• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat hanımlar bakarmısınız

Kiyametyaklasti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
111
32
18
33
Hayırlı geceler
Eşim 20 yıl boyunca babasına maaş verip aile apartmanında daire sahibi oldu. Babası ölmeden 6 ay önce tapuyu satış olarak verdi.
Üstünden 4 yıl geçti. Annesi evi sattırmak istiyor. Abisine vermek istiyor. Güya annesine bakacakmış bizim evin parasını ona vererek . Kendi evleri var.
Sorum şu 1 yılı geçince yine mahkeme açabilir mi anne? Açarsa ne kadar pay düşer annesine?
Biz satmak istemiyoruz, mahkeme ile tehtid ediyorlar. 3 üncü kişiye haberleri olmadan satsak nolur? Nasıl hakkımız vardır. Eşim 20;yıl para verdigini nasıl isbat edebilir.
Teşekkürler

Avukat degilim ancak, esiniz babasina odemeleri elden mi yapti, banka araciligiyla yaptiysa hesap hareketlerinden ispatlanir, sahit vs var mi? Tehdit ettikleri icin ayrica sikayetci olun.
3. kisiye satarsaniz da suclu cikabilirsiniz mal kacirma olarak gecebilir sanki, hem guvenilir birini bulmak, hem de para hareketi sunmak lazim saniyorum.

Avukat degilim ancak, esiniz babasina odemeleri elden mi yapti, banka araciligiyla yaptiysa hesap hareketlerinden ispatlanir, sahit vs var mi? Tehdit ettikleri icin ayrica sikayetci olun.
3. kisiye satarsaniz da suclu cikabilirsiniz mal kacirma olarak gecebilir sanki, hem guvenilir birini bulmak, hem de para hareketi sunmak lazim saniyorum.
Hep elden vermiş parayı nasıl kanıtlanır bilemedik. Komşular bile şahit ama yardımcı olmazlar. Anneyle yakınlar. Benim merak ettiğim ölümün ilk yılı dava açarlarsa kazanırlar. Fakat şuan 4 yıl geçmiş annenin yine saklı payı varmı? Zaman aşimina ugramazmı. Birde mahkemeler uzun sürermi. Teşekkürler

Hep elden vermiş parayı nasıl kanıtlanır bilemedik. Komşular bile şahit ama yardımcı olmazlar. Anneyle yakınlar. Benim merak ettiğim ölümün ilk yılı dava açarlarsa kazanırlar. Fakat şuan 4 yıl geçmiş annenin yine saklı payı varmı? Zaman aşimina ugramazmı. Birde mahkemeler uzun sürermi. Teşekkürler
Tapu esinizin uzerineyse cool durabilirsiniz cunku bu davalar o kadar uzun suruyor ki bizim herhalde 15 yili gecti hala devam ediyor. Diyelim sonuclandi esiniz her sekilde payini alir cunku o babanin evladi ona da pay duser.
Karsi tarafin dava acip ugrasacaklarini sanmiyorum tehdit etmelerinin altinda da bu yatiyor, uzunca beklemek istemiyorlar, ayrica avukat masrafi o bu derken astari yuzunden pahaliya gelebilir, trilyonluk bi daire mi ya da o ilin onem arz eden bi yerinde mi tabii bunlar da onemli.

Esinizin düşüncesi ne?
Sonucta tapuda esinize satis yapilmis yani esinizin evi, annesi nasil sattiracak ki? Esinizin özgür iradesi ile imza atmadiktan sonra o ev satılamaz. Ayrıca miraslik ne gibi bir durum.var ki mal kacirmaya girsin?
Avukat değilim ama yazdiklariniz eksik gibi geldi.

Konuyu yanlış anlamamak adına soruyorum, eşiniz babasının sağlığında elden para vermiş, babası da bu paralarla bir daire almış ama tapuyu kendi üzerine yapmış, ölmeden 6 ay önce üzerine olan tapuyu satış göstererek eşinizin üzerine devretmiş, doğru mu anladım?

