Avukat olan varmi sevgili bayanlar.

O diğer kadının sorunu değil ama
Bunun bu şekilde olmasına izin veren sizin eşiniz.
Aranızda halletmelisiniz.

Eğer çok mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız ya sesinizi biraz yükseltin ya da her ay 10, 20 gr altın alıp ailenize saklaması için verin. Sizin ve çocuğunuzun adına biriktirsinler.

Tapu adamın üzerine değilse olamazlar.

Malesef oyle degil. Edinilmiş mallara katılım rejimi esin ölümü halinde sona erer tıpkı boşanma gibi ve malvarlıkları ikiye bölünür. Sağ kalan esin evin yarısındaki hakkı miras tasfiyesinin dışında.

Olen ese ait kabul edilen evin yarısında, sağ kalan esin 1/4 hissesi, çocukların da 3/4 hissesi olur.

Yani sağ kalan es 1/2(edinilmiş mallara katılım rejimi gereği)+1/8(miras hukuku gereği) hisse, çocuklarda 3/8 hisse alır ev icin

Bu dediğiniz konu sahibi eşinden daha önce vefat ederse değil mi?

Ya kocası önce vefat ederse?

Bu dediğiniz konu sahibi eşinden daha önce vefat ederse değil mi?

Ya kocası önce vefat ederse?

Hayır kocası vefat ederse yukarıda dediğim durum var.

Konu sahibi vefat ederse yine aile hukuku hükümleri gereği sağ kalan kocanın 1/2 payı miras tasfiyesine girmez. Otomatik kocanın olur.

Kalan 1-2de yine aynı şekilde kocanın 1/4 hissesi yani 1/8 payı, konu sahibinin cocugu da 3/8 pay alır.

Aynı sey yani.

Ben calismasam,evde oturup koca parasi yesem, evi o almis olsa, masraflarimi ustlense bunun derdine dusmem. Ben fakir bir aileden geldim ve hep calisip didindim. Kocamin hic parasi yok. Maasi var ama onlara ev aliyor onlara harciyor bize birsey kalmiyor. Benim kafam kuafor gormez, 10 yildir ayni seyleri giyerim. Bunlari acindirmak icin soylemiyorum. Ama zoruma gidiyor. Ben birine yardim edeceksem anama babama ederim. Neden diger kadinin cocuklarina emegimi yedireyim. Cunku o cocuklarin anasi babasi var. Anasinin son model arabalarinda gezip, babasida her dedimlerini aliyor. Bende cocuguma muz alamiyorum. Of neyse icimi doktum. Sinirlerim bozuldu. Bunu bile bile yaptin demeyin. 37 yadinda evlendim. Orasini burasini dusunemedim. Seytan diyor sat ye

Adam sanki sizinle değil eski eşiyle evli.
Bu ne böyle yahu?

ev dışında daha büyük bir probleminiz var bence.
eşin eve sana çocuğuna bakmıyormuş.
asıl mesele bu.
eski eş hayatınızın ve eşinin gelirinin üzerinde hükümranlık kurmuş.
keşke ev almadan düşünseydin tüm bunları.
olgun yaşta evlenmişssin bir de.
malesef gözüken o ki eşinin çocukları hak sahibi evinde.
ve de ne alısan al bu böyle olacak.

Yorumları okudukça, konuyu ve soruyu ben mi yanlış anlıyorum acaba diyordum. Sonunda doğrusunu yazan olmuş. Bazı arkadaşlar hukuk fakültesi diplomasını nereden alıyor anlayamadım

Kendi cocuguma ise baslayinca bir hesap acsam, onun gelecegi icin her ay biriktirsem birseyler, onuda mi alirlar?
eşin evlilik sözleşmesine nasıl bakar?
bu endişelerini anlamaya çalışır mı acaba?
gerçi diğerleri de çocukları da.
üstelik kasıtlı olarak evi sana ödetiyor,sana bakmıyor bu adam.
valla o da tehlikede olur bence ya

esinizin sahip olup da kacirmaya calistiginiz mali insallah ki esinizin sizi bosayip alacagi ucuncu esi de sizden kacirmaz.
ne kadar ayip.
sizin sahip oldugunuz mal da sadece evladinizindir.

Evi anneninizin üzerine yada babanızın üzerine yapın, min. 2 yıl içerisinde boşanmazsanız eğer ileriki dönemler için bir sıkıntı çıkmaz.Ama evi anne yada babanızın üzerine geçirip hemen boşanma davası açarsanız mahkeme bunda bır kasıt oldugunu düşünüp incelemeye alır ve ev yıne bölünür.Bu seçeneği de izleyebilirsiniz bence.

esinizin sahip olup da kacirmaya calistiginiz mali insallah ki esinizin sizi bosayip alacagi ucuncu esi de sizden kacirmaz.
ne kadar ayip.
sizin sahip oldugunuz mal da sadece evladinizindir.

Siz konuyu pek anlayamamışsınız galiba.Kadıncağız kendi hakkı olan kendı ödediği evi başkasına yar etmek istemiyor.Sonuna kadar da haklı, nesi ayıp bunun ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…