Avukatsız bosanma oluyo mu?

Doğru avukat şart değil ama konu sahibi tek başına baş edemez diye öyle yazdım.
Ünide bir hocam vardı, gençliğinde hobi olarak mahkeme salonlarında dava izlermiş (?!), şimdiye kadar her davamı tek başıma yürüttüm hiçbir davayı da kaybetmedim kaybedeceğim davayı açmam derdi
Ama mesela ben avukatsız çekişmeli boşanma davası yürütemem, konu sahibi de yapamaz muhtemelen. İnşallah hak kaybına uğramadan atlatır süreci.

kendinde soyleyebılırsın ama bazı maddelerı bılmeden kendını savunman güç

Evet hklısınız dusundum mahvoldu hayatım daha 25 yasımda butun hyallerim kadınlgm hersym gtti daha oturma odasında 2 kere anca oturdum koltuklarıma cok kotu oldum bunu hakedicek nabtım diye bana bunu yasatana bende yasatıcam aynı acıları

Evet cekişmeli avukatsız olmaz anlaşmalı bi nebze de cekşmeli cesaret edip acamam karsı tarafın acmasını bekliyim o zaman bişey gelmio aklma

yanlış okumuşum, ben zorunlu yazmışsınız gibi düşünüp atladım hemen, kusura bakmayın
diğer yandan çok haklısınız çünkü her şey süreyle işliyor, cevap süresi, temyiz süresi, tanık bildirme süresi falan
süreleri kaçırmamak lazım
çekişmeli davalar cidden uzun ve yıpratıcı davalar, kişiler zaten sıkıntı yaşıyor bir de hukuki boyutuna kafa yormamak için avukat aracılığıyla yürütmek en doğrusu

Heh şöyle, bugüne kadar çektiğiniz üzüntüleriniz sizi karşınızdakine karşı zayıflatmasın, aksine ayaklarınız yere sağlam bassın, güçlü ve kendinden emin durun, siz birşey istemesenizde kıymetiniz bilinmedi, istesenizde kıymetiniz bilinmedi, altınlarınızı geri almazsanız eşiniz çok mu umursayacak bu tavrınızı? Hayır hatta işine gelir.
Kendinize üzülmeyi bırakın ve hemen baronun yolunu tutun

Evet cekişmeli avukatsız olmaz anlaşmalı bi nebze de cekşmeli cesaret edip acamam karsı tarafın acmasını bekliyim o zaman bişey gelmio aklma
çalışıyor musunuz?
üzerinize kayıtlı ev araba vs var mı
eğer bunlar yok ise bulunduğunuz yerin baro adli yardım temsilciliğine başvurun derim
diğer yandan da yukarıda da yazmıştım, eğer karşı taraf da boşanmak istiyorsa ya siz ya o davayı açıp diğer taraf kabul ederse de anlaşmalı boşanma gibi kısa sürede bitebilir
tabi her konuda anlaşma durumunuz var ise

Calşmıyorum bi mal varlgmda yok

Tsk ederim destek için. Bana sadece bin lira vericegini soyledi bende kabul etmedim bakalım duruma nolcak bn bi gidiyim arastrayım hayrlısı artk

Avukatsız olur tabi ki. Kendiniz dilekçenizi yazarsınız, duruşmalara gidip durumunuzu anlatırsınız... Süreç uzayabilir ya da nafaka tazminat haklarınızı gerektiği kadarıyla talep edemeyebilirsiniz belki avukat olmayınca...

Anlaşmalı boşanma 1 yıl dolduktan sonra olabiliyor...

Baroya başvurup adli yardım da isteyebilirsiniz...

Avukata ihtiyacınız yok canım.
Ben kendi dilekçemi kendim yazdım savunmamı kendim yaptım tek celsede avukatsız gayet tabi boşandım.
Bir de kızım var onun da velayetini aldım nafakada bağlattım.
Ortada şiddet alkol aldatma falan da yoktu yani.Şahitte göstermedim dava günü tek başıma gittim davaya girdim boşandım ve çıktım.
Kafana takma bu kadar.Dilersen bana kaç yıllık evliği olduğunuzu ve boşanma sebebini yazarsanız size örnek bir boşanma dilekçesi gönderebilirim.
Fakat boşanma davası açarken artık bir miktar teminat yatırmanız gerekiyor.
Bu miktar davacıyla davalının ikamet adreslerine göre değişiyor.Mesela 150 lria gibi.Dava bittikten sonra kullanılmayan para size iade ediliyor.

Cok tskler bi tanıdgımı aaratmıştım avukatsız olmaz demiş ben yarın adliyeye gidip sorcam bide size sorayım dedim bu sureci bilen varsa yazarsa cok memnun olurum biraz sakinleşmye calışıyorum kbkmayn
Nasıl avulatsız olmazmış?
Lütfen ama lütfen boş konuşan insanlara göre hareket etmeyin.
Ceza ve sulh mahkemelerinde belki avukat gerekebilir ancak aile mahkemelerinde avukat olması gerekmiyor. Bende avukatsız boşandım arkadaşlarıma da yardımcı oldum onlar da avukatsız boşandı.

