Avukat ve boşanmış annelere soruyorum, çocukla iletişim hakkında

Polisi ara
Durumu anlat
Çocuklarımın güvenliğinden endişe ediyorum de
Anında bulurlar nerede olduklarını ve zabıt tuttur, bu zabıtı ve cevapsız kalan mesajlarının hepsini görülecek olan davada delil olarak koy ve yaz tatili görüşünün kaldırılmasını iste, kendisi ile yüz göz olma, polis alsın olduğu yerden aklı başına gelir. Çocukların velayeti sende, seni bilgilendirmek zorunda, öyle kafasına göre aldım gidiyorum bir ay durumu olamaz

Owww bu çok acımasızca değil mi, sanırım konu sahibi şimdiye kadar iletişim sorunu dışında bir sorun yaşamamış eski eşiyle. Zamanında çocukları alıp zamanında getiriyor. Öyle polis,tutulan zabıtlar falan çocukları nasıl etkiler biraz düşünmek gerekiyor. Çocukların babalarıyla da vakit geçirme hakları var, çocukları düşünerek biraz daha ılımlı hareket etmek gerek düşünüyorum.

Zaten konu sahibi büyük kızıyla konuşmuş.

Kızım aradı, 25 dakika konuştuk şimdi
Kapatamadık telefonu
Telefonu kaybolmuş halasının evinde (Adapazarı'nda). Kaç gündür babasına sormuş, bulamamışlar. Ama az önce bulmuşlar (Antalya'da).
Telefonu babana verme dedim. Sen sakla, her akşam da beni ara dedim.

Bakalım ne olacak.
Neyse ki haber alabilmişsiniz.
Çok sevindim.
Allah bildiği gibi yapsın böyle adamları. Yahu o çocukların günahı ne? Neden onlara bunu yaşatıyorsun? Bunu yapan anne/babaya bir yaptırım olmalı kanunen. Olmaması akıl alır gibi değil. Olan minnacık çocuklara oluyor,bir tarafın hırsından,dengesizliğinden,yazık.
İnşallah bir an önce biter bu ayrılık,kavuşursunuz.

Bu b.klardan boşandıktan sonrada kurtulamıyorsun ki!!!! Zaten bu durumlardan çoğu evlilik kadının sabrıyla devam ediyor ya. Nasıl bu kadar vicdansız bu babalar anlamıyorum. Her naneyi ye et. İş bu raddeye geldikten sonra yine pisliği sen çıkart. karşındakini ve çocukları ez dur. Gebersin hepsi ya. Yaşamasın böyle adamlar. Öldü dersinde rahat edersin çocuğunla. GelenKutusu GelenKutusu Sabret şurda 20 gün kaldı. Senin canını bu şekilde sıkmaya çalışıyor. Emeline ulaşmaması için içine at sıkıntını. Çocuklar üzerinden yürümeyi bırakır sana belki pislik!!!

Owww bu çok acımasızca değil mi, sanırım konu sahibi şimdiye kadar iletişim sorunu dışında bir sorun yaşamamış eski eşiyle. Zamanında çocukları alıp zamanında getiriyor. Öyle polis,tutulan zabıtlar falan çocukları nasıl etkiler biraz düşünmek gerekiyor. Çocukların babalarıyla da vakit geçirme hakları var, çocukları düşünerek biraz daha ılımlı hareket etmek gerek düşünüyorum.

Zaten konu sahibi büyük kızıyla konuşmuş.

Ben bu yoldan uzunca geçtim
Hiç de acımasız değil, hafta sonu görsün çocuklarını
El kadar çocukları düzenlerinden edip bir ay annelerinden etmek daha acımasızca (bunu yaşamış bir çocuk olarak söylüyorum) Ben bizzat o haberleşmeme, oyalama durumlarını yaşamış bir çocuğum, baba iyi niyetli olsa idi bu şekilde hareket etmezdi, kendi görüş hakkını eski eşine eziyet etmek için kullanıyorsa buna izin verilmemeli çünkü ona eziyet ederken çocukların ruhuna işkence ediliyor.

