• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ay ben çok kötüyümyaa, işsizim güçsüzüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bi sorun ya da sebepler aramaya gerek yok...

Ben de 25 yaşımdayım ve benim durumumdaki arkadaşları çook iyi anlıyorum.. Bir de ben devlet işi de istemediğimden işim daha da zor.

Allah yardımcımız olsun kızlar...

uff sormayın yaa, ıktısat mezunuyum ben en guzel bölüm dediler ben de öle ınandım
keşke ögretmenlık muhendıslık falan böle meslegı olan bölümler secseymısım

benım de öle cok oldu böle bakıyorum iş gorusmesındeyız ben normal cici bici bı kız böle yanda duruyo boylu boslu alımlı bı hatun ya da böle mını eteklı gelmıs dıreekk alıncak dıyorum halıyle o alınıyo zaten..

ya da böle calıstıgım işyerınde mudurun sevgılısı gelıo benım yerımı begenıoo hoop kalk patıska sevgılım oturcak sen cok ıyı calısamıyosun zırt dısarı.. ya müdürün sevgılısı olcan ya hıcbısey, hay allam nedır bunlar hadı bunları gördum ettım bı yıldır cook dıkkatlı ıs secıyorum ama secemıyorum da
hem maas az hem delı gıbı calıstırıyolar hem de duzgun ısler dııl paso satıs,
adama muhasebe yaparım dıye görusmeye gıdıyorum benı satısa koymak ıstıyo neymıs bu ısı yaparmısım yaa bırak ben yerımde oturmak ıstıyorum hayır ılla cıkcan musterıye göruncennn ooof kı ne of werdıklerı de kurus para ne garantısı var işin ne baska bıseyı

valla boyle bekar issiz olmak daha canımı sıkıyo en azından ev hanımı olsaydım bu kadar zoruma gitmezdi :)) allah sonumuzu hayır etsin kızlar. patiskacım hangi banka kıs ben kaçırmısım tuhh :)

iş bankasııı yarınmıs, gecen ayda yapmıs ben yıllardır basvurup gırmıyorum bu bankaya bı kere almadılardı yılar evel :kızgın:

ben cocuk bakıcısıyım 10 yıldır aynı işte calısıyorum
yakın zamanda ayrılıcam

ama size bir tavsiye psikolojinizi bozacak kadr kötü şartlarda uzun süreli calısmayın
işini seviyosanız bişi diemem ama sevmiyosanızda ufak tefek seylere sabır sebat edin

ya cnm bnm 6 yılık ıs gecmsımwar okula baslar baslamaz calıstım cabaladım
bı ıste 3 yıl kaldım ama bıttı mı bıtıyo böle calıstıgınız yerde duramıyosunuz tarzı sozler guzel bu sözlerınıze bayılıyorum zaten ben hanı hem bısey vermek ıstıyo gıbı durup hem de cok şey calmaya calısan sözlerden, Çok üzgünüm çoook

ben cocuk bakıcısıyım 10 yıldır aynı işte calısıyorum
yakın zamanda ayrılıcam

sorunun tam olarak ne oldugunu bilemem
cok sebebleriniz olabilr iş bulma sıkıntısı konusunda
ancak işe bir yerinden baslamak gerek
ben okumuş insanım der iş begenmezsenz iş buluncaya kadr psikolojiniz bozulur
hatrladıgım kadrıyla Süleyman Demirel ve rahmetli Turgut Özal ikiside hemn başbakanlık hem cumhurbaşkanlığı yapan kişiler ikiside çobanlık yapmışlar
İbrahim Tatlıses geçliginde inşaatlarda çalışmış
kısacası birazda sabır sebat lazım

ama size bir tavsiye psikolojinizi bozacak kadr kötü şartlarda uzun süreli calısmayın
işini seviyosanız bişi diemem ama sevmiyosanızda ufak tefek seylere sabır sebat edin