Ama 1 sne dolmadı anlaşmalı olmuyomuş o yuzden cekişmeli içinde avukat sartmış

Ama 1 sne dolmadı anlaşmalı olmuyomuş o yuzden cekişmeli içinde avukat sartmış
Hayır cnm davayı kadın açarsa her ne kadar çekişmeli olsa da mahkeme kadından yana oluyor.
Ve boşanma maddelerinde suçlayıcı unsurlar, tazminat nafaka mal mülk vs gibi maddeler yoksa avukata gerek yok.
Şimdi siz davayı şiddetli geçimsizlik psikolojik şiddet ve anlaşamama üzerinden açarsanız ve aile temelinin saygı ve sevgi anlamında derinden sarsıldığını bu evlilik sebebiyle psikolojinizin bozulduğunu artık eşinizi sevmediğiniz söylerseniz bunun neyi çekişmeli olur?
Şimdi sizin eşiniz kalkıp ben eşimi seviyorum ayrılmak istemiyorum derse sizde mahkeme de "bu kişiyle aynı evde değil aynı ortamda bulunmak bile benim psikolojimi yeterince bozuyor bir kadın eşini seviyorsa evinde mutluysa neden ayrılmak istesin ki?Ama benim artık tahammülüm kalmadı.Kendisinden hiç bir suretle maddi beklentim yoktur. Tek istediğim biran evvel boşanmak" diyeceksiniz.
Bak kardeşim mahkeme de eşinize larşı ne kadar suçlayıcı olursanız mahkeme bunların kanıtını ve şahidini isteyecek ve dava uzayacaktır.Ama kısa yoldan çekişmeden boşanmak için sadece evlilik birliğinin temelden sarsıldığını artık evinizde huzurun kalmadığını karşılıklı sevgi ve saygıyı yitirdiğinizi artık bu kişiyle aynı evi aynı ortamı aynı yatağı paylaşmak istemediğinizi evlendikten çok kısa süre sonra bunları farkettiğinizi ama düzelir umuduyla biraz daha beklediğinizi fakat düzelmek yerine daha da çekilmez hale geldiğini ve artık boşanmaktan başka bir çözümün kalmadığını söyleyeceksiniz.
Ve eşiniz be kadar suçlayıcı olursa olsun size iftirada atsa sakın ses çıkarmayın lafını bitirmesini sözün size gelmesini bekleyin.Mahkeme de ki uslu mazlum mağdur vs gibi hal ve davranışlarınız size artı puan olarak döner ve işiniz kolaylaşır.
Eşiniz mahkemede bağırıp çağırsın ama siz asla ona cevap vermeyin ve susun. Hal böyle olunca adamın gerçekten ne kadar çekilmez biri olduğunu hakim gördüğün de özgürlüğüne o kadar yaklaşırsın.

Boşandığınız dönemde kızınız kaç yaşındaydı bilmiyorum ama zaten boşanma davalarında çok çok ekstra bir durum yoksa çocuklar anneye veriliyor. Ayrıca nafakayı bağlatan siz değilsiniz, boşanma sonucunda kadına nafaka verilip verilmemesine hakim karar verirken, devlet çocuğa otomatik olarak nafaka bağlıyor zaten. Kadın çalışmıyorsa zaten mahkeme otomatik nafaka bağlıyor.Hani boşanma davanızda ,boşanma kararı dışında ulaştığınız bir başarı yok gibi.

Kadın çalışmıyorsa zaten mahkeme otomatik nafaka bağlıyor

Konu sahibini de lütfen yanlış yönlendirmeyin. Her davanın kendi içinde farklılıkları vardır. Konu sahibinin anlattıklarına bakarak söyleyebilirim ki, maddi-manevi tazminat hakkı var, nafaka hakkı var ve düğün altınları var.

Konu sahibi, lütfen bulunduğunuz şehirde ki baroya giderek ücretsiz avukat talebinizi iletin. Sizden ücretsiz avukat tayini için gerekli gördükleri belgeleri isteyeceklerdir. Karşı taraf avukat tutarsa tek başınıza haklarınızı alamayabilirsiniz.

Sen 2 bilezik ve 1500 lira için bu evliliği bitirmezsen zaten avukat tutsan 2 bilezik ve 1500 lira avukata gider.Barodan avukat talep etsen barodan parasız gelen avukatla da 2 yılda anca boşanırsın.
Vallahi ben bir an önce boşanmak için bileziklerimi bozup aldığım arabayı bile eşime vermiştim hatta kolumda 2 bilezik vardı onları da verdim yeterki yakamdan düşsün diye.
Sen şimdi otur hesap yap 2 bilezik mi yoksa onun nikahı altında 2 yıl daha onun soyadıyla asosyal bir hayat yaşamakmı?
Mahkeme bitene kadar 2 yıl esir yaşamak kolaymı sanıyorsun?
Haaa davayı aç ama eşine söyleme eve kağıt gelmeden de evde sana ait olan tüm eşyalarını başka yere taşı.
Ben öyle yapmıştım

