Avukat arkadaşlara sorum var

49714378, member: 807159"]Bende olaya çok başka yerden bakıp yorum yapacağım. Babanız borcuna karşılık evini haczetmesinler diye size veriyor. Siz boşanırsak kocam hak iddia eder mi diye kafa yoruyorsunuz. Peki babanızın borçlu olduğu kişilerin günahı ne ? Onlara yazık değil mi? Neresinden tutsam elimde kalıyor konu kusura bakmayın. Hepiniz hesap kitap peşindesiniz. Babanız evi size devredip alıcaklılarından kaçıracağına satıp borcunu ödeseymiş daha etik olurmuş. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacağım diye korkmazdınız böylece.ne diyeyim kişi kişiyi kendi gibi bilirmiş.. ailece heaapçı gördüm sizi kusura bakmayın.[/QUOTE]
Boyle dusunmekte haklısınız.
Babamın borcu bankaya.
Borç sebebi at yarışı ve iddaa.
Bütün parasını oyunlara yatırıyor.
Babam bu oyunlara para yatırmaya başlamadan önce kardeşime ve bana şuan oturduğumuz evleri aldı.ama onun üzerineydi.annem babama dediki;eğer kızlarımın evleri,senin bu aptallığın yüzünden giderse,sana hakkımı helal etmem dedi.babam oyüzden evleri üstümüze yaptı.
Benim hesapçı olmama gelince ; en yakın arkadaşımla kocasına imrenerek bakardık.kocası parmakla gosterilcek bir adamdı.çocukları oldu falan filan , deli aşık bunlar birbirlerine.adam ölüyor karısına.sonra öğrendikki adamın sevgilisi varmış asistanı.hemen arkadaşım mahkemeye verdi.adam beraber aldıkları evin hepsini bana verirsen öyle boşanırım dedi.biz şok olduk çünkü insani yönüde çok iyiydi.
Bunları görünce hayatta hiçbirşeye güven duymamam gerektiğini öğrendim.
Mutluyum şükür ama güvenemiyorum kimseye yüzdeyüz

çok mutlu evliliğiniz varsa neden bunları düşünüyosunuz ki? yorucu değil mi böyle hesap kitap yapmak?
Yorucu tabiki ama başıma gelirse daha çok yorulurum.
Tedbiri önceden almak gibi düşünün.

Ev, su anda evlilik birligi icerisinde edinilmis bir mal. Olasi bir bosanmada esiniz hak sahibi olur.

Sayet siz ,aslinda evi satin almadiginizi,evinizin karsiliksiz kazanim oldugunu ispat edebilirseniz ,karsiliksiz kazanimlarda es hak sahibi olamaz.Bunun ispati da ayri ve karisik bi konu.

Keske masrafi odeyip sorunsuz bi sekilde alsaydiniz evinizi.

Ben de araya kaynayabilir miyim?
Ben de bekarken bir ev aldım . Ev sat yaptı. Katalogtan almıştım evi. Neyse bir sene sonra nişanlandım ve resmi nikah yaptım. Ayni gün evin tapusunu da aldım.
Çok esprisini yapmıştım" ben hem evlendim hem evlendim". Diye
2, 3 ay sonra da düğünümüz oldu. Eşim bu evde hak sahibi mi ?

Ben de bekarken bir ev aldım . Ev sat yaptı. Katalogtan almıştım evi. Neyse bir sene sonra nişanlandım ve resmi nikah yaptım. Ayni gün evin tapusunu da aldım.

Evi almak icin odemelerinizi evlenmeden yaptiginizi varsayarak diyorum ki,hayir esinizin hakki yok.

O evinizi satip o parayla aldiginiz hicbir seyden de esiniz hak iddia edemez o sizin kisisel maliniz.

Ev, su anda evlilik birligi icerisinde edinilmis bir mal. Olasi bir bosanmada esiniz hak sahibi olur.

Sayet siz ,aslinda evi satin almadiginizi,evinizin karsiliksiz kazanim oldugunu ispat edebilirseniz ,karsiliksiz kazanimlarda es hak sahibi olamaz.Bunun ispati da ayri ve karisik bi konu.

Keske masrafi odeyip sorunsuz bi sekilde alsaydiniz evinizi.
Evet babam sağolsun ,iddaya ganyana vereceği parayı hibe yolu ile devir şeklinde yapsaydı kafam rahat olcaktı

Hayir degil

Konu sahibi, ev icin odenmis bir banka dekontu yok. Tapudan alirken tapunun uzerine birsey yazdilar mi? Eger tapuda direk satis gibi birsey yazmiyorsa banka dekontu da olmadigindan esiniz birsey ispat edemez, evde hak iddia edemez.

Bu konuda bilgi sahibi değilim ama o dönemdeki hesap dökümlerini elinizde tutsanız iyi olur, babanızın ve sizin. Böylece en azından para geçmediğine dair bir kanıtınız olmuş olur.

Umarım hiç gerek kalmaz tabii ki :)

Dekont olmasına gerek yok elden nakit verdim, birikmiş param vardı onunla aldım diyebilir. Eşin hak sahibi bu evde. Ancak hak iddia etmediğine dair bir anlaşma imzalarsa hak iddia edemez.

Keşke bunu evi üzerinize almadan önce düşünseydiniz. Herşey mümkün kimse boşanırız diye evlenmiyor sonuçta olabilir yani ve evet hak iddia eder sonucta satın alınmış görünüyor. Yani evi mirasçı olarak size verebilirdi noterde o da vefatından sonra sizin olurdu tabi allah uzun ömür verain babanıza, bu durumda eş hak iddia edemiyor olurdu. Neyse geri babaya verebilirsiniz boşanmak istediğinizde eşinize dava açmadan birkaç ay evvel:)) mal kaçırma gibi durmaması için ne yapmak gerek bilmiyorum tabi de. Onu da o zaman düşünürsünüz.

İspatlarsınız olamaz düğününüz geç olmuş evde sizin üstünüze o zamanki ödemeniz de banka munasebetiniz olmuştur muhtemelen ordan da ispatlarsınız geçmişe dönük bilgi veriyor bankalar

Back
X