Dediğiniz gibi konu sahibi konuşmuş kızıyla çok şükür ama hala fikrim aynı, bir ay ipleri elime aldım tarzında hareket eden adam çok da rahat edememeli, baba da olsa böyle

Sevgili arkadaşlar, sayın avukatlar, boşanmış anneler,

Boşanmış olduğum eşimle çocukların görüşü hakkında verilen karara göre 1 Temmuz ile 31 Temmuz arası çocuklar babalarında kalmaya gittiler.

3 sene önceki Temmuz maceramızda babaları telefonunu kapatıp, bana telefonum bozuldu diye mail atıp beni ve çocukları görüştürmemişti. O dönemde 3,5 yaşında olan küçük kızım bu durumdan çok etkilenmişti. Büyük kızımın anlattıklarına göre son 10 gün "ben anneme gitmek istiyorum" demiş sürekli.

Geçen sene ve önceki sene yazın çocukları almadı, rahattım.

Bu sene başıma gelecekleri ön gördüğüm için 9,5 yaşındaki kızıma telefon aldım. Almak zorunda kaldım.
İlk gittikleri gün görüştük, sonra ne zaman arasam telefon kapalı. Gitmeden önce de sürekli tembihlemiştim, şarj etmeyi unutma, beni her akşam ara diye. 8 gün önce babalarına whatsapp'dan mesaj attım. Büyük kızımıza söyler misin, telefonunu açsın diye.
8 gün önce görüştük. Ben tekrar tembihledim şarja takmayı unutma, beni arayın mutlaka diye. Hatta küçük kızım bana daha düşkündür, ona söyledim, beni arayın diye. Tamam dediler.

Sonra yine telefon kapalı.
Babalarına yine mesaj attım, mesaj iletildi ama okumuyor mesajı.

Babalarını aramak istemiyorum, çünkü ya açmayacak ya beni boşarsan böyle olur işte gelenkutusu hanım, gör şimdi gününü diyecek. Zaten uzaklaştırma kararı aldırdığım birinden bahsediyoruz, karaktersiz adamın teki.

Sorum şu, Temmuz'da babalarına verdik diye çocuklarımızla görüşemeyecek miyiz? Bu konuda yasal haklarımız yok mu? Babalarının görüşmemizi engellemeye hakkı var mı?

8 gün oldu görüşemiyoruz ve önümüzde daha 20 gün var.

Babalarının bir şekilde engel olduğunu düşünüyorum. Ya telefonu sakladı, ya bir bahaneyle telefonu açtırtmıyor, ya içinden kartı aldı ya da başka bir şey. Evet paranoyak oldum ama başka açıklama bulamıyorum. Küçük kızım bana düşkün, babasına senin telefonundan arayalım demiştir mutlaka. Onu da bir bahane ile geçiştirdiğini düşünüyorum.

Yarın avukatıma aratmayı düşünüyorum. Zaten geçen ayın nafakasını da hala yatırmadı. O bahane ile çocukların telefonunu açın dedirtmek istiyorum ama avukat aç deyince açmak gibi bir zorunluluğu da yok bana göre.

Peki görüşmemizi engelleme hakkı var mı? Bu nasıl iş? Telefonla bile görüşemiyorum yavrularımla. Çıldırmak üzereyim.

Bilen biri varsa lütfen yardım etsin.

mahkemelerin bosanma esnasinda velayeti vermedikleri tarafa cocugu bir ay gibi uzun bir sure birakmalarina karsiyim ben.
yilin cogu gunu uzak olduklari, bircok kisilik ozelligini dolayisiyla fark edemedikleri, anlayamadiklari evlatlariyla bu bir ay tamamen yalniz olmalari cocuk acisindan cok da saglikli degil bence.
keske kadin erkek rollerimizden muaf, sadece anne baba olarak iliskileri korumayi basarabilsek.
sevgili gelen kutusu,
kusku ve korkularini cok iyi anliyorum.
eski esinizi tanimiyorum ancak sadece siz kendisiyle iletisime gecin diye bile olabilir. bu sebeple bence en sagliklisi avukatinizin iletisim kurmasi.

Kızım aradı, 25 dakika konuştuk şimdi
Kapatamadık telefonu
Telefonu kaybolmuş halasının evinde (Adapazarı'nda). Kaç gündür babasına sormuş, bulamamışlar. Ama az önce bulmuşlar (Antalya'da).
Telefonu babana verme dedim. Sen sakla, her akşam da beni ara dedim.

