Sevgili arkadaşlar, sayın avukatlar, boşanmış anneler,
Boşanmış olduğum eşimle çocukların görüşü hakkında verilen karara göre 1 Temmuz ile 31 Temmuz arası çocuklar babalarında kalmaya gittiler.
3 sene önceki Temmuz maceramızda babaları telefonunu kapatıp, bana telefonum bozuldu diye mail atıp beni ve çocukları görüştürmemişti. O dönemde 3,5 yaşında olan küçük kızım bu durumdan çok etkilenmişti. Büyük kızımın anlattıklarına göre son 10 gün "ben anneme gitmek istiyorum" demiş sürekli.
Geçen sene ve önceki sene yazın çocukları almadı, rahattım.
Bu sene başıma gelecekleri ön gördüğüm için 9,5 yaşındaki kızıma telefon aldım. Almak zorunda kaldım.
İlk gittikleri gün görüştük, sonra ne zaman arasam telefon kapalı. Gitmeden önce de sürekli tembihlemiştim, şarj etmeyi unutma, beni her akşam ara diye. 8 gün önce babalarına whatsapp'dan mesaj attım. Büyük kızımıza söyler misin, telefonunu açsın diye.
8 gün önce görüştük. Ben tekrar tembihledim şarja takmayı unutma, beni arayın mutlaka diye. Hatta küçük kızım bana daha düşkündür, ona söyledim, beni arayın diye. Tamam dediler.
Sonra yine telefon kapalı.
Babalarına yine mesaj attım, mesaj iletildi ama okumuyor mesajı.
Babalarını aramak istemiyorum, çünkü ya açmayacak ya beni boşarsan böyle olur işte gelenkutusu hanım, gör şimdi gününü diyecek. Zaten uzaklaştırma kararı aldırdığım birinden bahsediyoruz, karaktersiz adamın teki.
Sorum şu, Temmuz'da babalarına verdik diye çocuklarımızla görüşemeyecek miyiz? Bu konuda yasal haklarımız yok mu? Babalarının görüşmemizi engellemeye hakkı var mı?
8 gün oldu görüşemiyoruz ve önümüzde daha 20 gün var.
Babalarının bir şekilde engel olduğunu düşünüyorum. Ya telefonu sakladı, ya bir bahaneyle telefonu açtırtmıyor, ya içinden kartı aldı ya da başka bir şey. Evet paranoyak oldum ama başka açıklama bulamıyorum. Küçük kızım bana düşkün, babasına senin telefonundan arayalım demiştir mutlaka. Onu da bir bahane ile geçiştirdiğini düşünüyorum.
Yarın avukatıma aratmayı düşünüyorum. Zaten geçen ayın nafakasını da hala yatırmadı. O bahane ile çocukların telefonunu açın dedirtmek istiyorum ama avukat aç deyince açmak gibi bir zorunluluğu da yok bana göre.
Peki görüşmemizi engelleme hakkı var mı? Bu nasıl iş? Telefonla bile görüşemiyorum yavrularımla. Çıldırmak üzereyim.
Bilen biri varsa lütfen yardım etsin.