• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat Olanlara Bir Sorum Var

3gunlukdunya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2015
3.222
3.863
133
merhaba. siteyi bir süredir takipteydim , sonunda üye oldum.
kafamı kurcalayan bir sorum var. alınan gayrı menkullerde kimin üzerine alınıyorsa diğer eşin imzası olmalı diye duymuştum. biz araba değiştirdik ama benim imzam alınmadı. acaba evlenmeden önce eşimin üzerine araba olduğu için mi alınmadı , yoksa araba gayrı menkul sayılmıyor mu ?

Avukat değilim, bilidiğim kadarıyla sadece içinde oturduğunuz evi satarken ya da eşiniz birine kefil olacaksa diğer eşin imzası gerekiyor. Araba için gerek olmuyor Hoppa

e ama biz o arabanın ederinden daha fazlasını üstüne koyup değiştirdik arabayı. bu durumda nasıl oluyor ?
evlere aile şerhi konuluyormuş ya arabaya da öyle bir şey yapılıyor mu , gizlice satamaması için ?

e ama biz o arabanın ederinden daha fazlasını üstüne koyup değiştirdik arabayı. bu durumda nasıl oluyor ?
evlere aile şerhi konuluyormuş ya arabaya da öyle bir şey yapılıyor mu , gizlice satamaması için ?
boşanma sırasında arabanın eşinizin üstüne ne zaman geçtiğine bakılır, nikahtan sonraysa tabikide hakkınız olur.

edit: avukat değilim

nikahtan önce eşimin üstüne vardı araba , ama biz o arabanın değerinden daha fazla verip değiştirdik yine eşimin üstüne. bu durumda olacak olan nedir ?

Kefillikte es rızası yok artık.
Ne zamandan beri geçerli acaba? Çünkü 1bucuk ay önce vardı.
Ama konu sahibinin sorduğu başka bir şey sanırım. Ev ya da araba alırken eş imzası gerekmez. Bildiğim kadarıyla bekarken aldığı araba ederi çıkartılıp birlikte ödediğiniz kısım ikiye bölünür bir boşanma durumunda. Ama satarken malesef eş imzasi gerekmiyor.

Avukat degilim ama sanirim arabaya da satilamaz seklinde serh koydurulabiliyor
Hayirdir bu arada? Mal dertleri bir sekilde cozulur de neden o noktaya geldiniz esinizle o onemli

nikahtan önce eşimin üstüne vardı araba , ama biz o arabanın değerinden daha fazla verip değiştirdik yine eşimin üstüne. bu durumda olacak olan nedir ?

Eğer eşiniz evlenmeden önce aldığı arabayı satıp bu arabayı aldığını ispatlayabilirse sadece o arabadan gelen paranın üzerindeki kısım evlilikte edinilmiş değer olur ve boşanma halinde ortak olarak paylaşılır.

Ev alınırken de eş rızası veya imzası aranmaz. Sadece o ev boşanma sırasında eğer evlilikten sonra alındıysa eşler arasında ortak olarak paylaştırılır. Ve aile konutu şerhi konulmadıysa diğer eşin rızası olmadan da satılabilir.

Evlilik sırasında da kefalette eş rızası alınır. Eş rızası sadece ticari işler için olan kefalette kaldırıldı yeni borçlar kanununda.

Bu kadar aklımda kalmış. Başka sorunuz varsa lütfen buyrun.

Eğer eşiniz evlenmeden önce aldığı arabayı satıp bu arabayı aldığını ispatlayabilirse sadece o arabadan gelen paranın üzerindeki kısım evlilikte edinilmiş değer olur ve boşanma halinde ortak olarak paylaşılır.

Ev alınırken de eş rızası veya imzası aranmaz. Sadece o ev boşanma sırasında eğer evlilikten sonra alındıysa eşler arasında ortak olarak paylaştırılır. Ve aile konutu şerhi konulmadıysa diğer eşin rızası olmadan da satılabilir.

Evlilik sırasında da kefalette eş rızası alınır. Eş rızası sadece ticari işler için olan kefalette kaldırıldı yeni borçlar kanununda.

Bu kadar aklımda kalmış. Başka sorunuz varsa lütfen buyrun.
Yetkili birinin anlatması daha ayrıntılı oluyor, ben de bunları anlatmaya çalıştım ama tam beceremedim...

Ne zamandan beri geçerli acaba? Çünkü 1bucuk ay önce vardı.
Ama konu sahibinin sorduğu başka bir şey sanırım. Ev ya da araba alırken eş imzası gerekmez. Bildiğim kadarıyla bekarken aldığı araba ederi çıkartılıp birlikte ödediğiniz kısım ikiye bölünür bir boşanma durumunda. Ama satarken malesef eş imzasi gerekmiyor.
2013 ve 2014 çıkan haberlerde var Kefillikte es rızası kalktı yazın bütün haberler çıkıyor. Isletme sahipleri zor durumda kalmış.
Ev alınırken kredi ile esin imzasını alıyorlar bankalar. Şimdi bilmiyorum alıyorlar mi 4.5 sene önce vardı. .

2013 ve 2014 çıkan haberlerde var Kefillikte es rızası kalktı yazın bütün haberler çıkıyor. Isletme sahipleri zor durumda kalmış.
Ev alınırken kredi ile esin imzasını alıyorlar bankalar. Şimdi bilmiyorum alıyorlar mi 4.5 sene önce vardı. .
Yukarıda bir arkadaş yazmış ticari işlerde eş imzasi kalkmış, şahsi kefillerde hala geçerli.

Back
X