- 6 Kasım 2016
- 93
- 64
- 3
- 46
- Konu Sahibi Vefali kedi
-
Evet ortak olurlar. evlilik sözleşme si yapsaydınız keşke.Arkadaslar merhaba. Uzatmadan sorumu bir bilen olur diye yazmak istedim. Ben esimin 2.esiyim. Onun 2 cocugu var. Yasim oldu 40 ve bu yil anne oldum. Bekarken calistigim esnada biraz para biriktirdim,hep bir ev almakti arzum.Evlendim ve ben 20 gunlukken birazda kredi cekip ev aldim. Borclarni ben oduyorum. Bu zamana kadar esim hic destek olmadi.destegi birak evin tum giderleri,faturalar,bebek masraflarida bana. Esim eski esine ve cocuklarina iyi bakiyor. Eski esde kamuda calisan varlikli biri. Yapsin dedim ses etmedim ama bu adam bu duruma cok alisti. Yani tembel.eve ne lazim umuru degil.cocuktan dolayi ucretsiz izindeyim.onu bile ben onceden ayarladim para kenara koydum. Inanin ustume evlendigimden beri yeni bir sey alamadim.lafi cok uzattim konu şu: bu eve 1 kurus katkisi olmayan bu adam, malin yarisina otomotik olarak sahip. Eger ona birsey olursa, hakki olan paya cocuklari dahil olurmu? Bu durumda ben ne yapmaliyim. Kadin cok fena. Beni sokaga atar. Ustelik esimin bana gercekten hic hakki gecmedi.
Bende tv de böyle dinlemiştim bi avukattan, ama karı koca ayrımı yoktu, kocaya kalan mirastan kadın faydalanabiliyomu peki bi bilginiz var mı?Malesef evin yarısı onun olur ona bişey olursa eski eşimde çocukları da hak sahibi olur eğerki o evi annenizin yada babanızın üstüne alsaydınız ve onlardan kendi üstünüze aktarsaydınız o zaman eşinize hak düşmezdi çünkü kadına kalan mirastan kocasına pay düşmüyor ben bu durumları vaktinde bi hakim arkadaşıma danışmıştım
Ben faydalanıyor diye biliyorum çocuğunun üzerinden hak sahibi oluyor kadına çok fazla hak tanınıyor ama erkeklerde durum öyle olmuyor ben hakim arkadaşa sormuştum ayrıca eniştem ve erkek kardeşim avukatBende tv de böyle dinlemiştim bi avukattan, ama karı koca ayrımı yoktu, kocaya kalan mirastan kadın faydalanabiliyomu peki bi bilginiz var mı?
Evet, evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır, krediyi çeken sizsiniz sanırım, o zaman konut sizin üzerinize görünüyor, eşinize birşey olması durumunda ilk evliliğinden olan çocukları eşinizin payının mirasçısı olur, tek bir tane eviniz var değil mi? Eş vefatı durumunda yasal olarak mülkiyet hakkı, intifa ve oturma hakkınız var, eşinizin olası mirasçılarının ev üzerinde hak iddia etmeleri durumunda bu haklarınızdan yararlanabilirsiniz, ki eşinizin payına kendi evladınızda mirasçı olacak, yani korktuğunuz gibi evinizden atamazlar sizi, yeter ki yasal haklarınızı bilin.Arkadaslar merhaba. Uzatmadan sorumu bir bilen olur diye yazmak istedim. Ben esimin 2.esiyim. Onun 2 cocugu var. Yasim oldu 40 ve bu yil anne oldum. Bekarken calistigim esnada biraz para biriktirdim,hep bir ev almakti arzum.Evlendim ve ben 20 gunlukken birazda kredi cekip ev aldim. Borclarni ben oduyorum. Bu zamana kadar esim hic destek olmadi.destegi birak evin tum giderleri,faturalar,bebek masraflarida bana. Esim eski esine ve cocuklarina iyi bakiyor. Eski esde kamuda calisan varlikli biri. Yapsin dedim ses etmedim ama bu adam bu duruma cok alisti. Yani tembel.eve ne lazim umuru degil.cocuktan dolayi ucretsiz izindeyim.onu bile ben onceden ayarladim para kenara koydum. Inanin ustume evlendigimden beri yeni bir sey alamadim.lafi cok uzattim konu şu: bu eve 1 kurus katkisi olmayan bu adam, malin yarisina otomotik olarak sahip. Eger ona birsey olursa, hakki olan paya cocuklari dahil olurmu? Bu durumda ben ne yapmaliyim. Kadin cok fena. Beni sokaga atar. Ustelik esimin bana gercekten hic hakki gecmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?