Avukat dolandırıcı mı

Merhaba hanımlar yakınım trafik kazası sonucu vefat etti aile iki avukat tutmuş kaza parası için avukatlar vekalet istemiş ücreti çekmek için 130 bin para kazanmış akrabam ama paranın 70 binini avukatlar alıcak mış yeni ögrenmişler nasıl bir yol izlenmesi lazım bilenler varmı teşekkürler
Böyle durumlarda avukat bir yüzdelik belirler ve dava kazanılınca o yüzdeliği alır. Keşke avukat tutmadan kendileri uğraşsaymış. Öyle de yapılabilliniyor. Kardeşim de sigortadan kazadan sonra para almak için dava açtı. Prosedürü öğrenip davayı kendisi açtı. Evrakları kendisi topladı. Avukat davayı kazanırlarsa %50 istemişti.

Yani ben sadece ad soyad alakalı bir dava açtım ve avukat tuttum normal dava ve masraflar 15 bin TL.
Avukat tanıdık olduğu için 6 bin TL kadar ödedim.
Sadece bir celselik bir dava için.

Avukatlarla yaptiklari sozlesme var mi? Sozlesmede ne yaziyor? Bastan ne kadar konusmuslar? Mesrla yuzde kac oraninda anlasmislar? Avukatlik ucreti 60 000 tutmaz ki. Avukat davaya bakmak icin olan ucreti alacakti, bir de davayi kazaninca karsi taraftan da avukatlik ucreti aliyordu. Bence hakkinizi aramalisiniz. Bu 60 000 ne parasi? Iki kisi de olsa bir davaya bakmak icin tek dava ucreti veriliyor bildigim kadariyla. Cunku tek dosya. Davaya da ikisi birden mi girmis yoksa donusumlu mu? Bence baska bir avukata danisin. Icradan baktiniz mi gercekten 130 000 tl mi yatmis? Daha oncedrn dosya masrafi icin para odediyseniz 130 000 tl deki dosya masrafi, bugune kadar ki faiz sizin. Avukat oradan avukatlik ucretini alir, ki icrada kalem kalem yazar zaten avukat ucreti su, faizi bu diye. Ancak aranizdaki anlasmayi bilmiyorum tabi.

Hayır ya, hiç normal değil. Avukatin komisyon oranı yüzde 25ten fazla olamaz diye biliyorum.
İlk anlastiklarinda sözleşmeyi yüzde kaç komisyon olarak imzalamislar? %50 yazan bir kagida imza atmış mi???
Bence hemen bugün cimer'e falan yazsınlar , bir hukuksuzluk varsa (ki var gibi görünüyor) onlar ilgilenir. Normalse de en azından bir devlet görevlisi normal der, arkadaşınin içi rahat eder. (avukatların ismini hatirlamiyorsa e devlete girsin, vekalet sorgulamadan bulsun isimleri. İletişime girdiği telefonları falan da yazsın şikayetinde.)
Bu arada parayı şoförün sigortadan mi almislar yoksa ceza davasından mi? (Bilmiyorsa yine e devlette vatandaş uyap'tan 'dosya sorgulama' kısmından baksın, sonuçlanmis ceza davası varsa çıkar orada)
Eğer sigortadan almışsa muhtemelen kendilerine hukuk sirketi diyen ama sadece vekalette avukatın olduğu, çantacı diye tabir edilen tekinsiz adamlar tarafından isletilen bir yer olma ihtimali çok yüksek. Piyasa onlarla dolu .
Cimer'e yazınca tutuşurlar, merak etmeyin.
Hatta bence böyle hukuksuz bir yerse o para onlarin eline daha önceden gelmiş olup birkaç ay haber vermemiş bile olabilirler (faizde falan değerlendirmek icin) ki bu da suç. Hangi sigortaysa onu arasin 'benim ödememi tam olarak hangi tarihte ne kadar olarak yaptınız?' diye. Eğer dediğim gibi bir gecikme varsa cimer'e onu da yazsin.
Böyle seyler vekalette yazan avukatın başını yakar :)
Benim onerilerim bu yönde. Cimer'e yazsın,hatta gerekirse karakola gitsin ifade verip şikayetçi olsun. Bir sekilde ugrassin. Alır bence hakkini. Böyle yerler sorun çıkartan insan görünce hemen yelkenleri suya indiriyorlar benim bildiğim, azıcık dişli olsun, şikayet ettiğini falan soyleyip sinirli konuşsun ... Alacağına inanıyorum kalan parasını

