Avukat veya Hukuk okuyan arkadaşlar bir bakabilir mi çok kısa

Evet velayet ayrı bir dava
Ben bu ayrı velayet davasında kanıt olarak boşanma nedeninide kullanın dediğinizi sandım onun için söyledim

Şahit meselesi akıllıca tabi bulabilirsek işe yarar bencede
Hem kanıtlı düzenli bir maaşıda yok adamın
Ne iş olursa onu yapıyo
Çalışmıyorsa çocuğa neyle bakacak ne yiyip ne içerecek hasta olduğunda nasıl ilgenecek o zaman.Elinizde iyi bir koz var hem çalışmıyor hem eşini aldatmış.

velayet te istikrar önemlidir cocuk icin
sadece annenin evlenmesi babaya verilmesi için sebep değildir
ayrıca anlayabilecek yastaysa çocuğa da fikri sorulur uzman eşliğinde
Siz sanırım hukukçuydunuz
Teşekkür ederim cevabınız için. İstikrar önemli demişsiniz
Bunların ikisinde de devamlı sürecek, oturmuş bir düzen yok

Baba ilkokul mezunu, boşandıktan sonra uzun yıllar nikahsız aynı evde evliyken karısını aldattığı kişiyle yaşıyor, yeni evlenecek, ancak kadında kendide aile olacak düzeyde insanlar değil nerde akşam orda sabah modundalar ve ikisininde belli işleri yok

Anne desen lise mezunu ama ayakları üzerinde duramayan köy kızı, boşandıktan sonrada çocuğuyla köye babaevine dönmüş geleceği belli olan biri değil
Ne bir maaşı ne güvencesi var
Ama ailesi evlendirmek istiyor bir öğretmen tanıdıklarıyla

Yani çocuk için iki tarafta iç karartıcı aslında

Siz sanırım hukukçuydunuz
Teşekkür ederim cevabınız için. İstikrar önemli demişsiniz
Bunların ikisinde de devamlı sürecek, oturmuş bir düzen yok

Baba ilkokul mezunu, boşandıktan sonra uzun yıllar nikahsız aynı evde evliyken karısını aldattığı kişiyle yaşıyor, yeni evlenecek, ancak kadında kendide aile olacak düzeyde insanlar değil nerde akşam orda sabah modundalar ve ikisininde belli işleri yok

Anne desen lise mezunu ama ayakları üzerinde duramayan köy kızı, boşandıktan sonrada çocuğuyla köye babaevine dönmüş geleceği belli olan biri değil
Ne bir maaşı ne güvencesi var
Ama ailesi evlendirmek istiyor bir öğretmen tanıdıklarıyla

peki o evleneceği adam çocuk konusunda sıkıntı çıkarır mi
baba eğer velayet davası acarsa bu düzensiz hayatla ilgili bir iki delil şahit vs. olursa kadın için iyi olur
ayrica çocuğa da sorarlar onun isteği de önemli çünkü uzman onunla konuşup ona göre rapor yazıyor ayrıca iki tarafın ekonomik araştırması ve yaşadıkları yerlere gidilip sosyal durum araştırması yapılıyor

peki o evleneceği adam çocuk konusunda sıkıntı çıkarır mi
baba eğer velayet davası acarsa bu düzensiz hayatla ilgili bir iki delil şahit vs. olursa kadın için iyi olur
ayrica çocuğa da sorarlar onun isteği de önemli çünkü uzman onunla konuşup ona göre rapor yazıyor ayrıca iki tarafın ekonomik araştırması ve yaşadıkları yerlere gidilip sosyal durum araştırması yapılıyor

Kızın ailesinin demesine göre, o evleneceği adam herşeyi kabul ediyormuş, tüm olaylarıda ayrıca kendi araştırmış ve herşeyi bilerek gelmiş

Bu arada cidden bir umut oldunuz bu dediklerinizi söyleyeceğim, çok teşekkür ediyorum tekrardan

Sırf yeniden evlenmek velayetin değişmesine neden olmaz. Velayet sahibinin çocuğa olan yükümlülüklerini ağır şekilde savsaması ya da çocuğa yeterli ilgiyi göstermemesi gibi nedenler olması gerekir velayet değişikliği için. Çocuğun düşüncesi de önemli.

Kızın ailesinin demesine göre, o evleneceği adam herşeyi kabul ediyormuş, tüm olaylarıda ayrıca kendi araştırmış ve herşeyi bilerek gelmiş

Bu arada cidden bir umut oldunuz bu dediklerinizi söyleyeceğim, çok teşekkür ediyorum tekrardan

rica ederim :)
evleneceği adam sorun etmezse düzenli bir hayat kurarsa eski eşin hayatıyla ilgili bir iki delili şahit de varsa korkmasin

Avukat değilim fakat benzeriyle karşılarım. Baba kızının üvey babayla aynı evde olmasını istememe Hakkı oldukça var ve kız artık yaş olarak size bağlı olmadığı için alabiliritesi yüksek. Benim tanık olduğum olayın sonucunu bilmiyorum uzak akrabaydı sadece konuşurlarken duydum. Ki kızı olan birinin üvey baba konuda çok dikkat etmesi lazım. İki ucu .... Değnek olmuş. Hayırlısı neyse öyle olsun

Çocuk şuan 7 sanırım

Cocugun fikri sorulabilir ve bu hakimin karar vermesinde etkilidir.

Annenin yeniden evlenmesi tek basina velayet davasi konusu olamaz,yani hakim anne yeniden evlendi diye velayeti anneden almaz ama ;

Evlendigi kisi ahlak olarak dusukse,cocuklari istemiyosa,cocuklara eziyet ediyosa ve cocuklar o evde kalmak istemezse velayet anneden alinir .

Back
X