Nafakayı devlet bağlamaz ya da takdir etmez eşinizin gelirine göre hakim takdir eder. Ayrıca anlaşmalı boşanma şartlarını taşıyorsanız ve her iki tarafta boşanmak istiyorum derse boşanma olur. Ancak; anlaşmalı boşanma şartlarını taşımıyorsa taraflar ne olacak? Konuyu okumadım diyorsunuz ama 1500 tl iki bilezikten haberdarsınız kaldı ki yönlendirme yapıyorsunuz 3 kuruş için hayatını mahvetmek diyorsunuz. Anlaşmalı boşanma şartları oluşmamış diyoruz bilmem farkında mısınız? Paradan bilezikten vazgeçse de olacak iş değil! Kaldı ki, şiddet vs yazma daha çabuk boşanırsın diyorsunuz? Bunu neye istinaden söylüyorsunuz? Ya hakim boşamaz ve ayrılık kararı verirse? Ayrılık kararı ne demek biliyor musunuz sonra ne yapılması gerek biliyor musunuz? Hukuki bilgi gerektiren teknik konularda az bilgi ile insanları çıkmaza sürüklersiniz! Teknik bilgi bilmeden fikir sahibi olmayın lütfen!Devletin bağladığı nafaka günümüz şartlarına bakarsanız aylık 100 lira gibi birşey. Ama ben kızıma bundan 15 sene önce çok iyi nafaka bağlattım ki bunu başarı olarak görmüyorum.
Benim başarım avukatsız tek celsede çekişmeli boşanmış olmamdır.Şimdiye dek kimsede böyle bir girişim görmedim.
Altın dediğiniz de 2 bilezik ve 1500 lira para. Yani bayanın gördüğü psikolojik şiddet için sizce davayı uzatmaya değecek bir miktarmı?
Ben konu sahibinin konusunu okudum aralardaki yazdıklarını takip etmiyorum.
Ve konusunda hiç bir şekilde nafaka tazminat istemiyorum diyor.
Ve konu başlığı AVUKATSIZ BOŞANMA OLURMU? diye belirtilmiş.
Bende konu başlığına ve konun içeriğine göre EVET avukatsız boşanma olur dedim kendimden örnek verdim.
Konu başlığının ve içeriğinin dışında yazmış olduğum birşey olmadığına göre ben yanlış yönlendirme yapmamış oluyorum. Ama siz 3 kuruş için konu sahibinin hayatını mahvetmesi adına her türlü aklı veriyorsunuz.
Evet bir daha yazıyorum.
Ben avukatsız ve tek celsede boşandım parayla pulla işim olmadığı için yani paragöz olmadığım için boşanmamın hiç o yönüne bakmadım ve sadece boşanmak istedim ve boşandım.
1- Anlaşmalı boşanmadım ÇEKİŞMELİ BOAŞNDIM eşim asla benden boşanmak istemedi.Tüm bunları yazarken hangi hukuki bilgi ile yazdınız? Konu sahibini yanlış yönlendiriyorsunuz! Verdiğin hatalı bilgilerle konu sahibinin hak kaybına uğramasına neden olacaksınız. Sizin yazdıklarınızdan çıkan sonuç siz anlaşmalı boşanmışsınız. Ancak konu sahibi anlaşmalı boşanma şartlarını taşımıyor. Çekişmeli boşanmanın ne olduğunu bilmeksizin verdiğiniz bilgiler konu sahibini sadece hak kaybına uğratır. Ayrıca, adli yardıma başvurulduğunda da avukatlar, avukatlık yeminine bağlı olarak işlerini yürütürler ve müvekkillerinden para talep etmezler. Bilmeden burada ahkam kesmeyin.
Sevgili konu sahibi, çekişmeli boşanma, uzun ve yıpratıcı bir süreçtir. Avukat olmadan dava açabilirsiniz. Ancak hak kaybına uğrayabilirsiniz. Süreler önemlidir. Delilleri bildirmek, toplanmasını talep etmek önemlidir. Bulunduğunuz ilin barosuna başvurun onlar sizi yönlendireceklerdir. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama şunu unutmayın, her dava dosyası kendine özgüdür. Filanca şöyle yapmış şöyle olmuşla bu süreç yürütülmez...
