• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaşlarr yardım edermisiniz yada konuyu bilenler ...!

Beni neden hedef olarak gördünüz anlayamadım ancak bildiğim kadarıyla kanunen velayet annede bile olsa evlendiğinde nafakanın iptali istemiyle karşı dava açılırsa nafaka iptal oluyor.Bunu bir avukata danışın isterseniz hemen de kızmayın.Biyolojik babalığın herşey olmadığını gayet iyi biliyorum.

Ben bildiğimi yazdım sadece bu kadar.Haklısınız sonraki mesajını simdi gördüm çocuk için nafaka devam eder.Yanlış biliyormuşum sayenizde öğrendim.Teşekkür.

Başkası içinmi yazıyosn demişsin ben araştırdım ben evlensemde çocuğuna nafaka vermek zorunda bana nafaka veriosa kesilir hedef falan almadım sadece sinirlerim çok bozukk arkadaşım..sende söylemişsin biyolojik babası başkada bi b.ka yaramıyo

Hiç bişey yapamaz sizi kotkutuyor aklınca davadan vazgeçin diye. Bakalım yeni eşi çoçuğu isteyecekmi. Emin olun istemez.
Davanızdan sakın vazgeçmeyin sorumluluğu neyse eşşek gibi yapacak. 18 yaşına kadar nafakasını verecek. Okulu devam ediyorsa bitene kadar vermek zorunda.

Bir anneyi korkutmanın en kolay yolu çoçuğu alırım demek al bakalım nasıl alıyorsan meraklı olsaydı önceden alırdı. Sen kararından vazgeçme sakın.

Canım benim ağzın bal yesinnn :16: biliyorum ama içimde ya alırsa diye bir korku var :50: tebligata karşı çok kapsamlı cvp yazıcam şahitlerimde var ki an büyük şahidim evladımm içine kapandı :50: psikolojisini bozdular diye dava açabilirmiyim diye danışıcam.

turkiyede asla asla demeyin, öyle manyak erkekler varki, cocugunu ömrü boyunca göremeyen anneler var, sırf anne görmesin diye cocugu ülke dışına çıkaran
psikopatlar var. Hele birde dogulu ise o bölgede sittin sene arasan cocugu bulamazsın hele birde erkekse yuzunu göstermezler, en kötüsü yaşı kucuk bir cocuga
seni vurdururlar, o zaten yaşı kucuk oldugundan bir sure sonra dışarı cıkar. Ama normal şartlarda bir babanında anne kadar hakkı vardır cocuk ustunde.
Bu arada bir avantajıda saglam bir avukatı varsa BUGUNE DEK AKLI NERDEYMİŞ, neden daha evvelden acmamış gibi konu uzeriden davayı uzatabilirler.
Bu surede eger maddi kayıba ugramadıysan (iş kaybı), eski eşin nafaka olayını sürüncemeye bırakabilir.

Yok uğramadım ama eşim uğradı arkadaşım kirada oturduğumu falan belirttim polis çağırdığında .

2 Avukatla görüştüm zaten çocuğa sorulacak diyo çocuk istemiyorum derse olay biter.çünkü 12 yaşında kendini ifade edebilir.dediler.

maddi kazancınız olduğundan ve çocuğa 6 yıldan beri baktığınızdan ayrıca çocuğunuz 12 yaşında olup sizinle kalmak istediğini ifade edebileceğinden dolayı velayeti babaya vermeyeceklerdir
sizin açtığınız nafaka davası da haklı bi dava, aksini iddia ediyosa eski eşin bunu kanıtlaması gerekli (yardımcı oldum, şunu bunu aldım diyosa faturalarını sunması gerekli)
ayrıca sizin yeniden evlenmiş olmanızın çocuğunuzun nafakası ile alakası yok
ayrı yaşayan evli eşler bile hem kendi hem çocuğu için nafaka talep edebiliyorlar

ve de tanık konusuna katılıyorum, çocuğun 6 yıldır sizin velayetiniz altında olduğunu, sizin ona iyi baktığınızı, babasının hiçbir maddi manevi faydası olmadığını bizzat gören kişilerin ifadeleri çok daha etkili olacaktır

2 Avukatla görüştüm zaten çocuğa sorulacak diyo çocuk istemiyorum derse olay biter.çünkü 12 yaşında kendini ifade edebilir.dediler.

