Avukatlarin Yardimina Ihtiyacim Var

NERXIXMAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
81
2
86
Antalya
Merhabalar ben daha öncede yazmıştım.
Eşimle 2 aydır ayrıyım sonunda konuştuk ve ortak bir kararla anlaşmalı ayrılmaya karar verdik ve oğlumun velayeti bende kalıcak
1- sorum ben bunun için barodon avukat ayarlasam çokmu uzun sürer sonuçlanması çünki benim sürekli gelip gidebilecek şansım yok.
2- sorum Özel avukat tutsam boşanmak ve çocuğum velayeti için ne kadar masraf yaparım
Bilgisi olan varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim

merhaba....birinci sorunuza cevabım avukat tutamayacak durumdaysanız muhtardan alıcağınız fakirlik ilmuhaberi ve ikametgah ilmuhaberi ile bulunduğunuz şehrin baro kalemine müraacat ettiğiniz takdirde hemen sizi bi avukata yönledirirler....
ikinci sorunuzdaki husus anlaşmalı boşanma olucaksa çok bi ücret talep edileceğini sanmıyorum.çünkü anlaşmalı boşanmalar kısa sürdüğü için tutacağınız avukat ona göre ücret talep edecektir.bikaç avukatla görüşebilirsiniz bunun için...

canım ALLAH YARDIMCIN olsun bende aynı durumdayım boşanma dawam etmekde bizimkisi çekişmeli we 2,5 milyardan başlıo bildiğim kadarı ile anlaşmalılardan 1 ile 2 milyar arası sen muhtardan fakirlik kağıdı al we bulunduğun şehrin barosuna başwur awukat werir dewlet sana kolay gelsin

Ama çalışıyorum ben bir avukatla görüştüm yaklaşık 25 gün önce fazla masraflı olmayacağını söyledi 60-70 civarı tutacağını söyledi barodan avukat tutsam çok gel git olurmu acaba bu konuda yardıma ihtiyacım var sürekli gel git yapamam çalıştığım için barodan avukat verirlermi çalışıyorum

Peki Arkadaşlar boşanma olmadan oğlumun velayeti ve nafakasını talep etsem gene aynı masrafımı yaparım kafam çok karştı ne yapacağım bilemiyorum
Avukatla görüştüm 500-600 civarı avukat + masraf parası dedi ben neden bu parayı ödeyeyim

Ödemek istemiyorsanız davanızı kendiniz takip edin, anlaşmalı boşanma olursa tek celsede biter zaten, tabi dilekçe protokol vb evrakları kendinizin hazırlaması lazım. Barodan avukat tutmak diye birşey yok, avukat tutacak paranız yoksa yani fakirseniz bunu kanıtlamanız durumunda baro size bir avukat tayin eder. Ama çalışıyorsanız bu biraz zor. Boşanmadan da nafaka almanız mümkün bunun içinde dava açmak gerekir, masrafı çok bişey farketmez.

................................................................................

Son düzenleme:
--------------------------------------------------------------------------------

Teşekür Ederim Bilgileriniz Için Maddi Durumum Kötü Değil Sadece O ücreti Ben ödemek Istemiyorum çok Masrafli Olmayacaksa çocuğumun Velayeti Için Açmak Istiyorum Nafaka Için çünki Parasini Başkalariyla Yemesine Tahammülüm Yok Hiç Değilse çocuğuna Versin Gerekirse Boşanma Davasini O Açana Kadar Beklerim Benim Için Acelesi Yok

--------------------------------------------------------------------------------

Velayet ve nafaka davası açabilirsiniz, ama bu seferde ayrı yaşama hakkınız olduğunu kanıtlamanız lazım. Mesela aynı çatı altında yaşayıpta eşinizden nafaka almanız zor. Avukat tutarsanız bu davayla ilgili en az 500-1000 ytlyi gözden çıkartın. Hem kendiniz hem çocuk için nafaka alabilirsiniz.