Eğer durum böyleyse üzgünüm ki kayınvalideniz Muris Muvazaası(Mirastan Mal Kaçırma) davası açma hakkına sahip, her ne kadar dairenin parasını eşiniz ödese de evin tapusu ölmeden 6 ay öncesine kadar rahmetli kayınpederinizin üzerine olduğundan, miras hukukuna göre kayınpederin mirası kabul ediliyor, satış gösterse de mirastan mal kaçırmaya giriyor ve ne yazık ki mirastan mal kaçırma davalarında zamanaşımı söz konusu değil.

Eşiniz ve rahmetli kayınpederiniz baştan hata yapmış, madem daire eşinizin ödediği paralarla alındı ve kayınpederiniz o daireyi oğlu için aldı tapusu eşinizin üzerine olmalıydı, bilmeden sizi zora sokacak yanlış bir adım atılmış.

Mahkemeler somut delillere bakar, sizin için somut delilse eşinizin o daire için babasına ödediği parayı ispat etmek lakin elinizde banka dekontu yoksa üzgünüm ispat edemezsiniz:KK43:

Eğer miras bırakanın çocuğu varsa bu durumda miras bırakanın çocukları 4'te 3 miras payına, eşi 4'te 1 miras payına sahiptir, yani kayınvalidenizin alacağı pay evin değer bedeli üzerinden 4'te 1'dir.

Sakın şu an başkasına satmayın, hem başınız ağrır hem de satın alacak kişiyi de zor durumda bırakırsınız.

Bana kalırsa ne gibi bir yol izlenmesi lazım, evi aslında eşinizin aldığını ispat etmenin başka bir yolu var mı, dava açılırsa süreç nasıl işler veya dava açılmadan, kayınvalidenizle kanuni geçerliliği olan bir anlaşma sağlanır mı öğrenmek için uzmanlık alanı miras hukuku olan ve miras davalarına bakan bir avukatla görüşmelisiniz.

Son düzenleme:
Avukat degilim,bildigim kadariyla kv dava acabilir. Bu tarz davalarda da zamanasimi yok yillarca da devam edebilir,teyzemin kizlari bu sekilde mahkemelik,benim bildigim 6 yil oldu hem de taraflardan birisi avukat olmasina ragmen.

Konuyu yanlış anlamamak adına soruyorum, eşiniz babasının sağlığında elden para vermiş, babası da bu paralarla bir daire almış ama tapuyu kendi üzerine yapmış, ölmeden 6 ay önce üzerine olan tapuyu satış göstererek eşinizin üzerine devretmiş, doğru mu anladım?

Eğer durum böyleyse üzgünüm ki kayınvalideniz Muris Muvazaası(Mirastan Mal Kaçırma) davası açma hakkına sahip, her ne kadar dairenin parasını eşiniz ödese de evin tapusu ölmeden 6 ay öncesine kadar rahmetli kayınpederinizin üzerine olduğundan, miras hukukuna göre kayınpederin mirası kabul ediliyor, satış gösterse de mirastan mal kaçırmaya giriyor ve ne yazık ki mirastan mal kaçırma davalarında zamanaşımı söz konusu değil.

Eşiniz ve rahmetli kayınpederiniz baştan hata yapmış, madem daire eşinizin ödediği paralarla alındı ve kayınpederiniz o daireyi oğlu için aldı tapusu eşinizin üzerine olmalıydı, bilmeden sizi zora sokacak yanlış bir adım atılmış.

Mahkemeler somut delillere bakar, sizin için somut delilse eşinizin o daire için babasına ödediği parayı ispat etmek lakin elinizde banka dekontu yoksa üzgünüm ispat edemezsiniz:KK43:

Eğer miras bırakanın çocuğu varsa bu durumda miras bırakanın çocukları 4'te 3 miras payına, eşi 4'te 1 miras payına sahiptir, yani kayınvalidenizin alacağı pay evin değer bedeli üzerinden 4'te 1'dir.

