avukat arkadaslara soru

karşılıklı bağırmak suç değildir,
ancak hakaret, darp gibi unsurlar barındırıyorsa suç oluştuğu düşünülebilir.

tanıklık için yaş sınırı yoktur,14 yasındaki bir çocuk tanık olarak ifade verebilir.

savcı suç oluşmadığı kanaatine varırsa kamu davasına gerek olmaması sebebiyle takipsizlik kararı verir.

suç oluştuğunu düşünüyorsa eşiniz hakkında kamu davası açılabilir, ki 14 subatta mahkemeniz varsa dava açılmış demektir.
iddianame hakkında detaylı bilgi verebilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.

ayrıca bir şahsın adli sicil kaydına bakılarak suçlu/suçsuz diye nitelendirilmez.

öncelikle cevapladığınız için çok çok çok teşekkur ederim.. çok sağolun..
darp kesinlikle olmadı, eşim hakarette etmedi yanlız uvey ablası hakaret etti şeklinde mahkemeye başvurmuş tek şahide oğlu. oysaki kendisi eşim ve kayınvalidem hakkında ağır hakaretlerde bulundu. uvey ablası iddianamesinde eşimi hakaretle suçlamış. eşimin ailesinden kesin bilgileri alıp hemen yazayım size.. 14 yaşındaki cocuğun ve uvey ablanın suçlamalar eşimi suçlu buldurmaya yeter mi?? oysaki hiç bi suçu yok eşimin...

missavukat hanım biz avukat tutmalı mıyız?? dava kırklareli babaeskide olcak biz ankaradayız. Kayın validemin eşimin kardeşinin ve eşimin olayı mahkemeye anlatması yeterlimi?

missavukat hanım biz avukat tutmalı mıyız?? dava kırklareli babaeskide olcak biz ankaradayız. Kayın validemin eşimin kardeşinin ve eşimin olayı mahkemeye anlatması yeterlimi?

merhabalar,

öncelikle avukat tutmanıza gerek yok, ceza sınırı 5 yılın altında olduğu için müdafii zorunluluğu bulunmamaktadır.
ancak bir avukata başvurduğunuz takdirde daha iyi ve kısa yoldan sonuç alabilirsiniz.
Zira internet üzerinden verilen bilgiler ile dosyanın tamamının incelenerek verilecek bilgiler farklı olacaktır.

hakaret suçuna ilişkin dava hakaretin edildiği yer mahkemesinde görülecektir. dolayısıyla ifade vermek için davanın açıldığı yere gitmelisiniz,aksi takdirde zorla getirme kararı çıkacaktır eşiniz hakkında, yahut ikametgah adresiniz Ankarada ise talimat ile eşinizin ifadesinin alınmasına da karar verilebilir.

buraya yazdığım bilgiler genel bilgilerdir, sizden ayrıntı istememin sebebi buydu

tanık beyanları genellikle bu tür davalarda etkilidir.
eşiniz haricinde başka tanıklar varsa eşinizin hakaret etmediğine dair onları mutlaka tanık olarak dinletmenizi tavsiye ederim.

Haklarınızı Kaybetmemek İçin Mutlaka Bir Avukat İle Yüzyüze Görüşmelisiniz.
iyi günler.

benimde bi sorum olucak lütfen yardım edin.erkek arkadaşımla onun boşanma davası sürecinde tanıştık.3. duruşmada hakim davayı reddetti.davayı açan erkek arkadaşım.eski eşi boşanmak istemedigi için hakim davayı reddetti.istedigi para onu biliyoruz ama mantıklı bi miktar degil 50 binlira maddi 100 binlira manevi artı her ay 750 tl nafaka istiyo.kafayı yemiş yani.1 buçuk yıllık evli kalmışlar ve çocuk ta yok. biz şuan dava falan açmayı düşünmüyo beklicez.bu bekleme sürecinde bizi ögrenirse bi ilişkimiz oldugunu ögrenirse ne olur.lütfen bi akıl verin çok zor durumdayız.bitiremiyoruz ki bi başlangıc yapalım

