benim bir sorum var eşim bi arkadaşına banka kredisi çekerken kefil olmuş ama kişi hapse girdi şimdi bankadan eşimi aramışlar görüşelim diye bu kişin eşinin üstüne arsası falan var evide dayalı döşeli bize haciz falan gelmeden onlara gelirmi yoksa direk bizemi gelir acil
ayy yaaa aynen bizimde böle bi sorunumuz var eşim bi arkadaşına bankadan kredi çekerken kefil olmuşş ona ulaşamamışlar yada atlatmış nasıl atlatmışsa borç bize geldi 2 sene ödedik borcu 5 milyar falandı en son eylülde kesinti bitmişti yani biz öle sanıyoduk ama bi kağıt daha gelmiş sanırım faiz borcu o borcun napacaz bilmiyoruz ya bıktık usandık .o arkadaşıyla ayrı şehirdeyiz telefonla arıyoz açmıyo msj atıyo bugn yarın diye oyalıyo 2 sene oldu.şimdi biz naapmalıyız o ödededğimiz parayı geri alabilrimiyz avukat arkadaşlarım allah için yardım edin napabilirz faiz borcunu o şahısın ödemesini sağlayabilirmiyiz?
ayy yaaa aynen bizimde böle bi sorunumuz var eşim bi arkadaşına bankadan kredi çekerken kefil olmuşş ona ulaşamamışlar yada atlatmış nasıl atlatmışsa borç bize geldi 2 sene ödedik borcu 5 milyar falandı en son eylülde kesinti bitmişti yani biz öle sanıyoduk ama bi kağıt daha gelmiş sanırım faiz borcu o borcun napacaz bilmiyoruz ya bıktık usandık .o arkadaşıyla ayrı şehirdeyiz telefonla arıyoz açmıyo msj atıyo bugn yarın diye oyalıyo 2 sene oldu.şimdi biz naapmalıyız o ödededğimiz parayı geri alabilrimiyz avukat arkadaşlarım allah için yardım edin napabilirz faiz borcunu o şahısın ödemesini sağlayabilirmiyiz?
merhabalar öncelikle böyle bir yer olduğunu öğrendiğim için çok mutlu oldum.benim sorum şu ben kirada oturuyorum bankadan iki kredi aldık biri25 bin diğeri 12bin lira 25 bin olan eşimin maaşından kesiliyor zaten ancak kredi kartlarını ödüyemiyoruz ve maaşına icra durumu söz konusu bu durumda kredi 863 falan ödeniyo ve maaş 1000 lira ikramiyesiz ve masaisiz neti kartlar için maaşa girerlerse ne kadar kesinti yapabilirler lütfen cevap yazar mısınız
eşinizin bordroda görünen net maaşının 1/4 U kesilir icra ile, maaşından kredinin ödenmesi icrayı etkilemez.
merhabalar arkadaşlar iyi geceler... avukat durumuyla ilgili bir sorum olacaktı benimde , boşanma hukuğuyla ilgili, yardımcı olursanız sevinirdim özetle ?
Merhabalar,Daha önce başka bir sayfaya da yazmıştım ama hala bir cevap alamayınca buraya da yazmaya karar verdim yardımcı olursanız sevinirim.
ben 13 yıllık evliyim.38 yaşındayım ve 5ve 4 yaşlarında iki oğlum var.Aslında eşimle çok ta yeni olmayan şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz ve ben artık hem kendim hemde çocuklarımın manevi olarak zarar görmememiz adına boşanmaya karar verdim.Eşim bunu istemiyor ama ben başka bir çıkar yolum olmadığına inanıyorum ne yazık ki.Benim sorularım şöyle,Ben çalışmıyorum maddi bir gelirim yok sadece eşim dışarıdan sigortamı ödüyor. 1.Nasıl boşanma davası açabilirim hangi evraklar gerekli?2. Oğullarımı asla bırakamam velayetleri kime verilir.?3.Oğullarım için gerekli nafaka tutarı nasıl belirlenir.?4. Bir de kafama takılan bir şey daha var daha önceden netten boşanma ve süreçleri ile araştırma yaparken yanlış hatırlamıyorsam bir yerde boşanma davasını açan kişinin haksız duruma düştüğü bundan dolayı da ne çocukları için velayet nede nafaka talebi olamayacağı gibi bir şeyler okumuştum.Doğruluk payı varmıdır?
5.Her boşanma davasında mutlaka tanık gereklimidir.?
İlginizden dolayı şimdiden teşekkürler.İyi günler diliyorum.
1- boşanma davasını sadece boşanma dilekçenizle masrafını ödeyip açabilirsiniz
2-yaşları küçük olduğu için herhangi bir sağlık probleminiz,içki kumar alışkanlığınız,ahlaksız yaşantınız vs olmadığı sürece size verilir
3- nafaka çoçuklarınızın ihtiyaçları doğrultusunda hakimin takdir edeceği bir bedeldir. ayrıca kendiniz içinde nafaka talep edebilirsniz
4- boşanma davasını kimin açtığı farketmez. sadece açan taraf masrafı karşılayan taraftır. duyduğunuz şey tamamen uydurmadır
5-boşanma davalarında en önemli şey tanıktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?