- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi Vefali kedi
-
Evet çocuklar ortakçı olur eşinize bişey olursa.
Arkadaslar tesekkur ederim yardimlariniza. Hadi bu evi gectim. Hayatim boyunca ben kendi paramla bisey alip bu benim diyemeyecegim. Bu cok kotu. Diger kadin altinlarini biriktirsin, yesin icsin gezsin istedigi gibi tasarruf yapsin, kendi ogluna bir ayakkabi almasin. Sen alacaksin diye esime baski yapsin. Birde ben calisacam,kendi emegimi onun cocuklariyla bolusecem. Haksizlik yaaaa....inanin satip savurup yiyeyim bari elime geceni. Napayim ben. Dunyanin binbirturlu hali var. 3 kurus kenara koysam. Yarisi onlarin. Ne adalet bu.
Tapu adamın üzerine değilse olamazlar.
Malesef oyle degil. Edinilmiş mallara katılım rejimi esin ölümü halinde sona erer tıpkı boşanma gibi ve malvarlıkları ikiye bölünür. Sağ kalan esin evin yarısındaki hakkı miras tasfiyesinin dışında.
Olen ese ait kabul edilen evin yarısında, sağ kalan esin 1/4 hissesi, çocukların da 3/4 hissesi olur.
Yani sağ kalan es 1/2(edinilmiş mallara katılım rejimi gereği)+1/8(miras hukuku gereği) hisse, çocuklarda 3/8 hisse alır ev icin
Bu dediğiniz konu sahibi eşinden daha önce vefat ederse değil mi?
Ya kocası önce vefat ederse?
sizinle hemen hemen aynı durumları yaşıyorum.hazırlıklı olun az sonra mutlaka gelip "aa ne kadar menfaatçisin, evlenirken bilmiyor muydun çocukları olduğunu, onlarda eşinin canından mal mı kıskanıyorsun vs vs" diyip sinir sınaması yapacaklar olacaktır.Birebir gidip bir avukatla görüşün lütfen, kendime olmuş kadar adalet duygum zedeleniyor böyle durumlarda.herkes sefasında oluyor ama keriz var gibi çalışıp önceki varislere mal biriktirmek maalesef bize düşüyor galiba.
Ben calismasam,evde oturup koca parasi yesem, evi o almis olsa, masraflarimi ustlense bunun derdine dusmem. Ben fakir bir aileden geldim ve hep calisip didindim. Kocamin hic parasi yok. Maasi var ama onlara ev aliyor onlara harciyor bize birsey kalmiyor. Benim kafam kuafor gormez, 10 yildir ayni seyleri giyerim. Bunlari acindirmak icin soylemiyorum. Ama zoruma gidiyor. Ben birine yardim edeceksem anama babama ederim. Neden diger kadinin cocuklarina emegimi yedireyim. Cunku o cocuklarin anasi babasi var. Anasinin son model arabalarinda gezip, babasida her dedimlerini aliyor. Bende cocuguma muz alamiyorum. Of neyse icimi doktum. Sinirlerim bozuldu. Bunu bile bile yaptin demeyin. 37 yadinda evlendim. Orasini burasini dusunemedim. Seytan diyor sat yesizinle hemen hemen aynı durumları yaşıyorum.hazırlıklı olun az sonra mutlaka gelip "aa ne kadar menfaatçisin, evlenirken bilmiyor muydun çocukları olduğunu, onlarda eşinin canından mal mı kıskanıyorsun vs vs" diyip sinir sınaması yapacaklar olacaktır.Birebir gidip bir avukatla görüşün lütfen, kendime olmuş kadar adalet duygum zedeleniyor böyle durumlarda.herkes sefasında oluyor ama keriz var gibi çalışıp önceki varislere mal biriktirmek maalesef bize düşüyor galiba.
Adam sanki sizinle değil eski eşiyle evli.Ben calismasam,evde oturup koca parasi yesem, evi o almis olsa, masraflarimi ustlense bunun derdine dusmem. Ben fakir bir aileden geldim ve hep calisip didindim. Kocamin hic parasi yok. Maasi var ama onlara ev aliyor onlara harciyor bize birsey kalmiyor. Benim kafam kuafor gormez, 10 yildir ayni seyleri giyerim. Bunlari acindirmak icin soylemiyorum. Ama zoruma gidiyor. Ben birine yardim edeceksem anama babama ederim. Neden diger kadinin cocuklarina emegimi yedireyim. Cunku o cocuklarin anasi babasi var. Anasinin son model arabalarinda gezip, babasida her dedimlerini aliyor. Bende cocuguma muz alamiyorum. Of neyse icimi doktum. Sinirlerim bozuldu. Bunu bile bile yaptin demeyin. 37 yadinda evlendim. Orasini burasini dusunemedim. Seytan diyor sat ye
Annesi üzerine versede fark etmez ki çocuklar satış iptal davası açabilir ileride mal kaçırma vs diye.Annenizin üzerine yapın evinizi.