Ben bosanirken bir avukatla gorusmustum. Onlar hukuk burosuydu. Birodaki avukatkardan hepsine vekalet vetmemi soyledi, o an kim uygunsa o giriyormus durusmaya yoksa hepsi birden degil. Ve avukat ucreti disinda tazminatin yuzde bilmem kacini aliriz demislerdi. Yanlis hatirlamiyorsam yuzde 25 idi galiba. Ben vazgectim. Sonra baska bir avukat buldum. Sadece avukat ucreti odedim. Bosanma bitince zaten karsi taraftan da ucret almisti. Onun disinda dosya masraflari, bilir kisi ucretini falan hep ben odedim. Bir de tazminatin yuzde bilmem kacinj devlet aliyor, ceza evi falan yaptirmak icin. Bir miktar eksik almistim bosanma tazminatini.

Avukatla sozlesmeniz yoksa sadece kanunen belirlenen miktari odeyin. Isterseniz noterden azilname cikartip bir kopyasini iadeli taahhutlu avukata gonderin. Bu iste bir gariplik var. Yarisini alamaz avukat. Bu suc. Bir de vekalet verirken iki kisiye verseniz de davaya ikisi birden girmemustir. O gun kim uygunsa o girmistir. Iki kisi diye ikisine de ayri ayri verilmez. Tek dava, tek dosya. Baroya danisin sorun ogrenin. Gerekirse avukatiniza da dava acabilirsiniz bu konuda.

Öncelikle basiniz sag olsun.
Muge Anli` da boyle bi olay vardi Hasan Kiraz mi neydi nette belki aciklama ornek vardir. Sigortacilar ve avukatlar kaza magdurlarinin paralarina cokuyorlardi cete gibi bir sey olmuslardi.

Avukat bir masraf alir ama yarisina cokmek ne demek. Guvenmedigim avukata vekalet vermezdim cunku o para kaza sigortasi tarafindan magdur aileye her sekilde yatar niye avukat ceksin de bana yatirsin niye araciya ihtiyac duyulsun, anlasmazlik mi var? Emin degilim ama boyle kalmis aklimda.

Edit: vekaleti iptal edin avukati azledin guvenmiyorsaniz
Siz Sagolun

Merhaba hanımlar yakınım trafik kazası sonucu vefat etti aile iki avukat tutmuş kaza parası için avukatlar vekalet istemiş ücreti çekmek için 130 bin para kazanmış akrabam ama paranın 70 binini avukatlar alıcak mış yeni ögrenmişler nasıl bir yol izlenmesi lazım bilenler varmı teşekkürler

% 50 e tekabül ediyor o ne ya takipçi dedikleri mi ne var onlara mı verdiniz onlar resmen dolandırıcı, bizimde başımızda var biz %17 e verdik ki öncesinde en yakın akrabamız sigortacıydı onun tanıdığı takipçiye (kaza hasar danışmanlık diye geçiyor) %20 e, hiç bir işlem yapmamışlar geçen yıl tam pandemi dönemi girdi araya istanbulda bir avukatlık bürosuyla çalışıyorlarmış avukatlardan hiçbir bilgi alamıyorduk telefonları açmıyorlardı, bizde istanbuldan vekaleti alıp kendi memleketimizde avukat bulduk, neler neler yaşadık noterde azilname diyorlar onda 10 tane avukat atamışlar istanbuldaki büro resmen %10 luk şekilde kardeşimin parasını bölüşeceklermiş verilmiş sadakamız varmış ki direkten döndük, telefonlarımızı açmayan takipçi ve avukat vekaleti onlardan aldık diye tehdit etti bizi üstüne sürekli para isteyip durdu masraflarımda masraflarım diye, hiçbir işlem yapılmamış biz vekaleti başka avukata verince işleme başlamışlar
Resmen dolandırıcılık dikkatli olun iyice araştırın tanıdığınız bildiğiniz avukatlara sorun, insanların acısından faydalanıyorlar yardım ayağına soyuyorlar resmen.

Bu meblag hic normal değil. Gidin paranızı kendiniz cekin. Arastirin. Varsa bir haksızlık baroya şikayet edin

2 avukat tutulmuş yüzde 25 den ikisi yüzde 50 yapıyor.
Birde üstüne masraflar eklenince yarısından fazlası gidiyor.
Sözleşme dava başlasam imzalanmak durumunda.orada en yüksek tarifen imza atılmış muhtemelen.
Kazanılan meblağı aynı anda avukat çeker.masraflari ve ücreti alır.kalank verir.
2 avukat değil 5 avukat bile aynı davaya bakabilir.sadece birinin mazereti varsa diğeri ilgenir gibi durumlar var.
Benim bildiğim kadarıyla aynı davaya iki ayrı avukat bakamaz. Bir avukat diğerine kendisi adına yetkilendirme verebilir. O zaman da zaten ayrı ücret alınmaz. En fazla yüzde 25 alınır kendi aralarında bölüşürler bir şekilde.
Yani avukatların ortak olması lazım ki birinin mazeretli varken diğeri gidebilsin duruşmaya.
yoksa birbirinden bağımsız iki avukat nasıl birinin yerine gitsin.
130 binlik davadan 70 bin alamazlar.

