Avukat ve boşanmış annelere soruyorum, çocukla iletişim hakkında

GelenKutusu

Mutlu ve 2 çocuklu bir bekar...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
8.450
29.963
798
Sevgili arkadaşlar, sayın avukatlar, boşanmış anneler,

Boşanmış olduğum eşimle çocukların görüşü hakkında verilen karara göre 1 Temmuz ile 31 Temmuz arası çocuklar babalarında kalmaya gittiler.

3 sene önceki Temmuz maceramızda babaları telefonunu kapatıp, bana telefonum bozuldu diye mail atıp beni ve çocukları görüştürmemişti. O dönemde 3,5 yaşında olan küçük kızım bu durumdan çok etkilenmişti. Büyük kızımın anlattıklarına göre son 10 gün "ben anneme gitmek istiyorum" demiş sürekli.

Geçen sene ve önceki sene yazın çocukları almadı, rahattım.

Bu sene başıma gelecekleri ön gördüğüm için 9,5 yaşındaki kızıma telefon aldım. Almak zorunda kaldım.
İlk gittikleri gün görüştük, sonra ne zaman arasam telefon kapalı. Gitmeden önce de sürekli tembihlemiştim, şarj etmeyi unutma, beni her akşam ara diye. 8 gün önce babalarına whatsapp'dan mesaj attım. Büyük kızımıza söyler misin, telefonunu açsın diye.
8 gün önce görüştük. Ben tekrar tembihledim şarja takmayı unutma, beni arayın mutlaka diye. Hatta küçük kızım bana daha düşkündür, ona söyledim, beni arayın diye. Tamam dediler.

Sonra yine telefon kapalı.
Babalarına yine mesaj attım, mesaj iletildi ama okumuyor mesajı.

Babalarını aramak istemiyorum, çünkü ya açmayacak ya beni boşarsan böyle olur işte gelenkutusu hanım, gör şimdi gününü diyecek. Zaten uzaklaştırma kararı aldırdığım birinden bahsediyoruz, karaktersiz adamın teki.

Sorum şu, Temmuz'da babalarına verdik diye çocuklarımızla görüşemeyecek miyiz? Bu konuda yasal haklarımız yok mu? Babalarının görüşmemizi engellemeye hakkı var mı?

8 gün oldu görüşemiyoruz ve önümüzde daha 20 gün var.

Babalarının bir şekilde engel olduğunu düşünüyorum. Ya telefonu sakladı, ya bir bahaneyle telefonu açtırtmıyor, ya içinden kartı aldı ya da başka bir şey. Evet paranoyak oldum ama başka açıklama bulamıyorum. Küçük kızım bana düşkün, babasına senin telefonundan arayalım demiştir mutlaka. Onu da bir bahane ile geçiştirdiğini düşünüyorum.

Yarın avukatıma aratmayı düşünüyorum. Zaten geçen ayın nafakasını da hala yatırmadı. O bahane ile çocukların telefonunu açın dedirtmek istiyorum ama avukat aç deyince açmak gibi bir zorunluluğu da yok bana göre.

Peki görüşmemizi engelleme hakkı var mı? Bu nasıl iş? Telefonla bile görüşemiyorum yavrularımla. Çıldırmak üzereyim.

Bilen biri varsa lütfen yardım etsin.

Sanmıyorum yani, kalan 11 ay babalarıyla görüşmelerine siz engel olmuyorsunuzdur. Aynı mantıkla düşünürsek, onun da 1 ay içinde sınırlandırma getirmesi söz konusu olmamalı.
Eğer bilerek yapıyorsa bunu, çocuk üzerinden sizi terbiye etmeye kalkan birisi berbat biridir zaten. Üzgünüm ama o çocukları da hak ettiğini düşünmem bu durumda.
Umarım böyle değildir.

Aramızda şöyle bir fark var:
Ben çocuklarımı babaları ile görüştürmezsem çocuklarıma zarar vereceğimi düşünüyorum
Ama babaları benimle görüştürmezse bana zarar vereceğini düşünüyor.

Ben tabi ki 11 ay engel olmuyorum çünkü kız çocuklarının hayatında baba figürünün eksikliğinin onlara zarar vereceğini, ileriki dönemlerinde psikolojik problemlere yol açacağını biliyorum. Tablete skype yükledik, babaları ile istedikleri zaman görüntülü konuşuyorlar. Babaları da istediği zaman onları arayabiliyor.

Şu anda çocuklarım Türkiye'nin neresinde onu bile bilmiyorum
Belki yasa dışı yollardan yurt dışına kaçtılar, onu bile bilemiyorum.