Sakın şu an başkasına satmayın, hem başınız ağrır hem de satın alacak kişiyi de zor durumda bırakırsınız.

Bana kalırsa ne gibi bir yol izlenmesi lazım, evi aslında eşinizin aldığını ispat etmenin başka bir yolu var mı, dava açılırsa süreç nasıl işler veya dava açılmadan, kayınvalidenizle kanuni geçerliliği olan bir anlaşma sağlanır mı öğrenmek için uzmanlık alanı miras hukuku olan ve miras davalarına bakan bir avukatla görüşmelisiniz.
Çok teşekkür ederim bilgi için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim bilgi için.
Rica ederim, miras hukuku bilgim dahilinde yardım etmeye çalıştım lakin bence eşinizle konuşup avukata gidin, bilmediğimiz yasal bir hakkınız veya evin aslında eşinize ait olduğunu ispat edebileceğiniz bir yol vardır, avukat sizi daha sağlıklı şekilde bilgilendiririr, bizlerin hukuki bilgisi kendi yaşadıklarımızdan tecrübe ettiğimiz kadar çünkü.
Bu süreçte annesiyle de bir görüşsün belki anne oğul bir uzlaşı sağlarlar, kayınvalideniz evin sizin paranızla alındığından haberi var mı? Yani belki ortada sizin bile bilmediğiniz başka şeyler vardır.

Tapu şuan kimin üstüne?
Ve baba ani ölümle mi vefat etti, yoksa bir hastalık sonucu mu?

Şahit bulursak ve kayınpederin tek başına emekli maaşıyla ev borcunu ödeyemeyecigini isbat edersek bir şekilde. Yinede hakkımız olmazmı . Sistem çok değişik ☹️
O kısımları avukatlar bilebilir, benim bildiğim tek bir şey var ki mahkemeler somut delile bakıyor para alışverişi var mı yok mu, varsa o zaman banka kanalıyla olmalı, banka dekontu yoksa para verdiğinize dair delil de yok, hem emekli maaşıyla borcu ödeyemez iddianıza karşı kayınvalideniz de benim birikmişlerim vardı, ziynetlerim vb onları sattım der bu da aynı sizinki gibi ispatı zor ve havada kalan bir iddia olur.

Siz en iyisi vakit kaybetmeden miras hukuku üzerine çalışan bir avukat bulun, dava açılırsa epey uzun sürecek bir mahkeme süreci yaşayacaksınız gibi görünüyor çünkü.

Merhaba babam 8 yıl önce vefat etti. Annem ise 2 ay önce öldü. Babamdan kalan hisse tapulu arsa ve bu arsa üstünde 4 daire var. Ben ve 1 kız kardeşim bu binalarda oturmaktayız .2 kız kardeşim annem ölmeden annemin hisse payını tapuda satış göstererek üstlerine geçirmişler. Kadına vasiyet yazdırmışlar şekil şartları tam olan.sağlik raporu almışlar akli dengesi yerinde diye. .çok zor durumdayım.mirasran mal kaçırma davası açtım .kazanma ihtimalim nedir

Merhaba babam 8 yıl önce vefat etti. Annem ise 2 ay önce öldü. Babamdan kalan hisse tapulu arsa ve bu arsa üstünde 4 daire var. Ben ve 1 kız kardeşim bu binalarda oturmaktayız .2 kız kardeşim annem ölmeden annemin hisse payını tapuda satış göstererek üstlerine geçirmişler. Kadına vasiyet yazdırmışlar şekil şartları tam olan.sağlik raporu almışlar akli dengesi yerinde diye. .çok zor durumdayım.mirasran mal kaçırma davası açtım .kazanma ihtimalim nedir
Bu konu hakkında bilgisi olan yokmu

Back
X