• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukat var mı aranızda acil:(

rukibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
109
23
48
merhaba arkadaşlar aranızda avukat veya icra ile ilğili bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi? işkur kapsamında çalışırken yetim aylığı aldığımdan dolayı çalıştıgım 2 ayın bütün hakedişlerini benden istediler aldığım yetim aylıgı 2 aylık 400 tl benden istenen tutar 3000 tl idi ilk önce itiraz ettim daha sonra taksitlendirdim 3 taksit ödedim sonra işten ayrıldığım için ödemeyi bıraktım 2 gün önce bana ilamsız takipte ödeme emri geldi asıl alacak 2092 diyor avukatı aradım vekalaet ücreti ile 2592 tl diyor böyle bişey olabilir mi bunu ödemek zorundamıyım

Ödeme emri geldiğine göre ödemek zorundasınız. Öyle bir ülke haline geldik ki insanlar eşlerinden kağıt üstünde ayrılıp yetim aylığı almaya çalışıyorlar. Yani dolandırıcılık yapıyorlar. Eşlerinden aldıkları nafaka kesilmesin diye sigortasız çalışmayı teklif edenler dahi var. Uygulamada yanlış birşey yok yani.

merhaba arkadaşlar aranızda avukat veya icra ile ilğili bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi? işkur kapsamında çalışırken yetim aylığı aldığımdan dolayı çalıştıgım 2 ayın bütün hakedişlerini benden istediler aldığım yetim aylıgı 2 aylık 400 tl benden istenen tutar 3000 tl idi ilk önce itiraz ettim daha sonra taksitlendirdim 3 taksit ödedim sonra işten ayrıldığım için ödemeyi bıraktım 2 gün önce bana ilamsız takipte ödeme emri geldi asıl alacak 2092 diyor avukatı aradım vekalaet ücreti ile 2592 tl diyor böyle bişey olabilir mi bunu ödemek zorundamıyım
Merhaba,
Zamanında yetim aylığı almış biri olarak yardımcı olmaya çalışacağım. Yetim aylığı alırken ne kapsamda olursa olsun sigortalı bir işe girdiğinde part time bile olsa bunu bildirmek zorundasın. Senelerce hem yetim aylığı hemde çalışıp para kazanmayı beklemiyordun dimi?
sigorta ile ilgili çağrı merkezini aramış olsaydın bile sana bu bilgiyi verirlerdi. Avukat bulsan dahi çok fazla bişey değişeceğini sanmıyorum. Sen işe girdiğin an maaşını annene veya kardeşine devretmiş olsaydın işten ayrılıp tekrar maaşını talep etmiş olsaydın sorun yoktu.
Senden alınan miktarın fazla olmasın sebebi suç olması ve faizi. Yapılandırmalar var belki yararlanabilirsin bak istersen bi.

uygulamada yanlış bişey yok evet ama işkurun bu yaptığı çok büyük haksızlık çünkü kendi hatalarından dolayı böyle bişey oldu ve bn o aylığı sadece 2 aylığına aldım sonra kesildi bn o şekilde olduğunu bilmiyordum zaten benim tepkim tamam iyi hoş ödiycem ama sadece ödeme emri için 500 lira vekalet ücreti mi alınır üstelik dosya vs. masrafı da 2092 tl nin içinde

Merhaba,
Zamanında yetim aylığı almış biri olarak yardımcı olmaya çalışacağım. Yetim aylığı alırken ne kapsamda olursa olsun sigortalı bir işe girdiğinde part time bile olsa bunu bildirmek zorundasın. Senelerce hem yetim aylığı hemde çalışıp para kazanmayı beklemiyordun dimi?
sigorta ile ilgili çağrı merkezini aramış olsaydın bile sana bu bilgiyi verirlerdi. Avukat bulsan dahi çok fazla bişey değişeceğini sanmıyorum. Sen işe girdiğin an maaşını annene veya kardeşine devretmiş olsaydın işten ayrılıp tekrar maaşını talep etmiş olsaydın sorun yoktu.
Senden alınan miktarın fazla olmasın sebebi suç olması ve faizi. Yapılandırmalar var belki yararlanabilirsin bak istersen bi.
evet bunu bende biliyorum daha önce başka yerde çalışırken d ebildirdim ama bn ilk işe girdiğim zaman çalıştığım kurumlara ve sgk ya da danıştım ve hepsinin bana dediği sigorta girişinin yapıldığı zaman otomatik kesilecektir dedi ve hatta bunu işkur kendisi tespit etmesi gerekiyormuş görüştüğüm zaman kendisi itiraf etti adamın sistemde sıkıntımız vardı tespit edemedik dedi onlardan kaynaklanan bir sorun ve ben aldığım yetim aylığını geri ödemek istedim dediğim gibi aylık 200 tl idi zaten bu da kabul edilmedi bn su an ödiycem ama daha sadece ödeme emri gelmesiyle 500 tl vekalet ücreti nedir bn bunu anlamıyorum

asıl alacak kısmı doğruysa itiraz etmenin anlamı yok.ama fazladan aldığınız ayların toplamından eminseniz yani 400 borcum varken asıl alacak 2000 diyorsanız bir hafta içerisinde itiraz hakkınız var.ancak onun dışındaki avukatlık ücreti masraf ve odemek zorundasınız icra takibine girdiği için. sunuda belirteyim asıl alacak düşerse avukatlık ücret miktarıda düşer.. .yani kısaca eminseniz borca miktarına itiraz edin.degilseniz itiraz etmeyin anlaşmaya bakın.ama sakın taahhüt vermeyin ödeyemezseniz hapis cezası vardir

Back
X