Avukat olan varmi sevgili bayanlar.

Kocam evlendigimizde esine ve cocuklarina ev birakti,o evin kredi borclarini oduyor. Ayrica nafaka disindada onlarla gezerken cok para harciyor. Esi herseyi esime yaptiriyor. Bende calistigimla kendi kendimize ve evin kredisine harciyorum. Keske saf salak olmayip annem babam ustune evi yapaydim ama gecti. Tv de izledim,sakli hak var. Onun cocuklarina sanirim hak geciyor. Evime mutfak dolabi yaptirdim 3 bin borcu kalmisti.onu bile param yok dedigi icin zavalli babam oduyor. Ben hakkimi onlara helal etmem. Ayrica ben hayatim boyunca kendime mal alamayacakmiyim. Kendi parama hep ortaklarmi. Bu cok adaletsizlik ama.

Arkadaşım allah korusun senin önce vefatında eşin senin mirascın olacak 1/4 hisse ile
bu yollada çocukları babalarının mirasçıları olacak

evlilik sözleşmesi yapmanız iyi olurdu aslında birbirinizin mallarında hak iddia etmeyeceğiniz şeklinde

bu saatten sonra başkası üzerine evi verseniz bile eşiniz sizin allah konusun vefatınızdan sonra muvazalı satış iddiası ile dava açabilir

Tek yapacaginiz esinizle bu durumu acik acik konusup anlasmali bosanmak anlasmaya ev sizin uzerinde kalacak sekilde yapmak, sonra evi annenizin uzeeine yaparsaniz kesin olur, evin sizin uzerinize.oldgunu kimse bilmesin. eski es ve cocuklari.

Keske. Hep iyi niyet. Anamin babamim aklima bile gelmedi

Ben faydalanıyor diye biliyorum çocuğunun üzerinden hak sahibi oluyor kadına çok fazla hak tanınıyor ama erkeklerde durum öyle olmuyor ben hakim arkadaşa sormuştum ayrıca eniştem ve erkek kardeşim avukat
Canim benim enistenize yada erkek kardesinize bu durumu sorarmisiniz. Miras hukuku en zor hukukmus. Benim gibi cok kisi vardir burda. Benim cocuguma bez alamiyor. Ben yemedim icmedim biriktirdim para. Bu cok adaletsizlik. Ben hic kendime birsey alamayacakmiyim. Hep ortaklarimmi olacak. Zaten artik almam ama bu evin her tuğlasi bana ait. O benim ve cocugumum hakki

Evlilik boyunca edindiğiniz her malda diğer 2 çocukta hak sahibi olacak tapusu sizin üzerinize olsada,şuan tapuyu başkasına versen bile ileride dava açıp kendi haklarını yine alırlar.

aslında aile ile birlikte en zevklisi diye gecer miras hukuku esyaya nazaran, esya fena cünkü :)

ben bosanmayı dusunuyordunuz sanmıstım V Vefali kedi , eger esiniz ölürse miras hakkınıza mahsuben aile konutunuzun ve ev esyanızın (evlilik birligini sürdürdügünüz konut ve o konutun esyaları) mülkiyetini talep edebilir ya da diger yasal mirascıların haklı sebepleri varsa sadece oturma ve intifa hakkı alabilirsiniz. Fakat zaten ev sizin uzerineymis, , yani evin mülkiyeti sizde kalacak fakat bu evin yarısı kadar meblaği eşinizin terekesine ödemek zorundasınız.

ayrıca aksi belirtilmedikce ölüm dısında (bosanma gibi) yapılan tüm ölüme baglı tasarruflar gecersiz olur yani esinizin eski eşi eşinizin yasal mirascısı olamaz. bu hükmün amacı duygusal bir acıdan, sag kalan esin hayatını idame ettirebilmesidir, bosanmayla artık bu hak son bulur. Tabii "Ben ölsem de mirascım olsun eski eşim" demediyse eşiniz. sadece esinizin terekesinden haklı olarak diger 2 cocugu da yararlanır.

Arkadaslar tesekkur ederim yardimlariniza. Hadi bu evi gectim. Hayatim boyunca ben kendi paramla bisey alip bu benim diyemeyecegim. Bu cok kotu. Diger kadin altinlarini biriktirsin, yesin icsin gezsin istedigi gibi tasarruf yapsin, kendi ogluna bir ayakkabi almasin. Sen alacaksin diye esime baski yapsin. Birde ben calisacam,kendi emegimi onun cocuklariyla bolusecem. Haksizlik yaaaa....inanin satip savurup yiyeyim bari elime geceni. Napayim ben. Dunyanin binbirturlu hali var. 3 kurus kenara koysam. Yarisi onlarin. Ne adalet bu.

sizinle hemen hemen aynı durumları yaşıyorum.hazırlıklı olun az sonra mutlaka gelip "aa ne kadar menfaatçisin, evlenirken bilmiyor muydun çocukları olduğunu, onlarda eşinin canından mal mı kıskanıyorsun vs vs" diyip sinir sınaması yapacaklar olacaktır.Birebir gidip bir avukatla görüşün lütfen, kendime olmuş kadar adalet duygum zedeleniyor böyle durumlarda.herkes sefasında oluyor ama keriz var gibi çalışıp önceki varislere mal biriktirmek maalesef bize düşüyor galiba.

Benim kayın validem kayın pederin ikinci eşi diğer elinden beş çocuğu var onları okutmuş işini kurmuş elindeki yeri yurdu da vermiş ikinci hanıma Ve çocuklara hiç bişey yapmadı benim eşime bir tane daire verdi bir konu ince işmiş kardeşlerinin biri dava açıcam demiş benim hakim arkadaşlarım vardı bende ona sordum dava açarlarsa alıyorlar mış daireyi satmak devir etmekte çözüm değilmiş hatta benim kayın validemin babasından kalan arsası vardı satıp bankaya yatırdıkocasının ilk eşinden olan çocuklar ona bile ortak olacak üstelik ben satmayın demiştim dinleyen olmadı bu arada kayınpedere bişey olsa ölmüş ilk eşinin hakkı da oluyormuş çocuklarına geçecekmiş ama kadının malı mülkün den kayınpeder faydalanamadı zaten kendisi vermiş hakkını çocuklarına şimdi o çocuklar yüzüne bakmıyor karışık işler bunlar ikinci evlilik durumlarında malesef iki kez düşünüp bi kere yapmak lazım

Tapu kimin adına?
Eğer sizin adınıza ise iki durum söz konusu, biri boşanma, biri sizin vefatınız.
Boşanma durumunda evin yarısı eşinizindir. Siz bile ödeseniz fark etmez. Sonuçta siz kredi öderken eşiniz de mutfak masrafı, faturalar vs gibi giderleri ödüyor. Eve giren ortak harcanıyor anlamına geliyor. Ancak ailenizden gelen hediye vs hariç. Babanızın ödediği mutfak yapım masrafının faturasını saklarsanız onu alabilirsiniz boşanma durumunda mesela.

Siz (Allah gecinden versin) vefat ederseniz de evinizin 1/4'ü eşinizin olur. Geri kalan 3/4 çocuğunuzun olur.

Eğer eşiniz sizden önce vefat ederse, o zaman şu an oturduğunuz (tapusu sizin adınıza ise) evden onun önceki evliliğinden olan çocukları hak iddia edemez. Evin 1/4'ü sizin olur, 3/4'ü çocuğunuzun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…