Aama eşimden alcaklıyım ben eger odemezse nafaka talebim tabi olucak o kadr takımı yedi haram olsun aklıma geldkce sinirleniyorum 2 bilezik 1500 lira borcu var aallahından bulsun deyip vazmıgecsem blmiyorum ki once yeterki hayatımdan cıksın hiç bişey istemiyorum diyodum sonra baktım ben enayi miyim calşmıyorum neyime guvencem hersyimi aldı gtti blmiorm ofHayır cnm davayı kadın açarsa her ne kadar çekişmeli olsa da mahkeme kadından yana oluyor.
Ve boşanma maddelerinde suçlayıcı unsurlar, tazminat nafaka mal mülk vs gibi maddeler yoksa avukata gerek yok.
Şimdi siz davayı şiddetli geçimsizlik psikolojik şiddet ve anlaşamama üzerinden açarsanız ve aile temelinin saygı ve sevgi anlamında derinden sarsıldığını bu evlilik sebebiyle psikolojinizin bozulduğunu artık eşinizi sevmediğiniz söylerseniz bunun neyi çekişmeli olur?
Şimdi sizin eşiniz kalkıp ben eşimi seviyorum ayrılmak istemiyorum derse sizde mahkeme de "bu kişiyle aynı evde değil aynı ortamda bulunmak bile benim psikolojimi yeterince bozuyor bir kadın eşini seviyorsa evinde mutluysa neden ayrılmak istesin ki?Ama benim artık tahammülüm kalmadı.Kendisinden hiç bir suretle maddi beklentim yoktur. Tek istediğim biran evvel boşanmak" diyeceksiniz.
Bak kardeşim mahkeme de eşinize larşı ne kadar suçlayıcı olursanız mahkeme bunların kanıtını ve şahidini isteyecek ve dava uzayacaktır.Ama kısa yoldan çekişmeden boşanmak için sadece evlilik birliğinin temelden sarsıldığını artık evinizde huzurun kalmadığını karşılıklı sevgi ve saygıyı yitirdiğinizi artık bu kişiyle aynı evi aynı ortamı aynı yatağı paylaşmak istemediğinizi evlendikten çok kısa süre sonra bunları farkettiğinizi ama düzelir umuduyla biraz daha beklediğinizi fakat düzelmek yerine daha da çekilmez hale geldiğini ve artık boşanmaktan başka bir çözümün kalmadığını söyleyeceksiniz.
Ve eşiniz be kadar suçlayıcı olursa olsun size iftirada atsa sakın ses çıkarmayın lafını bitirmesini sözün size gelmesini bekleyin.Mahkeme de ki uslu mazlum mağdur vs gibi hal ve davranışlarınız size artı puan olarak döner ve işiniz kolaylaşır.
Eşiniz mahkemede bağırıp çağırsın ama siz asla ona cevap vermeyin ve susun. Hal böyle olunca adamın gerçekten ne kadar çekilmez biri olduğunu hakim gördüğün de özgürlüğüne o kadar yaklaşırsın.
Yok cnm tsk ederim bilgiler için senle ilgisi yok benm kararszlgm hakkımın onda kalıp kalmamsına razı olup olmayacgma karar veremedm sadce eşme msj attm oderse dedgnz gbi yaparım yok odemezse bi seklde avukat tutup caresne bakarm tskler1- Anlaşmalı boşanmadım ÇEKİŞMELİ BOAŞNDIM eşim asla benden boşanmak istemedi.
2- Barodan talep edilen avukata para verirsiniz diye de yazmadım. (İyi okuyun)
3- Ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum tecrübelerime ve Avukat olan akrabaları dan aldığım hak ve hukuk bilgilerime dayanarak yorumlarımı yazdım.