Kesinlikle öyle çocuğa bakabiliyorsan zaten çoğunluk hep anneye verilir vekalet.
Hem keşke bu kadar geç kalmasaydın bu nafaka için donuna kadar al mümkün oldukça yüksek fiyat talep et tabi avukat arkadaşlarının tavsiyeleri ışığında:3:

Kesinlikle öyle çocuğa bakabiliyorsan zaten çoğunluk hep anneye verilir vekalet.
Hem keşke bu kadar geç kalmasaydın bu nafaka için donuna kadar al mümkün oldukça yüksek fiyat talep et tabi avukat arkadaşlarının tavsiyeleri ışığında:3:

Nafaka maaşın 3/1 derler yani yüksek maaşı yoksa çok yüksek nafaka veremez eger konu sahibi arkadaşımız çok yüksek nafaka isterse mahkeme uzayabilir belki maaşına oranla hakim belirler kurallar geregi karşı tarafın istedigi gibi nafaka ödenmiyor

Nafaka maaşın 3/1 derler yani yüksek maaşı yoksa çok yüksek nafaka veremez eger konu sahibi arkadaşımız çok yüksek nafaka isterse mahkeme uzayabilir belki maaşına oranla hakim belirler kurallar geregi karşı tarafın istedigi gibi nafaka ödenmiyor

onun için alabildiğin kadar dedim:) alabileceği mümkün olan en yüksek tutarı istesin diye :)

nafakayı vermıyorsun nufusundan dusursun..s....z..
bende eskı esıme dava acacagım yanı yenı esım acacak
oglumu evlatlık edınmek ıcın
gereklı sartların yerıne getırılmesını beklıyoruz
kı dava uzamasın
hem maddı manevi babalık yapmasınlar hemde onların soyadlarını tasısınlar oldu yaaaaaa

Arkadaşlar ben nafaka ile ilgili cevabımı yazdım dün dosyaya eklediler karşı tarafada gidecekmiş şimdi velayet ile ilgili tebliğ gelmiş muhtardan alıcam bugün korkuyorum :50: çocuğumu benden alıcaklar diye bunun için avukat tutucam kesin ben olucak gibi değil dün görüştüm uzmanları gönderceklermiş bizim oturduğumuz yere gelip soruşturacaklarmış yok soruşturcaklarından korktuğumdan değil iyi var düşman varrr :26: sonrasındaki süreç nedir ?

Arkadaşlar ben nafaka ile ilgili cevabımı yazdım dün dosyaya eklediler karşı tarafada gidecekmiş şimdi velayet ile ilgili tebliğ gelmiş muhtardan alıcam bugün korkuyorum :50: çocuğumu benden alıcaklar diye bunun için avukat tutucam kesin ben olucak gibi değil dün görüştüm uzmanları gönderceklermiş bizim oturduğumuz yere gelip soruşturacaklarmış yok soruşturcaklarından korktuğumdan değil iyi var düşman varrr :26: sonrasındaki süreç nedir ?

korkacak bırşey yok cnm. polis arkadaşlar gelıp senın ekonomık durumunu vs araştıracaklar sadece. sonra çoçuğun 12 yaşında olduğu için Mahkeme bırgun verecek ve uzmanla göruşup fıkrını alacak. avukatın seni bılgılendırır zaten. nafaka davası açtığın ıçın bu davayı sana açması bıle kotu nıyetını gösterıyo. bunu kullanacaksın avukatın kullanacak
sadece tebliğden ıtıbaren 2 haftalık suren olduğu için bır an once avukat tut.

sibelim sağooll
Şimdi sormak istediğim bişey var mahkemede çocuğu benden ne diye isteyecek bana ne gibi ithamda bulunabilirki ?
çocuğumun okulu ile bişey yazamaz teşekkür aldı oğluşum ben alamazsam anam alır hiç bişeyini eksik etmezz o hayvan görme günlerindee bile görmedi aramadı sormadı çocuğunu düğününe bile çağırmadı utandı.Şimdi ne diyecek ??