coffee, aslında bizim olayımız "okumuş insanım, bu iş bana layık değil" değil...Olay insanların kurnazlığı, sana yapılan haksızlıklar...Ben hakettiğimden az parayı kabul ederek çalıştım, ortam güzel, hem tecrübe edinirim diye, ve çok yorucuydu. Başka kimse kabul etmezdi sanırım. Ama o kadar saygısızca hareketlerle karşılaştım ki, hala aklıma gelince kalp atışım hızlanıyor. Oradan parası az, yorucu diye çıkmadım, terbiyesizlik ve kabalıklardan dolayım çıktım...Üniversite mezunuyum diye burnum havadalık yapmıyorum, yanlış anlama, sadece istediğim saygı, kişiliğime ve öğretimime saygı gösterilmesi..."İşveren benim, istediğim herşeyi yaparım,istediğimi kayırırım,istediğimi canım nasıl arzu ederse öyle laf ederim, eşek gibi kabul edersin, beğenmiyorsan defol" tavrından nefret ediyorum, sanırım benle beraber pekçok arkadaşın sorunu bu...
Söylemek istediklerinizle bizim anlatmak istediğimiz çok farklı....Verdiğiniz örnekler çok uç ayrıca...

Son düzenleme:
Ben sizlerle yasitim bende evdeyim ama ne biliyim ben evi seviyorum
belki aliskanlik belki calismicami biliyorum babam izin vermiyo cunku
sizin gibi elimde meslegim yok liseden sonra okumadim ama cok kursa gittim bi senedir evdeyim ancak ve evi inani ozlemisim
allah sukur bi eksigim yok kendimi mutlu ediyorum
sizde ekmeginiz bi yerde sizi bekliyodur kizlar mutlaka bi is bulursunuz ama bu devirde artik cok kotu
maas az calisma beklentisi cok allah yardimciniz olsun

kızlar bende işsiz güçsüzüm bazısı kızabilir çünkü evliyim ve hamileyim.en azından ev hanımısın çocuğuna bakarsın diyebilirler.ama olay o değil.o kadar oku dersanelere git,üniversitede kafa patlat,bitircem diye uğraş..bide 2. öğretim.ailem bana onca para döksün benim işim yok.onlara bir iş sahibi olarak bir kariyer sahibi olarak teşekkür edemiyrum.ne var işte evlisin diyenler var ama ben çalışmakta istiyorum..hem çalışıp hem çocuk sahibi olanlarda var ben neden yapamayayım diyrm..sizide çok ii anlıyorum.bide herkes sorar neden çalışmıyorsun diye...psikolojik baskı..bana diyen çok oluyor..hemen soruyorlar onca yılı boşuna mı okudun evde oturmak için mi diyen..tepem atıyor artık bu sorulara.....

rehavett, bıze de dıyorlar ölee ona da bozuluyoruzzz,
hamıle olup da calısann cocuk yapıp buyutup calısann da varr yapbılırsınn cocuga kaptıurma kendını,
az palazlansınn ckatırmadan işini hazır ettt gıt calısss derım
yaa bak akıl verır oldumm sankııı ama bnm bu dertım hıc bıtmıcek gıbı duruor yaa

bı adam gıbı ıse gırebılsemmm oh dıcemm smdı sırayla baslayabılırızz hayata ama yokkk elde var sıfırr

ebruuu senın de iznın yokkkkkmusss ondan calısamıonn bısı dıyemesssınnn
bız hem ıstıyoz hem calısamıyozz yaww üffss... böleyı z ıste 1 yıldır elımız kolumuz baglı oturuyozz
ew kızı olmak da rahattt tabıı o da varr ben de az sevıyo gıbıyımmm nyysee,
artıkk yatıyım azcıkk gorusuzz kızlarr...

iş bankasııı yarınmıs, gecen ayda yapmıs ben yıllardır basvurup gırmıyorum bu bankaya bı kere almadılardı yılar evel :kızgın:

Bankalar için genel olarak şunu söyleyebilirim: tanıdığın varsa, kuvvetli bir referansın, kazanırsın.