4- Çekişmeli de olsa boşanma da maddi hak ve talep olamazsa, şiddet aldatma tazminat vs yoksa delillere şahitlere gerek olmaksızın BOŞANMA uzamadan bitiyor.
5- Yazdıklarımı tekrardan anlayarak okuyun ki şahsıma yapmış olduğunuz suçlamalar için belki özür falan dilersiniz
Sayın konu sahibi @hera2035 Barodan avukat talep ettiğiniz de boşanma süreciniz uzayacak.
Boşanmak için konunuzda da bahsettiğiniz gibi gerçekten de "Nafaka tazminat istemiyorum" diyorsanız çekişmeli de olsa avukatsız çok kısa sürede boşanırsınız.Size mahkeme de neler demeniz gerektiğini ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiğini açıkca yazdım.
Ben size yazdığım herşeyi yaşamış tecrübe etmiş biriyim.Aynı şekilde 2 arkadaşıma da yaşadığım tecrübeler üzerinden yardımcı oldum onlarda tereyağından kıl çeker gibi avukatsız boşandı.
Tekrar yazıyorum olurda 2 bilezik 1500 lira para derseniz o zaman konu içeriğinde olan nafaka tazminat bişey istemiyorum sadece bir an önce boşanmak istiyorum cümlenizi silin ki bazıları beni hedef almaktan vazgeçsin.
Bence siz önce ne istediğinize karar verin.
2 bilezik 1500 lira paramı yoksa bir an önce boşanıp özgür olmakmı?
Benm tek istedgm hakkımı versn nafaka tazmnat değil oldu ki eşm vermedi o zmn bi çaresni bulucam avukat vs bi şeklde halolur ama ben her ihtmali degerlendrmek istiyorum eşim vermezse die nabablrm diyr dusunuyorum sadce ailem avukat paradını karsılıcak durumları yok zaten yeternce yuk oldum onlara bide bunun için yuk olamam kafam karısık o yuzden.3 kuruş mu?? Hanımefendi , burada haksız yere sırf kocasını süründürmek için tazminat isteyen, nafaka isteyen kadınlara en şiddetli karşı duran avukatlardan biriyim. Burada nafaka ve tazminat için sürünmeye değmez dediğim için çokça da taşlanmışımdır. Fakat anladığım kadarıyla konu sahibi yaşadıklarını ailesiyle bile paylaşmayıp her şeyi tek başına göğüslemeye çalışıyor. Çalışmıyor , bir güvencesi yok...Almasın mı haklarını? Bunun paragözlülükle de alakası yok, siz çalışıyorsunuz muhtemelen, kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz. Konu sahibi öyle değil ama.Lütfen burada hiç bir hukuki bilginiz olmaksızın , ihtiyaç halinden dolayı nafaka ve tazminat talebinde bulunanları da laf arasında paragözlülükle genellemeyin.
Bende size bunu anlattım zaten.Aama eşimden alcaklıyım ben eger odemezse nafaka talebim tabi olucak o kadr takımı yedi haram olsun aklıma geldkce sinirleniyorum 2 bilezik 1500 lira borcu var aallahından bulsun deyip vazmıgecsem blmiyorum ki once yeterki hayatımdan cıksın hiç bişey istemiyorum diyodum sonra baktım ben enayi miyim calşmıyorum neyime guvencem hersyimi aldı gtti blmiorm of
Şahsınıza yaptığım suçlamalar mı??1- Anlaşmalı boşanmadım ÇEKİŞMELİ BOAŞNDIM eşim asla benden boşanmak istemedi.
2- Barodan talep edilen avukata para verirsiniz diye de yazmadım. (İyi okuyun)
3- Ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum tecrübelerime ve Avukat olan akrabaları dan aldığım hak ve hukuk bilgilerime dayanarak yorumlarımı yazdım.
4- Çekişmeli de olsa boşanma da maddi hak ve talep olamazsa, şiddet aldatma tazminat vs yoksa delillere şahitlere gerek olmaksızın BOŞANMA uzamadan bitiyor.