sibelim sağooll
Şimdi sormak istediğim bişey var mahkemede çocuğu benden ne diye isteyecek bana ne gibi ithamda bulunabilirki ?
çocuğumun okulu ile bişey yazamaz teşekkür aldı oğluşum ben alamazsam anam alır hiç bişeyini eksik etmezz o hayvan görme günlerindee bile görmedi aramadı sormadı çocuğunu düğününe bile çağırmadı utandı.Şimdi ne diyecek ??

bırşey demesıne gerek yok. velayetı talep etmesı yeterlı. bu arada Hakim bi uzmanın evınızı yaşadığınız ortamı incelemesini talep edebılır.bu durumda gelır bakar rapor tutar gıderler. telaşlanma doğal ol

iyide biz çalışan insanlarızz biz varken nasıl denk getircek bilmiyorum zaten kalemdede dediler uzmanlar semtinize gidecek soruşturma yapıcak.onun çalışmıyo olması problem değilmi peki ?

iyide biz çalışan insanlarızz biz varken nasıl denk getircek bilmiyorum zaten kalemdede dediler uzmanlar semtinize gidecek soruşturma yapıcak.onun çalışmıyo olması problem değilmi peki ?

gun verırler ona gore gelırler. eski eşiniz çalışmıyor mu .... bu durumda zaten boşuna telaş yapıyorsunuz. boş gezenın boş kalfasına çoçuk teslım edıldığıı ne zaman görulmuş. bunları tektek avukatınıza anlatın. davaya cevap dılekçesi çok onemlı unutmayın.

normal şartlarda burada yazdıklarına göre hicbir şekidle cocugunu senden alamazlar. Cocuk konusunda öncelik daima annenindir. Ancak annenin kotu alışkanlıgı
(alkol ve uyuşturucu) var ise yada bir sekilde sizin yasak ilişkinizi var ise (sakın alınmayın olasılıkları diyorum), yada cocugunuza bakamayacagınızı ispatlar ise
(mesela alışverişde sık sık cocugu kaybeden unutan), yada cocugu o evde olan sebepler yuzunden okulda basarısız olan gibi bazı sebepler yuzunden ancak
sizden alabilirler, ama dedim ya yukarda okuduklarıma göre bunların hicbiri sizde yok bu yuzden endişe etmeyin ve yasal süreci vakit kaybetmeden avukatınızla
tamamlayın.

gun verırler ona gore gelırler. eski eşiniz çalışmıyor mu .... bu durumda zaten boşuna telaş yapıyorsunuz. boş gezenın boş kalfasına çoçuk teslım edıldığıı ne zaman görulmuş. bunları tektek avukatınıza anlatın. davaya cevap dılekçesi çok onemlı unutmayın.

Ticari takside çalışıyor sigortası bile yok biraz önce sigorta sorgulaması yaptım hala sigortası görünmüyor ..Evi falanda yok biliyorum yanii...birde mahallede annesi konuşuyormuş evde herkes evlendi ben bakmak istiyorum diyomuş yok evladını istese yanına alıcak olsa bile tamam derdim bu bana karşı dava annesinin evinde bakıcakmışş bu yaniii

senin gelirin ve sigortan oldugu sürece yani maddi acıdan cocugunu bakabildigin surece ayrıca cocugun seni istedigi surece 2 dunya bir araya gelse hicbir
hakim sizi ayırmaz. Ya tv de izlemiyormusunuz ne dayakcı annelere cocukları geri veriyor hakimler sizinkini mi alacaklar.

senin gelirin ve sigortan oldugu sürece yani maddi acıdan cocugunu bakabildigin surece ayrıca cocugun seni istedigi surece 2 dunya bir araya gelse hicbir
hakim sizi ayırmaz. Ya tv de izlemiyormusunuz ne dayakcı annelere cocukları geri veriyor hakimler sizinkini mi alacaklar.

Bilmiyorum bazen insanlar haklıyken haksız durumada düşebiliyor.

Back
X