Devletin bağladığı nafaka günümüz şartlarına bakarsanız aylık 100 lira gibi birşey. Ama ben kızıma bundan 15 sene önce çok iyi nafaka bağlattım ki bunu başarı olarak görmüyorum.
Benim başarım avukatsız tek celsede çekişmeli boşanmış olmamdır.Şimdiye dek kimsede böyle bir girişim görmedim.
Altın dediğiniz de 2 bilezik ve 1500 lira para. Yani bayanın gördüğü psikolojik şiddet için sizce davayı uzatmaya değecek bir miktarmı?
Ben konu sahibinin konusunu okudum aralardaki yazdıklarını takip etmiyorum.
Ve konusunda hiç bir şekilde nafaka tazminat istemiyorum diyor.
Ve konu başlığı AVUKATSIZ BOŞANMA OLURMU? diye belirtilmiş.
Bende konu başlığına ve konun içeriğine göre EVET avukatsız boşanma olur dedim kendimden örnek verdim.
Konu başlığının ve içeriğinin dışında yazmış olduğum birşey olmadığına göre ben yanlış yönlendirme yapmamış oluyorum. Ama siz 3 kuruş için konu sahibinin hayatını mahvetmesi adına her türlü aklı veriyorsunuz.
Evet bir daha yazıyorum.
Ben avukatsız ve tek celsede boşandım parayla pulla işim olmadığı için yani paragöz olmadığım için boşanmamın hiç o yönüne bakmadım ve sadece boşanmak istedim ve boşandım.

Tüm bunları yazarken hangi hukuki bilgi ile yazdınız? Konu sahibini yanlış yönlendiriyorsunuz! Verdiğin hatalı bilgilerle konu sahibinin hak kaybına uğramasına neden olacaksınız. Sizin yazdıklarınızdan çıkan sonuç siz anlaşmalı boşanmışsınız. Ancak konu sahibi anlaşmalı boşanma şartlarını taşımıyor. Çekişmeli boşanmanın ne olduğunu bilmeksizin verdiğiniz bilgiler konu sahibini sadece hak kaybına uğratır. Ayrıca, adli yardıma başvurulduğunda da avukatlar, avukatlık yeminine bağlı olarak işlerini yürütürler ve müvekkillerinden para talep etmezler. Bilmeden burada ahkam kesmeyin.
Sevgili konu sahibi, çekişmeli boşanma, uzun ve yıpratıcı bir süreçtir. Avukat olmadan dava açabilirsiniz. Ancak hak kaybına uğrayabilirsiniz. Süreler önemlidir. Delilleri bildirmek, toplanmasını talep etmek önemlidir. Bulunduğunuz ilin barosuna başvurun onlar sizi yönlendireceklerdir. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama şunu unutmayın, her dava dosyası kendine özgüdür. Filanca şöyle yapmış şöyle olmuşla bu süreç yürütülmez...

3 kuruş mu?? Hanımefendi , burada haksız yere sırf kocasını süründürmek için tazminat isteyen, nafaka isteyen kadınlara en şiddetli karşı duran avukatlardan biriyim. Burada nafaka ve tazminat için sürünmeye değmez dediğim için çokça da taşlanmışımdır. Fakat anladığım kadarıyla konu sahibi yaşadıklarını ailesiyle bile paylaşmayıp her şeyi tek başına göğüslemeye çalışıyor. Çalışmıyor , bir güvencesi yok...Almasın mı haklarını? Bunun paragözlülükle de alakası yok, siz çalışıyorsunuz muhtemelen, kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz. Konu sahibi öyle değil ama.Lütfen burada hiç bir hukuki bilginiz olmaksızın , ihtiyaç halinden dolayı nafaka ve tazminat talebinde bulunanları da laf arasında paragözlülükle genellemeyin.

evlilik birliği içerisinde hakkı olanları almak isteyenlerin parada pulda gözleri mi oluyor?
ne zamandan beri kişinin hakkı olan şeyleri talep etmesi paragözlülük olmuş?
her dava sizin davanız gibi olacak diye bir durum yok kaldı ki 15 yıl öncesinden bahsediyorsunuz
üstelik adli yardım dosyası alan avukatları da töhmet altında bırakıyorsunuz
adli yardım dosyasının diğer dosyalardan hiçbir farkı yoktur, avukat üstüne aldığı görevi kurallarına uygun yapmak zorundadır
tamam Türk hukukunda avukatla dava yürütme zorunluluğu yok boşanma davalarında ancak çekişmeli olan, anlaşma sağlanamayan konular bulunan davalarda kişilerin hak kaybının önüne geçilmesi için avukat yardımı gereklidir
yoksa ben bir dilekçe yazdım oldu bitti denecek durumlar değil malesef
siz avukat değilsiniz, sadece bu olayı yaşayan birisiniz.. o yüzden avukat gibi değil de aynı durumları yaşayan biri olarak yönlendirin
bizler bile buralarda uzun uzadıya açıklama yapmıyoruz yanlış yönlendirmeyelim, gitsin bir meslektaşla görüşsün, herkesin davası farklıdır, ona göre muamele görsün diye, içeriği öğrenmeden yorum yapmayalım diye
siz kalkmış dilekçe örneği yollayayım diyorsunuz.. inanılır gibi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…