğretim kurumları öğrenci ücretleri tespit ve tahsil yönetmeliği 10. maddesine uygun olup olmadığı takdiren görüşülerek öğrenciye en kısa süre içerisinde cevap verilir. Sözleşmenin iptali kurum tarafından uygun bulunsa dahi öğrenci sözleşmede belirlenen kur bedelinden ders saati olarak kullandığı kısmı ödemekle mükelleftir"
Bu da demek oluyor ki gitmediğin günlerin parasını sana iade etmek zorundalar. Ve iptal edemeyiz gibi bir şey demeleri imkansız! işlerine gelmiyordur onlar.. Aç bir dava bak nasıl etekleri tutuşuyor onların.Koskoca Amerikan Kültürü davalık olmuş dedittirirler mi sence? Dilekçe yaz, olmadı güzel bir avukat tut. Başka çaresi yok.
Canım geçmiş olsun bu özel kurumlar öyle garipki bazen sorun yapmıyorlar bazen yapıyorlar, ben de ingilizce kursu yüzünden aynı şeyi yaşamıştım, gittim sözleşme imzalamıştım ama devam edemeyeceğim dedim, planlarım değişti dedim, yurtdışına çıkacağım,( sanıyorum TOEFL için, son kura yazılmıştım+TOEFL vardı). Müdür çağırdı oturduk konuştuk, sonunda ikna oldu iptal ettiler, ama dediğin gibi O CANIM CİCİM diyen insanların suratları nasıl değişti ...
Kaç gece uyuyamadım ne olacak diye, bana önce belgele yurtdışına çıkacağını dediler, ben de yani nasıl belgeleyeyim, daha henüz evrakları ayarlama aşamasındayım dedim kem küm ettim işte, aldım sonunda
Ama bazen de çok sert oluyorlar bu konuda, özellikle de büyük şirketler, küçük kurslarla anlaşması sanki daha kolay oluyor. Amerikan Kültür de büyük bir firma. Bence Tüketici Hakları çok iyi bir çıkış noktası, şikayet edeceğim demek işe yarayabilir.
Benim babam onların sayesinde bir çok davayı kazandı. Üstüne hediyeler almıştık
Sen araştırmaya devam et, ne kadar donanımlı olursan ve karşı atak yaparsan, bu onları o kadar çabuk pes ettirir aman uğraşmayalım derler sonunda.
Dilerim daha fazla sorun çıkmadan halledersin
Canım zaten ben araştırıp geldim "şikayetim var" sitesine bakın bakalım kaç kişi iptal ettirmiş, paralarını bile geri vermek zorunda kalmışsınız şimdi kalkıp iptal yok diyosunuz deyince yüzler değişti. Üstüne dün avukat arkadaşa da sordum iptal hakkım var benim diye hiç boynumu bükmeyince sesler kesildi.
Diyorum ya vah vah tüh tüh yapsam ayak üstü soyacaklar adamı
Öyle zaten kapitalist düzen, sessiz oldun mu ezip alma peşinde parayı...Çok iyi yapmışsın araştırmakla, konuyu tamamen okudum, hazırlıklı gittiğini biliyorum :) Benim biraz daha araştır deme sebebim şundan, şimdi tekrar gittiğinde, bunların da sonuçta avukatları var ya, ordan aldıkları bilgi ile anti tez olayına girdiklerinde, senin de donanımlı olup avukatla ya da onun sözcüleriyle aşık atman kolaylaşır. :)
Ama belki de uğraşmazlar daha fazla, sonuçta reklam da önemli onlar için. :)
Aynen bak, haklısın canım:44: Bi'de dilekçeden iki kopya aldım birini onlara verdim diğerini de kendimde bulunduracaktım "verdiğime dair şunu mühürler misiniz?" dedim kadın "burası büyük bir kurum, öyle şeyler olmaz"dedi ben de nebiliyim daha 10 gün önce söylediğinize yok diyorsunuz ya bilemedim :44: dedim.
Cuma gelsin olumsuz dönerlerse korksunlar zaten, kendi çalışıp kazandığım para olsa valla gocunmayacağım. Babam okadar çalışıp kazanıyor şu yaşında sırf o ödeyecek boştan yere diye diretiyorum. Yoksa babam bile gerekirse öderiz ama uğraştır kızım dedi.
canım ya kendin de kazansaydın inan, insan üzülür o parayı yok yere verdiğine, oluyor bazen bir heves başlıyoruz ama sonra devam edemiyoruz. Ya da babalar gibi kestiremiyoruz işte altından kalkıp kalkamayacağımızı.
Bence de uğraştır sen, son hadde kadar diren, olmazsa yapacak başka çare yok ama muhakkak bir yolu vardır bence.
Büyük kurum öyle şeyler olmazmış mış mış...ah o büyük kurumlar yok mu o kurumlar...(?)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?