Bakalım ne olacak.
çok güzel hikaye yazıyor eşiniz vay be

Ne tuhaf değil mi, eski eşim de rahatça bekar bekar sevgilisiyle gezeceğim diye sözde çok sevdiği oğlunu velayeti istemiyorum diye bana bırakmıştı. O zaman onunla aynı şehirdeydik. Dava sürerken görüş günleri belirlendiği halde görüş günleri haricinde de zırt pırt oğlunu görüyordu. Benim hep o şehirde kalacağımı düşündüğü için görüş günleri onun umurunda değildi, kafasına göre takılıyordu. Çocuğun okul ihtiyaçları ya da eğitimi umurunda değildi. Sadece görüyordu ve bununla da babalık yaptığını sanıyordu.
Sonra benim atamam oldu ve ondan 3 saat uzakta bir şehre taşındık. Burada da canı istedikçe gelip görmeye başladı. "Artık bunu yapamazsın, senin günlerin belirli" deyince işte o zaman boşanmanın ne olduğunu anladı. Düzensiz gelmesi çocuğun da psikolojisini bozuyordu. Çocuk tenis topu gibi bir onda bir bende. Görüş günlerine uyunca çocuk da o gün kimde olacağını anlamaya başladı ve her gün babası gelecek diye bekleyip hayal kırıklığına uğramaktan kurtuldu. Ama adam bunu bir savaş zannetti. Oysa ben oğlumun psikolojisinin düzelmesi için uğraşırken adam oğlumu ondan uzaklaştırmaya çalıştığımı düşündü. Canı istediğinde zırt pırt gelerek hayatımdan da çıkmıyordu. Benim hayatım diye bir şey bırakmıyordu. Çocuk kendinde olduğunda da oğlumun telefonlarını kapatıyordu, ulaşamıyordum. Hafta sonları görüş gününde de iki günlüğüne yaşadığı şehre götürüp getiriyordu. Çocuğun hayatı kış yaz yollarda geçiyordu. Babasını göreceği günler çocuk yollarda oluyordu. Çocuğun ertesi gün sınavının olup olmaması umurunda değildi. Nihayet buna da bir son verdi. Ben ondan bir şey beklemiyorum. Onun için babalık bu kadar. Anne olmak gerçekten kolay değil. Bir çocuğun hem annesi hem de babası olup onun hayatını şekillendirmesine yardımcı olmak gerçekten zor. Eski eşler de çocuklarının büyüdüklerini dışarıdan izleyip, çocuğunun başarılarında sanki katkıları varmış gibi övünüyorlar işte...Ben en çok çocuklara üzülüyorum. Böyle olmamalıydı. Şimdi eski eş mutsuzum diyor ama görüntü hiç de öyle değil. Ya oğlumun geri kalan yaşamı, bir ömür verdiği güvensizlik duygusu... Bizler boşanırken kılı kırk yarıp düşünüyoruz, her şeye göğüs geriyor katlanıyoruz da, onlar bir başkasını bulunca geride bıraktıklarına bakmıyorlar bile...
Gelen kutusu kızınla görüşmene çok sevindim. Umarım bir gün eski eşin de bu tip saçma sapan hareketlerinden vazgeçer bir gün...

Avukatımla görüştüm.
Eski eşimi aradı.
Kızım otelde telefonunu kaybetmiş!
Yerseniz yani.

Şu anda yoldalarmış, Antalya'ya gidiyormuş. Varınca aratacakmış.

Avukatımın söylediği şey şu: Telefonun kapalı olduğunu ispatlayabiliriz. Görüştürmediğini iddia edebiliriz.
Eğer görüştürdüm diyorsa bunu ispat etmesi gereken karşı taraf.
bende çok üzerine gitme bende aynı durumları çok yaşadım çok zor bi durum.
aklınca seni cezalandırmaya çalışıyor .
ama çok ileri giderse gerekeni yaparsın.

GelenKutusu GelenKutusu çocukların seslerini duymana sevindim. Böyle yazınca kuru kuru bir cümle oldu ama gerçekten içim keyifle doldu seslerini duydum diye yazdığında.

Back
X