Seren Hanim
Ben Avukatla Daha önce Bir Görüşma Yapmiştim 25 Gün önce çaliştiğim Için Alamayacağimi Söyledi Sade çocuk Için Alabilirsin Dedi
Ev Konusuna Gelince O Ayri Ev Tuttu Işine Yarayan Eşyalri Aldi Ben Yaklaşik 3 Aydir Annemdeyim Buna Iş Arkadaşlarim şahit Servis Düzergahim Değişti Yani Isbat Edebilirm Ama Ben Nasil Nafaka Alicam çalişiyorum

Düzenli bir geliriniz varsa nafaka alamazsınız, avukatınız doğru söylemiş.

bir avukat olarak sorularınızı cevaplayayım:
hukuk davalarında barodan avukat yardımının yapılması ancak ve ancak çok fakir olmanız halinde mümkün olabiliyor. ceza davaları için daha çok barodan avukat atanıyor. heleki çalışıyorsanız baronun size avukat tayin etme olasılığı çok zayıf. anlaşmalı boşanma davalarını avukatına göre 500den 1500 ytlye kadar bakan avukatlar var. anlaşmalı boşanma olduğu için kendinizde kolaylıkla bir boşanma protokolü(anlaştığınız mal varlığı, çocuğun velayeti, çocuğun ve kendinizin nafakası ve tazminatları açık ve net bir şekilde içeren) ve boşanma dilekçesi ile son oturduğunuz yer mahkemesinde açabilirsiniz. ancak boşanmadan velayet ve nafaka için eşinizin yaşamının çocuk ve sizin için zararlı olması gerekir ki anladığım kadarı ile bu sizde mevcut bir durum değil. davayı kendiniz açıp yürütmek isterseniz de hukuk bilginizin eksikliği ve gidip gelmeler ile yaşayacağınız kayıp bir avukata vereceğiniz parayı hayli hayli gececektir.
sizin ve çocuğunuz için hayırlısı ama en iyisi bence üçün beşin hesabını yapmadan bir avukat tutmakta.

Senem Hanım Merhabalar

Öncelikle beni aydınlattığınız için teşekür ederim.
Ama ben paranın (üçün beşin hesabını yapmıyorum) engelli olduğum için sürekli koşturmak ve gelip gitmek benim için zor olucak canım Paradan bahsettim evet ama benim kabul etmediğim eşim birisind hoşlandı yani arada bir bayan var ben 3 aydır annemdeyim çocuğumla beraber ve hiç bir maddi desteği yok o parayı o ödesin diye düşünüyırom.başkalarıyla yemek adına
Genede çok teşekür ederim

zaten bu durumda mahkemede kusurlu taraf olarak o gözükecek ve mahkeme masraflarının karar harcının ve avukatınızın (tamamı olmasada) bir kısım vekalet ücretinin eşinizi tarafından karşılanmasına karar verilebilecektir. ancak bu durumda anlaşmalı boşanmada değil çekişmeli boşanmada olur. maalesef anlaşmalı boşanmada böyle bir yol mevcut değil. seçim sizin. ya çekişmeli boşanırsınız zaman uzar ama onu da nispeten zarara uğratırsınız. yada anlaşmalı boşanıp bir an önce kurtulursunuz. üçün beşin hesabından kastımda haklı iken haksız pozisyona düşmemek için bir uyarıdan ibaret. yanlış anlamanızı kesinlikle istemem. iyi günler.

Senem hanım çok teşekür ederim bilgileriniz için rica ederim ama galiba ben yanlış anladım kusura bakmayın gerçektemn ne yapacağımı bilemiyorum anşlaşmalı olarak kabül etti anlaşmalımı olsun çekişmelimi bilmiyorumsizce ne yapmalıyım insanlarda o kadar kafamı karıştırdılarki hiç bilmiyorum .
bir sorum daha var senem hanım şu an işinden ayrılmış ve yurt dışına çıkacağını öğrendim bilmiyorum ne kadar doğru bana bir zararı olurmu ve çocuğumun vekaletini alsam nafakamı ödemezce ne yapabilirim ço teşekür ederim

yurt dışına çıkacaksa anlaşmalı boşanmanız en güzeli aksii halde sadece tebligat yapmanız bile senelerce sürebilir. çocuğunuz için nafakasını ödemezse onun içinde icra işlemleri uygulanarak tahsili yoluna gidilebilir.

