Hayır ya, hiç normal değil. Avukatin komisyon oranı yüzde 25ten fazla olamaz diye biliyorum.
İlk anlastiklarinda sözleşmeyi yüzde kaç komisyon olarak imzalamislar? %50 yazan bir kagida imza atmış mi???
Bence hemen bugün cimer'e falan yazsınlar , bir hukuksuzluk varsa (ki var gibi görünüyor) onlar ilgilenir. Normalse de en azından bir devlet görevlisi normal der, arkadaşınin içi rahat eder. (avukatların ismini hatirlamiyorsa e devlete girsin, vekalet sorgulamadan bulsun isimleri. İletişime girdiği telefonları falan da yazsın şikayetinde.)
Bu arada parayı şoförün sigortadan mi almislar yoksa ceza davasından mi? (Bilmiyorsa yine e devlette vatandaş uyap'tan 'dosya sorgulama' kısmından baksın, sonuçlanmis ceza davası varsa çıkar orada)
Eğer sigortadan almışsa muhtemelen kendilerine hukuk sirketi diyen ama sadece vekalette avukatın olduğu, çantacı diye tabir edilen tekinsiz adamlar tarafından isletilen bir yer olma ihtimali çok yüksek. Piyasa onlarla dolu .
Cimer'e yazınca tutuşurlar, merak etmeyin.
Hatta bence böyle hukuksuz bir yerse o para onlarin eline daha önceden gelmiş olup birkaç ay haber vermemiş bile olabilirler (faizde falan değerlendirmek icin) ki bu da suç. Hangi sigortaysa onu arasin 'benim ödememi tam olarak hangi tarihte ne kadar olarak yaptınız?' diye. Eğer dediğim gibi bir gecikme varsa cimer'e onu da yazsin.
Böyle seyler vekalette yazan avukatın başını yakar :)
Benim onerilerim bu yönde. Cimer'e yazsın,hatta gerekirse karakola gitsin ifade verip şikayetçi olsun. Bir sekilde ugrassin. Alır bence hakkini. Böyle yerler sorun çıkartan insan görünce hemen yelkenleri suya indiriyorlar benim bildiğim, azıcık dişli olsun, şikayet ettiğini falan soyleyip sinirli konuşsun ... Alacağına inanıyorum kalan parasını