Avukatsız bosanma oluyo mu?

Nafakayı devlet bağlamaz ya da takdir etmez eşinizin gelirine göre hakim takdir eder. Ayrıca anlaşmalı boşanma şartlarını taşıyorsanız ve her iki tarafta boşanmak istiyorum derse boşanma olur. Ancak; anlaşmalı boşanma şartlarını taşımıyorsa taraflar ne olacak? Konuyu okumadım diyorsunuz ama 1500 tl iki bilezikten haberdarsınız kaldı ki yönlendirme yapıyorsunuz 3 kuruş için hayatını mahvetmek diyorsunuz. Anlaşmalı boşanma şartları oluşmamış diyoruz bilmem farkında mısınız? Paradan bilezikten vazgeçse de olacak iş değil! Kaldı ki, şiddet vs yazma daha çabuk boşanırsın diyorsunuz? Bunu neye istinaden söylüyorsunuz? Ya hakim boşamaz ve ayrılık kararı verirse? Ayrılık kararı ne demek biliyor musunuz sonra ne yapılması gerek biliyor musunuz? Hukuki bilgi gerektiren teknik konularda az bilgi ile insanları çıkmaza sürüklersiniz! Teknik bilgi bilmeden fikir sahibi olmayın lütfen!

1- Anlaşmalı boşanmadım ÇEKİŞMELİ BOAŞNDIM eşim asla benden boşanmak istemedi.
2- Barodan talep edilen avukata para verirsiniz diye de yazmadım. (İyi okuyun)
3- Ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum tecrübelerime ve Avukat olan akrabaları dan aldığım hak ve hukuk bilgilerime dayanarak yorumlarımı yazdım.
4- Çekişmeli de olsa boşanma da maddi hak ve talep olamazsa, şiddet aldatma tazminat vs yoksa delillere şahitlere gerek olmaksızın BOŞANMA uzamadan bitiyor.
5- Yazdıklarımı tekrardan anlayarak okuyun ki şahsıma yapmış olduğunuz suçlamalar için belki özür falan dilersiniz
Sayın konu sahibi @hera2035 Barodan avukat talep ettiğiniz de boşanma süreciniz uzayacak.
Boşanmak için konunuzda da bahsettiğiniz gibi gerçekten de "Nafaka tazminat istemiyorum" diyorsanız çekişmeli de olsa avukatsız çok kısa sürede boşanırsınız.Size mahkeme de neler demeniz gerektiğini ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiğini açıkca yazdım.
Ben size yazdığım herşeyi yaşamış tecrübe etmiş biriyim.Aynı şekilde 2 arkadaşıma da yaşadığım tecrübeler üzerinden yardımcı oldum onlarda tereyağından kıl çeker gibi avukatsız boşandı.
Tekrar yazıyorum olurda 2 bilezik 1500 lira para derseniz o zaman konu içeriğinde olan nafaka tazminat bişey istemiyorum sadece bir an önce boşanmak istiyorum cümlenizi silin ki bazıları beni hedef almaktan vazgeçsin.
Bence siz önce ne istediğinize karar verin.
2 bilezik 1500 lira paramı yoksa bir an önce boşanıp özgür olmakmı?

Aama eşimden alcaklıyım ben eger odemezse nafaka talebim tabi olucak o kadr takımı yedi haram olsun aklıma geldkce sinirleniyorum 2 bilezik 1500 lira borcu var aallahından bulsun deyip vazmıgecsem blmiyorum ki once yeterki hayatımdan cıksın hiç bişey istemiyorum diyodum sonra baktım ben enayi miyim calşmıyorum neyime guvencem hersyimi aldı gtti blmiorm of

Yok cnm tsk ederim bilgiler için senle ilgisi yok benm kararszlgm hakkımın onda kalıp kalmamsına razı olup olmayacgma karar veremedm sadce eşme msj attm oderse dedgnz gbi yaparım yok odemezse bi seklde avukat tutup caresne bakarm tskler

Benm tek istedgm hakkımı versn nafaka tazmnat değil oldu ki eşm vermedi o zmn bi çaresni bulucam avukat vs bi şeklde halolur ama ben her ihtmali degerlendrmek istiyorum eşim vermezse die nabablrm diyr dusunuyorum sadce ailem avukat paradını karsılıcak durumları yok zaten yeternce yuk oldum onlara bide bunun için yuk olamam kafam karısık o yuzden.