Ben girmedim ama bizim bölümde de çoğu arkadaş girmişti. Kazananlar dediğim gurupta yer alıyorlar. Yani, REFERANSı olanlar... Yani düşün, okulunu altı yedi senede bitirenler bile kazanabiliyor...

yok yok ben koyvermeyi düşünmüyorum Allah nasip etsin de ben elimden geldiği kadar uğraşıcam iş için.biraz çocuğumu kendim büyüteyim istiyorum.elin elinde büyümesin...ama o sırada özel öğretmenlik düşünüyorum.biraz büyüyüncede memurluk veya özel sektöre bakacağım...işin kolayına kaçmak istemiyorum

arkadaşlar bende aynı dertten mustaribim kendimi bazen çok boşlukta hissediyorum hergünüm aynı geçiyor,aslında işim vardı belediyede çalışıyordum ama şartları iyi olmadığı için ayrıldım şimdi kör ölür badem gözlü olur misali pişmanlık duymaya başladım yeniden iş arama sürecine girmek stresi ise daha kötü bi durum offf offff

CANIM ÜZÜLME ...UMARIM SİZİNDE EKMEGINIZI KAZANABILECEGINIZ RIZKINIZI KAZANABİLECEGINIZ BİR İŞ MUTLAKA VARDIR.ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN YILMADAN ÇALIŞIN İŞ ARAYIN DUA EDİN BOL BOL..İSYAN ETMEYİN.BAK O KADAR OKUMUŞSUNUZ EMEK VERMİŞİNİZ MUTLAKA VARDIR BİR NASİBİNİZ.İŞ İLANLARINI İYİ TAKIP EDIN .CV LERINIZI BIRAKIN HERYERE ...HAKSIZLIKLA KIMSE BİR ŞEY KAZANAMAZ.TORPİLMİŞ YOK DAYIMIŞ YOK AMCAYMIŞŞ ..İLK BAŞLARDA KAZANILIR GİBİ GÖRÜNÜR AMA BİR MÜDDET SONRA KOKUSU ÇIKAR..KİMSE KİMSENİN ÖNÜNE GEÇEMEZ..İNŞALLAH GÖNLÜNÜZE GÖRE BİR İŞ BULMANIZ DİLEĞİMLE..a.s.

Kızlar çok öenmli aşamdan geçiyorsunuz şuan Buhran dönemi gibibişi
Bende Anneme ikidebir anne telefonum hiç çalmıyo ben kimseyi sevemiyom herkesle torpille iş buluyo benim işim yok diyodum ve karşıma biri çıktı evlendim yalnış karar acele vehata üzerine hata 1 yıllık evliyim ve yalıyorum.Neolur acele etmeyin sabredin dua edin eninde sonunda sizi buluyo sonra sonu hüsran olmasın
.

kendinizi yetersiz hissetmeye devam ederseniz ne işiniz ne de sevdiğiniz olabiir...
yardım alsanız..

ya cnm bnm 6 yılık ıs gecmsımwar okula baslar baslamaz calıstım cabaladım
bı ıste 3 yıl kaldım ama bıttı mı bıtıyo böle calıstıgınız yerde duramıyosunuz tarzı sozler guzel bu sözlerınıze bayılıyorum zaten ben hanı hem bısey vermek ıstıyo gıbı durup hem de cok şey calmaya calısan sözlerden, Çok üzgünüm çoook

ne sölemek istedigini anlamadım
ben işi olmayan insanlar için konustum
acaba begenmiyomusunuz olay bu mu die sordum
ben 3 yıl aynı yerde calısmıs insanlar için konusmadım

kızlar öylede ben gerçekten biliyorum nasibim bir yerde beni bekliyordur buna inanıyor ve takmıyorum fazla.ama çevreden o kadar baskı oluyorki bazen..bende çalıştım sonra arkadaşların dediği gibi resmen köle misali olduğu için,çok az para olduğu için,yeri geldiğinde azarlandığım için dayanamadım ve bıraktım...hala rüyalarıma girer o zaman çektiğim sıkıntılar bazen ağlayarak uyanıyorum uykudan...

