avukatlar rica etsem mesleğinizi değelendirir misiniz?

esmenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
184
0
116
Bursa
merhabalar..
avukatlara birkaç sorum var:
bana mesleğiniz hakkında bilgi verir misiniz?
ya da sıradan bir iş gününüzü anlatır mısınız?
bir daha dünyaya gelseydiniz yine avukat olur muydunuz?
kısa da olsa cevap verirseniz çok sevinirim.
teşekkür ederim..

mesleğimiz bir hukuk dalında ya da yalnızca bir konuda uzmanlaşılarak yapılabileceği gibi pratisyen hekimlik gibi her tür davaya bakılarak da yapılabiliyor. başka bir işverenin yanında (kamu kurumu, özel şirket, hukuk bürosu gibi) çalışılabileceği gibi avukatların kendi bürolarını da açma hakları vardır.
kendi büromda çalıştığım için işverene hesap verme gibi bir yükümlülüğüm yok. ancak iki sene başka bir avukatlık bürosunda çalıştım. başkasının yanında çalışmak bana hem işi öğrenmem açısından hem de disiplinli iş takibi yapmam açısından çok yararlı oldu.
bir günümü de şöyle anlatayım, örneğin bugün;
sabahtan duruşmalarıma girdim ve mahkeme kalemlerindeki işlerimi hallettim. icra dairesine gittim, iki dosyada işlem yaptım. sonra bir şüphelinin sorgusuna girdim. öğlen randevusu olan birileri geldi gitti, o arada bir tane dilekçe yazdım. bir tutuklu dosyam var, yarın ağır cezada duruşması var, onu ziyaret için cezaevine gittim. şimdi geldim, forumda kafa dağıtıyorum

öncelikle sorumu dikkate alarak cevapladığınız için çok çok teşekkür ediyorum.
yalnız,cevaplarsanız bir iki sorum daha olacak:
adliyede,duruşmalarda ya da cezaevinde tedirgin olduğunuz zamanlar oluyor mu?
yani ağır dosyaları da çözüme kavuşturmaya çalışıyorsunuz mutlaka,çok ciddi suç işlemiş kişilerin sorgularında bulunuyorsunuz vb.
özellikle bu açıdan bakılırsa bayan avukat olmanın getirdiği dezavantajlar neler?
ve mesleğinizi seviyor musunuz?yine sınava girseniz yine hukuk yazar mıydınız?
(çok vaktinizi almak istemem ama avukat olmak isteyen biri olarak bu meslek hakkında her açıdan bilgi sahibi olmak istiyorum.)
tekrar teşekkür ederim.

cezaevinde tedirgin olmuyorumi, kendimi en güvenli hissettiğim yerlerden biri, kimse saygıda kusur etmiyor, deyim yerindeyse el üstünde tutuyorlar. ağır cezalarda bütün dosyalarda değil ama sorunlu gördüğüm dosyalarda korumam var bana eşlik eder. zaten kolay korkan bir tip değilimdir. normal zamanda da ofiste duruyor zaten. icra daireleri çok lakayıt yerlerdir, oralarda idare etmeyi bilmezseniz çok zorlanırsınız. mesleğimi çok seviyorum, ilk tercihimi kazanmıştım, yine sınava girsem yine aynı tercihi yapardım. (istanbul hukuk mezunuyum) özgüveni yüksek olanlara tavsiye ederim.

çok sağolun verdiğiniz cevaplar için.çok yardımcı oldunuz gerçekten.kafamdaki soru işaretlerini giderdiğiniz için çok teşekkür ederim..inşallah ben de sizin yolunuzdan gelmeyi çok istiyorum.
mesleğinizde başarılar diliyorum size.
vaktinizi ayırdığınız için tekrar çook teşekkür ederim..
iyi akşamlar

rica ederim, ben de size eğitim hayatınızda ve mesleğinizde başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…