Yakinda bosanma davasi acicaz bizde..konuyla alakali bilgim yok..evlatlatimi bu sekilde babasina gondermeyi kabul etmem gondermemek icinde ne.gerekiyorsa yaparim..soz konusu kiz cocugu olunca isin boyutu cok farkli oluyor babanin yaninda nw kadar guvende olabilirlerki..yerinde olsam bu konuda tekrar mahkemeye basvururum.

Zaten babaları mahkemeye başvurmuştu, görüş günlerinin yeniden düzenlenmesi için (arttırılsın istiyordu)
Kasım'da dava var.
Orada belirteceğim bu hususu.

Beni düşündüren tek şey bunu nasıl ispatlayacağım konusu. Tek yol kızımı şahit göstermek olur ki bunu da istemiyorum. Mahkeme salonları ile bu yaşta tanışmasını istemiyorum.

gelenkutusu içini ferah tutmaya çalış, babaları neticede, kızlara köyü davranmıyordur, dediğin gibi amacı seni üzmek.
Bu durumda yasal hakların ne bilmiyorum maalesef. Ana kızların özellikle engelleme gibi bir durumu sana bildirirler mi en azından geldiklerinde, belki o durumda yeniden düzenleme isteme hakkın olur.
Allah yardımcın olsun

geçen aylarda tv de bi haber izledim çok etkilenmiştim, boşanma sürecindemiydi boşanmışlarmıydı tam hatırlayamadım, baba bebeği alıp şehir dışına kaçarken anne şikayetçi olduğundan yolda polis durdurup bebeği alıp anneye veriyor, meğer annenin yazılı izni olmadan şehir dışına çıkaramazmış, hukuki dayanağı ne bilmiyorum ama haber böyleydi

Şimdi canım, yani ben hukukçu değilim ama çocuklar anladığım kadarıyla daha küçük. En büyüğü 10 yaşındaysa, bu çocuklar anneye bağlı. Öyle 11 ay sizle, 1 ay sizsiz de olur demek yanlış. Duygusal, manevi anlamda size her zaman ihtiyaçları var. İşte bu nedenle, o 1 ay içinde yasalar gereği bir kısıtlama olabileceğini düşünmüyorum. Hukukçular daha iyi bilir tabi.

Eğer uzun süre haber alamadıysanız, bunun bir yaptırımı olmalı. Çünkü dediğiniz gibi çocukları alıkoyuyor da olabilir.
Avukat arkadaşlar, bu iletişimsizlik durumunda uygulanan hukuki bir şey var mı ya? Belli bir süresi var mı? Nereye başvurulacak, polise mi gitmeli?

Bizde yazılı izin olmadan yurt dışına çıkaramıyor. Şehir dışı serbest.
Pasaportlarını istetmişti büyük kızımdan. Vermedim.
Aklıma kötü şeyler geliyor

Evrt amacı beni üzmek.
Eğer gerçekten düşündüğüm gibi engelleme varsa zaten dönğnce bana anlatırlar. Avukatımla görüşmem gereken bir konu bu da.

Bana tam bir ay çok uzun geldi mesela, en azından ikiye bölünemez miydi?

Boşanma davası sürerken evimize psikolog geldi. Çocukların kimde kalması gerektiğine karar vermek için. Evi gezdi, benimle ve çocuklarla konuştu.
Küçük kızımın gittikleri önceki tatilin son 10 günü annei istiyorum dediğini büyük kızım psikoloğa söyledi.

O gün dedim ki, kesintisiz 1 ay çok. Yine toplam 31 gün olsun ama bölerek. Psikolog mahkemeler öyle karar vermiyorlar dedi.

Ne yazık ki olmadı.

Çok zor gerçekten.
Bir yanım babası diyor bir ay bile az diyor, ama pratikte bir sürü sorun çıkıyor, ve sen müdahale edemiyorsun.

Mahkemeye ispat olarak telefonun arama dökümünü sun. Arama dökümünde kizinin numarasını aradigin ve telefonun cevap vermedigi, telefonun kapalı turuldugu görünür.

Annenin en doğal haber alma hakkını bile elinden alıyorsa o adama bir ay değil bir gün bile çocuk verilmesin .İnşallah kanunen böyle bir hakkınız vardır.

İste cocukla bosanmak cok zor.
Kizlar dusunun tasinin baktiniz koca curuk cikti sakin cocuk yapmayin.
Sonra bu sıkintilari çekmemek için boşanamiyorsunuz.
Konu sahibi umarım en kısa zamanda haber alırsın.
Ortak arkadaş falan yok mu sorup haber alsaniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…