ama işte milletin ağzı torba değil büzesin hesabı herkes çok biliyormuş gibi birşey söylüyor...önceki msjımda da dediğim gibi geçenlerde biri dediki onca yılı boşa mı okudun,evde oturmak için mi hahaha hihihi,bide bu lisede hep dersanelere gitti değilmi,bunun içinmiydi diye...yüzünde sırıtan bir ifade...nasıl bozuldum sinirlerim alt üst oldu zaten hamileyim...hani söyleyende şirket yönetiyor sanırsın.ilkoul mezunu bir ev hanımı..çocuklarının hiç biri bir baltaya sap olamamış..yıllarca dersaneye gittiler kazanamadılar.ama benim suçum okuyupta çalışmamak.....bende nasıl cevap vereyim diye düşündüm..eşimin güzel ve saygın bir mesleği var şimdi zikretmek istemiyorum burada..bende dedim nasip işte demekki bende hayatımın aşkıyla evlenmek için okumşum üniversiteyi...koskoca ..... gidipte lise mezunu almaz,almıyorda zaten dedim...mosmor oldu..amacım lise mezunlarını küçümsemek değil kimse yanlış anlamasın...kadın onu bana dedirtmek için uğraştı resmen..gel sende beni rencide et dedi napıyım bende ettim yeter artık yaaa..

coffee, aslında bizim olayımız "okumuş insanım, bu iş bana layık değil" değil...Olay insanların kurnazlığı, sana yapılan haksızlıklar...Ben hakettiğimden az parayı kabul ederek çalıştım, ortam güzel, hem tecrübe edinirim diye, ve çok yorucuydu. Başka kimse kabul etmezdi sanırım. Ama o kadar saygısızca hareketlerle karşılaştım ki, hala aklıma gelince kalp atışım hızlanıyor. Oradan parası az, yorucu diye çıkmadım, terbiyesizlik ve kabalıklardan dolayım çıktım...Üniversite mezunuyum diye burnum havadalık yapmıyorum, yanlış anlama, sadece istediğim saygı, kişiliğime ve öğretimime saygı gösterilmesi..."İşveren benim, istediğim herşeyi yaparım,istediğimi kayırırım,istediğimi canım nasıl arzu ederse öyle laf ederim, eşek gibi kabul edersin, beğenmiyorsan defol" tavrından nefret ediyorum, sanırım benle beraber pekçok arkadaşın sorunu bu...
Söylemek istediklerinizle bizim anlatmak istediğimiz çok farklı....Verdiğiniz örnekler çok uç ayrıca...

seni anlıyorum
benmde sölemek istedigim bu zaten sebebleri bilmedigimi söledim yukardada sordum
ben tahminlerimi yazdım ve bu sebeblerden mi die demek istedim
cünkü cevremde var bu sebeblerden calısmayan
bizzat bana ben onca sene okudum ne die calışayım herhangi bir işte dien ve tam 8 senedir calısmayan biri var
iş begenmiyor

bide yorumu genel yazdım tek sana deil cünkü birden fazla kişi bende işsizim die yazdı
kimin ne sebeble işsiz kaldıgını bilemem
bende genel herkese faydası olabilcegini düşündügüm bir yazı yazmak istedim

kızlar öylede ben gerçekten biliyorum nasibim bir yerde beni bekliyordur buna inanıyor ve takmıyorum fazla.ama çevreden o kadar baskı oluyorki bazen..bende çalıştım sonra arkadaşların dediği gibi resmen köle misali olduğu için,çok az para olduğu için,yeri geldiğinde azarlandığım için dayanamadım ve bıraktım...hala rüyalarıma girer o zaman çektiğim sıkıntılar bazen ağlayarak uyanıyorum uykudan...