Kusura bakmayın ama eşiniz tam bir asalak.
Annesi üzerine versede fark etmez ki çocuklar satış iptal davası açabilir ileride mal kaçırma vs diye.
Metres olsam bundan iyidi. Bari bana bak, ev al falan derdimAdam sanki sizinle değil eski eşiyle evli.
Bu ne böyle yahu?
Metres olsam bundan iyidi. Bari bana bak, ev al falan derdim
Arkadaslar tesekkur ederim yardimlariniza. Hadi bu evi gectim. Hayatim boyunca ben kendi paramla bisey alip bu benim diyemeyecegim. Bu cok kotu. Diger kadin altinlarini biriktirsin, yesin icsin gezsin istedigi gibi tasarruf yapsin, kendi ogluna bir ayakkabi almasin. Sen alacaksin diye esime baski yapsin. Birde ben calisacam,kendi emegimi onun cocuklariyla bolusecem. Haksizlik yaaaa....inanin satip savurup yiyeyim bari elime geceni. Napayim ben. Dunyanin binbirturlu hali var. 3 kurus kenara koysam. Yarisi onlarin. Ne adalet bu.
ev dışında daha büyük bir probleminiz var bence.Ben calismasam,evde oturup koca parasi yesem, evi o almis olsa, masraflarimi ustlense bunun derdine dusmem. Ben fakir bir aileden geldim ve hep calisip didindim. Kocamin hic parasi yok. Maasi var ama onlara ev aliyor onlara harciyor bize birsey kalmiyor. Benim kafam kuafor gormez, 10 yildir ayni seyleri giyerim. Bunlari acindirmak icin soylemiyorum. Ama zoruma gidiyor. Ben birine yardim edeceksem anama babama ederim. Neden diger kadinin cocuklarina emegimi yedireyim. Cunku o cocuklarin anasi babasi var. Anasinin son model arabalarinda gezip, babasida her dedimlerini aliyor. Bende cocuguma muz alamiyorum. Of neyse icimi doktum. Sinirlerim bozuldu. Bunu bile bile yaptin demeyin. 37 yadinda evlendim. Orasini burasini dusunemedim. Seytan diyor sat ye
Tapu kimin adına?
Eğer sizin adınıza ise iki durum söz konusu, biri boşanma, biri sizin vefatınız.
Boşanma durumunda evin yarısı eşinizindir. Siz bile ödeseniz fark etmez. Sonuçta siz kredi öderken eşiniz de mutfak masrafı, faturalar vs gibi giderleri ödüyor. Eve giren ortak harcanıyor anlamına geliyor. Ancak ailenizden gelen hediye vs hariç. Babanızın ödediği mutfak yapım masrafının faturasını saklarsanız onu alabilirsiniz boşanma durumunda mesela.
Siz (Allah gecinden versin) vefat ederseniz de evinizin 1/4'ü eşinizin olur. Geri kalan 3/4 çocuğunuzun olur.
Eğer eşiniz sizden önce vefat ederse, o zaman şu an oturduğunuz (tapusu sizin adınıza ise) evden onun önceki evliliğinden olan çocukları hak iddia edemez. Evin 1/4'ü sizin olur, 3/4'ü çocuğunuzun olur.
eşin evlilik sözleşmesine nasıl bakar?Kendi cocuguma ise baslayinca bir hesap acsam, onun gelecegi icin her ay biriktirsem birseyler, onuda mi alirlar?
Arkadaslar merhaba. Uzatmadan sorumu bir bilen olur diye yazmak istedim. Ben esimin 2.esiyim. Onun 2 cocugu var. Yasim oldu 40 ve bu yil anne oldum. Bekarken calistigim esnada biraz para biriktirdim,hep bir ev almakti arzum.Evlendim ve ben 20 gunlukken birazda kredi cekip ev aldim. Borclarni ben oduyorum. Bu zamana kadar esim hic destek olmadi.destegi birak evin tum giderleri,faturalar,bebek masraflarida bana. Esim eski esine ve cocuklarina iyi bakiyor. Eski esde kamuda calisan varlikli biri. Yapsin dedim ses etmedim ama bu adam bu duruma cok alisti. Yani tembel.eve ne lazim umuru degil.cocuktan dolayi ucretsiz izindeyim.onu bile ben onceden ayarladim para kenara koydum. Inanin ustume evlendigimden beri yeni bir sey alamadim.lafi cok uzattim konu şu: bu eve 1 kurus katkisi olmayan bu adam, malin yarisina otomotik olarak sahip. Eger ona birsey olursa, hakki olan paya cocuklari dahil olurmu? Bu durumda ben ne yapmaliyim. Kadin cok fena. Beni sokaga atar. Ustelik esimin bana gercekten hic hakki gecmedi.
esinizin sahip olup da kacirmaya calistiginiz mali insallah ki esinizin sizi bosayip alacagi ucuncu esi de sizden kacirmaz.
ne kadar ayip.
sizin sahip oldugunuz mal da sadece evladinizindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?