Boşanma davası hakkında bilgi almak istiyorum...Arkadaşım eşinden boşanmak istiyor.6 yıldır birfiil ayrı yaşıyorlar farklı şehirlerdeler.Aralarında zamanında sıkıntılar yaşandığı ve eşi boşanmayı kabul etmediği için problmler çıktı.Ayrıca hastanede tedavi görüyor.Yani işin özü uzaktan vekalet vererk eşinin bulunduğu yani kendininde ikametgahı hala orada bulunduğu şehre gitmeden boşanma davası açabilirmi.Uzaktan vekaletle hiç gitmeden boşanma davası açabilirmi.Ayrıca vekalet vermek için ikametgahı olduğu şehirdenmi avukat tutmalı.Teşekkür ederim.

kadın o kadar tazminat istese bile hakim o kadar tazminata hükmetmez zaten.
davanın reddinden itibaren 3 yıllık süre içinde taraflar bir araya gelmezse, evlilik birliliği temelinden sarsılmış sayılır ve 3 yıl dolduktan sonra açılan boşanma davası kabul edilir.
kadın sonuçta hala resmi olarak evli, ilişkinizi öğrenirse zinadan dolayı boşanma davası açabilir eşine, manevi tazminata da hak kazanır. hatta kadın size de manevi tazminat davası açabilir...

davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesinde veya davacının veya davalının şu andaki yerleşim yeri mahkemesinde dava açılabilir. yani arkadaşınız şu an kendi yaşadığı yerde de dava açabilir. dava açmak veya yürütmek için bizzat o yere gitmesine gerek yok,sadece anlaşmalı boşanmak isterse bizzat gitmesi gerekirdi ancak anlaşmalı boşanma değil belli ki,dolayısıyla avukat aracılığıyla da dava açıp yürütebilir. vekaleti bulunduğu şehirdeki avukata verebilir, illa davanın açıldığı yerdeki avukata verilmesi gerekmez, sadece duruşma zamanları o avukat il dışına gidip gelmek zorunda kalır. ama dediğim gibi zaten arkadaşınız kendi bulunduğu yer mahkemesinde davayı açabilir, aynı şehirden bir avukata vekalet verebilir.

Yanlız ikametgahı daha ayrıldığı şehirde yani butarfa aldırmadı.Bir avukat arkadaşına danışmış oda eger burdan tutarsan çok pahallıya patlar her davada avukat 1500 km yol gidecek masraflı olur sana herkesde kabul etmez.sen burda ama avukatın eşinin olduğu şehirde bulmaya kalksan da herkes öle bi davayı almaz yani sen olmadan olmaz demiş.senin gidip savcılığa dilekçe vermen gerek,ordanda sana barodan bir avukat verirler vekaletini verip dönersin herşeyinle avukat ilgilenir parada ödemessin demiş...sanırımoraya gitmekden başka çaresi yok Birde ayrıca 6 yıldır evine adım atmamış sanırım bu boşanmasında olumlu bir etgendir...

Son düzenleme:
selam avukat arkadaşlar ben 2 sene önce bir zemin kat daire aldım 1 sene hiçbir sorun yoktu ama 1 senedir sürekli tıkanma oluyo genel tesisatın değişmesi lazımmış.kameralı sistemle baktırdım pimaşlarda kırılma var.verdiğim paranın hesabı yok haftada bir tıkanıyo ev zeminden su alıyo tesisatın yenilenmesi lazım binadakilar hiç oralı değiller kaç defa kapılarına gitim boş. bunları nereye şikayet edebilirim yaptığım bütün masrafların faturaları var konut siğortama baş vurdum sadece boya parası verdi.genel tesisata karışamıyoruz dedi.banyo tarafını değiştirdim ama mutfak tarafı kaldı orayıda siz yaptırıl artık gücüm kalmadı dedim kimse oralı değil. nereye şikayet edebilirim ümraniyede oturuyorum.saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…