5- Yazdıklarımı tekrardan anlayarak okuyun ki şahsıma yapmış olduğunuz suçlamalar için belki özür falan dilersiniz
Sayın konu sahibi @hera2035 Barodan avukat talep ettiğiniz de boşanma süreciniz uzayacak.
Boşanmak için konunuzda da bahsettiğiniz gibi gerçekten de "Nafaka tazminat istemiyorum" diyorsanız çekişmeli de olsa avukatsız çok kısa sürede boşanırsınız.Size mahkeme de neler demeniz gerektiğini ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiğini açıkca yazdım.
Ben size yazdığım herşeyi yaşamış tecrübe etmiş biriyim.Aynı şekilde 2 arkadaşıma da yaşadığım tecrübeler üzerinden yardımcı oldum onlarda tereyağından kıl çeker gibi avukatsız boşandı.
Tekrar yazıyorum olurda 2 bilezik 1500 lira para derseniz o zaman konu içeriğinde olan nafaka tazminat bişey istemiyorum sadece bir an önce boşanmak istiyorum cümlenizi silin ki bazıları beni hedef almaktan vazgeçsin.
Bence siz önce ne istediğinize karar verin.
2 bilezik 1500 lira paramı yoksa bir an önce boşanıp özgür olmakmı?
Yok oyle seyler olmaz oyle biri değil nafaka vermek istemez sadece ki bende istemyorum beklentmde yok dedgm gbi işte bu arada hamilesiniz snırım ne zaman ayrıldnz? Ozel olmazsa merak ettmBende size bunu anlattım zaten.
Siz enayimiyim derseniz ve 2 bilezik ve 1500 lira nakitinizi almak için uğraşırsanız bu boşanma davası için avukat şart ve dava uzarda uzar.
İki mahkeme arası 2 ile 3 ayı buluyor.
4 celse sürse 3x4= 12 ay eder.Eşinizin davaya iştirak etmediği günler ve adli tatille birlikte bu süre 2 yıla çıkar.
Siz 2 yılda bir işe girseniz asgari ücretle çalışsanız zaten o 2 bilezik ve nakitinizi kazanırsınız.Birde eşinizin soyadını tanıdığınız için Boşanmadan arkadaşlarınızla bir yere cafeye vs gitseniz.İş arkadaşlarınız olduğunu ve kızlı erkekli karışık gittiğinizi varsayalım.Bu durum da eşiniz size hınçlı diye sizi takip etse onca insanın yanında gelip size hakaret etse yada size iftira atsa bu kadın benle evliyken erkeklerle geziyor dese yada boşanma davasını geri çekin diye elinden geleni yapsa size rahat vermese bunları da düşünün derim.
Amaç bilezikleri almakmı yoksa bir an önce bu adamdan boşanıp ondan kurtulmakmı?
Ben sana her iki sürecide yazdım.
Otur kararını kendin ver
Sen ne istiyorsun onu sor kendine.
Ben hemen boşanmak için hiiiç parayı maddiyatı falan karıştırmadım.
Ama sen şöyle birşey yapabilirsin maddi ve manevi anlamda çok yıprandığını ekonomik anlamda özgürlüğün olmadığını iş bulup çalışana dek eşinin senden aldığı ziynetlere karşılık kendine nafaka talep edebilirsin mesela.
Özel değil canım.Yok oyle seyler olmaz oyle biri değil nafaka vermek istemez sadece ki bende istemyorum beklentmde yok dedgm gbi işte bu arada hamilesiniz snırım ne zaman ayrıldnz? Ozel olmazsa merak ettm
Kızlar bikaç konu açmıştım daha once sorunlu bi evliliğim var aglamaktan elim ayagım titriyo artık su an calışmıyorum avukat için para bulmam biraz zor lütfen bilrn varsa yazsın avukatsız olabliyo mu? 1 yıl olmadı daha hiç bişey istemiyorum nafaka falan aglayarak yazıyorum yanlışım varsa kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?