Avukat dolandırıcı mı

Geronimoo

Okçu'nun önünde saygıyla eğil
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
1.501
1.036
53
41
Merhaba hanımlar yakınım trafik kazası sonucu vefat etti aile iki avukat tutmuş kaza parası için avukatlar vekalet istemiş ücreti çekmek için 130 bin para kazanmış akrabam ama paranın 70 binini avukatlar alıcak mış yeni ögrenmişler nasıl bir yol izlenmesi lazım bilenler varmı teşekkürler

Dava için avukatla ücret de anlamışlar mi.
Mesela tazminat davalarında avukatlar kazanılan paradan belli bir miktar alıyorlar
Ona göre anlaşma yapılıyor.kazanilan paranın yüzde 8 i gibi.

Merhaba hanımlar yakınım trafik kazası sonucu vefat etti aile iki avukat tutmuş kaza parası için avukatlar vekalet istemiş ücreti çekmek için 130 bin para kazanmış akrabam ama paranın 70 binini avukatlar alıcak mış yeni ögrenmişler nasıl bir yol izlenmesi lazım bilenler varmı teşekkürler
Avukat başta hissesini söylüyor bizimde nerden biliyorum bahçeden benzin borusu geçti alamadik avukat ben o parayı alırım fakat şu kadar benim dedi kabul etti vekaleti dosyaya başlamadan önce aliyorlar

Dava için avukatla ücret de anlamışlar mi.
Mesela tazminat davalarında avukatlar kazanılan paradan belli bir miktar alıyorlar
Ona göre anlaşma yapılıyor.kazanilan paranın yüzde 8 i gibi.
Hiç bilmiyor lar babaları avukatları tutmuştu 1 sene önce baba da vefat etti yeni ögrenmişler onlarda avukatların bu kadar para istedimi

Avukat başta hissesini söylüyor bizimde nerden biliyorum bahçeden benzin borusu geçti alamadik avukat ben o parayı alırım fakat şu kadar benim dedi kabul etti vekaleti dosyaya başlamadan önce aliyorlar
Hmm ücret baya fazla geldi bize

Bu gibi davalarda olanlar şöyle.
1 avukatla yüzde üzerinden hisse ile anlaşıyoruz.
2 vekalet vekalet veriyoruz.
3 sözleşme imzaliyoruz orada ne kadar hisseyle anlastigimiz yazıyor.(%10 gibi)
4 davayı kazanınca mesela 100 bin kazandık avukat 10 bini otomatik alıyor.
Ayrıca masrafları düşüyor mesela 3 bin.
Size 87 bin veriyor.

Şimdi canım benim gorumcemi işyeri ile tazminat davası vardı.avukatla anlaştı.davadan yaklaşık 80 bin kazandı.
Gorumcemin eline geçen rakam 60 bin kadar belki biraz daha az.
Bu olay 4 yıl kadar önce oldu dusun yani.suan olsa belki alacağı 40 bin olurdu.

Bu gibi davalarda olanlar şöyle.
1 avukatla yüzde üzerinden hisse ile anlaşıyoruz.
2 vekalet vekalet veriyoruz.
3 sözleşme imzaliyoruz orada ne kadar hisseyle anlastigimiz yazıyor.(%10 gibi)
4 davayı kazanınca mesela 100 bin kazandık avukat 10 bini otomatik alıyor.
Ayrıca masrafları düşüyor mesela 3 bin.
Size 87 bin veriyor.
Peki sizce 70 bin normal mi hiç bilmiyoruz

Avukatla sözleşme imzalamışlar mı?
Yüzde 25 den fazla alamaz avukat. Kanunen yasak suç işlemiş olur.
70 bin çok fazla. Yüzde 50 sinden fazlası yani.
Sözleşme yapılmadıysa zaten kanunen belirlenen tarife üstünden avukatlık ücreti alır.
biraz araştırın, hemen 70 bin ödemeyin çok fazla.
Ayrıca iki avukat aynı davaya bakamaz bildiğim kadarıyla.
Vekaleti iptal etme hakkınız var .

Öncelikle basiniz sag olsun.
Muge Anli` da boyle bi olay vardi Hasan Kiraz mi neydi nette belki aciklama ornek vardir. Sigortacilar ve avukatlar kaza magdurlarinin paralarina cokuyorlardi cete gibi bir sey olmuslardi.

Avukat bir masraf alir ama yarisina cokmek ne demek. Guvenmedigim avukata vekalet vermezdim cunku o para kaza sigortasi tarafindan magdur aileye her sekilde yatar niye avukat ceksin de bana yatirsin niye araciya ihtiyac duyulsun, anlasmazlik mi var? Emin degilim ama boyle kalmis aklimda.

Edit: vekaleti iptal edin avukati azledin guvenmiyorsaniz

Avukatla sözleşme imzalamışlar mı?
Yüzde 25 den fazla alamaz avukat. Kanunen yasak suç işlemiş olur.
70 bin çok fazla. Yüzde 50 sinden fazlası yani.
Sözleşme yapılmadıysa zaten kanunen belirlenen tarife üstünden avukatlık ücreti alır.
biraz araştırın, hemen 70 bin ödemeyin çok fazla.
Ayrıca iki avukat aynı davaya bakamaz bildiğim kadarıyla.
Vekaleti iptal etme hakkınız var .
2 avukat tutulmuş yüzde 25 den ikisi yüzde 50 yapıyor.
Birde üstüne masraflar eklenince yarısından fazlası gidiyor.
Sözleşme dava başlasam imzalanmak durumunda.orada en yüksek tarifen imza atılmış muhtemelen.
Kazanılan meblağı aynı anda avukat çeker.masraflari ve ücreti alır.kalank verir.
2 avukat değil 5 avukat bile aynı davaya bakabilir.sadece birinin mazereti varsa diğeri ilgenir gibi durumlar var.

Normal bence çünkü hayrına bakmıyorlar davaya neticesinde bu avukatları siz mi buldunuz onlar mı sizi buldu ? Nasıl anlaştınız yüzde kaç anlaşıldı bunlar önemli mesela biz çok büyük bir kaza geçirdik üç beş araç birden vefat vardı sakatlananlar vardı zaten olay tv gazetelere düşer düşemez ertesi gün avukatlar kendi nasıl buldularsa bizi aramaya başladılar işte o zaman konuşuluyor yüz yüze geliyorsunuz adam diyor şu kadar kazanırız ama şu kadarını alırım büyük ihtimal size de söylemişlerdir bunu zaten anlaşmadan davayı almaz diye düşünüyorum

Back
X