kocam aşırı sinirli.eve doğru düzgün bişey almıyor.evde yemek pişirmeyelim diyor.işte battım diyor.yeğeni çalışanları yiyor,ama o inkar ediyor.çocuğuma bir ihtiyacımı alıyor.her gün akşam çocuğu bahane ederek anneme yemek yedirmeye gideyim diyor.evde yemek olsa bile.çocuk 1,5 yaşayacak eliyle yemesine asla izin vermiyor bunun için çocuğa kızıyor sen öğrettin diye çocuğun yanında bana bağırıp döğüşüyor.2 aylık bebeğim var.çocuk onu kıskanıyor diye benden ayırıp annesine gidiyor.komşuların ev hanımı eşlerinin bile arabası var ellerinde dolu para.bilmiyorum şikayetçi olsam sonuç alabilirmiyim .çocuk babaya çok düşkün boşanmak çözüm olurmu .boşanmadan annesine gitme yasağı evine harcama cezası verilirmi çocuğa eliyle yemesine izin verip sinirlenmemesi söylenirmi

slm neriman arkadaşım öncelik allah kolaylık versin diyorum.Bende 7 aydır ayrıyım eşimden gercekten çok zor bu günleri yaşamak.Bu sitden çok faydalandım buradaki avukatlar saolsunlar sorularımı yanıtladılar.Anlaşmaluı boşanmaya gelince bende ilk ayrıldığım zamnlarda eşimle oturup konuşmuştuk.ve anlaşmalı boşanma olsun ben senın hkkın olan herseyi vereceğim demişti.İlk duruşmaya avkatsız çıktım zaten eşimden dolayı suan işsizim avukat tutacak paramda yoktu.Neyse ilk duruşmada bir baktım eşim avukat tutmuştu ve duyruşma sırasında hakim sordu bend eanlattım zaten biz anlaştık öyle gweldik dedim.Sıra onların yani eşimin ve avukatının konuşmasına geldiğinide heseyi yalanladılar enlaşmalı değil işte hiç bişeyşi yıokutr gibisinden .Şok oldum tabiki bu arda eşimve ailesi herseyi ayarlayıp çıkmışlar mahkemeye işte benim hakkımda bir sürü yalan beyanlar eklemiller dosyaya.Bende ilk durşmadan sonra ailemin yardımı ile avukat tuttum ve altınlkarım için ve nafaka isteğim için dilekçe ekledim dosyamıza avukatım sen bana bırak hersey senin hakkın alırız demişti ben rahatladım.Sonra ikinci durşmaya avukat beni çağırmadı sedece kendi katıldı altınları kaybettiğimizi nafaka verilmediğini arabayı alamadığımızı sonra onların hiç sahit yazdırmadığını dosyaya hiç bişe ekmemişler falan fılan dedi .Şimdi 3, durşmaya 3 gün kaldı ve ben bu site yardımıyla avukatımın hiöç bir iş yapmadığını örğrendim ve gitim başka avukatlarla görüşüp dosyamı incelettirdim fakat dosyamı inceleyen avukatlar dosyamın bir enkaz olduğunu avukatımın hiç bir şey yapmayıp sanıki davay kaybetmek için çalıştığını söyledilere bir şok daha yaşadım.Şimdi başka bir avukat tuttum hakkım olan şeyleri kurtarmak için elinden gelen herseyi yapacagını söyledi.Tekrar dava açıyorum. Bakalım bundan sonra zamn ne gösterecek.Aslında sana demek istediğim kesinlikle çok tamkinli davran ve eşinin anlaşmalı boşanalım dediğinie hemen inanma iş ayrılama aolduktan sonra 180 derece değişiyorlar.Avukatının neler yaptığınında sürkli takip et arkadaşım sana allah kolaylık versin hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…