ama işte milletin ağzı torba değil büzesin hesabı herkes çok biliyormuş gibi birşey söylüyor...önceki msjımda da dediğim gibi geçenlerde biri dediki onca yılı boşa mı okudun,evde oturmak için mi hahaha hihihi,bide bu lisede hep dersanelere gitti değilmi,bunun içinmiydi diye...yüzünde sırıtan bir ifade...nasıl bozuldum sinirlerim alt üst oldu zaten hamileyim...hani söyleyende şirket yönetiyor sanırsın.ilkoul mezunu bir ev hanımı..çocuklarının hiç biri bir baltaya sap olamamış..yıllarca dersaneye gittiler kazanamadılar.ama benim suçum okuyupta çalışmamak.....bende nasıl cevap vereyim diye düşündüm..eşimin güzel ve saygın bir mesleği var şimdi zikretmek istemiyorum burada..bende dedim nasip işte demekki bende hayatımın aşkıyla evlenmek için okumşum üniversiteyi...koskoca ..... gidipte lise mezunu almaz,almıyorda zaten dedim...mosmor oldu..amacım lise mezunlarını küçümsemek değil kimse yanlış anlamasın...kadın onu bana dedirtmek için uğraştı resmen..gel sende beni rencide et dedi napıyım bende ettim yeter artık yaaa..

yahu yasadıklarımız iştre anlatılır gıbı degıl bu durumdayken :1no2:
ama hıc bı cekılen bu sekılde anlatılamıyor,
ayrıca komsunun senın işinin olmamasına laf attıgı ıcın sen oyle demıssın cok da guzel demıssın, o da bılıor cocuklarının okuyup adam olamadıgını oda bılıyor kendının ılkokul mezunu oldugunu, senın eşinin ıyı işte oldugunu ama kötülük olsun işte hamıle kadını üzecekler ya :CüvCüv: sırf düşüncesızlık olsun bunları yapıyorlar :1ninca:
ıyı demıssın eşim unı mezunu alırdı dıye cunku cogu unı mezunu lıse mezununu begenmıyor ve lıse mezunu olanlar da bu lafı duymaya bayılıyorlar sureklı bızım unı mezunu oldugumuzu soyluyorlar evet ne var yani.. aldık wala kapı gıbı dıplomayı. calıstık cabaladık yıllarca o da sizin eksıgınız olsun, ama bunu bıle asaglama yolu olarak buluyorlar,
ee unı okudugunuz hani hani bak evdesınız dye!! kötükedihüso evet ewdeyız amahala uniliyız.. bunu duymak ıstıyorlar,
hayır konusmakla degıl icraatle ortaya konulucak seyler aslında bunlar, bızde ısterdık guzel ıslerde guzel basarılar elde edelım... ama olmayınca olmuyor işte...

bak dıyorsun sen unı mezunu olmasam esım benı almazdı,
benım sevgılım de garantı bı ıste calısamaassam benı almaz blıyorum adım gıbı, aılesı bıle karsı gelır.. of oof wala ve gıremıyorum da yıllardır guzel bı ıse gırecegımı de hıc sanmıyorum. :kahve: neyse sabah börek açtım bari el maharetlerımızı gelıstırelım :mymeka:

seni anlıyorum
benmde sölemek istedigim bu zaten sebebleri bilmedigimi söledim yukardada sordum
ben tahminlerimi yazdım ve bu sebeblerden mi die demek istedim
cünkü cevremde var bu sebeblerden calısmayan
bizzat bana ben onca sene okudum ne die calışayım herhangi bir işte dien ve tam 8 senedir calısmayan biri var
iş begenmiyor

bide yorumu genel yazdım tek sana deil cünkü birden fazla kişi bende işsizim die yazdı
kimin ne sebeble işsiz kaldıgını bilemem
bende genel herkese faydası olabilcegini düşündügüm bir yazı yazmak istedim

evet evet bılıyoruz tesekkurler destek olmaya calıstıgın ıcın,
ama işte genelde herkes böle destek olmaya calısıyor, ee yuvarlanan yas yosun tutmazmış efendım, bı cok ıse gırıp cıkarsan kaldıgın yerde tutunamaz karıyer yapamazmışsın..
hepsı laf söyleeme peşinde bı sekıl bulsam da laf soylesem şu kıza derdındeler... saolsunlar.. dünya harp içinde. :tomato:

no olur pes etmeyinn
yüce rabbim emeklerimizin karşılığını verecektir inş.
sırf para kazanmak içinse birsürü iş var ama sanırım siz eğitim aldığınız branşta çalışmak istiyorsunuz.dua edin yüce rabbim hayırlı kapılar açsın inş.

Back
X