Benim bildiğim kadarıyla aynı davaya iki ayrı avukat bakamaz. Bir avukat diğerine kendisi adına yetkilendirme verebilir. O zaman da zaten ayrı ücret alınmaz. En fazla yüzde 25 alınır kendi aralarında bölüşürler bir şekilde.
Yani avukatların ortak olması lazım ki birinin mazeretli varken diğeri gidebilsin duruşmaya.
yoksa birbirinden bağımsız iki avukat nasıl birinin yerine gitsin.
130 binlik davadan 70 bin alamazlar.
Bu dava da hisse üzerinden anlaşma yapılıyor.mebla yüksek olduğu için aldığı pay yüksek oluyor.
Zaten 40 bin civarı olması bence normal.
2 avukat tutulabiliyor canım.
2 ayrı vekalet ile yapılıyor.ikiside yüzde 25 aldilarsa ki öyle görünüyor aldıkları ücret tam oluyor.
Hatta bir dava da 3 avukat görmüştüm.ama bu maddi olarak çok yüksek.yani ben olsam tek avukatla hallederim.cok gereksiz bir işe girmisler.
Masraf da ikiye katlanmış.

Bu dava da hisse üzerinden anlaşma yapılıyor.mebla yüksek olduğu için aldığı pay yüksek oluyor.
Zaten 40 bin civarı olması bence normal.
2 avukat tutulabiliyor canım.
2 ayrı vekalet ile yapılıyor.ikiside yüzde 25 aldilarsa ki öyle görünüyor aldıkları ücret tam oluyor.
Hatta bir dava da 3 avukat görmüştüm.ama bu maddi olarak çok yüksek.yani ben olsam tek avukatla hallederim.cok gereksiz bir işe girmisler.
Masraf da ikiye katlanmış.
Yani iki avukat da baksa beş avukat da baksa toplam da yüzde 25 den fazlasını alamazlar bunu anlatmaya çalışıyorum. Avukatlar ortak olabilir tabi ama her birine ayrı ücret ödenmez.
Ayrı ayrı sözleşme imzalattılarsa aynı dava için suç işlemişler demektir.
Avukat değilim ama benim bildiğim kadarıyla böyle.
Hem yakınlarını kaybetmiş insanlar hem de dolandırılmalarına üzülürüm yani bir terslik var bu işte.

Yani iki avukat da baksa beş avukat da baksa toplam da yüzde 25 den fazlasını alamazlar bunu anlatmaya çalışıyorum. Avukatlar ortak olabilir tabi ama her birine ayrı ücret ödenmez.
Ayrı ayrı sözleşme imzalattılarsa aynı dava için suç işlemişler demektir.
Avukat değilim ama benim bildiğim kadarıyla böyle.
Hem yakınlarını kaybetmiş insanlar hem de dolandırılmalarına üzülürüm yani bir terslik var bu işte.
Şimdi benim avukatım da ortak çalışıyor.
İki kişi ilgilendiler dava için.ama tek ücret ödedim.tek sözleşme imzaladım.
Ama bu kaza davalarında yada tazminat davalarında ücretler havada uçuştuğu için birden fazla prosedür uygulanıyor
Bu işle ilgilenen kişi vefat etmiş.yoksa nasıl anlaşıldığı belli olurdu.
İnşallah dolandirilma durumu olmamıştır.
Aslında bu durumu başka bir avukattan,yada adliyeden görebilirler.

Teşekkür ederim herkese burda yazanları anlattım ama razı olmuşlar çünkü sözleşme avukat hiçbir şey hakkında bilgi sahibi değiller maalesef baba da ölünce böyle oldu bu dünyanın öbür dünyası da var sonuçta

Peki sizce 70 bin normal mi hiç bilmiyoruz
Hayır hiç de normal değil, avukatlık asgari ücret tarifesine göre avukat hiçbir şekilde %25’ten fazlasını isteyemez. İsteyeceği ücret %10 ile %25 arası olur, bu oran dışında alması yasaktır. İster 1 avukat olsun ister 10 avukat olsun, ücret avukat sayısı ile değil dava sayısı ile belirlenir.

Back
X