Bende size bunu anlattım zaten.
Siz enayimiyim derseniz ve 2 bilezik ve 1500 lira nakitinizi almak için uğraşırsanız bu boşanma davası için avukat şart ve dava uzarda uzar.
İki mahkeme arası 2 ile 3 ayı buluyor.
4 celse sürse 3x4= 12 ay eder.Eşinizin davaya iştirak etmediği günler ve adli tatille birlikte bu süre 2 yıla çıkar.
Siz 2 yılda bir işe girseniz asgari ücretle çalışsanız zaten o 2 bilezik ve nakitinizi kazanırsınız.Birde eşinizin soyadını tanıdığınız için Boşanmadan arkadaşlarınızla bir yere cafeye vs gitseniz.İş arkadaşlarınız olduğunu ve kızlı erkekli karışık gittiğinizi varsayalım.Bu durum da eşiniz size hınçlı diye sizi takip etse onca insanın yanında gelip size hakaret etse yada size iftira atsa bu kadın benle evliyken erkeklerle geziyor dese yada boşanma davasını geri çekin diye elinden geleni yapsa size rahat vermese bunları da düşünün derim.
Amaç bilezikleri almakmı yoksa bir an önce bu adamdan boşanıp ondan kurtulmakmı?
Ben sana her iki sürecide yazdım.
Otur kararını kendin ver
Sen ne istiyorsun onu sor kendine.
Ben hemen boşanmak için hiiiç parayı maddiyatı falan karıştırmadım.
Ama sen şöyle birşey yapabilirsin maddi ve manevi anlamda çok yıprandığını ekonomik anlamda özgürlüğün olmadığını iş bulup çalışana dek eşinin senden aldığı ziynetlere karşılık kendine nafaka talep edebilirsin mesela.

Şahsınıza yaptığım suçlamalar mı?? Burada benden başka avukat arkadaşlar da size şunu ısrarla anlatmaya çalıştı : "kendi olayınızdan yola çıkarak şöyle olur böyle olur demeyin konu sahibini hak kaybına uğratabilirsiniz!" Ayrıca, ben avukatken, kesin şöyledir böyledir demiyorum, diyemiyorum. Her olay kendi içinde değerlendirilmelidir, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ki, siz avukat akrabalarınızdan aldığınız "hak" ile konuşuyorsunuz. Kimseyi yönlendirmeyin. Konu sahibi sizin yönlendirmenizden etkilense, hak kaybına uğrasa ya da tazminatsız boşansa ve pişman olsa, hesabını nasıl vereceksiniz? Ayrıca bu formu pek çok kişi okuyor. Bilgi edinmeye çalışıyor. Hatalı bilgi ve hukuki nitelendirme ile, insanların hak kaybına neden olabilirsiniz. Hatalı hukuki nitelendirme yaparak insanları yanlış yönlendiriyorsunuz! Gerisi size kalmış, kimden neyin hakkını alarak bilginiz olmayan konuda mütalaa verirsiniz ben bilemem

Yok oyle seyler olmaz oyle biri değil nafaka vermek istemez sadece ki bende istemyorum beklentmde yok dedgm gbi işte bu arada hamilesiniz snırım ne zaman ayrıldnz? Ozel olmazsa merak ettm

Yok oyle seyler olmaz oyle biri değil nafaka vermek istemez sadece ki bende istemyorum beklentmde yok dedgm gbi işte bu arada hamilesiniz snırım ne zaman ayrıldnz? Ozel olmazsa merak ettm
Özel değil canım.
15 yıl oldu boşanalı bu ikinci evliliğim.
5 yıl oldu evleneli bu evliliğimden olan 2. Bebeğime hamileyim ilki vefat etti.
Hadi hayırlısı inşaAllah
İlk evliliğimden olan kızım da Üniveriste de.

Allahım ne kadar çok kişi olduk, sayfada ne kadar çok boşanan boşanmak üzere bayan bayan var

BAROLAR BİRLİĞİ'ne başvuruyorsunuz..Önce kaymakamlıktan veya muhtarlıktan (hatırlayamadım) çalışmadıgınıza daır fakırlık belgesı alıp sonra baroya gıdın onlar yonlendırıyorlar..Herseyı talep edın sahsı fıkrım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…